Regisztráció Blogot indítok
Adatok
donkanyar

193 bejegyzést írt és 402 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Salvador Dali skiccei alapján épült meg a szobrász az ókori Rómát és a lepukkant gyárcsarnokot megidéző gigaháza.Szürreális romokon (Fotó: Salva López / Wall Street Journal)..
Alekszej Navalnij csapata kedden közzétett egy kétórás videót, amely Vlagyimir Putyin orosz elnök építtette fényűző, Fekete-tengeri palotakomplexumát mutatja be.Putyin palotakomplemunának központi épülete. (Fotó:Palace.navalny.com)..
Egy középkori alagút és több, országos hírű ember egykori Krisztina téri otthona lesz csakhamar a földdel egyenlő. Hacsak...A bontásra ítélt Beranek-bérház. Krisztina tér 8. - Naphegy utca 4. (Hrsz: 7225) (Fotó: Google.com)..
Itt épülne meg a világ legnagyobb repülőtere is.A tervezett város a Vörös-tengertől Qiddijáig tart majd (Forrás: Neon.com)..
Lebontják a Táncművészeti Főiskola egykori épületét és beépítik az Ellátó Kert nevű romkocsmát is.A lebontásra ítélt Állami Balettintézet egykori gyakorlóterme (Fotó: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu)..
Milyen lenne ma Budapest sziluettje, ha a Belgrád-rakparton megépült volna  a 130 méter magas Magyar Történelem Tornya? Lenne-e az Erzsébet téren Gödör, ha a II. világháború nem akasztja meg  az ide tervezett 80 méter magas felhőkarcolók építését? Íme, a Horthy-korszak meg nem épült…..
donkanyar 2021.01.08 14:47:47
@AnnaChay: Elküldtem a címére a kért képet
A magyar kártya szülőhelye, neves bordélyház, okkult teozófiai központ és egy olimpikon alternatív kocsmája volt egykor, most ronda hotel lesz a helyén. A Kazinczy utca 55. szám alatti egykori Wichmann-kocsma (Fotó: Falanszter.blog.hu)..
donkanyar 2021.01.06 16:04:36
@Ermak: "Magyar lapát" című életrajzi film
Az amerikai Detroit Publishing kiadó fényképészei 1880 és 1900 között végfotózták a Föld érdekes és számukra lenyűgöző helyszíneit. A fotokróm eljárással készült nyomatok olyan tintalapú felvételek voltak, amelyek borzasztóan hasonlítottak a színes, és nem a színezett képekre. Most az "Adria…..
Bizarr és gyomorforgató szórakozóhelyek Párizs bugyraiból. Leviatán hatalmasra kinyitott szájánál kapták el a pszichopata sorozatgyilkost. A Pokol egykori kapuja Párizsban. (Fotó: Montmartre.secret.com)..
43 darab gigantikus méretű államfő mellszobra meredezik Virginiában. Mindnek lyukas a feje.Pár gigantikus méretű amerikai elnököt ábrázoló szobor és az egyik látogató. (Fotó: ABC7)..
donkanyar 2020.12.11 08:26:14
@Frady Endre: Úgy voltam vele, hogy valamicske munkát adok a kommentelőknek is.
Az egykori MDP-pártház jól bejárható föld alatti összeköttetésben állt az Erkel Színházzal, a metróval, a Fiumei úti temetővel, az Orczy- és a Baross térrel is.Kutatóásás a Munkásmozgalmi Pantheon előtti egyik posztamensnek tűnő építménynél. (Fotó: Jamrik Levente/Falanszter.blog.hu)..
donkanyar 2020.12.08 22:55:09
@McKay: Heinrich Schliemann amatőr régészt is mindenki lebarmozta, lehülyézte, aztán csak megtalálta a nagyokosok előtt Tróját és Mükénét. Ráadásul ennél az esetnél már jóval több konkrétum van, mint az Iliászban
donkanyar 2020.12.09 12:58:55
@McKay: Teljesen felesleges aktuálpolitikát feltételezni és gondolni a kutatás és a cikk mögé. A libanoni befektetővel pont a Tarlós-éra alatt vette fel a kapcsolatot a szerző, és szintén ebben az időszakban rugták össze a port is. Azt, hogy miért nem kapott, kért támogatást korábban a szerző, arról őt érdemes megkérdezni. Telefonszáma és e-mail címe megtalálható az írása közepén.
Baranya megye több, mint a felét foglalná el a megaváros, ha megálmodójának tervei valóra válnának."NagyPécs" egyik kerülete a "Magyarvelence". (Fottás: Janus Pannonius Múzeum)..
Cirkuszi attrakcióként mutogattak 100 fekete bőrűt a pestieknek. Az interaktív akcióantropológiának a világháború kitörése vetett végett.A Néger falu egykori bejárata  Forrás: Falanszter.blog.hu ..
Elsőként három fontos budapesti épület kapja vissza a háború után elpusztított kupoláját és ornamentikáját, hogy e mintaprogram alapján az egész fővárosban és szerte az országban helyreállítsák az építészeti és városképi szempontból fontos épületek megsemmisült tetőidomait.Az ELTE központi épülete…..
Egy lelőtt magyar bányász megszáradt vértócsája, fényszerető kísértetek és a puskaporos vadnyugat. Ez Cerro Gordo.A szellemváros napjainkban. (Fotó: Brent Underwood) ..
Amióta megboldogult az Urbanista, azóta tervezgetem, hogy új blogot indítok. Természetesen házakról, városokról, közterekről, parkokról, zenéről és kiállításokról, esetleg mindenféle más kulturális és kulturálatlan témáról, ahogy azt szoktam. Szó se róla, rengeteget írok azóta is, posztot, cikket,…..
donkanyar 2020.06.20 07:56:03
Intézményesített korrupció, ingatlanpanama, balkáni igénytelenség és krónikus adóelkerülés kellett ahhoz, hogy Európa egyik legrégebbi fürdővárosa összedőljön. Az ősszedőlés előtt álló Szapáry-fürdő napjainkban (Fotó: Mandiner.hu) ..
Jó ötletnek, ígéretes vállalkozásnak tűnt a világ első emeletes úszóplatformja, ám sorsát meghatározta a ciklon és világháborús lőszerek.Az úszó szállodahajó fénykorában. (Fotó: theaustralian.com) ..
donkanyar 2020.06.10 17:37:38
@lutria: Erről szóló pontos információt nem találtam, de valószínű, hogy a horgonyok miatt.
Kiemelt kormányberuházás keretén belül visszaépülhet pár lebontott épület a Citadella körül. A gellérthegyi Kioszk fénykorában. (Forrás: Falanszter.blog.hu)..
Lenin kötélen, egy régi 0 km szobor, szalmakalapos lovak, Hadik lovasszobrának titka és az óbudai kísérlet Bojár Sándor régi felvételein. (A kép azonosító számára kattintva a fotó nagy méretben is letölthető.)  178866: Az 1967 körül készült felvételen a Clark Ádám téren még nem a ma jól ismert 0…..
A Belvárosban sétálva képtelenség úgy elmenni a Pilvax köz épületei mellett, hogy eszembe ne jutna, mi lett a forradalmi ifjúság központjával, az egyik legismertebb pesti kávéházzal. Ahol most a kis utcát találják, ott ugyanis korábban házak álltak. Ezek egyikében működött a Pilvax Kávéház. Az…..
donkanyar 2020.03.14 13:46:57
A világ negyedik legnagyobb sóstavának vízellátását föld alatti atomrobbantásokkal és megfordított folyásirányú folyókkal akarták feltölteni a szovjetek...
Üzembe helyezték Budapest első jelzőlámpáját, a románok eltörlik Széchenyi emlékét, átadták a Lincoln-alagutat és bejelentették a világ legnagyobb felhőkarcolójának megépítését. A Berlin (ma Nyugati) tér 1937 januárjában. (Fotó: Tolnai Világlapja) ..
Több mint 1600 magyar harcolt egymás ellen Mexikóban Miksa tiszavirág életű uralkodása idején. Republikánus magyar hadvezér fogta el a császárt, monarchista magyar menekítette ki a köztársasági elnököt és szintén magyar asszonyok várták, hogy a tengerentúlon császárnék legyenek.Jeles magyar huszár-…..
donkanyar 2020.01.18 20:02:48
@BálintFerenc: Tardy Lajos személyesen 1047 magyart számolt össze név szerint a bécsi Hadtörténeti Múzeum levéltátában. A korszak új kutatói Bobay István azóta még többet. www.epa.hu/00000/00018/00130/pdf/EPA00018_hadtortenelmi_1990_02_145-171.pdf
donkanyar 2020.01.18 20:08:05
@Veronka: Jogos, elírás. Javítom
13 év után ismét szabadon lehet inni alkoholt az Egyesült Államokban, eltemették a kínai császárt, az oroszok elfoglalták Szófiát, Pesten elkezdik lebontani a Nákó-palotát és San Franciscóban elkészül az Ékszerváros, ahonnan több híres magyar festő képe tűnik el. Milyen izgalmas dolgok történtek…..