Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Veder1

0 bejegyzést írt és 2035 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Törzsolvasóink tudják, hogy mi itt a Lemilnél imádjuk a listázást (ebben is hasonlítunk egynémely, sportot kedvelő magyar politikushoz) és az ehhez kapcsolódó szavazóposztokat. Sorozatunkban foglalkoztunk már kiemelkedő hadvezérekkel, a papírformát felrúgó ütközetekkel, történelemformáló…..
Veder1 2019.06.18 15:34:06
@pulsarito: "Ha legyőzik a magyarokat akkor helyettük jöttek volna keletről más népek, semmi nem változott volna.
(kivéve hogy nem lenne magyar nyelv)
hát persze mesélj még..."

Besenyők, kunok?
Manapság lépten-nyomon találkozhatunk a klímaváltozásról és annak negatív következményeiről szóló hírekkel, amelyek akarva-akaratlanul, de valamilyen formában hatással vannak gondolkodásunkra, mindennapjainkra. Ideális esetben az elrettentő adatok és hírek pozitív irányba befolyásolják az…..
Veder1 2019.05.05 23:41:59
@Pal Konstantin: ezt a 300 evet honnan veszed? Csak azert kerdem, mert a pesszimista klimakutatok nehany evet az optimistak egy- max harom evtizedet josolnak a civilizacio osszeomlasa elott. A problema ott van hogy a rendszerben mar benne van az emberiseg szamara elhetetlen klima. Az uveghazhatasu gazokat meg mindig eregetjuk (novekvo utemben, bar ez mar vegulis mindegy) , de amit mar eddig beletoltunk a legkorbe az is eleg a +3-+5 fokos homerseklet emelkedeshez a fenti idotartamon belul, ami a fold nagy reszet elhetetlenne teszi. Nem azert mert hogutat kapunk (lesznek ilyenek is Afrikaban, Indiaban, Ausztraliaban) hanem mert az elelem amit termelunk, es minden egyeb noveny nem fogja birni a szelsoseges idojarast es a nyari tartos extrem magas homersekletet. A tobbit elintezzuk egymas kozt...
Néhány nő kikéri magának, amikor egy pasi tárgyiasítani próbálja őt, és mindent megtesz azért, hogy egyenlő partnerként legyen kezelve, tiszteljék és adjanak a szavára... De hiába szónokolnak, mégis olyan férfiakért vannak oda, akik pont azt művelik velük, amit nem…..
Régóta lehetett sejteni (mit sejteni, TUDNI), hogy az AMC hosszú távra tervez a zombiapokalipszissel. Ennek első jele a Fear The Walking Dead volt, aminek a pilotja alapján jobb sorozatnak kellett volna lennie, mint az eredetinek, de valahol a kreatív koncepció és a csatorna elvárásai közötti fekete…..
Mivel ebben az évadban írtam messze a legkevesebbet (meg legszarabbat, de ez már más kérdés) és ez volt az az etap is egyben, amiből a legkevesebbet láttam, nem biztos, hogy a véleményem számít-e, de a hagyomány az hagyomány. Szóval szerintem az évadnak úgy mentek neki, hogy a Radics-Csoki-Krisz…..
  This is the endBeautiful friendThis is the endMy only friendThe end Of our elaborate plans, the endOf everything that stands, the endNo safety or surprise, the endI'll never look into your eyes again (...)Come on baby, take a chance with usCome on baby, take a chance with usCome on baby, take a…..
Veder1 2019.02.20 01:34:00
@Paic Róbert: szerintem nincs ehhez köze. Szinte mindent lehet ellentétpárokkal jellemezni, a vélemények polarizalodasa és az embereknek a két pólusba történő rendezodese mindenütt jelen van. "szív csapat" / racionalitas, hit/ész, harsanysag/visszafogottsag stb. Kinek melyik fekszik, vagy mit vall magáénak, milyen szeretne lenni. Attól is függ hogy ki mit társit az egyes jellemzokhoz. Valakinek kizárólag az egyenesseg szamit, más azt mondja hogy abban nincs munka az nem erdemel 36 milliot. És még lehetne folytatnom a parttalan okoskodást :)
Globális felmelegedés, üvegházhatású gázok, légszennyezettség, műanyagszennyezés, nagy csendes-óceáni szemétsziget, túlnépesedés, élelmiszer pazarlás, túlfogyasztás, intenzív mezőgazdaság, jégsapkák/gleccserek olvadása, fakivágások, fast-fashion… Ugye Te is…..
Már könyvtárnyi tudományos munka született arról, hogy a nyolcórás munkanap valójában egyáltalán nem jól működő rendszer. Az, hogy mennyit és milyen hatékonysággal dolgozik az ember egy nap, nem függ össze azzal, hány órát van a munkahelyén...
Veder1 2018.02.21 11:14:37
@mocser48: 2034-ben elmondom mi lesz: gazdasági, társadalmi összeomlás, éhinség és háborúk. Lehet addig megtörténik az áttörés az MI-ben, de lehet, nem. Lehet lesz, olcsó fúziós energiánk, de lehet nem. Ami biztos, hogy a bolygón a túllövés az erőforrások használatában már megtörtént, az összeomlás a jelenlegi és közeljövőben várható technológiai szintünkön elkerülhetetlen. Már csak az a kérdés, hogy 2030, 2040 vagy 2050.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Veder1 2018.01.01 23:44:48
Veder1 2018.01.02 20:35:51
@Duplaxiii: szerintem nem. A legmenőbbek, mindig a komolyabb, részletesebb gamek voltak. Mint az ssi szerepjátékok, vagy a laser squad, pirates, elite. Nem véletlenül szerepelnek főleg ezek a listákon.
A CIKK TÉNYLEG EXTRÉM SPOILERES, és egy olyan szerző írta, akinek tetszett a film. Az ébredő Erő. Két éve érkezett meg a mozikba az első Disney által felügyelt, gyártott Star Wars epizód, s még most is hatalmas vitákat vált ki. Én szerettem, szeretem, és Az utolsó jedik előtt…..
Veder1 2017.12.21 18:53:42
@Roger Ebert: vaaagy, vaaaagy a film egyszerűen szar. Én értékelem a művészit és a minőségi ponyvát is, de ez a film a saját szabályain belül (űr western) sem koherens. Összefércelt és gyenge megoldásokkal operál. Olyan mintha egy rakat forgatókönyvírón ment volna keresztül és mindenki hozzátett valami gagyit és felmarkolta a lóvét.

(Észrevettétek, hogy a lázadó hajón szinte csak nők voltak, a birodalom (oppardon első rend vagy mifene) meg persze csak férfiakból áll. A kaszinóváros meg az aktuális vulgárbalos közhelyek puffogtatására, meg buta cgi lovakhoz kellett. A film remekül beleillik a hollywoodi sjw trendbe)
Mostanában, hogy egy hónap pihenés után ismét elkezdtem 8 órában dolgozni, sokat agyalok ezen a témán. Egyrészt, mivel a gyereknek nem találtunk jobb/ugyanolyan jó bölcsődét a lakhelyünk közelében, mint a mostanija, így 1 órányi BKV-útra kerültem Bertie-től a hét három napján. Viszont az…..
Veder1 2017.12.09 06:55:35
@kiscsilla: mindent tisztelet neked!
Posztsorozatunk következő vloggere sok szempontból hasonló a korábban bemutatott OckTV-hez. Ellentétben az OckTV testvérpárjaival, ő a legtöbb csínyvideójában egyedül szerepel, bár vannak közös produkciói más vloggerekkel.  Facebook-lapja szerint, a magát csak Dennis Cee-nek…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Veder1 2017.11.16 21:02:29
@Grath: ez a retro.land annyira hyper-mega-über-brutál-szuper, hogy hihetetlen! Hatalmas köszönet!
         Rio de Janeiro-ban rendezték az idei Matematikai Diákolimpiát. A feladatok meglehetősen nehezek voltak, a legjobb pontszám 35 volt a lehetséges negyvenkettőből, de még 25 ponttal is aranyérmet lehetett szerezni. A magyar csapat huszonkettedik lett.         A szíriai csapat az ötvenhatodik…..
Az elmúlt két évben elég sok jó film jelent meg a magyar mozikban, mondhatni a bőség zavarával küzdöttünk. Ezek között voltak olyanok, amelyek megfelelő elismerést kaptak a kritikusoktól (méltányolták színvonalukat) voltak amelyeket nem értékeltek helyükön (alábecsült alkotások) és akadtak olyanok…..
Veder1 2017.07.23 02:25:31
@Ulrich von Lichtenstein: Németh Szilárd
Veder1 2017.07.23 02:29:31
@Túlélő ...: tényleg leírtad a Gene-t Jin-nek???
A legnagyobb szerelem egy életen át tart, nagyon fáj, és mivel bűnben fogan, a gyerek fizeti meg az árát a szülők döntéseinek. A Tövismadarakat nem mostanában mutatta be a tévé, mégsem tud kimenni a divatból, és annak ellenére a romantika non plus ultrája, hogy kőkemény sorsdrámáról van szó. Ralph…..
Amikor az embernek hét része, a pletykák szerint 440 perce van arra, hogy egy történetet, vagy annak következő fejezetét elmesélje, akkor luxus az, hogy az évadnyitójában legalább négy olyan jelenet van, amiben a szereplők teljesen érdektelen dolgokról beszélgetnek, és a nettó 61 perces epizód valós…..
Tegnap közzétették az idei Emmy-jelöléseket, vannak köztük meglepetések és váratlanul előkerülő nevek, de alapvetően nincs baj a listával. Az ugrás utén azért füstölgünk egy kicsit. Kezdjük a számokkal: Legtöbb broadcast-jelölés: NBC 60 (tavaly 41), ABC 34 (tavaly 35), CBS 29 (tavaly…..
Alighanem keveseket fog meglepetésként érni, hogy a legújabb Transformers-darabról is sorra érkeznek a lehúzó kritikák, és éppen ezért olvasóim számára sem lesz könnyű megérteni, hogyan érhetett olyan döbbenetes trauma a moziban, amivel (kollégáimmal egyetemben) napok óta nem…..
Veder1 2017.07.02 23:09:01
@danialves: jajj, most látom, hogy ez a puccsista blogos kretén. Már egy másik hozzászólásban is feltűnt, ott is valami primitív hülyeséget írt be, amiről nem lehet tudni, hogy komolyan gondolja, vagy csak egy orbitális nagy troll szegény.
Milutin Milanković a 20. században él és alkotott. A horvátországi Dálya (Dalj) községben született 1879-ben. Iskoláit Eszéken (Osijek), és Bécsben végezte. 1914-ben a feleségével együtt Budapesten tartózkodott. Még ugyanebben az évben a nemzetközi helyzet fokozódott, mert Bosznia és Hercegovina…..
IDDQD Checkpoint 3x10: A Bethesda 2017.06.04 23:53:12
Muszáj megint egy kis patreonozással kezdeni a posztot. Ezt az adást másfél hete vettük fel (előre dolgoztunk, mert nekem a héten családi programom volt), és akkor még csak két napja indult el a Patreon-oldalunk. Még a felvétel alatt is jöttek újabb és újabb támogatók, ezért ebben az adásban még nem…..
Y-GEN A Trianon drog veszélyei 2017.06.04 10:18:30
Rendeznünk kell a magunkhoz és a szomszédainkhoz való viszonyulásunkat is ahhoz, hogy egy fejlődő és egészséges nemzet válhasson a magyarságból ismét.Nem csak az országhatárok és a határon túli magyarok emlékeztetnek minket a 97 évvel ezelőtti békeszerződésre. A mentalitásunkban, a mindennapi…..
Veder1 2017.06.04 22:53:47
@moonlight777: ez soha sem fog megtörténni, mivel a világ kb leszarja a nemzeti érzelmeinket, érdekeinket.
Az eheti podcast vendége igazi játékipari veterán, de nem a Novotrade-generációból, hanem egy nemzedékkel későbbről. Annak ellenére, hogy ő is C64-re fejlesztette első fizetős programjait - csakhogy ezek nem játékok voltak. Fantáziáját először papíron élte ki, a legsikeresebb magyar szerepjáték, a…..
Veder1 2017.05.30 23:26:38
Legyen SZAVA ! Merre van Európa? 2017.05.09 17:20:49
A nyugathoz tartozni-vágyásunk nem a közös értékeken alapul, hanem csak anyagi irigységen. Így az EU tagságunk is csak arról szól, hogy folyjon onnan idefelé a pénz, tartson el a gazdag nyugati nagybácsi minket, és mi sértődötten elvesszük. Volt egyszer egy nagyon lelkes EU belépésünket támogató…..
Veder1 2017.05.11 11:02:39
@Legyen SZAVA: nem olvasol, csak irsz. Az eu rohadt nagy bajban van mert, pont o tert el a sajat korabbi sikeres ertekrendjetol a 68'as generacio hathatos segitsegevel. Nem kilepni kellene, hanem megreformalni.
A hátrahagyottakból soha nem lett a következő Lost. Pedig ez a sorozat talán sokkal kevesebb mérges nézőt hagyna maga után, mint a készítő, Damon Lindelof, előző sorozata. Az HBO 2014-ben mutatta be Tom Perrotta azonos című könyvéből készült adaptációt: a történet szerint az emberiség két százaléka…..