Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Globetrotter2014

0 bejegyzést írt és 4940 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát kérem biztosan sokan várták (vagy se), de június 9-én érkezik a kanadai Nickelback új albuma Feed The Machine címmel. A zenekar az utolsó simításokat végzi a lemezen, de a címadó dal az már biztosan kész, ugyanis alább itt egy dalszöveges videó hozzá. Jó tökös kis…..
Salzburgot nemcsak Mozart örökségéért, hanem a helyi konyháért is érdemes felkeresnünk! A Salzach partján üldögélve, vagy az óvárosban kószálva, netalántán felsétálva a várba könnyen megéhezhetünk. Ekkor azonban nem érdemes dönert, pizzát, esetleg bosnát rendelnünk valami büfében vagy kifőzdében,…..
Globetrotter2014 2016.11.07 22:35:58
Az Ikarus nem csak az étterme miatt izgalmas: autossagok.blog.hu/2016/09/12/a_red_bull_alapito_gyujtemenye_mindenkiben_feleleszti_az_autokkal_jatszo_kisgyereket

Én a környék címén megemlíteném még Hallstattot, sokkal jobb a felhozatal éttermekből, mint a Königsee boltsorozatában, és nincs sokkal messzebb. De több mint egész napos program, Salzkammerguttal és Dachsteinnal együtt...

Ha már Salzburg, én betenném a Sacher éttermét/cukrászdáját is, ha már a torta megemlítésre került.

A Fiakergulasch az ördögtől való. Nem lehet elég sokáig főzni nagy üstkondérban azt az oktondit, aki azt egyszer kitalálta...
Movie Tank Szellemirtók (1984) 2016.07.18 12:05:37
Úgy tűnik, előbb-utóbb minden kultfilmet elér a remakefertőzés. Egyelőre a totális apokalipszissel fenyegető Vissza a jövőbe újragondolástól megkímélt minket Hollywood, ám a produkció tervezete újra és újra felszínre kerül, úgyhogy sajnos valamikor szinte biztosan el fog készülni. Addig is itt van a…..
Csak egy maradhat. Hogy miért is, az nem igazán derült ki tiniéveim egyik kedvencéből, de kit érdekelt, amikor egy utánozhatatlanul hangulatos, remekül vágott, dögös Queen és Michael Kamen zenével fűszerezett, kardcsatákkal teli kalandfilm sikeredett az egymás fejét szakmányban…..
A német expresszionista filmművészet egyik legkiemelkedőbb alakja, Friedrich W. Murnau az 1920-as évek elején adaptálni szerette volna Bram Stoker híres regényét, a Drakulát. Az író hagyatéka fölött rendelkező özvegy azonban nem bólintott rá a rendező filmtervére, de ez Murnaut nem gátolta meg…..
A zene egy nemzetközi nyelv, amellyel el lehet mondani minden olyan érzelmet, melynek leírására nincsenek szavak. Ennio Morricone rengeteg filmzenét szerzett, de talán ebben az alkotásban mutatkozhatott meg igazán a zsenialitása. A kétórás játékidőben  rendkívül kevés a szöveg,…..
Globetrotter2014 2016.06.13 20:07:53
Az emberi lét egyik mozgatórugója, hogy szeretnénk valamit elérni az életben. Mindenki vágyik rá, hogy büszke lehessen egy olyan dologra, amit jól csinál. Ez lehet a családi élet, a karrier, vagy egy hobby, amiben nagyon ügyes. Akadnak olyan hírességek is, akik csak egyszer villantottak nagyot az…..
Globetrotter2014 2016.06.06 21:26:41
@Bobby Newmark: nem egészen értem amit írsz. A rockzenéban ugyan
gy vannak onehotwoderek. De vannak olyan nagy zenekarok amelyek képsek voltak újrafeltatálni magukat. Ott a Metallica, amely a Grunge hullűm idejéén is tartotta magát, de képes volt újrafeltatláni magát nem is egyszer.
U2 kb -5 évente egy teljesen új iránya tudta vinni a zenejét, az eredeti ír rockból, az amerikai reflexión át az eklektikus Európai zenéig. A közelmúltig érezted rajtuk hogy olyan zenészek akik a zenében élik ki magukat.

A filmekre szerintem még durvábban igaz, hogy gyorsan süllyesztőbe kerülnek,

Ez főleg a trademark A listás akcióhsökre volt igaz, akiket nem rossz társaságba keveredve gyorsan zuhant az ázsiójuk...

Svarci filmjeit nem a szinszi tudása miatt szerettük, hanem mert számítottunk egy minőségre az effektek és a büdzsé terén.

Ha az ember csaódik bennük, akkor gyorsan ejtik őket.

Egy spéci eset a nagy szinészlegendk esete (pl De Niro, Paxino, Hopkins) akik sokáog abból éltek hogy ifjú titánok akartak mellettük játszani. Ennek negatív iskolapédája volt a Meet Joe Black, de akadt pozitív is, pl Ördög ögyvédje sze3rintem ilyen.
Smoking Barrels Cápa / Jaws (1975) 2016.06.05 06:00:00
Számos okból szokás a Cápát mérföldkőnek tartani, például rögtön Spielberg karrierje, és az ő atmoszférateremtő-félelemkeltő eszközeinek továbbélése szempontjából egy abszolút megkerülhetetlen darab. Ezen felül az is köztudott, hogy az addig hagyományosan gyenge…..
Guy Ritchie brit rendező ironikus, már-már túlpörgetett komikumú (ám paródiává nem váló) gengszterfilmjeivel kezdte pályafutását. A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső remek darab, csúcsra járatva a gengszter műfajban meghatározó véletlen motívumát, a Blöff pedig az előző társfilmje, csiszolva…..
[Supernatural Movies] A kör 2016.05.12 20:00:00
A japánok, mint a horror zsáner egyik legnagyobb rajongói, már többször is képesek voltak megbotránkoztatni a nézőket az alkotásaikkal. 1998-ban Hideo Nakata adaptálta Kôji Suzuki regényét a Ringu-t, ami akkora siker lett, hogy még az amerikaiak is felfigyeltek rá, így 2002-ben Gore Verbinski, a…..
Globetrotter2014 2016.05.15 23:12:10
@László 88: aki ezekre a kérdésekre nem kapta meg a választ az nem nézte meg a filmet... 10/10 film...
Globetrotter2014 2016.05.20 19:02:56
@László 88: igen, ez a lényeg.

Az egész sötét film halad egy pozitív kicsengés felé, hogy lásd a társadalom rossz, és a kiscsajt a borzalmak tették kísértetté.

Kiengesztelik és heppi end, nincs miért kisértenie tovább. Én már le is tudtam itt a filmet a moziban és mással voltam elfoglalva, amikor jött a csavar a végére....

Amivel kicsit átértelmezed a korábbi szereplőket is. És azt is hogy te is megnézted a filmet :) Szóval ha beleélős vagy akkor pár napig kerülni fogod a tévészobát. Mondjuk úgy egy hétig :)
[Supernatural Movies] A negyedik 2016.05.10 20:00:00
D. J. Caruso nagy fába vágta a fejszéjét, amikor egy friss, 2010-es regény megfilmesítésébe kezdett bele a 2011-es esztendőben. A Lorien Legacies első darabja a jól megszokott young adult sablonokat tárta elénk, azonban mindez a filmvásznon nem igazán akart működni...
Smoking Barrels Cloverfield (2008) 2016.04.05 06:00:00
Ha végeznék egy gyors felmérést a Cloverfield megítéléséről, valószínűleg a vélemények átlaga azt adná ki, hogy senki nem tartja remekműnek, ugyanakkor mindenki ismeri és emlékszik rá. Őszintén szólva én is így álltam hozzá évekig, ugyanakkor második nézésre azt kell mondanom, hogy ebben a filmen…..
Csoda, hogy elkészültek ezek a filmek Sokszor talán nem is gondolunk bele, hogy egy film forgatásán milyen események, balhék húzhatják vissza a produkció elkészültét. Most összeszedtünk pár balhés alkotást, amik csoda, hogy elkészültek. Az ördögűző Bár a 70-es években a rendezők meglehetősen…..
Arra, hogy milyen rettenetesen gyorsan telik az idő, az egyik legjobb bizonyíték (mármint, tudjátok, a tükörbe nézésen kívül), ha megnézzük, mely filmek töltik be idén az 5-10-15 vagy épp 20 éves évfordulójukat. "Úristen, mintha tegnap néztük volna a moziban/nevettünk volna rajta/ láttuk volna…..
Globetrotter2014 2016.03.17 10:48:44
@pingwin: Nem ezt tekinteném Kevin Smith legjobbjának. Vagy akár top3-ának.
A Placebo többször volt elég fontos zenekar az életemben, nagyjából végigkísérték az egészet - és ezzel egyáltalán nem túlzok. Most, hogy 20 éves lett az első albumuk és emiatt csúnyán mondva 'visszaemlékezős' turnéra indulnak, időszerűnek láttam, hogy összegyűjtsem tőlük a 15 kedvenc számomat. Nem…..
Joggal gondolhatnánk, hogy Hollywood szeret magához nyúlni (=a saját mítoszát gátlástalanul építgetni), de az igazság az, hogy rendkívül kevés olyan életrajzi film született, amiben valamelyik ünnepelt híresség/tehetség életét dolgozták volna fel (a viszonylag szűk réteget…..
[Supernatural Movies] Mátrix 2016.03.10 14:30:00
Az ezredév végéhez közeledve volt valami a levegőben. Az Y2K miatt az emberek között felütötte a fejét egyfajta pánik: sokan valós problémának hitték, hogy a 2-es dátumválasztótól a számítógépek leállása világvégéhez fog vezetni. De még ha el is tekintünk ettől a…..
Önnek is elege van az Európába özönlő arab invázióból? Mérhetetlen haragot és dühöt érez az ártatlan civilek párizsi legyilkolása miatt? Szeretné látni, hogy ezeket a tehetetlen liberális, tökölődő vezetőket egymás után robbantják fel a limuzinjaikban? Szeretné látni különösen Angela Merkelt, ahogy…..
Filmvilág blog Sils Maria felhői 2016.03.03 15:55:00
Clouds of Sils Maria – francia-svájci-német, 2014. Rendezte és írta: Olivier Assayas. Kép: Yorick Le Saux. Szereplők: Kristen Stewart (Valentine), Juliette Binoche (Maria Enders), Chloe Grace Moretz (Jo-Ann Ellis), Brady Corbet (Piers Roaldson). 124 perc.Vetítik: Film Mánia - 21:00 Miért érzi…..
Hát itt van a nemes egyszerűséggel Ghostbusters címen futó film első előzetese. Emésztgetjük, emésztgetjük... Vélemények?..
Gerard Butler a 300 óta még mindig óriásira tudja nyitni a száját üvöltés közben, Nikolaj Coster-Waldau végleg letette a voksát a hol bárgyú, hol szofisztikáltabb, de véletlenül sem magasröptű fantasyk mellett, az egykor még kultfilmekkel jelentkező Alex Proyas rendezői renoméja pedig két évtized…..
A Faun labirintusa,  A hobbit: Váratlan utazás, vagy a hamarosan DVD-n is elérhető Bíborhegy – csak néhány sikerfilm azok közül, amelyek a zseniális Guillermo del Toro „elborult elméjéből” pattantak ki. Legyen szó rendezésről vagy forgatókönyvírásról, a mexikói mozigyáros tudja, mitől lesz…..
Globetrotter2014 2016.02.16 14:52:09
@para_noir: nem ugyanazt a filmet láttuk. Nem korszakalkotó, de nagyon jól megcsinált film kitűnő színészekkel, Sokkal jobban él del Toro a rendelkezésére álló eszközökkel mint a Pacific Rim esetében ami szerintem egy eléggé rosszul sikerült film ahhoz képest hogy milyen jó is lehetett volna. A PR olyan, mintha Roland Emerich rendezte volna.