Regisztráció Blogot indítok
Adatok
itt élned, halnod kell (törölt)

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz a dolga az uránbányászoknak, hát még az indiai tévériportereknek, akiknek néha olyan rettentő dolgokat is be kell vállalniuk, mint elmenni egy hírértékkel bíró esemény helyszínére, teszem azt egy árvíz esetén, és onnan kell dolgozni. A víz mellől, esetleg a vízből,…..
itt élned, halnod kell (törölt) 2013.06.28 17:54:14
Gyönyörű levelet hozott a posta, ami szerint a köztévé éjszakai Híradójában Szebeni István káromkodott egy isteneset, majd bakit bakira halmoztak. Mivel a közmédia videótárába nem töltik fel az éjszakai Híradókat, sokáig nem akartuk elhinni a történteket, de az MTVA…..
itt élned, halnod kell (törölt) 2013.05.15 00:42:49
@New York: egy másik híradóstól tudom, most az MTVA korszakban, minden híradójuk élőben megy. Mindegyik, a közszolgálatin... a kereskedelmieknél most is szokás korábban felvenni,
Van már legalább 10 éve, hogy a hajnalban Hévízre induló buszon a sofőr röhögve mondta az arcomba: te vagy az egyetlen utas, aki teljes árú jeggyel utazik. Tökig tele volt az Ikarus, szinte kizárólag kemény munkában megőszült idős honfitársainkkal. Rákérdeztem, mennyi a…..
Indul a Ferenciek terének átalakítása Gyalázat, erre bezzeg van pénz. Tényleg ez volt most a legfontosabb? Ebben a helyzetben? Amikor a hajléktalanóvodát lelkes civilek tartják fent, a tanárok, rendőrök pedig nemzetközi szinten is alulfizetettek? Én azt mondom: amíg ebben az…..
Üdvözletem!                Egy olyan dolog miatt írok ebbe a blogba,amely már-már a nevetséges és/vagy pedig az óvodás kategóriába tartozik,de mégis valahogy-hosszú évek után -kezdek a dologtól tartani!Az egyik hipermarketben dolgozom, ahol nem csak a nagy dolgok…..
Olyan érzése van az embernek, mintha fix évfordulós ünnepe lenne a dinnye árának. Ez valami hagyomány itt a Balkán sarkán, hogy a dinnye árának a piaci önszabályozás nem jó, lépten nyomon bele kell beszélnie valakinek. Tavaly szinte napra pontosan ugyanitt tartottunk, a dinnyeár…..
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) múlt héten nyilvánosságra hozott ötlete alapján ezentúl a BKV-nál szolgáló autóbuszok a göteborgi társaikéhoz hasonló égszín fényezést kapnak. Ezzel a kukába kerül az évtizedek óta oly jellemző szürke-mélykék…..
itt élned, halnod kell (törölt) 2012.07.16 00:54:40
@ifjú padavan: csak többé-kevésbé, ugyanis a villamosok is színt váltottak titokban. Sokkal világosabb sárga volt, (most inkább okker) a barna csík pedig sötétebb a jelenlegi kakaóbarnánál.
A Homár még nem próbált Skype-ról smst küldeni, de Feri szerint már nem is fogunk. Az alapvető 20. századi civilizációs vívmányok megadóztatása óta a T-Mobile állítólag nem kézbesíti az ilyen üzeneteket. Más szolgáltatónál is hasonló a helyzet? Azt a tapasztalatomat…..
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
itt élned, halnod kell (törölt) 2012.05.01 19:26:56
@dukeekud: nem kell száz évig visszamenni, több halálos kimenetelű kerékpáros okozta gázolás is volt már!
Gyalogosok szenvedték el.
A klaviatúrát át lehet állítani magyar ékezetesre, de inkább olvass, nézz utánna a dolgoknak, azután írj.
itt élned, halnod kell (törölt) 2012.05.01 19:48:43
@szlan: Én csak arra reagáltam, hogy valaki kizártnak tartotta hogy az utóbbi 100 évben egyetlen súlyosabb balesetet is okozott volna kerékpáros. Tehát: vannak súlyos és halálos esetek is. Utóbbiak általában a kórházban vagy a szállítás közben halnak meg. Ez persze egyáltalán nem tartozik ehhez a témához, de muszáj volt megemlítenem, mielőtt valaki készpénznek venné azokat a megállapításokat.
 Szép ugye? Gyorsan szaladjunk át rajta mi is történt.A két sávból 3 lesz, ebből egy szembesáv, egy pedig buszsáv. Melyiket használhatom? Egyértelmű a matek, azt amelyik marad. Még akkor sem használhatom a másik kettőt ha valaki nagyon siet mögöttem, mint az most is…..
itt élned, halnod kell (törölt) 2012.05.01 19:14:49
Az 1950-es és az 1960-as évek autóbuszaival teszi színesebbé az ünnepi hangulatot az MTA: egy kisebb történelmi flottát állítottak szolgálatba az M42-es vonalon a  karácsony előtti napokra. December 11 és 23. között, minden hétköznap délelőtt tíz órától délután…..
itt élned, halnod kell (törölt) 2011.12.16 11:34:34
@Szőnyegtáska: A wikipédia szerint 1972-ben kezdődött az IK 260-as sorozatgyártása, tehát jövőre lesz 40 éve hogy Budapesten utazhatnak rajta.
Úgyhogy Magyarországon egész évben nagyon sok vonalon lehet nosztalgiázni a 260-as szóló és a 280-as csuklós változatokon. és akkor még ott a metró, a szovjet troli, az NDK-s Hév, az ipari csuklós villamos. Igaz a nosztalgia felár be van építve a jegyek árába, na de ennyi mindenért nem is csoda!
Nagyon izgalmas kérdést vetett fel, egy napokban megjelent írás: miért nincsenek Budán sétálóutcák? Míg Pesten egyre-másra alakítják ki a forgalomcsökkentett övezeteket, a Duna jobb partján - egy-két kivételtől eltekintve (Lövőház utca, Sirály utca) - nem nagyon…..
itt élned, halnod kell (törölt) 2011.12.11 16:57:09
@megmondomatutit: De szép is az, amikor az ember arra sétálhat. A kirakatokban az a sok szép angol bálás ruha!
Apropó! a Kökin a vadiúj plázában az ország legnagyobb turkálója nyílt!
itt élned, halnod kell (törölt) 2011.12.11 19:03:57
@kadibela: volt egy közvéleménykutatás, és kiderült nem vonzó sétálóutcában lakni. Sokan költöznének el, ám a vevőket a közlekedési nehézségek, a vendéglátós teraszok sűrűsége, zaja elriasztja. Szóval nem biztos hogy 10-15%-al emelkedne ettől egy ingatlan ára, sőt!
Rövid időn belül Matolcsy és Debreczeni könyve után ez már a harmadik könyv, ami a poszt témájául szolgál, de ez a történet is csodálatos - a maga módján. Megjelent Gereben Ágnes ízléses borítóval megáldott könyve: Mong Attila azonban nem átallott kitenni egy…..
Egy I. kerületi lakos küldött tegnap felháborodott levelet, mert az önkormányzat újabb bőrt szeretne róla és sok másik helyiről lehúzni, természetesen az autótulajdonosokról. Mert ugye régi recept, hogy az autó luxus, akinek autója van, az gazdag ember, úgyhogy annak a zsebében…..
A közterületépítés első és második főtétele szerint: 1. Plázaépítés nélkül nem újul meg közlekedési csomópont. 2. A megújulás nagysága egyenes arányban áll a pláza nagyságával.  A Köki például nagyon megújul, így oda nagyon nagy bevásárlóközpont épül. Ahol…..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     2007 Március.…..
Korábbi közlések szerint március 15-ig maradt volna a képernyőn az MTV híradósa, aki február közepén mondott fel, de ma az esti Híradó végén végleg elköszönt. D. Tóth Kriszta azt mondta, "kérem nézzék el nekem, ha a Híradó végén ma egy kicsit hosszabban köszönök el,…..
Levélírónk tegnap volt az M5-ös autópályán egy cserbenhagyásos baleset szemtanúja. Az ilyesmi az egyike azoknak a dolgoknak, amire nagyon tudok ugrani, pláne, hogy jelen esetben szándékosan rárántotta a 3-as BMW sofőrje az autóját a szerencsétlenül járt áldozatára, majd…..
Hisztérikus parádét csaptak a rendőrök hétfőn, amikor hazahozták Farkas Pétert Spanyolországból. Maszkos kommandósok hada kísérte az emberi életeket pusztán tekintetével veszélyeztető egykori olimpikont. Bár a bíróságról még lazán kisétált, az elmúlt évben jelentősen…..
itt élned, halnod kell (törölt) 2010.03.03 08:20:56
Rendkívül vicces hírt olvastunk a Blikkben, miszerint Hajdú Péter, a Story4 Tv-ről a második számú kertévéhez költöző médiaipari fregoliember, aki Névshowrtól elkezdve talkshow-ig mindent képes és tud is vezetni persze, túl dagadt a TV2  finnyás vezetőségének, és ha nem…..
Vastagbőr Szalainé kapcsolatai 2009.07.24 11:01:00
Tovább árnyalja a tegnapi képet, és dr.Szalainé dr.Szilágyi Eleonórát még szimpatikusabbá teszi, ha megnézzük, mit tesz havi 1,2 millióért. Kapcsolatokat ápol: Ez elég durva, munkaidőben iwiwezni, de máris van két verzióm, mit lehet erről mondani: - Eleonórának rugalmas…..
A Promontor által jelenséggel én még középiskolás koromban (réges-régen egy messzi-messzi galaxisban) találkoztam, amikor még rákényszerültem a BKV kitűnő szolgáltatásainak igénybevételére és minden nap csúcsforgalomban tötymörögtem az Alacska buszon a gyáli úti…..
Ma hazafelé tartottam az M3-ason. Utolértem egy kamiont, belenéztem a tükörbe, nem jött senki, elkezdtem indexelni, előzöm, gyorsítok, már 140 körül mentem, mikor valami elkezd villogni mögöttem. Nézem a tükörben, semmit nem látok, csak fehér lézersugarat. Hallom,…..