Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petrow84

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
IDDQD Checkpoint Mini #106: Dune 2019.08.19 22:26:12
(Disclaimer: valami hiba volt a felvételnél, amit utómunkában sem tudtam kiszűrni, ezért az első öt perc picit recsegős. Elnézést a technikai malőrért.) Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja.…..
petrow84 2019.08.22 10:05:09
@manson karcsi: Személyes korrektor (bocs, korrektoor) algoritmust kaptam - megtisztelve érzem magam Mr. Manson!
petrow84 2019.08.23 09:49:08
@Wildhunt: Érdekes felvetés, de szerintem a trónfosztás lehetőségével senki sem volt tisztában - arra csak Paul jött rá menet közben.

Eleve Leto szemléletével nehezen összeegyeztethető, hogy egy 10000 éves status quo felrúgása lett volna a cél. Inkább valószínűsítem, hogy a küszöbön álló kanly miatt képezhette ki az elit haderőt, hogy védelmet nyújtson egy Harkonnen csapda esetén. Az mondjuk pont szopó volt, hogy a sereg az általad említett dolgok miatt eléggé vert helyzetből indult, plusz az se volt benne a pakliban, hogy a Császár is beszáll. Leto abban számította el magát, hogy a Shaddam ekkora fenyegetésnek fogja majd tekinteni az elit gárdáját.

Már csak azért sem valószínűsítem a coup-ra irányuló terveket, mert a Fremen haderő potenciálja csak az arrakisi háború után vált ismertté. Emlékezz vissza, mennyire kiakadt Thufir, amikor a báró elmondta, hogy azzal viccelődött Fenringnek, hogy második Salusa Secundust csinál a bolygóból. Na AZ már bőven belefért a trónfosztásra irányuló cselszövésbe - csak anno a báró ezt nem látta át.

A csata előtt a fremenek valós számáról a külvilágnak nem volt információja, a legoptimistább becslés is csak pár tízezerre tette a számukat. Leto is tulajdonképp csak engedelmes munkaerőt akart.

Az is csak közvetve derül ki, mennyire volt előrehaladott a "sivatagi erő" projekt. Lietet már kvázi sikerült megnyerniük, de ez összesen annyit ért, hogy megmutatták nekik, hogy jobbak, mint a korábbi uraik. Néhány rejtett bázist megkaptak használatra (pl. ahol Duncan feláldozta magát, vagy ahol Thufirral vízszövetséget kötöttek a Sardaukar attak előtt). A naibokat néhány kivételtől eltekintve még messze nem sikerült az oldalukra állítani, különben nem akarták volna megölni Pault és Jessicát a sivatagban.

Leto katonái a bűvharchoz nem értettek, még maga Duncan sem. A Bene Gesserit nem oktatta ezt a harcmodort, a fremenek is csak a saját tisztelendő anyáiktól tudták, hogy létezik ilyen (mondjuk nem is volt rá nagyon szükségük, ők baromi kemények voltak anélkül is).

A Liga meg sok mindenben csendestárs, ráadásul 60 évnyi fűszertartalékért szerintem még a saját anyjukat is eladták volna, nemhogy pár "békefenntartó egységet" leszállítsanak.
petrow84 2019.08.26 10:48:23
@Anyukád egyik barátja vagyok.: Na igen, de pont ez az, hogy a bűvharcról senkinek sem lehetett tudomása - és sehol sincs elhintve, hogy maguk a katonák ki lettek volna erre képezve. Ha így lett volna, valószínűleg Thufir sem gyanakszik Jessicára (az is sokat elmond a Bene Gesserit titoktartási képességéről, hogy még Thufir sem ismerte a Hang mibenlétét).
A házasság elodázása valóban nehezen érthető, bár lehet, hogy Shaddam már odaígérte a lányait más házaknak, akikkel jobbnak látta békében lenni.

@Reactor: Leginkább az Emperor - Battle for Dune-ben mutatják ki a foguk fehérjét. Ott tényleg a legdurcább nehézgyalogság, még a fremenek is csak a láthatatlanságuk miatt tudják velük felvenni a versenyt. Ordos tankok ellen meg különösen viccesek - pláne ha egy Ixian Projectorral készítettél kamu verziókat belőlük.
Én inkább azt hiányoltam a játékból, hogy csak a brutál erejük van megjelenítve, az, hogy a kémkedésben és lopakodásban is rendkívül otthon vannak, az semennyire.