Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lemonheart

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint két hete annak, hogy linkeltem, amit Valuska (Index/Könyvesblog) tumblrlogján arról írt, hogyan nem sikerült interjút kapnia Jürgen Habermasszal. (Emlékeztetőül: bár Habermas pécsi előadása napján felajánlották neki, az élő interjú helyett aztán emaileset kértek, a…..
 ..
lemonheart 2009.06.26 11:18:03
 Újabb levelet kaptunk Györgyitől, aki az ügynökök és managerek világáról mondja el nem túl hízelgő véleményét.Már elutaztam, úgyhogy jók legyetek vasárnapig :)!Gondolataim és véleményem a sajátom, amivel nem kell azonosulni, nem kell egyetérteni, lehet szidni,…..
Makszim Gorkij: Éjjeli menedékhely (r. Horváth Csaba) Kínos pillanatok tudnak születni, ha egy klasszikust szerencsétlenül akarnak aktualizálni vagy modernizálni: most ez a tipikus érettségi-alapanyag pont így járt. A rendező az eredeti sztorit egy óriási mekibe helyezi át, ahol... Ahol aztán a…..
lemonheart 2009.06.11 14:59:10
@rebeka rokifeller: "és volt olyan, aki a felfújható mekibohócot is ötletesnek találta"

kicsit (nagyon) OFF, de óhatatlanul eszembe jutott

valamelyik nem is olyan régi Sziget, Nagyszínpad, MüllerP. vörös hajkoronájában mórikálja magát. délután van, nyilván kutya se nézi/hallgatja - kivéve pár marék lelkes külföldi turistát, akik teljesen el vannak bűvölve, milyen merész és jópofa Ronald bohóc paródia megy főműsoridőben

hiába, avantgardban még mindig tudunk mit felmutatni
A héten megkaptam a kis borítékomat és a kopogtató cédulát. Közelegnek az EP választások. Kibontottam, kicsit informálódtam, majd széttéptem és kidobtam a kukába. Az első szavazásomon nem veszek részt, két okból:1,) Nem szavazok, mert nincs kire. Azért nem fogok az egyik szar…..
lemonheart 2009.04.13 20:48:03
@Kangörény_: hasonlóképpen; engem itt mind leszar, avagy ha nem, max. mások ellen fordítana. nem leszek ingyen golyófogó a stupid játékukban

graffiti a félcédulára, és szevasztok
Ha már itthon voltam húsvétkor, azaz kihagytam a locsolkodást, megnéztem egy igazi kultuszrajzfilmet az m1-en.Legalábbis gondolom, hogy kultuszrajzfilm lehet az Asterix, hiszen legidősebb bátyám gyűjtötte a róla szóló folyóiratokat, valami Alfa (?) Magazint, ha jól emlékszem, és…..
hángörienidiocc Falak mögött 2009.04.08 11:23:00
Mostanában egyre sűrűbben érzem azt a bizonyos érzést, amit Hofi a következő szavakkal írt körbe: "Kétszer olvastam el. A roham előtt", mielőtt belevágott a "Lehet-e egy kecskével nemi életet élni?" című olvasói levél ismertetésébe (vagy talán a…..
Subba Populär 2009.04.08 11:27:00
A kérdést fel kellene tennünk, de nem látjuk értelmét. Na azért adjuk meg a tiszeteletet, és a sikerélményt: Emlékeztek még a Populär-ra? Mi is csak hiúságból, ha nem ismernénk, nem lehetnénk tovább büszkék magunkra. Ebből a formációból nőtte ki magát a mai Neo.…..
Az Ocean’s eleven, avagy szószerinti fordításban Tripla vagy Semmi című filmnek, most hogy van még kettő belőle, az Ocean’s 12 és az Ocean’s 13, akár azt a nevet is adhatnánk utólag, hogy A Celebek Háborúja : Klón Háborúk. Ugyanis a három filmben összesen annyi…..
Nem tudom mi volt azoknak a KDNP-s vezetőknek a fejében, akik kiadták az alábbi közleményt: "Bajnai Gordon jelölése, akinek emberéletek száradnak a lelkén, nyilvánvaló provokáció. Minden jó érzésű ember számára megdöbbentő, hogy Gyurcsány Ferenc és köre olyan embert…..
lemonheart 2009.03.30 02:08:55
@csillu_k: nem haragszom. elsősorban a kommentelők jól körülhatárolható csoportjára gondoltam

persze oda terjeszted ki, ahova akarod
lemonheart 2009.03.30 02:10:39
@csillu_k: ja, használd már azt a 'válasz erre' opciót. különben nehéz észrevenni, hova savazol

köszönöm
lemonheart 2009.03.30 02:16:43
@csillu_k: :] engedj meg némi rosszmájúságot (sic); idézlek:

'A hőbörgő parasztok által lesz karácsonykor hús az asztalodon, tojás a tojástálcában, kenyér a kezedben. És még hőbörgő parasztnak nevezed őket ilyen pejoratívan és gusztustalanul?'

avagy a hőbörgő paraszt az, aki termel (te definiáltad). mellékesen pedig azt is kiolvashatod: a hőbörgő paraszt az, aki _nem_ libamájat (hanem egyebet) termel - ami (megintcsak mellékesen) nem zárja ki, hogy aki libamájat termel, ne lenne 'hp'

a kontextus, az csúf, rafinált dolog... :]

még egy lapát: a magyar élelmiszeriparnak nem éppen az a problémája, hogy kevés lenne a paraszt (nem csoda). inkább nincs vevő a kínálatukra. ami persze nem jelenti azt, hogy simán be lehet őket alázni - de azt sem, hogy nem az ő oldalukon lenne a hiba
Folytatjuk sorozatunkat, melyben az IT-szektorban dolgozó magyar nők helyzetét kíséreljük meg bemutatni. Múltkor, az Ada Lovelace Nap alkalmából a kérdéskör első részét olvashattátok. Most pedig a kényesebb témákkal folytatjuk. Éppen a felmerülő témák miatt - bérek,…..
Megkaptuk az első levelet, amelyben olvasónk egy régebbi politológusi tévedésre hívja fel a figyelmet. Ágh Attila professzor 2008. január 30-án a Klubrádióban Orosz József kérdéseire válaszolt a közelgő népszavazással kapcsolatban. A Budapesti Corvinus Egyetem tanára a…..
Egy módja van csak annak, hogy elkerüljük az előrehozott választásokat, miután senki sem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget. Ezzel a módszerrel ráadásul nem csak megtarthatjuk az MSZP bázisát, hanem megnyerhetjük magunknak a látens Fidesz-szavazókat, a radikális és…..
lemonheart 2009.03.29 12:51:07
@dszg: bocs. erre gondoltam:

index.hu/belfold/2009/03/28/orban_kettos_allampolgarsagot_igert_ungvaron/

(és ha nem lett volna világos: nem tartom fasisztának a közelebbről meg nem határozott 'titeket')
lemonheart 2009.03.29 13:12:57
@dszg: tessék bátran rámszólni

a kettős állampolgárságról: szempontomból másodlagos, ki mit gondol róla (szívében). a stratégiai vonatkozások több nagyságrenddel fontosabbak - és itt a vége. még mielőtt belemelegednék. ne OFFoljunk, kind sir :]
lemonheart 2009.03.29 13:40:59
@ptarjan: ott is van, jó is

köszönöm
Tisztelt Kedves Drága [értsd: nekünk nagyon sokba kerülő] Politikus! Nem tudom, hogy ki vagy. Talán egy kis pártfunkci vagy egy kis vidéki pártszervezetben. Talán önkormányzati képviselő vagy egy városban. Esetleg parlamenti képviselő. Vagy talán - ó, mily megtiszteltetés lenne…..
 A levelet az LMP egyik vezető tagja írta nekem.Tegnap este érkezett az alábbi levél, a családdal sokáig gondolkodtunk rajta, hogy nyílvánosságra hozzuk-e. Közben 3 fősre duzzadt az NLMP tagsága, csatlakozott "Igazságot!" és "Axeptor" is tagként.…..
A Nem Lehet Más a Politika kiáll Vértes András mellett, aki az üzleti életben már bizonyított.Az AMWAY nevű cégben Vértesnak sikerült előlépnie smarag fokozatú taggá, ami azt bizonyítja, hogy nagyon jó rábeszélő képessége van, sok emberrel képes elfogadtatni fájó…..
lemonheart 2009.03.26 15:09:35
approved. az, h magas szintű MLM-es, alapvetően annyit mond, hogy rendelkezik bizonyos képességekkel és gyakorlattal

lásd:
kepviselofunky.blog.hu/2009/03/24/az_egesz_vilag_megerett_a_pusztulasra?fullcommentlist=1#c5319849

oké, a közgazdasági/tanácsadói tevékenysége vérciki; magában is diszkvalifikálja. az MLM-es hőbörgésre - mint fölösleges és ostoba boszorkányüldözésre - semmi, de semmi szükség
Sokan mondják manapság, hogy nincs választási lehetőség, a politikai elitet le kell váltani. Az ilyen szólamok egyértelműen megtévesztőek, károsak a társadalomra nézve! Miért állíthatja bárki is, hogy nincs lehetőség a változtatásra, miért kell bomlasztani a jól működő…..
Ahogy a Vértes András Amway-es kötődését taglaló bejegyzés kommentelői kifejtették, nem olyan biztos, hogy olyan nagy baj lenne egy ilyen szektás miniszterelnök az országnak. Akárki kapja a jeles állást, elsősorban az lesz a dolga, hogy szart tuszkoljon le tízmillió magyar…..
w Egy bajusz mind fölött 2009.03.25 06:45:00
Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert.…..
2009 március 24-én este három jelölt van a magyar miniszterelnöki posztra. Legalábbis három olyan, akiket a Magyar Szocialista Párt elfogadni hajlandó. Egyikük, Surányi György teljesen esélytelen a posztra, leginkább azért, mert valószínűleg van annyi esze, hogy eleve el sem fogja…..
 Sokan vannak, akik azt gondolják, hogy más lehet a politika. Innen üzenem nekik, hogy el lehet felejteni! Leszállhatnátok a kis idealizmusotok felhőcskéiről a földre, és észrevehetnétek végre, hogy itt nem fog változni semmi! Én legalábbis mindent meg fogok tenni ezért.Ma nem…..
lemonheart 2009.03.24 17:23:07
@Sade Bárki: ... illetve nem légüres térbe kerülnek, és a 'régi garnitúra' fogja őket bevezetni a kormányzás rejtelmeibe. ez innentől necces (hatékonyan csak úgy politizálhatnának, ha távol maradnak a sűrűjétől - akkor viszont kevés lesz a ráhatásuk a dolgokra)

no és velük együtt kisdoboskodik majd a Jobbik (akik - ezt pénzbe is fogadom - egy cikluson belül el fognak kurvulni); aminek egyenesági következménye, hogy hónapokig mindenki csak határolódni fog elfele

ez bizony egy összetett játszma. annyi biztos, hogy hosszas mónikasónak nézünk elébe...
lemonheart 2009.03.24 17:25:50
@Dekatlon: "15% bármire elég lehetne. Ha lenne kellő tudás és dörzsölt párttagság, hogy utánnajárjanak a dolgoknak."

szerintem ezeknek híján vannak. az én zsetonom a feketére

"Ha viszont kénytelenek lesznek csak a megszűrt, kozmetikázott, ügyesen adagolt maszlagból dolgozni, szándék marad csupán minden nagy céljuk."

hmm... ehhez még ellenséges politikai brancsok se kellenek. elég egy gyanakvó, maszatoló, sunyizó közigazgatás (adott)

- - -
uraim, egy élmény volt
sajnos mennem kell
jódolgomra
lemonheart 2009.03.24 17:26:39
@borsikm: ha elegen lesztek, a Föld tengelyét is ki tudjátok billenteni. de inkább ne legyetek elegen

köszi
Fidesz: neki jó is, meg nem is. Jobb, ha a szocik még szenvednek egy ideig, és konzerválják az alacsony támogatottságukat. neki NEM JÓMszp: Neki inkább jobb most bukni egy nagyot, és hagyni, hogy a Fidesz szívjon a válságkezeléssel. Viszont azt tudni kell az MSZP-ről, hogy rendkívül…..
lemonheart 2009.03.24 16:42:15
@Pepe83: "Ezt nem lehet tudni, az azonban biztos, hogy 2/3-ot nem szabad adni egy párt kezébe sem."

innentől kihívás :]

mert 2/3 nélkül senki se tudja végigvinni a préselést/lomozást

a mindenkori ellenzék nem fogja hagyni. mert a mindenkori ellenzék mindig ugyanannak a - változás- és modernizációellenes - tömegnek illegeti magát. hát kénytelen illegetni magát a mindenkori kormányzat is

ne legyen igazam...

pragmatikus szempontból persze a legjobb az lenne, ha nem lenne nyilvános a törvények megszavazási procedúrája. ha meghozták a döntéseket, utána felőlem mutogathat akármelyik óvodás, hogy ki a felelős, pont leszarom. csendben, titokban meg tudnának egyezni

no persze, nem véletlenül nyilvánosak. nehogy olyasmiket is lepacsizzanak, ami khm pfujj