Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A.W.

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két napja annak ellenére védtem meg egy orbitális baromsággal szemben a kerékpárosokat, hogy nekem nincsen biciklim és legtöbbször autóval közlekedem. Normális esetben mindezek mellett semmi bajom a más járművel, szabályosan közlekedőkkel. Még magával a Critical Mass…..
A.W. 2010.09.23 20:53:38
Ott, ahol összegyűlik pár ezer ember akár kerékpárral, akár gyalogosan, akár autóval, ember legyen a talpán, aki mindenre kiterjedően betartatja a szabályokat a résztvevőkkel. Én is ott voltam tegnap, lámpával felszerelkezve (igaz csengő nincs a bicajon), a külső sávban haladva, pirosnál megállva. Bármilyen hihetetlen a tömegen belül is ment a rendreutasítás főleg azoknak a tizenéveseknek és 'divatbringásoknak' címezve, akik képtelenek voltak betartani a könnyen betartható szabályokat. Ez mind tény, nem minden bicajos közlekedik állat módjára. Kiváncsi vagyok, ez mondjuk előfordul-e az autósok között, hogy szólnak egymásnak, hogy ne forduljon meg pl. a záróvonalon, ahogy ez tegnap is történt párszor. Szerintem, mivel már évek óta részt veszek ezen a rendezvényen, nagyon sokat fejlődtünk és bizony az autósokat is egyre inkább figyelembe veszik a szervezők, mivel nem voltak pl. útlezárások. Igen, lehet a szokásos megjegyzéseket tenni, minden kerékpárost ledegradálni egy szintre, mindegyiknek az anyját, hát persze. Ezek az általánosítások, amik igazán felidegesítenek. Pár szó a Margit hídról, ha már a cikkíró is említi: gyakran járok arra, egyáltalán nem szűk a hely, néha hárman is elférnek egymás mellett a gyalogosok.. Én nem szállok le a bicajról, mert egyrészt gyorsabban átérek, így rövidebb ideig akadályozom a gyalogosokat, mint ha tolnám a bicajt; általában udvariasan megkérem őket, hogy engedjenek el. Hol itt a hiba? Ha tolom, akkor másfélszer annyi helyet foglalok el, nehezebben előzök, könnyeben beleakad pl. a pedál a járókelőkbe. Lehet így is. De lehet úgy is, hogy a babakocsit az út közepén tolja valamelyik anyuka, és direkt nem áll félre, vagy épp valaki megáll fényképezni a híd közepén a munkásokat (micsoda izgalmas képek...), percekig feltartva a forgalmat, vagy ha épp a pizzafutár robogóval megy át a hídon... Nekik senki nem szól, övék a híd meg a világ. Remek.
Miért van az, hogy a kerékpárunkat úgy kell a lámpaoszlophoz rögzíteni egyre vastagabb láncokkal, mint ahogy a bűnözőt verik láncra a börtönben?! Természetesen ez csak egy költői kérdés, hiszen az okok nyilvánvalóak, azonban érdemes elgondolkodnunk azon, hogy van-e valami más…..
A Homár eddig nem figyelte, de a Tescónak lett az 500 forintos kuponos akciója mellett egy másik. Emese gyorsan kioknyomozta, hogy ezzel valami nem kóser. A Clubcard lényege, hogy a minimális pénzvisszafizetési program keretén belül egészen pontos képet kapjon vásárlói…..
A Kispál és a Borz búcsúkoncertje nem véletlenül mozgatja meg a közvéleményt: aki szereti, aki nem, elismeri, hogy egy kultikus zenekar búcsúzik, amely nagy hatással volt a magyar könnyűzene több, mint másfél évtizedére. Volt olyan ismert, mint az Illés vagy az Omega, tinilányok…..
Bár egy időben rengeteget jártam biciklivel, mostanra eléggé elkémyelmesedtem, és a munkahelyem is távolabb került az otthonomtól, így inkább csak irigykedve nézem azokat, akikben van elég elszántság ahhoz, hogy biciklivel járják az utcákat. Nem cseréltem még gumit menet…..
Nagy figyelmet kapott március elején az éppen nőnapon megnyitott, a női innovációkat bemutató köztéri kiállítás, amely az Ariel Liquitabs támogatásával, annak bevezető kampányához kapcsolódva jött létre. Kilenc hatalmas köztéri szobor került a Gödör mellé, ahol egy…..
Köszönjük, hogy ott voltatok a lemezbemutató koncertünkön az A38-on, a tapsokat, a bíztatást, a lelkesedést, és jó volt látni, milyen sok ismerősünk eljött, olyanok is, akiket már vagy tíz éve nem láttunk. Szerettük ezt az estét, még egyszer köszönet érte.A…..