Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jancsa Jani

1354 bejegyzést írt és 992 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány napra volt szerencsém az albán vendégszeretetet élvezni, és természetesen a pizzát sem akartam kihagyni. Tiranában láttam a jó pizzának a legnagyobb esélyét, és bár kis szerencse is kellett hozzá, szerencsére bejött!..
Pizza Blog Mi is az az AVPN? 2019.10.25 09:28:37
Ott hagytam abba a történetet kicsivel több, mint egy éve, hogy kimentünk Nápolyba a valódi nápolyi pizzáról tanulni, kóstolni, készíteni, ésatöbbi. Ennek a fonalát most jött el az idő, hogy újra felvegyük, de először is tegyünk tisztába pár alapfogalmat - mint például, hogy mi is az az AVPN!..
Miközben azon ügyködöm, hogy a blog visszanyerje régi fényét, a Chimichanga szépen lassan lánccá nőtte ki magát: Köki és Pala után most a Premier Outletben lévő egységükbe látogattam el, egy kis jófajta tex-mex kaja után kutatva...
Amikor Ausztriába indulunk, leggyakrabban Bécs az úticél, de ha kicsit délebbre fordulunk, arra is van egy jó ajánlatom. Nem is olyan régen a Zotter csokigyárban voltam forgatni, de természetesen itt is megoldottam, hogy találjak burgert...
Rácz Ati neve nem cseng ismeretlenül a blog olvasói számára, bár korábban még csak hentesüzletéből készítettem egy jó kis burgert. Most szélesítette a portfólióját, és nyitott egy food truckot Gödöllőn, amit természetesen én sem hagyhattam ki!..
Korábban is írtam már a Vegan Love-ról, akik ugye a Magic Burger után átálltak a teljesen növényi, állati eredetű alapanyag-mentes street foodra, ráadásul azt street food szinten az egyik legjobbként teszik az országban. Most a tengerentúlon már jól ismert Beyond Meat nevű húspótlót hozták el nekünk…..
Jancsa Jani 2019.09.05 07:08:25
@szaporito: jogos, mindemellett a post linkjében ott a dátum :)
Korábban már írtam nektek az Ooni 3-ról, ami talán nem túlzás, de megreformálta az otthoni pizzakészítést. Néhány hónapja már itthon is kapható a termékcsalád következő generációja, a Koda, mely bár forradalmi fejlesztéseket talán nem hozott, mégis elérkezett a következő szintre!..
Asador, azaz kemence. Ez a legfőbb jellemzője és összetevője a “legújabb” Pata Negra étteremnek, ami szakított a kistesók tapasaival és helyettük komoly húsokat kínál - faszénparazson. Az idei nyárra ők sem tudtak ellenállni a burgerek hívó szavának, és feltettek az étlapra egy saját interpretációt…..
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy van olyan étterem (azaz vendéglő), amely közelebb van a város széléhez, mint Kamié, de abban viszont egészen biztos vagyok, hogy ennél jobb a környéken tuti nincs, szóval irány Újpest!..
Jancsa Jani 2019.07.17 08:23:57
@GGy: nem tisztem Kamiékat védeni, de igazából egyáltalán nem az. Attól mert külváros, az alapanyagok költsége nem lesz olcsóbb, sem a szaktudás, amivel elkészítik.
Nem olyan régen Debrecenben jártam, ahol is a Maszek utcabár negyedik szülinapját ünnepelte, és ennek örömére egy speckó burgerrel is előrukkoltak, mégpedig a Sárréti ChiliFarm közreműködésével!..
Májusban volt szerencsém ismét ellátogatni New Yorkba, ahol természetesen szemügyre vettem a burgerkínálatot is - ebből következik most egy termetes ajánló, mindenki készítsen be egy kevés hideg élelmet (vagy éppen burgert), mert hosszú lesz!..
Ha nápolyi pizzáról beszélünk Budapesten, természetesen az IGEN sem maradhat ki a sorból - a pizzázó megálmodójával Vidó Nórival ültem le beszélgetni a hely történetéről...
A Stika régi jó ismerősként köszön vissza blogom hasábjain, ugyanis nem egy, nem két alkalommal méltattam már burgereiket, melyek bár nem erre épül a kínálatuk, mégis megjelenik benne. Bár már az év közepén járunk, nemrég fejeződött be egy megújulási szekció náluk, és természetesen ez egy újabb…..
A blog olvasói még emlékezhetnek a vecsési Old Smokeyra a reptér környékén, hiszen brutáljó burgereket és bbq húsokat kóstolhatunk ott mind a mai napig. Egy friss húzással most pedig Budapest külső kerületét vették be, így ha valaki retteg a főváros közigazgatási határának elhagyásától, neki is van…..
Régi restanciám volt Székesfehérváron a Patent Gasztrobár, melyet az a KGB csinál, akiket még Tekergő koruk óta ismerek. Most végre sikerült lejutnom, egy kiváló burgerekkel, füstös húsokkal és kézműves sörökkel szegélyezett rendezvényükre, a Patent Péntekre...
A Tuning hamarosan nyitja újabb helyét, Love Meat Tuning néven, ahol az eddigiekhez képest is rengeteg fejlesztés, csak itt kapható burgerek és húsok, valamint a már megszokott kiváló vendéglátás várható. Ennek a további részleteit (a Facebookon hirdetett tesztvacsorákat leszámítva) még homály fedi,…..
Jancsa Jani 2019.05.05 14:51:23
@Treff Bubi: ha elolvastad az interjút, szerintem látható, hogy nem erről van szó, többek között miután van 100+ burgerező Bp-en, szted a +1 számít? :) plusz arra kicsi az esély, hogy ha nyit is valaki, akkor pont abba a szegmensbe jönne, viszont nem egy hely zárt már be csak azért, mert nem gondolta végig a dolgokat, úgy meg igazából tényleg felesleges is nyitni
Az első találkozásom a nápolyi pizzával még két éve történt, a Digónál, akik jelen pillanatban egy fix helyen, az Erzsébet téren települtek le, de a napokban nyit egy nyári egységük a Római parton is. A projekt megálmodójával, Papp Zolival ültem le beszélgetni egy jó pizza mellé...
Jancsa Jani 2019.04.30 08:17:47
@dr650: spianata a neve :)
Jancsa Jani 2019.05.01 07:13:34
@Arcade Macho: tök egyszerű, megkóstolod és kiderül :)
Bár sokan hajlamosak lehetünk a blog alapján azt hinni, hogy csak a nápolyi típusú pizzáról fogunk szólni, ez természetesen nem így van. Ennek ékes példája a körúttól kicsivel kintebb található Pinsa, ahol a hely egyik megálmodójával, az olasz Alessandroval beszélgettem...
A Pizza Blog történetének első vendégpostját Mayer Zoltán szolgáltatta, aki a Pizzaimádók Társaságának egyik oszlopos tagja, és elég komoly tapasztalatokat szerzett Nápolyban - erről szól most ez a post!..
A Manu+ a Pizza Manufaktúra megálmodójának nápolyi pizzás projektje az Astoriánál. Lassan egy éve nyitva vannak a Múzeum körútról nyíló udvarban, én pedig Bernáth Adriánnal, az étterem szülőatyjával ültem le egy kicsit beszélgetni...
Amikor először hallottam, hogy a Flórián üzletközpont aljában nyílt egy étterem, nem is tudtam hová tenni a dolgot, de abban biztos voltam, hogy ide el kell látogatnom, amely később remek döntésnek bizonyult!..
A Polinéz Kulturális Központ után egy időre búcsút intettünk Oahunak és 9 személyes kisgépen átrepültünk Mauira. Maui egy kevésbé pörgős sziget, mint Oahu, de jókat enni itt is lehet. Első ebédünket a Teddy’s Bigger Burger-ben fogyasztottuk el...
Burger Blog Burgerlakoma Dunakeszin 2019.02.11 06:59:36
Ha valami, akkor az biztos, hogy a Burger House ott volt az elsők között a burgerforradalom kirobbanásakor még 2011-ben. Azóta sajnálatos módon egységeinek száma lecsökkent, de ki gondolta volna, hogy az ötletgazda-alapító Lázár Peti utolsó álló bástyája az agglomerációban, Dunakeszin marad meg?…..
Sokkal rosszabb feltételei lesznek hamarosan a Wizz Air hitelkártyájának, tavasztól lényegében dupla annyi idő alatt lehet összeharácsolni egy ingyenjegyre valót, mint eddig. Várható volt, meglepően sokáig kitartottak az aranyévek. Személyes háttérrel kezdve: kábé 15 éve fogadtam meg, hogy a büdös…..
Jancsa Jani 2019.01.31 08:12:08
@zenitó: én azt szoktam mondani hogy munkanélküli vagyok, az is beválik :D
Mielőtt még belevágunk a tutiba, egy kicsit felkészülünk, és most szeretném bemutatni azt az öt könyvet, ami idáig a kedvencemmé vált a témában, szóval olvasáshoz felkészülni - lesz mit!..
Jancsa Jani 2019.01.06 18:31:49
@Mici_Sajnos: orulok h tetszik :)