Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gólem75

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolatok a könnytárból Trianon 2009.06.04 08:00:00
89 éve (1920) írta alá a magyar delegátus Párizsban a trianoni békeszerződést. A magyar kormány nevében Benárd Ágoston munkaügyi és népjóléti miniszter valamint Drasche-Lázár Alfréd rendkívüli követ és meghatalmazott miniszter a versailles-i Nagy Trianon kastélyban du. 5…..
Gólem75 2009.06.04 11:25:47
@Megfigyelo: És ugyanez a nemzetközi jog megengedi a horvátországi szerbeknek a kettős állampolgárság megadását, illetve a Moldáv románok kettős állampolgárságának megadását? És mit csináltak volna akkor ha a népszavazás sikeres ebben a tekintetben és az igenek neyernek?
Gólem75 2009.06.04 12:21:02
@Megfigyelo: Azindexen ezt találtam:
Ukrajna valóban nem ismeri el a kettős állampolgárságot abban az esetben, ha egy ukrán állampolgár külön kérvényezi. Egy ukrán jogász azonban a Népszabadságnak azt nyilatkozta, hogy más esetekben az ukrán törvények elismerik a kettős állampolgárságot. Ennek feltétele, hogy külön igénylés nélkül kapja meg az ukrán állampolgár a másik ország állampolgárságát, vagyis az állampolgársági törvény esetleges módosításával a magyarigazolvánnyal rendelkező kárpátaljaiak automatikusan lehetnek kettős állampolgárok, és ezzel nem vétenek hazájuk törvényei ellen.

A román jog is ismeri a kettős állampolgárságot, a Moldovában élő románoknak például ők is megadták a kettős állampolgárságot.

Az Európai Unió szerint a kettős állampolgárság belügy. Több EU-országban sem követelik meg a helyben lakást az állampolgársági kérelem elbírálásakor.

Na most akkor, hogy is van akkor...?
Valszeg csak akarni kéne..
"Mátraszentistván - ellenségemnek se" - ezzel a topikkal landolt Blasta levele a Hütténél. Megdöbbentem, mert egész kellemes büntetésnek tartanám, ha most valaki a Mátrába teleportálna a számítógépem mellől. Viszont az a kommunista időket idéző tortura, ami a…..
Gólem75 2009.01.28 13:09:07
Én is voltam Szentistvánon síelni, ebben a szezonban már többször is de a gyerek miatt. Legutóbb a kék pályán gyakoroltunk. Ami engem iszonyatosan felbosszantott az a pofátlanság. Az ember lemegy a pályán, beáll a sorba (ami valljuk meg elég hosszú), végig állja, majd beszáll a felvonóba. Én előre, gyerek utánam, asszony a végére. Rendszerint a gyerek az első tányért elengedi (gyakorlatlanság, meg mert a felvonósnak az az elve, hogy nem segít), így köztünk ott egy üres, így indulunk. Ahogy a felvonóval elhaladunk a mellettünk lévő teraszos büfétől, elkezdődik az ami bosszantó. Több sielő, boardos gyerek és felnőtt ott áll és arra vár, hogy egy üres tányért megragadva beszálljon a felvonóba. Több esetben előfordult, hogy a gyerekem (mivel gyakorlatlan és kicsi) ettől elveszítve az egyensúlyát kieseik. Ilyenkor minden kezdődik elölről, Ő pedig azt kérdezi Tőlem, hogy ezt miért csinálták, hogy ezt lehet-e és Mi minek állunk akkor sorban? Mindegy megint sor, ismét felvonó, az illetők ismét többed magukkal ott állnak sorban. Kérdeztem, hogy ezt hogyan gondolják, illetve azt, hogy tekintettel kellene lenni másokra is, amire az volt a válasz, hogy mit képzelek Én, meg hogy látszik nem rég óta síelek. Ez mondjuk nem tudom miből szűrte le az illető, de az biztos, hogy több mint 15 éve és azóta jó pár helyen de sehol sem találkoztam olyannal, hogy direkt arra játszottak volna, hogy menet közben szálljanak be a felvonóba (külföldön valószínűleg akkor ment volna utoljára a felvonóval)! Mindenesetre megint megállapítottam, hogy ITTHON vagyunk....Valószínűleg ezeknek az embereknek nem is volt érvényes jegyük/bérletük, de ez már egy más történet...