Regisztráció Blogot indítok
Adatok
helego

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vidrák Boa, vér és pofáraesés 2010.12.28 01:00:09
Ilyen, erőszakos hangzatú dolgok kísérték az amúgy természetéből fakadóan békés eseményt, Majáék betlehemes ének előadását. A hírlevél mellé csatolt kis papírkán tudatták velem, hogy Maja csillag lesz, ennek megfelelően fehér pólót és fehér rövidnadrágot kérnek…..
Vidrák Lutras 2010.07.04 11:01:00
Hát ím, itt vagyunk, túl a nagy választóvizeken (a költözésen és a Csatornán), picit írok, mert akadt egy üres ki tudja hány perc: Maja még alszik (!), Samu meg az előbb egy áthisztizett félóra után meglepetésszerűen elaludt az ölemben, most plédbe csavarva szuszog itt…..
Az előző posztban már megírtam, hogy a szoptatás ugyan természetes dolog, de a szoptatás technikáját meg kell tanulni, az anyának is és a babának is. A tanulási folyamathoz szükségszerűen hozzátartozik egy csomó kezdeti nehézség és ügyetlenkedés, azaz teljesen normális dolog,…..
helego 2010.01.28 08:43:02
A cumizavar nekem nagyon érdekes fogalom.
Első poronty császárral, sárgán, letapadt nyelvvel és rendkívül éhesen, de türelmetlenül született. És tapasztalatlan anyja volt. Hiába volt 3. nap tejecskéje, egyáltalán nem evett mérhetőt. Ordított, szopogatott (félre, mire "felvágták" a nyelvét) elaludt... Hétvége lévén a nővérekkel sikerült megegyezni, hogy a tej mellé kiegészítjük tápszerrel az adagját, hétfőn meg bőgve összevesztem a dokival, hogy hagyja enni a gyereket. Darálta, hogy nem fog tudni szopizni, nem fog ízleni a tej, ők majd adnak neki cukrosvizet, én csak nyugodjak meg. Én meg haza akartam menni, hogy ne legyen időgarantált etetés (bár annyira visított, hogy ők sem bírták kivárni mindig)Otthon a tej kezdte utolérni óriási igényeit, mire a védőnőm jött az "ügyesebb,mint a mellszívó" elmélettel, és ha üveg, akkor nem fog tudni szopizni... Újrapróbálkoztunk, gyerek ordított, fogyott, a tej apadt. Itt húztam a határt, és mentem a saját fejem után. Üvegből kapta a lefejt tejet, és pótoltam. 6 hetesen szopizott annyit először, hogy elég legyen, simán elcserélte a tápot, sokkal jobban ízlett, és kb 4-5 hónaposan felejtett el cumisüvegből inni. 2,5 évig szopizott minden eredeti elméletet megcáfolva, nem szopni felejtett el, hanem cumisüvegből inni. Így én mindig értetlenül állok ez előtt a fogalom előtt. (persze nem az egyetlen dolog, amit nem szabályszerűen tesz)
...adunk az élvezeteknek is. A mai napra kértünk egy időpontot 4D babamozira az Istenhegyi Géndiagnosztikán. Azért Dr. H.K. személyéhez most is ragaszkodtunk, egyrészt mert Neki nem kell magyaráznunk, hogy ne rémüljön meg, ha lát valami mást is az élő mazaton kívül, másrészt…..