Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mennyémá

0 bejegyzést írt és 276 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sanyi szerencsére nem épp hetekig nyaralt, vagy dobta ki olvasatlanul a cetlit, ami az ajtajában várta. Egyébként feltörte volna a végrehajtó anélkül, hogy ellenőrzi a tulajdoni viszonyokat? Kérdéseinket feltettük volna a végrehajtó cégnek is, hogy mégis ilyen esetben mi a…..
mennyémá 2019.07.04 13:18:13
@kekecke: ezek szerint még sosem kerültél kapcsolatba végrehajtóval. Szerencsére én is csak áttételesen. Tehát végrehajtó előbb foglal, aztán kérdez. Te meg futhatsz a pénzed után. Arról nem beszélve, ha közben eladja a dolgaidat, akkor max az értékesítési árat tudod visszaszerezni. Aztán perelheted azt akitől a végrehajtó végre akart hajtani
Gyere ki a barlangból, érdekes dolgokat fogsz látni a való világban
Két nő, a 40 éves Hyeona és a 43 éves Jeong-Ah Kim a jobb élet reményében hagyta el Észak-Koreát, de Kínába menekülve csak folytatódtak a megpróbáltatások. Megrázó történetek szökésről, bántalmazásról és elveszített gyerekekről...
mennyémá 2019.06.16 11:35:07
@acycloren: te már csak tudod. Neked is minden kamu, amit orbánék nem ismernek el igaznak.
És kamu az is, h a magyar egészségügy szétrohad. Kamu, h hónapokat kell várni itthon is mindenre
Szánalmas szervilis jobbágy vagy
A hír egy kutatótól származik, aki csodálta a híres bírót, Hans Hofmeyert, és életrajzban akarta megörökíteni emlékét, de olyan szörnyű titokra bukkant, amely örökre befeketíti – írja a La Repubblica.  Amikor felolvasta az ítéletet a hosszú hónapokig tartó tárgyalás…..
mennyémá 2019.04.15 16:39:21
@Európai téridő: egyszer annyira szeretném megismerni azt a gondolkodást, amivel kitudjátok hozni, hogy mi szegény magyarok mindig csak szenvedünk mások miatt. Sohasem a saját felsőbbrendűség érzetünk, idióta vezetőink miatt. Mindig más az oka. mert mi vagyunk a tökéletesség zsinórmértéke
A kórházi időtöltés után már közel sem voltam olyan magabiztos, és a korábban kevésbé SOS-nek tűnő kérdések is váratlanul nagy nyomással nehezedtek rám. Ilyen volt például az a kérdés, hogy készen van-e a babaszoba, megvan-e minden ami egy babának kellhet? Készen állunk-e az…..
Ahogyan egy rossz török szappanoperának is milliós nézőtábora van, úgy képes behúzni hasonló elemi ösztönökre építve a társadalom jó részét a háborús logika világa és a parancsuralmi rendszerek. Első és egyetlen vezetőnknek Orbánnak mindig is ehhez volt a legnagyobb tehetsége, a harchoz. Ráadásul…..
mennyémá 2019.02.17 12:19:49
@különvélemény: akkor ezek szerint neked nem tűnt még fel, hogy egy kgb főtiszt vezeti jelenleg a muszkákat. Igen is van létjogosultsága, hogy egy kalap alá vegyük a szovjeteket és a mostani oroszokat (lásd dzsugasvili piedesztálra emelése)
A Kardashian-Jenner klán legfiatalabb tagja autóimádata és pénztárcája is határtalan. A Kylie Cosmetisc vezérigazgatója közel egymilliárd dolláros vagyonából egy jégkék Rolls-Royce Wraithet szerzett meg. Kylie Jenner - ez még nem az új szerzemény..
mennyémá 2018.12.26 10:42:28
@kolomparlole1114: az a rembrandt az milyen autó márka? kb ennyit tudna kérdezni a nevezett hölgy(?)
Mivel ma már mindenre (is) van megoldás és vállalkozó szellem, tulajdonképpen meg sem lepődtünk, hogy egy amerikai nő azt találta ki, önként jelentkezik örömanyának olyan LGBT+ párok esküvőjére, ahol valamelyik résztvevő szülei nem tudják elfogadni gyermekük másságát és…..
mennyémá 2018.07.28 19:35:55
@czerka:
<GÖRBETÜKÖR ON>
halkan jegyzem meg, hogy ők is hetero kapcsolatban fogantak. Vagyis a hetero állapot a felelős a létezésükért. Vagyis valahol te is.
<GÖRBETÜKÖR OFF>
mennyémá 2018.07.29 15:07:50
@czerka: én is tudnék mondani egy csomó mindent, ami rajtad/benned természetellenes.
Ki vagy te, hogy ítélkezel bárki felett? Ki vagy te, hogy eldöntöd mi a jó és mi a rossz.
Hogy egy példával illusztráljam, vannak pingvin fajok, melyeknél igen elterjedt a homoszexualitás. Ők azért csinálják, mert így a hímek egy része kiesik a nemzési ciklusból, mert már túl van rajta. Így amelyik hagyta magát, az előnyhöz jut, amikor nősténnyel akar lenni.
Ne legyél annyira primitív, hogy a XI. századot képzeld mint jó világ
Apunak jönnek a milliárdok, addig pár fánkocska pár milliója kit érdekel? ..
mennyémá 2018.07.20 11:55:31
@Pallos Levente: javaslom figyelmedbe a Keresztapa c. filmet.
Amikor Michael Corleone elmagyarázza az ajánlatok működését.
"Azt az ajánlatot nem lehetett visszautasítani"
"Azt mondta, vagy az aláírása kerül a papírra vagy az agyveleje"

Na ez a baj, ha ezt nem látod, akkor az régen rossz
mennyémá 2018.07.21 20:18:47
@blah blah: az ikarust speciel a széles tette tönkre. Ja, hogy az puszi pajti, akkor nem baj? Rákened akárkire. Szánalmas vagy
A valójában narancssárga feketedobozok visszahallgatása minden bizonnyal a világ egyik legdepressziósabb munkája lehet. A technika ugyanis nem csal, és rögzít minden kommunikációt az éppen a halálba zuhanó gépekről. Nagyon szomorú poszt következik - íme 10 gép lezuhanás előtti utolsó üzenete: 1.…..
mennyémá 2018.07.20 21:51:47
@gabiiii: azért erre sok pénz ne tegyél fel. tecsöveden találsz egy tonna videót, amiben láthatod, hogy mi történik fel és leszálláskor a pilótafülkében. Ennyit a nem csinálnak semmitről. Amúgy pesten van A320, B737 szimulátor. Kíváncsi lennék, feltudnál-e szállni bármelyikkel
Jessica Whelan egy gyerekeket pusztító ritka rák, a neuroblasztóma miatt halt meg 2016 novemberében. A kislány ekkor négyéves volt… Az édesapja Jessica halála óta a gyermekrákra akarja terelni a közvélemény figyelmét – ezért osztotta meg a gyermeke haláltusáját megörökítő…..
mennyémá 2017.10.12 22:13:09
@Misfit78: @karandash: örüljetek, hogy ti csak agyilag vagytok sérültek
Manapság a csapból is az folyik, hogy kevés a programozó, hogy a programozók rengeteget keresnek, mégis alig találni embert. Valószínűleg a te fejedben is megfordult már, hogy programozást kéne tanulnod. Vagy azért, mert kecsegtető mindez, vagy mert unod a munkádat, keveset keresel, vagy éppen a…..
mennyémá 2017.09.21 10:29:53
@netnepper:
téged melyik tanfolyamról vágtak ki? Vagy csak szimplán elküldtek valahonnan, mert segghülye voltál a programozáshoz és most mindenki más tehet erről. Menj kapálni
mennyémá 2017.09.21 17:20:01
@netnepper: stílus maga az ember. Nem csodálom, hogy nem tudtál megmaradni értelmes emberek között. Szerintem téged még a disznók is kiutáltak, amikor a ganét szedted alóluk.
De mesél, milyen programozási nyelveket ismersz és használsz készség szinten?
Szuper és még egyszer szuper, hogy az M2-es autóút bővítése elkezdődött. Tényleg nagy erőkkel folyik a munka, mindkét irányban útkorlátozással. Ezzel egyébként még nincs baj. Felkészültünk, tudjuk, ez mivel jár. Amire viszont szerintem a „Zokosok” nem számoltak, az a Budapestre bejárók reggeli…..
mennyémá 2017.09.21 10:13:14
@nagypapesz:
melóhelyre autóval 35-40 perc háztól házig. TÖMEGközlekedve 1,5-2 óra. Ls nálam az idő pénz, nagyon is.
mennyémá 2017.09.21 15:19:53
@nagypapesz:
nekem van menekülő utam, bár a régi 2-es így is megfog 5-10 percre.
És látom nem érted a problémát. Én autóval járok, pont azért mert nem alternatíva a TÖMEGközlekedés.
Nem tudom tolerálni a 10-20-30 perces késéseket. A busz/villamos/vonat megállókban töltött negyedórákat. Mint írtam, órákban mérhető napi szinten a különbség és nem a vonat/busz javára. Azokban az órákban nem dolgozom és a családommal sem vagyok. Tehát nem alternatíva.
És ezzel nagyon sokan vannak így, olyanok, akik nem tudják kikerülni az M2-2 használatát.
Az más kérdés, hogy a nem fizetőssége az M2-nek ebben az időszakban, az tényleg nettó baromság
mennyémá 2017.09.21 16:34:30
@nagypapesz:
Dunakeszi - XI ker 45-55 perc autóval vonat stb 1,5 óránál kevesebb sosem volt, mire hazaértem (tudom, évekig csináltam) 8-9 között, mert ugye a suliba le kell adni a kölköket (az itt van dkeszin)
Dunakeszi - Thököly út 30-35 perc busz vonat stb 45-60 perc és akkor nem kellett sokat várni semmire.

@Anthozoa: léteznek olyan munkák, amiknél email olvasással nem igazán vagy beljebb. Furán néznék ki, ahogy egy 17"-os laptoppal a kezemben próbálok egyensúlyozni és közben matatni egy java kódban vagy keresni adatot egy adatbázisban. Dkeszin esélytelen, hogy te 8 környékén felszállva ülve utazz.
Megnézheti az adóbevallásomat? Képzeld el, milyen lenne, ha mindenkinek nyilvános lenne az adóbevallása. Elsőre furán hangzik, pedig rengeteg előnyünk származna belőle. Jó nekem, ha bárki megnézheti az adóbevallásomat? Nem. Nem annyira. Nem turkásznának inkább valaki másnak a zsebében? Annak…..
Mozgássérülten születtem. Fiatal szülők első gyermekeként, így mai eszemmel el tudom már képzelni, mit élhettek át a majdnem gyerekkorú szüleim. 3 éves voltam, amikor egy nem fogyatékos testvérem született. Remek családot kaptam Istentől, akiknek köszönhetően lettem az, aki vagyok. Nem érzem…..
Félmillió Ft-os vízdíj törlesztése után kicsit fellélegezhetne a Barcson élő Kistaj Éva, mert legalább megszűnne a végrehajtói nyomás, ami a család tragédiájára pluszban nehezedik. 3 éve ápolja éberkómás lányát, ami önmagában is borzasztó nagy teher, emellett még retteg attól is, hogy utcára teszik…..
mennyémá 2017.06.28 09:59:32
@viricsi: elég, ha két egymás utáni lejelentést elmulasztasz. És a mulasztás lehet a vízmű hibája is. Na, akkor ők szépen felmondják a szerződésedet. Mindösszesen erről csak téged nem értesítenek.
Aztán, ha valamennyi idő múlva lesz valami dolgod velük, akkor közlik, hogy ja, amúgy 1-2-3 éve fel van mondva a szerződésed és mi most kb kitaláljuk, mennyi vizet is fogyasztottál el.
Tudom, persze, észre lehetett volna venni, hogy nem küld csekket a vízmű, de amikor hegyekben állnak a számlák és azon sakkozol, hogy mikor mit fizess ki, akkor hidd el, nem veszed észre, hogy nincs. Ha észre is veszed és elgondolkodsz rajta, akkor úgy sincs időd végig csinálni, mert egy bármilyen ügyintézés minimum 1 nap, de inkább több.
Szal nem biztos, hogy a legjobb helyen próbálsz pálcát törni valaki felett
mennyémá 2017.06.28 10:36:34
@szsuzsanna: és? lehet, hogy ez a cikk szenzációhajhász és felkap egy családot. De erről nem mi tehetünk. Én spec nem kívánom a szenzációhajhász cikkeket, hanem azt, hogy globálisan legyen kezelve ez a probléma, emberi módon. De addig csak ezek a cikkek maradnak. És mert ezek a cikkek megírják egyik vagy másik család kálváriáját, attól még a többi nincs lesajnálva. Egyszerűen nem tudunk róluk. Ilyen vagy olyan okból kifolyólag rejtve maradnak
Júdás valóban forradalmat tervezett az árulásával vagy Jézus maga akart konfrontálódni a zsidó hatóságokkal? A Smithsonian.com egy érdekes videót közölt, melyben szakértők segítségével arra a kérdésre keresik a választ, mi volt Júdás valódi motivációja Jézus elárulására. Mi pedig megkérdeztünk egy…..
mennyémá 2017.05.15 16:12:33
@vakapad: Tévedés. Az akkori jogrend szerint, bármilyen furcsa is, senkinek sem volt joga Jézust halálra ítélni.
Pilatus a korbácsolást azért rendelte el, mert remélte, hogy ezzel lecsillapítja Kajafás sleppjét és a feltüzelt birkákat. Ugyanis nem volt semmilyen bizonyíték Jézus ellen. A "te mondád" is pont arra utal, hogy Jézus nagyon is ismerte a jogait.
A halálos ítéletet csak azért mondta ki, mert Kajafásék azzal fenyegetőztek, hogy elmennek a császárhoz, miszerint egy a rómaiak ellen lázítót nem büntetett meg.
Nagy gond manapság a programozó hiány, pörög a fejvadászat meg a munkaerő közvetítés. Csak úgy záporoznak ránk az önéletrajzok (nemzetközi nevén CV-k, amit szívínek kell ejteni), ahol jobbnál-jobb szakemberek kínálgatják lenyűgöző szaktudásukat és hirdetik makulátlan szakmai előéletüket. Mindenkit…..
mennyémá 2017.04.24 12:13:31
@vu2: végre valakinek jó napja lett tőlem :D
mennyémá 2017.04.24 12:36:21
@vu2: ismerős állapot. jobbulást
mennyémá 2017.04.24 12:56:33
@scuynat: A .NET vs Java az hitvita. Ha engem kérdezel, akkor java, és nem SE vagy EE hanem úgy általában. Most még nem javaslok semmilyen frameworkot, szokd meg egyáltalán magát a nyelvet. (Ugyan ez igaz .Net-re is, de arról nem tudok érdemben nyilatkozni, hogy merre érdemes)
Ha Java, akkor egyelőre semmi szín alatt ne menj bele a java8 featuráiba. Csak elvisznek olyan irányba, amitől egyrészt nem fogod érteni miről van szó, másrészt utálni fogod, mert nem lesz sikerélményed.
Javaslom, hogy találj ki magadnak mini projekteket, akár elcsépelteket (videokazetta kölcsönző akármi), nem az a lényeg, hogy mit, hanem, hogy hogyan csináld.
Ja és vannak ingyenes agilis programozást támogató oldalak, használd őket magadban is, Hogy szokd meg magát a módszert, ne az első helyeden érjen váratlanul (scruddesk és társai).
Dióhéjban ennyi kb. Ja és mert próbálgatni, én is akkor kezdtem évekkel ezelőtt fejlődni, amikor nem féltem ilyen-olyan próba kódokat írni. Elkezdtem nem félni kipróbálni ötleteket. Egy jó verziókövető rendszerrel minden visszavonható :)
A napokban kitört a szmogriadó, és a mai naptól a forgalmi villantásával ingyen lehet utazni a BKV BKK járatain is, ami üdvözlendő dolog. Mivel Budapest környékéről holnap Budapestre kell mennem, rendszer szabálykövető emberként (meg kényszerűségből is) a MÁV-BKK kombót kell…..
Három évvel ezelőtt lelkes, vidéki fiatal lévén leváltam a családomról (ez úgy hangzik, mint egy rossz nevelési kézikönyv), és megkezdődött saját kis életem: kollégista bölcsész lettem Budapesten. Nem standard kollégista – szakkollégista, elit kollégista. Intézményem pontos definíciója:…..
Bár korábban is pletykáltak erről, a Bors most megerősítette hogy Holló Márta egy ideje a TV2-ben dolgozik tanácsadóként. Már hetekkel ezelőtt munkába állt, úgynevezett coach-ként, a hírigazgatóságon dolgozik. Állítólag a Tényekben dolgozó riportereket és szerkesztőket próbálja bevezetni és…..
mennyémá 2016.11.10 13:08:33
@arckönyv: ez így ebben a formában csúsztatás. A rohadt, penészes szarokat a hajléktalan sem szedi ki. szemben a tv2-vel
Azonnal fogyasztható, minden természetes benne! És csak egy botmixer kell hozzá, semmi egyéb...
mennyémá 2016.07.12 19:47:56
@világevő: van a ferenciek terénél egy fagyis, ahol hasonlókat lehet kapni, minden nap van egy 100% gyümölcs fagyija, nem hiszem, hogy sokkal másabb lenne ahogy készíti. már nem emlékszem pontosan, de 400 HUF környékén ad egy gombócot
mennyémá 2016.07.12 20:44:07
@Parajpuding: oké, nem fagyi, de inkább egy ilyen gyümölcsös "mineknevezzem" mint amiket a városban fagyi címén adnak aranyárban (tisztelet a kevés kivételnek, amit dupla aranyárban adnak)
mennyémá 2016.07.13 15:27:20
@Pink Petsch: szerintem, meg az emberek nagy része bármit fagyinak nevez, ami hideg, tölcsérben adják és gombóc formája van. :D