Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unconnected™

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Miniszterelnök Úr, Fideszesek, Politikusok, Polgártársak! A nevem tök mindegy, legyen Béla. Problémám viszont annál fontosabb, hiszen több ezer embert érint Magyarországon. Olyan elképzelhetetlen igazságtalanságot követtek el ellenem, amit nem tolerálhatok, hiszen az…..
unconnected™ 2013.07.26 01:48:21
@Pepibubó: Hűűű ember most aztán kicsordult a vérnarancs. Hajtsunk fejet és kántáljuk együtt szeretett vezírünk nevét, hogy hajlandó megsegíteni (értsd szánalmasan dilettáns módon csak és kizárólag politikai és haveri alapon meghozott minden közgazdasági racionalitást nélkülöző programokat kitalálni) a devizahiteleseket. Sajnálom ha tőlem kell hallanod, de fikarcnyit sem számít itt az ország stabilitása. Ha számítana (vagy számított volna) nem egy félbolond lett volna majdnem 3 évig a pénzügyminiszter és nem engedték volna a legnagyobb bajban nyilatkozgatni a két szerencsétlent, hátha be tudják dönteni a forintot. Nem végtörleszteni meg ócsai lakóparkot építgetni kellene, meg esetleg forintosítgatni a CHF hiteleket. Ezerszer elmondták már, hogy ez nem vezet sehova (ill. dehogynem, ha nincs szerencsénk újabb 4 év ámokfutáshoz meg szabadrabláshoz), maximum a bankok kiűzéséhez. Bár gondolom téged az sem zavarna, hiszen bizony uzsorás az összes, meg az elmútnyócévben a vérünket szívták. Ja, azért megnézném, hogy hány narancsos vezetőnek volt CHF alapú hitele (meg esetleg hány fideszes polgármester bocsátott ki CHF alapú kötvényt). Szerintem mindegyik vigyorgott mint a vadalma mikor becsengett az a néhány milliárd a városkasszába.
A devizahitelesek egy jó nagy csoport akiknek lehet lebegtetni azt, hogy jól megmentünk titeket. Persze akik igazán bajban vannak azoknak nem segít a forintosítás sem, mert bizony se munkájuk se jövőjük. Lehet, hogy 47 ezer forintból meg lehet élni szerintetek, de hiteltörlesztésre már biztosan nem futja belőle (elmegy a 27%-os áfára meg a tranzakciós adóra, meg az összes többi agyrémre). Pedig nem olyan bonyolult ez, sokan leírták már, és nem hiszem hogy odafönt csak hülyék dolgoznának. Kellene egy átgondolt és kiszámítható gazdaságpolitika. Egy korrekt adórendszer. És ha már mindenképpen meg akarják menteni a devizahiteleseket (amivel bizony egyet is lehet érteni) akkor könyörgöm ne az árfolyamról papoljanak már (hiszen az árfolyam sokkal kisebb hatással van a törlesztő részletre), hanem a hitelek kamatairól. Csak hát a kamatszámítást sokkal bonyolultabb mint az árfolyamváltozást elmagyarázni az embereknek. Ja ezt nem én találtam ki, pár napja megírták már itt a blog.hu-n, esetleg te is megkereshetnéd (tanulságos cikk volt a lengyel és a magyar CHF alapú kölcsönök törlesztőrészleteinek alakulásáról). Bár lehet hogy azt a cikket is az ádáz bolsevik lejárató hadosztály írta, akik csak sározzák ezt a drága kormányt, pedig ők úgy keresik meg keresik a megoldást. De valahogy az istennek se találták eddig. De szerintem így a választások előtt majd biztos megtalálják. Szavakban. Ahhoz nagyon értenek.
unconnected™ 2013.07.26 09:45:26
@marosy: Azért az tegyük hozzá, hogy a "devizahiteles siserehad" nagy részének szerintem rohadtul elege van abból hogy meg akarják menteni. A legtöbb hiteles borzasztó boldog lenne, ha lenne stabil munkahelye és hónapról hónapra fizeti tudná akár a megemelkedett törlesztő részleteket is. Azért az elég szomorú (és sok mindent elmond az ország mentális állapotáról), hogy ezeket az embereket alacsony IQ-júnak és parazitáknak nevezed. Nagyon sok tisztességes - sőt megkockáztatom, hogy a reálisan felmérhető és várható kockázatokat átgondoló - ember vett fel CHF hitelt. Akár a személyes példámat is felhozhatom, bizony átgondoltam, hogy mennyi törlesztőrészletet tudok bevállalni és ennél 10%-al kevesebbet állítottunk be indulónak. Hálistennek úgy alakultak a munkahelyi dolgok, hogy amikor bejött a válság nem okozott problémát akár 50%-al többet is kifizetni, de nagyon sok embernél ez nem így volt, jópár barátom vért izzad azért hogy tisztességesen tudja fizetni a hiteleit. Ők nem voltak paraziták, meg alacsony IQ-jú abberáltak, csak éltek egy lehetőséggel (sokszor az egyetlen reálisan elérhető lehetőséggel), az szerintem nem az ő hibájuk, hogy kutyaütők ültek és ülnek a PSZAF-nél és az MNB-nél és csak tátott szájjal bámulták, hogy hogy fújja mindenki ezt a devizahiteles lufit. Mert bizony ez jó volt az embereknek mert olcsón kaptak hitelt, jó volt a bankoknak mert dübörgött az üzlet, és jó volt az államnak mert nőtt a fogyasztás. Tudod sokkal olcsóbb lenne esetleg szabályozni a piacot és nem csak az események után rohanni, meg amikor már óriásira duzzadt a probléma, akkor megmenteni az amúgy is jól fizető hiteleseket, a maradéknak meg dobni valami koncot ami nem jó semmire, de el lehet rajta rágódni jó sokáig, és lehet verni a melleket, hogy mi aztán jól megmentjük a hiteleseket. Mennyivel lett volna egyszerűbb a hitelkamatokat szabályozni. Sőt talán ez lenne a devizahitelesek igazi és korrekt "megmentése". Csak akkor hogyan sarcolnák tovább a bankokat, meg a kampányban akkor mit mondanának. Mert az nem üt akkorát, hogy baszki tisztességes kamatszinten fizetheted vissza a hiteledet, mint az, hogy lehet megmentünk titeket. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy lehet hogy sok ember jobban járna egy 2-3%-os CHF hitellel, mit egy forintosított 6-8%-ossal.
Visszatérve a PSZAF-re meg az összes felügyeleti szervre elmehetnek a jó büdösbe, hogy ezt az egészet végignézték és nem tettek semmit. Sőt nem tettek semmit a Brókernetes szabadrablás ellen (hány milliárd megtakarítás ment füstbe az UL-ek miatt), de most sem tesznek semmit az aranyszámlák ellen sem, csak ölbetett kézzel nézik ahogy az emberek pénzét nyúlják le nagyüzemben. Ez is uzsora, csak hát a fehérgallérosok mindig megússzák, ami márcsak azért is gusztustalan mert a legnagyobb bajban teszik ezt meg. Semmiben sem különbözik ez attól, mikor természeti katasztrófa után megy valaki lopni. Annak is meg ezeknek is levágnám a kezét.
Szóval én csak azt mondom, hogy óvatosan a jelzőkkel mert magadat minősíted. Én egyáltalán nem bánnám, ha születne egy valóban korrekt, átgondolt és végleges megoldás ennek a problémának a kezelésére, és még az sem ördögtől való ha erre közpénzt áldozunk. De amíg az ország pénzügyi vezetői ennyire sötétek, és a főnökük ennyire arrogáns és gátlástalan, ebben hiába is reménykedünk. Mert ezt a problémát politikai eszközökkel nem lehet megoldani, de ezek máshogyan nem tudnak gondolkodni.
 Vannak szobái amelyek egész ízlésesen mutatnának egy régi kastélyban. Meg az is látszik rajta, hogy nem sajnálták bele a pénzt. A kapuja például - akár illik, akár nem - egy vagyont érhet. De akkor meg miért a telken spóroltak? Alapterület: 1230nm…..
unconnected™ 2011.04.14 11:25:54
@elBandy: "Remélem a mostani garnitúra jól megfingatja."
Ezen azért jót röhögtem. Te nem olvasol híreket? Ajánlom tanulmányozni a XIV. kerület és Papcsák Ferenc ügyeit. Ha már a mostani garnitúrától vársz valamit is.
Nem változik itt semmi. És hidd el lenne annyi pénz amennyiért itt is megkapnák a fennmaradási engedélyt. Amíg az emberek nem tanulnak meg összefogni ebben az országban nem fog itt semmi történni.
Orbán Viktor minden forradalmi lózungja ellenére sem mert nekimenni a mindenkori magyar kormányt fogva tartó, egyre csak hízó inaktív népességnek. A Fidesz, akárcsak szocialista elődjei, az aktívakat sarcolja és az inaktívak kegyeit keresi. A Véleményvezér évértékelése.…..
unconnected™ 2010.12.30 11:53:15
@Szekuriti Blogger: Azt értem, hogy számos bizniszben a Fidesz is érintett (volt), de ha a 90-es évek bulijait nem is vizsgálják felül, az elmúlt nyolc év ügyeiért is ki lehetne osztani néhány lámpavasast, nem?

Hogy te milyen nagyon okos vagy. Igaz, hogy ők is ugyanakkora tolvajok (csak még pofátlanok és pökhendiek is), meg a 2 éve szakadékba robogó autón sem a féket nyomják, hanem a gázt, de a lényeg, hogy valaki lógjon. Aztán amikor nyugdíjas leszel meg nézel ki a fejedből, hogy hogyhogy 40 évnyi munka után éhen halni lesz elég a nyugdíjad. Orbán, Matolcsi meg az összes többi hülye szavazógép meg röhög rajtad a szép nagy villájából. Gondolom a tudat sokat segítene, hogy valakit elszámoltattak, de ez már Kellernek se jött be, pedig 2002-ig még csak nem is titkolták különösebben ezeket a dolgokat.
Illetve sok kérdés, amelyekből aztán egy lesz. A manyupok államosítása, illetve a 24%-os nyugdíjjárulék adóvá minősítése után a következő a helyzet: az emberek háborognak (már aki tisztában van olyan dolgokkal, mint manyup, nyugdíjjárulék, mindezek hatása a jövendőbeli…..
unconnected™ 2010.11.26 13:57:21
@Dillinger: ha lett volna egy kis közgazdasági alapismereted, akkor a 2008 évvégi magánnyugdíjegyenleg elolvasásakor sem kellett túlzottan aggódnod, de szerintem ez neked túl magas téma lenne. Ellenben ezeknek a gyökereknek az ámokfutását látva minden kicsit is józanul gondolkodó emberben megáll az ütő. És attól félek, hogy lesz ez még rosszabb is. Mindenesetre köszönöm nekik, hogy sok embert megtanítanak az öngondoskodás fontosságára.
w A zemberek alkonya 2010.02.05 06:50:00
  Végre országértékelés, már alig vártam. El kell mondjam, hogy rettentően utálom az egész műfajt, illetve az orbáni feldolgozását. A mintával, az amerikai elnök éves State of the Union-beszámolójával összevetve ordít a provincializmus, a paranoia és a pátosz, minden,…..
unconnected™ 2010.02.05 18:05:03
A sok hisztis habzószájú kulturálatlan kommentelőnek ajánlanám a figyelmébe, hogy ez egy blog. És mint ilyen pont arra való, hogy az írójának a személyes véleményét tükrözze. Ha valakinek nem tetszik amit itt olvas, akkor miért jár ide? Ezt a mondhatom jobboldali hozzáállást soha nem értettem. Ezt a mindenáron meggyőzlek az igazamról mégha beledöglesz is mentalitást. Én nem olvasom a kurucz.info-t vagy Bajer Zsolt blogját (ha van neki egyáltalán), mert idegesítene az a sok (szerintem) szenny és hazugság ami ott lehet (és mielőtt megkérdezi valaki, hogy honnan tudom mi van ott ha nem is olvasom, elárulom, hogy bőven elég az amiket más csatornákon hallok ezekről az emberekről és portálokról). Amúgy a cikk remek, csak a vége szomorú. Olyan mint mikor tudjuk, hogy úgyis meghal a film végén a főhős hiába nem mutatják. Szerintem Orbán Viktor sem fog kibújni a bőréből. Nem fog ő őszinteségi rohamot kapni, hiszen láthatta mi az eredménye ha akár csak egy munkaanyag is kiszivárog.
Csak egyre vagyok kíváncsi. Ez a nagy rendőrségi tisztogatás jellemző lesz-e a következő években is, amikor a jobboldal káderei ülnek a húsosfazéknál (mert gondolom azt senki sem képzeli hogy ők majd nem lopnak). Félreértés ne essék imádom látni amikor korrupt politikusokat, cégvezetőket ill. tanácsadókat visznek el bilincsben legyen az jobboldali (ilyenre érdekes módon nem nagyon emlékszem), baloldali esetleg liberális. Csak az rémiszt meg ha ez nagyhirtelen elcsitul (vagy el se kezdődik lásd. Polt Péter).
Tegnapi beharangozó posztunk kérdése következik:Tudvalevő, hogy Csikós és Bende részt vettek életük kirándulásán, Angliában. Négy nap alatt a crova-készlet Pege Aladárja, a szerkesztőségi patina őrzője, Csikós, 4141 fotót készített. Igen, annyit. Tippelje meg, hány bájtot…..
unconnected™ 2009.10.09 13:28:45
Pilu Hal a gázolajban 2008.10.10 10:57:00
 Ennek már fele sem tréfa. Eddig jól elkuncogtunk a tengerentúli pánikon, úgy kezelvén, mint afféle jenki hóbortot, de már látszik, hogy a kakatenger hullámai a Kárpátokhoz érve igen erősen felcsaptak. 260 fölött az Euró, 13.000-es BUX. Esünk, mint a kavics, ütnek, mint a…..
Jelentem ismét itt van örök kedvencünk, a Hermina Bau, ami csak a felszínen ingatlanfejlesztő cég, valójában a dadaista világösszeesküvés magyar fiókszervezete. Ugye emlékeznek, ők azok, akik olyan, humoros reklámszlogennek álcázott kódolt üzeneteket küldtek titkos…..
Csöpögnek a hírek a magyar tévéadóktól, mára a Viasat jutott, és az ő január-februári premierjeik, amiket elnézve jogos a cím, hiszen jön a jelenleg legsikeresebbnek tekinthető sitcom, két érdekes, és szerintünk mindenképpen idő előtt elkaszált dráma, no meg az ABC tavalyi…..