Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oldalazó gnóm

3 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szabad véleménynyilvánítás és gyülekezési jog demokratikus hazánk Alaptörvényének egyik legüdvözítőbb vívmánya. Nagyon örülök, hogy minden honfitársamra kiterjed, de pont nagyszerűsége miatt nem túl elegáns visszaéljél eme csodálatossággal. Nézzük meg, milyen…..
oldalazó gnóm 2012.09.16 13:28:33
@baucis: önvédelemért nyilván nem akasztanak, de a "hirtelen felindulásból" és az "aljas indokból előre kitervelten" közötti különbséget nem tudom átérezni, ha az áldozat szemszögéből nézzük a dolgot. Szerintem eléggé mindegy, hogy egy valami - az életnél egyértelműen kevésbé fontos - faszságon feldühödött, önmagát fegyelmezni nem tudó barom, vagy egy sunyi, számító bűnöző tette el láb alól, és a társadalomnak mindkét esetben az lenne a legjobb, ha a tettest örökre kivonnák a szolgálatból. Ugyanez a helyzet az erőszak más fokaival is, ugyanannyi - nulla - mentség van arra, ha valaki tök ismeretlenként ver össze valakit, mintha valaki a családtagjait bántalmazná.

Mielőtt valaki betámadna: nem azt mondom, hogy egyetértek Vargának a baromságaival, hanem azt, hogy szerintem a külön kategóriák bevezetése csak arra lenne jó, hogy elterelje a figyelmet a valódi problémáról, azaz az impotens rendőrségről, és a törvényeink bűnözőpártiságáról.
oldalazó gnóm 2012.09.16 14:23:00
@blur7: na ez az, ha a 170-est betűre betarttatnák, akkor már az összes feleség/férj/gyerekverő állat rács mögött lenne.
A tegnapi nagyszerű törökországi poszt után fokozzuk a tempót és a távolságot, mai úticélunk ugyanis a világ egyik legbiztonságosabb, legtisztább (felmossák az utcakövet!) állama, valóságos adóparadicsom, ahol rend van és fegyelem, alacsony adók – és persze mindennek a…..
oldalazó gnóm 2012.08.12 06:08:53
@pappito: ezt a rágós tévhitet felejtsétek már el :) Már feljebb leírtam, hogy teljesen legális rágózni, csak felírják az adataidat, amikor rágót veszel.

Továbbá a drogtörvény se olyan szigorú, hogy akármi van nálad, egyből halál, mindenből megvan a határérték, ami fölött már "kereskedőnek" minősülsz (fűből ez asszem 500 g, ami már igencsak megüti a szintet otthon is :D). Alatta is szigorú a büntetés, de nem halál.

A másik, hogy pl. az utcán inni itt legális, miközben ez ugye a "liberális" Európa jó részéről nem mondható el (az európai államok által kényelmesen az illegalitás szőnyege alá söpört prostitúcióról már nem is beszélve). Persze, a randalírozást meg az ordítozást büntetik, de erre mintha máshol is adottak lennének a törvényi keretek :)

Sokan kérdezték a posztolótól, hogy vízum, munkalehetőség, stb, a legjobb tudásom szerint válaszolok:

- vízum: 90 napig nem kell. A munkavízumot nem fogják csak úgy megadni, ahhoz már kell a cég, aki felvett (és akkor is előfordulhat némi köcsögösködés, pl. az egyetemre postdoc-ként felvett, a PhD-jét most megszerző csoporttársamnak csak másodjára adták meg).

- munkalehetőség: ha nem eleve úgy jössz, hogy már kaptál munkát, akkor csak akkor gyere ha _nagyon_ jó vagy valamiben, mert minden másra van helyi/ázsiai munkaerő, aki kevesebbel is beéri. A problémamegoldás és az önálló munkavégzésre való képesség itt hiánycikk, úgyhogy a vezetői pozíciókra jobbak az esélyek.

@merlionka: jó a blogod, üdv :) asszem a vizilabda-meccsen láttalak titeket :)
oldalazó gnóm 2012.08.12 10:34:51
@pappito: azokat, akikkel beszéltem erről, a hosszabb távú letelepedés/állampolgárság megszerzése szempontjából leginkább a gyerekeiknek a hadkötelezettsége zavarja.

Engem személy szerint a kontrolláltságban egyedül az zavar, hogy ha valami olyan megoldáshoz folyamodsz, ami bár teljesen a szabályozás keretein belül van, de nem megszokott, akkor furán néznek, a bürokrácia meg megpróbál elgáncsolni. Emellett persze van pár dolog, ami irritál Szingapúrban, de szerintem a legtöbb, magát "kozmopolitának" tartó embernek ezek inkább a "jólétet" jelentik, úgyhogy inkább nem panaszkodok :D
oldalazó gnóm 2012.08.12 11:14:22
@pappito: 2 év, egyetem előtt, csak férfiaknak kötelező. Állítólag Malajziától és Indonéziától félnek nagyon, de igaziból a legértékesebb erőforrás itt az emberi erőforrás, azt meg nem igazán lehet "elfoglalni". Mondjuk ahogy elnézem az ismerőseimet, a legjobb történeteik/kalandjaik mind a seregből vannak, meg valahogy a 2 év extra idő alatt jobban el tudják dönteni, hogy milyen egyetemre akarnak menni, szóval összességében azért nem egy rossz dolog :)
Istenem, ezt nem hiszem el, komolyan. "Újabb csúcskísérletre készül a magyar Himalája-expedíció". Miért nem lehetne ezeket csak úgy simán, itthon, még az indulás előtt kivégezni? Annyi stresszt, útiköltséget, energiát, felesleges komplikációt megspórolhatnánk. Esetleg…..
oldalazó gnóm 2012.05.30 11:43:56
@Brother Love: most képzeld el, hogy odamegy egy hegymászó a kedvenc, népszerű gyúrós blogodra és elkezdi az észt osztani, hogy ne járjon nektek a TB meg bezzeg az "igazi" izmok, mit szólnál? Vagy esetleg ha gecire meghúzod a hátad, mert hallgattál a melletted álló tanácsára, akkor ki a felelős? :D

Ugyanolyan céltalan hobbi mindkettő, mindkettőről vannak blogok, mindkettő néha fel-feltűnik az indexen hírként, és mindkettőhöz társul egy-egy hőzöngőbrigád. A gyúrós poszt szerzőjétől, tehát valaki olyantól, aki az ilyen jellegű hőzöngés szenvedő alanya, valahogy több toleranciát vártam.
oldalazó gnóm 2012.05.30 12:22:25
@Brother Love: hát akkor nagyjából egyetértünk. Igaziból szerintem a baj ott kezdődik, hogy a sportolóktól el van várva, hogy "hőstetteket" hajtsanak végre, meg "képviseljenek" valakit. Én tudom az összes hobbimról (beleértve a koca-szintű szikla- és hegymászást), hogy semmi értelmük nincs, de én kurva jól érzem magam tőlük. Lehet, hogy perverz is vagyok, de ha majd felnőttek a gyerekeim, szívesen bevállalnám a K2-t vagy az Annapurnát is, és szívesebben halnék meg egy rámzuhanó jégtömb miatt, mint vastagbélrákban vagy autóbalesetben. Szerintem a profi sportolók nagy része is így kezdi, aztán rájönnek, hogy ha annyira tetszik nekik, hogy mást nem is szeretnének csinálni, akkor kellenek az "eredmények", szponzorok, média, stb, amivel meg jön a fikaáradat. Igaziból akár hálás is lehetnék a gondviselésnek, hogy egy "veszélyes" laborban kísérletezhetek, és senki nem baszogat miatta naphosszat :D
Hácsé. Akaraterő, hatvannapos átváltozás, kilencvennapos diéta, 180 fokos fordulat, korábbi életvitel és leragadó embertársak megvetése, hittérítés, kéretlen szakértősködés, besserwisserkedés. Nem látod? Ne már, így nézz meg, oldalról, ha behúzom a hasam. Na, ugye, hogy…..
oldalazó gnóm 2012.03.12 09:34:05
@la paloma de la rosa: a gyümölcs tényleg hízlal (nem azt mondom, hogy nem egészséges, hanem azt, hogy a fruktóz miatt egyáltalán nem alkalmas fogyózásra). Nyilván nem ez volt a poszt lényege, de az esti almáról eszembe jutott a sok diétás-gyümölcsös idióta :D
Elképesztően igényes rajongóink ma végre félretehetik kukacoskodó stílusukat, hiszen hetek óta először kifejezetten jó poszttal kedveskedünk nekik, amit természetesen nem mi, hanem B.Cs. nevű olvasónk jegyez. Fogadjátok szeretettel! Szinte bárhol fellelhető egy-egy jellegzetes…..
  Hogyan gondozd a pasidat? - Atergó Annamari férfikezelői rovata Ugyan már, te pont így vagy jó, ahogy vagy; téged így szeretlek; mások lehet, hogy csak mondják, de én komolyan gondolom; én csak azt akarom, ami neked is jó, csak a többi pasi vágyik ilyesmire; stb. - ugye…..
oldalazó gnóm 2012.02.24 06:47:28
@Stefánia kisasszony: ezt a hozzászólást csak a Kurtz ezredes írhatta :D
oldalazó gnóm 2012.02.24 11:46:37
@Brother Love: aki fácsén is csapatja a modorost, és nem tudja 2 perc alatt kideríteni, hogy ki pica pica, az hülye :D
Szép idő van, nemde? Már egy szál pulóver elég napközben! ELO - Mr. blue sky http://www.youtube.com/watch?v=H2Ncxw1xfck Szóval, azon gondolkoztam, ha tudnék html-ben programozni, talán csinálnék egy "vicces" oldalt. Ugyanis a következő a helyzet. Manapság csomó…..
oldalazó gnóm 2012.02.23 11:21:36
Modorosblog A erősember 2012.02.23 06:00:00
Csíragyerek! A sok nyavalygásod után most már tényleg itt az ideje, hogy helyre legyél rakva a kurva anyádat! Unlak már! Folyamatosan pofázol, ugatsz, pedig ÉN meg a többi haverom gecire nem kíváncsi a siralmaidra. Állandóan elsírod, hogy a politikusok átbasznak, pedig…..
Modorosblog A netfüggő 2012.01.18 06:00:00
Hogy is kezdődött? A hőskorban, modemmel, MindenkiNettel, lassú-lassú letöltésekkel - Grespik kenyeret dobál, Csisztu-videó, Dallas, fastest man in the universe, Napster, Kazaa, DC++, hubok, torrentek... Egyetlen mérce a letöltési sebesség - 3-4 kB/s, királyabb magyar oldalakról…..
Modorosblog A Humor Harold 2012.01.17 06:00:00
Hősünk a viccmesélő-sztorizó tettleges verziója. Szűkös agykapacitását nem megjegyezhetetlen nyuszikás-agresszív kismalacos történetekre, hanem fergeteges, aprólékosan kidolgozott és precízen végrehajtott egyedi mókákra fordítja. Ő volt az, aki általánosban buborékot…..
világevő Indul a rovarzabálás 2012.01.03 09:45:00
-Pincér, egy légy van a levesemben! Vagy ez egy pirított hangya? -Igen, Uram. Utána hozhatok esetleg egy medium-rare sáska-sztéket lárvapürével? Vagy egy jó rántott tücsök? Már korábban is lehetett furcsa ötletként hallani a témáról, de most, amikor a vezető angol újságok…..
  Napi egy posztnál többet ne tegyél ki, de inkább annyit se. Csak értékes tartalmat ossz meg! Téged érdekelne ugyanez mástól? Nem kellenek a kóbor kutyáid. Nem kell a kóbor csövesed. Nem érdekel a gyerekeid szuperaranyos szövege. Tudtad, hogy az…..
Modorosblog Gyerekszáj 2011.12.19 06:00:00
A gyerekek bölcsessége és romlatlan őszintesége néha egészen megdöbbentő. Mi, felnőttek hajlamosak vagyunk mindent túlbonyolítani - és sajnos a hosszú évek alatt megtanultunk profin hazudni. Ezek a kis emberek nem csupán imádnivalóak és aranyosak, hanem megtanítanak teljesen…..
Modorosblog Az a baj 2011.10.10 10:00:00
2009: -Fel kell számolni a szociális hálót, az államapparátus vízfejét, kirúgni a naplopó közszolgák millióit, eltörölni a 13. havi és a korkedvezményes nyugdíjat - nincs még egy ilyen a földön, hogy 38 évesen nyugdíjba vonuljanak egészséges emberek -, az ingyenes…..
oldalazó gnóm 2011.10.10 11:10:51
@Modor Tibi: _külön pirospont_ a "vegyük észre" szófordulatért :D
Modorosblog Fészbúkgyász 2011.10.07 06:00:00
Arra kérlek titeket kedves ismerőseim, hogy legalább ma próbáljátok meg félretenni magatokban a nagymagyart, hiszen trianoni gyásznap ide vagy oda, ma egy világviszonylatban is nagyformátumú EMBER távozott közülünk. Igen így, csupa nagybetűvel. Újításai, zseniális ötletei…..
oldalazó gnóm 2011.10.07 13:15:41
@vészmadár (pica pica): a "kozmopolita tragédiája" c. olvasói rovatra szánt írományom már fél éve félkészen rohad az egyetemi számítógépen, asszem ideje befejezni :D
 Fizessenek a gazdagok? Társadalmi szolidaritás? Megbukott a matolcsyzmus? Majd mi elmondjuk, valójában hogy van ez.A 16%-os, egykulcsos adóval már idén is havi 52 ezer forintom maradt a borítékban; a szuperbruttó kivezetésével pedig további 25 ezernyi többletbevételem fog…..
 Számtalan oka van - elmondom.A borravaló korrupció, (mint már mondottam volt) az Oszmán birodalom és a kereskedőnépek idejéből ittmaradt csökevény: baksis. A bakshish perzsa szó, ajándékot jelentett eredetileg - de ma szinte az összes közel-keleti államban elvárt még olyan…..
Modorosblog A Dugovics-per 2011.07.19 06:00:00
1504. Budun (Buda)A nemzetközi és a hazai sajtó kiemelt érdeklődése mellett kezdődött meg a Vilajeti Bíróságon a háborús bűnökkel vádolt Dugovics Titusz büntetőpere. Az egykori várvédő terrorista a vád szerint egy török felszabadító ellen elkövetett gyilkosságban…..
 -Tessék, vegyél a fasírtból is. Vegyél, vegyél! Én csináltam, a legjobb karajt teszik nekem félre a piacon mindig. Nem eszel sertést? Ez valami vallási dolog? Büdös az eszed tokja büdös, ártalmas ám... nézd meg: ide leteszem, ártalmas? Bánt, megharap, tökön…..
oldalazó gnóm 2011.07.08 16:11:53
@horika: nyilván van, aki bele akar szólni, én nem, ellenben kb. fél éve kaptam fészbukon egy ilyen invájtot, hogy csatlakozzak a petícióhoz, hogy a húsokra "környezetvédelmi" adót vessenek ki, fő támogatók a PETA meg a hasonló sötétzöld gecik. Rájuk is terjesszed ki a dühöd, ha lehet:)
Nagyon utazhatnékom van már, szerencsére mér csak péntekig kell várnom, hogy meginduljak Párizs felé, ahol elég izgalmas terveim vannak, de addig is körülnéztem a régebbi fotóim között, ott akadtam rá a Luang Prabangban, Laoszban készült képeimre. Mivel a világ egyik…..
Modorosblog A Kenderbarát II 2011.04.21 06:00:00
Csááá öreg rigó, csumidázom a hebrákodat, picspacs, adj egy csókot, te. Jaszkarikám. Te, nincs semmi komoly, hallod. Baszom a rezet, dolgozgatok itt-ott, elvagyok. Okom panaszra semmi. Beszállhatok? Hű, bocs a múltkoriért, hogy nem tudtam hirtelen elmenni - tudom-tudom, hogy lefixáltuk…..
Modorosblog A PC aranykora 2011.04.13 06:00:00
Az internet hőskora és a panelasszociációk után újabb Nosferato-Modor termék - ezek tényleg a legjobbak. Szokás szerint Ő került idézőjelek közé.Figyelj, segítek lecserélni a hatvannégyeseteket. Lehet, hogy tök jókat lehet játszani rajta még mindig, de új irányba kell…..
Modorosblog A Nyelvzseni I. 2011.04.07 06:00:00
És ez nem a hasonló (=azonos) című, még a 90-es évek derekán a fekete-fehér Amatőr magazinban leközölt kis pikáns történet újragondolása.Idegen nyelvet hibátlan kiejtéssel 2/6/10/14... éves kor fölött már akkor is lehetetlen megtanulni, ha az ember tartósan anyanyelvi…..
oldalazó gnóm 2011.04.07 08:52:30
@Hadrian77: fehérorosznak, moszkvában :D
Modorosblog A Sztorizó II. 2011.04.06 06:00:00
A viccek és városi legendák megszemélyesített elmesélésén túl is maradt bőven emberünkben. Figyelem! Ez több személyről szól. Ő az a többfajta szindróma tüneteit felvonultató, kényszeredett sztorizó, akit puszta érdeklődésből kevésbé - de önmagunk…..
oldalazó gnóm 2011.04.06 10:17:48
@Ernoke: OK :)

én az a fajta vagyok, amelyik hallgat, hallgat, aztán belegondol, hogy a beszélő fél miért látja jónak, hogy vele, akit 2 perce ismer, minden személyes információját megosztja. De gondolom az ilyenekből él az iwiw meg a fészbuk :)
oldalazó gnóm 2011.04.06 16:23:04
@Modor Tibi: hehe, jah, igen, hallottam már párszor, hogy Erőss Zsolti, Farkas Berci, Fa Nándi, stb., olyanoktól, akik 100%, hogy nem ismerik személyesen a nevezett úriembereket :D Meg ifjú fideszesektől a Viktor teljesen alap, de ez asszem volt pár poszttal ezelőtt. Lehet, hogy a politikusnövendék az alapból sztorizó is?

@altoid: uhh, és ezzel a papírral természetesen kitörölheted a seggedet, mert a nagybetűs életben csak a valós tudást nézik, meg nem kell a nyelvvizsga, az interjún úgyis csak megkérdezik, hogy dújuszpík, stb...
Modorosblog gyerehaza.org 2011.03.25 14:02:00
Dear Mom, Dad,láttam ezt az új kampányt a Home Office-tól, hogy hazavárják a világban szétszóródott briteket, hát röhögnöm kell... szánalmas, de leginkább fölháborító. Idemásolom nektek ezt a pár pontot, és egyenként megcáfolom őket, ahogy azt egy rendes expattól illik…..
oldalazó gnóm 2011.03.27 15:44:38
@Modor Tibi: a kicombosodást én is inkább szakmai, mint anyagi szempontból gondoltam, sokkal fontosabb a pénznél az, hogy ne valami kontraszelektált fasz kényszerítse rám a logikátlan baromságait minden nap, ehhez pedig gondolom látványosan jobbnak és sikeresebbnek kell lenni az összes kontraszelektált fasznál.

Akiknek meg az a fő (ellen)érv, hogy kik állnak a kezdeményezés mögött, azok ugyanazon az érvelési szinten állnak, mint a "gyere haza, mert jó a pörkölt és a túró rudi" :D ( en.wikipedia.org/wiki/Ignoratio_elenchi )
oldalazó gnóm 2011.03.29 16:05:45
@altoid: én kifejezetten örülök a kezdeményezésnek, és annak is, hogy kormányoldalról jön (mert akkor talán lehet belőle valami). DE a Túró Rudi meg az "alacsony" 16%-os adó elég nyilvánvalóan nem tárgyalási alap, tehát
- a kezdeményezés mögött jóindulatú idióták állnak, akik ezt nem ismerik fel, vagy
- a kezdeményezés mögött állók hülyének nézik azokat, akikhez szólni akarnak.

Ha előállnak mondjuk azzal, hogy akkor van 10 évünk arra, hogy felzárkózzunk Ausztria szintjére, gyertek haza segíteni, és megteszik az első pár lépést a megvalósítás irányába (azaz az ígérgetés nem ér), akkor simán, alap. És kurvára nem lehetetlen, pont egy olyan helyen élek, amit 30 év alatt építettek a világ segglukából a világ egyik legfejlettebb országává, csak mondjuk itt elég izmosak a törvények ahhoz, hogy mindenkit tisztességes munkára kényszerítsenek, nincs segíly, korrupcióért mintha halálbüntetés járna (de ha nem, akkor botozás plusz pár évtized rácsos akadémia), stb.
oldalazó gnóm 2011.03.30 03:43:51
@Modor Tibi: bérkalkulátor szerint ez azt jelenti, hogy kb 230 fölött kaphatsz kézhez, ami még mindig bőven elmarad a jelenlegi doktoranduszi ösztöndíjamtól, de ez nem zavarna, ha olyan légkörbe mehetnék haza, ahol a sikeres ember/gazdag ember/vállalkozó nincs rögtön kizsákmányolónak/csalónak kikiáltva, az újító ötleteket örömmel fogadják, a csípési sorrendben elfoglalt pozíciódat kizárólag a szakmai tudásod határozza meg, stb. Biztos van ilyen munkahely is, de egyelőre nem megfelelő mennyiségben, elnézve a sok elkeseredett siralmat a téma kapcsán.

Más kérdés, hogy ha szakmailag otthon egy senki voltál, akkor külföldön is jó esélyed van arra, hogy egy senki maradsz, de legalább több pénzt keresel. A siránkozók/konstruktivitást nélkülöző fikázók nagy része pedig valószínűleg ebbe a kategóriába tartozik (de ha jól értelmezem, ezek nem is részei a kezdeményezés célcsoportjának, mert mintha valami olyasmi lenne, hogy "azok a fiatalok, akik valami pluszt tudnak nyújtani a magyar gazdaságnak" :D).