Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jimmywhite

12 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Férfilélek Haiku 2018.07.10 17:03:29
nincs választásom;szívem vagy az észérvvagy az ösztön hajt..
Nőkovács Igazi férfi :-) 2015.06.28 12:52:10
Visszatérő témám, mivel sajnos folyamatosan ebbe az elvárásba botlom. :-) Úgy érzem, nem lehet eleget beszélni erről.  Arról, hogy nem elvárunk, nem másra mutogatunk, hanem elgondolkozunk. Magunkról. Utána lehet szélesebb körben.   Az igazi férfi   Folyamatosan zajlik az…..
jimmywhite 2015.06.29 12:15:24
@lékek és ellensúlyok: Igen! És az igazi NŐ is az... Mondjuk én inkább Őt keresem...:D
jimmywhite 2015.06.29 20:46:03
@Nőneklenni: Én Férfi vagyok...:) Ezek a saját elvárásaim saját magammal szemben...illetve inkább követendő példa..így hitelesebb. :)
jimmywhite 2015.07.01 11:46:42
@notC: Én írtam még korábban.. Nem annyira elérhető célnak, inkább iránynak tartom, bár nem lehetetlen..
Amúgy szerintem az igazi nő egyéniség, különleges, bolond, szenvedélyes, stb..
Amikor elkezdem rendszeresen főzni, törekedtem arra, hogy minden étel úgymond "könyv szerint" készüljön. Ezért első alkalommal, mikor pestot készítettem és megvettem a hozzávalókat, csak pislogtam, hogy egy tésztára való szósz egy vagyonba kerül. Ha nincs szezonja a…..
Itthon nálunk nincs nagy hagyománya a vegetáriánus konyhának. Most mégis valami húsmenteset akartam, de olyat, amivel jól lehet lakni és túlmutat a bűvös rántott sajt-bundázott-rakott zöldség hármason. Persze valahogy megint egy olasz étel jutott eszembe: a szicíliai rizsgombóc,…..
Valami vasárnapi ebédet kellett összerakni, és nagyon a rizottó járt a fejemben, így ebből indult ki a hozzávalók kiválasztása. Úgy voltam vele, hogy amit össze tudok ötletelni a piacon, abból lesz az ebédünk elkészítve. Korábban csináltam már kakukkfüves, babos rizottót,…..
Nemrég fedeztem fel magamnak egy számomra új fűszert, a füstölt paprikát. Spanyolországból származik, és nagyon hasonlít a mi pirospaprikánkhoz. Különbség, hogy a spanyol "pimenton" paprikát őrlik, és tölgyfával füstölik, attól lesz különleges, enyhén füstös íze.…..
  Új év… Úgy alakult az elmúlt néhány év, hogy kicsit számot vetek. Itt a „Ló éve”, idén leszek 40 éves, kiváló év lesz arra, hogy rendszerbe kerüljön az, amit az elmúlt mondjuk 3 évben összehordtam saját magamban. Mindannyiunknak vannak szerepei az életben,…..
Megint rizottó, illetve paella, illetve rizses hús, illetve egyik sem... Egy amerikai-spanyol-francia étel a déli államokból. A spanyol bevándorlók paellát készítettek, de mivel csak drágán volt beszerezhető a sáfrány, így azt paradicsommal helyettesítették. New Orleansban lett…..
Gennaro Contaldo...nekem az egyik kedvenc "celeb" séf. Pontosan azt testesíti meg, amit én a főzésben szeretek: a lehető legegyszerűbben kihozni a legjobbat abból a néhány rendelkezésre álló alapanyagból, amit a piacon be tudunk szerezni. Ezt az ételt egy okból nem csináltam még…..
Új év… Most nem főzök, kicsit számot vetek. Itt a „Ló éve”, idén leszek 40 éves, kiváló év lesz arra, hogy rendszerbe kerüljön az, amit az elmúlt mondjuk 3 évben összehordtam saját magamban. Mindannyiunknak vannak szerepei az életben, életkortól, helyzettől függően…..
jimmywhite 2014.01.09 12:19:33
Hasonlóan a szárított paradicsomhoz, elég komoly az ellenállás nálunk az olajbogyóval szemben, na de most mindkettőt felhasználtam az ebédünkhöz. Csirke vadász módra, az olaszok "csirkepaprikása", minden családnak megvan a saját receptje, fantasztikus egytálétel. A cacciatore…..
Tegnap ez készült négy 11 éves forma kis fickónak, nem kispályás adag, de nem jelentett gondot nekik elfogyasztani... Kb. fél éve találtam rá a cajun fűszerkeverékre, ami egyfajta "kreol curry", koriander, bors, gyömbér, paprika, kardamom és hagyma keveréke. Szoktam csirkére…..
Szeretek főzni. Mindig is szerettem, de így 40 felé valahogy megtaláltam benne az önmegvalósítás valami nagyon egyszerű és mindennapi formáját. Nekem a főzés egyszerű hobbi, ahol nincs cél, nincs megfelelési kényszer, csak az élmény, ahogy az alapanyagok és a…..
RBR 132 Mi a Red Bull lényege cégfilozófiai szempontból? Sok minden. A Red Bull egyfelől prémiumtermék - mármint elméletben, hiszen a cég ugyanazt a gumibogyószörpöt értékesíti négyszeres áron, amit mindenki más. Másfelől a Red Bull egy globális buli, és ha valaki megveszi a…..
jimmywhite 2013.07.29 13:23:57
@Winkler Róbert: A "patent" egy speciális szerszámmal nyitható, így cserélhető a lencse.
napszemüveg TAG Heuer - 2012. 2011.12.29 07:34:00
  TH 5502 Nem hallottam még hasonló cégtörténetet: eredetileg ügyfelek számára készítettek egy széria reklám-napszemüveget. Viszonylag jól sikerült, nem valami kéthurkapálcikás szóróajándék volt, Reflex néven.   Hasonlított a stílusa a mai TAG…..
jimmywhite 2011.12.29 10:53:35
@Vogel Zs: Szia!

Nem vettem támadásnak, részben igazad van. Én 10 éve dolgozom ebben az iparágban, tudom mit beszélek. Ez nem hit kérdése. Én azt mondtam: "Szerintem a Tag Heuer az egyik legjobb ár-érték arányú felső kategóriás szemüvegmárka a piacon" És ez így igaz! Persze nem ér annyit amennyi anyag benne van, de nem is ezt fizeti meg a vevő. Ha hasonló minőségre végyik valaki de nem igényli a márkanevet és ezt a formát, akkor egy kis utánajárással kb. fél áron lehet hozzájutni hasonló tulajdonsággal bíró napszemüveghez/kerethez. Olcsóbban csak gyengébb minőséget kapsz bármilyen értelemben. Hidd el, vannak olyan "szuper" márkák, amivel sokkal rosszabbul jársz.

Érdekes ez az akció dolog, a Tag Heuer termékeket például tilos az üzletekben bármilyen formában akciózni, illetve minden reklámtevékenységet, ami eltér a hivatalos kampánytól, előre le kell egyeztetni.

És végül: Igen, keres a történeten mindenki: a gyártó,a beszállítók, a forgalmazó, az üzlet, a reklámügynökségek, az összes híresség akit felkérnek, stb. És mindezért a vevő kap egy Tag Heuert a pénzéért. Közben meg valahol máshol éheznek, tudom. De ez egy másik vita tárgya lehet.
jimmywhite 2011.12.29 16:26:43
@Mr.Treeger: A Tag Heuer szemüvegeket a Logo nevű cég gyártja Franciaországban, amely kifejezetten szemüvegkereteket gyárt. Egyebek mellett ők gyártják pl. a Kenzo szemüvegmárkát is. Tehát nem kínai, de ennek könnyen utána lehet nézni.

Amúgy a divat-, autó- (pl. Porsche Design) vagy óramárkák szemüveg "változatait" licenszszerződés keretében gyártják különböző szemüveggyárak.
A Persol amúgy jó példa, az valóban kizárólag szemüvegmárka, méghozzá az a Luxottica gyártja ami a Ray Bant, vagy a Versace-t, Prada-t, de még sorolhatnám, van vagy 20 márkájuk. Megmondom őszintén, nincs most erről konkrét infóm, de az árkategória alapján a Persol szerintem Kínába kiszervezett gyártás során készül (akárcsak a Ray Ban, vagy a Police). Ez nem baj, ott is gyártanak már jó minőséget. Ami más, az az alapanyagok minősége. Ez az egyetlen, amivel az európai gyártók még meg tudják magukat különböztetni. Szóval általában már csak a felső kategóriás ún. presztizs márkák készülnek Európában, de azok közül sem mindegyik. Ezek bolti ára 50000 Ft. körül kezdődik.

Bocs, lehet, hogy kissé zavaros, de próbáltam besűríteni az infót.:)
jimmywhite 2011.12.29 17:54:24
@emem: Miért, a befektetett munka, K+F, vagy a termékfejlesztés nem érték? Azért az erős túlzás, hogy egy márkás szemüveg az két drót, egy pár lencse meg marketing összessége. Egy új Mercedes sem csupán fém és műanyag hulladék összeépítve.

Ezenkívül az a helyzet, hogy sajnos ilyen a világ, de vannak akik azért vesznek ilyen cuccokat, hogy ne csak a rövid lábú és nagyseggű csajok vegyék észre, akkikel aztán együtt nézik a lepukkant házak helyett a naplementét valamelyik fehér homokos tengerparton (a posztoló mindig kivétel:D). Nekik készül a Tag Heuer és az összes hasonló termék. Az autós példádra annyit, hogy ott meg a vezetési élmény az amit kapsz egy jó kocsitól. Engem annyira nem nyomasztana, hogy melyik Audit vagy Mercit válasszam magamnak. Szerintem kár ebben az ésszerűséget keresni.