Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hajnalom

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezeket a jópofa húsvéti dekorációkat az Etsy-n találtam: tojáshéjba öntött színes gyertyák. Nem akarom az alkotó üzletét rontani, ezért, ha időhiányban szenvedünk, akkor rendeljük meg őket azon nyomban, és máris beköltözött otthonunkba a Húsvét. Azonban ha van…..
Hajnalom 2013.03.20 11:46:38
Gyerekszoba Sk LEGO ceruzatartó 2013.01.31 14:28:00
Rég volt már csináld-magad, és most ráleltem egy roppant egyszerű, de annál zseniálisabb projektre, amit esküszöm nem tarthat tovább fél óránál végigcsinálni! Készíts a gyereknek - vagy a gyerekkel - sk LEGO ceruzatartót! Kell hozzá: Bébiételes vagy kisebb befőttes…..
Volt már rengeteg karácsonyfadísz a blogon, de olyan tematikus posztunk még nem, ahol a díszek karácsonyfák lettek volna. Ezért arra gondoltam, jár nektek egy ilyen is, hátha valaki duplán akar karácsonyfát díszíteni - tegyük hozzá, ez az egyik legjobb móka a karácsonyban. Akkor…..
Gyerekszoba Melléktermék 2012.09.26 11:36:18
Az, hogy a ceruza a kreativitás alapvető eszköze, már minden kedves internetező gyerek számára axióma. Itt a blogon azt is illusztráltuk párszor, hogy ez nem feltétlenül jelenti a rendeltetésszerű használatot, lehet a ceruzából szobor, ékszer vagy akár polc is, ahelyett, hogy…..
Hajnalom 2012.09.26 14:46:07
Gyerekszoba Jönnek a férgek! 2012.08.15 08:37:00
Kicsit undorító, de szerintem a fiúgyerekeknél tuti befutó lehet a következő ötlet: készítsetek otthon féreg-gumicukrot! Igaz, hogy a nagy gumicukorgyártók kínálatában is megtalálható, de ezzel legalább a gyerekek is leköthetők egy kis időre - talán. A recepthez valókon…..
Az idei veszprémi nyaralásunk alkalmával az állatkertet elhagyva, a Séd patak mentén felfelé haladva újabb csodálatos játszóteret volt szerencsénk felfedezni és kipróbálni. Vagyis egyből kettőt is. Na jó…, másfelet. Ami bőven sok, bár maga - az egykori vidámpark helyén…..
Sosem értettem a műanyag lábbelik körüli őrületet. Értem én, hogy kényelmes, meg nem rohad bele az ember - vagy a gyerek - lába, még azt is elismerem, hogy praktikus, ha csak egy kis víz kell a tisztításához, és emellett még pihekönnyű is. De akkor is: mégiscsak full műanyag,…..
Gyerekszoba Behálózva 2012.04.24 18:41:00
Vannak olyan múzeumok, ahol nem gond, ha a gyerek gyerekként viselkedik, és olyan kiállítások is, ahol kifejezetten azokra a viselkedési formákra számítanak, amit a gyerekek sajátosságának lehet tekinteni - lásd a matricázási hajlamot, emlékeztek még, ugye? Nos, a Hakone Open-Air…..
Szenzációs grafikákkal támogatta meg a kolumbiai LOWE/SSP3 reklámügynökség a Colsubsidio Könyv Csereprogramot. A posztereken, bár elsőre csak egy ismert történet hőse látszódik , valójában rögvest két főhős jelenik meg. Hófehérke mellett például Sherlock Holmes, Harry…..
Tudom-tudom. Tele a padlás plüssökkel és az egyéb jellegű textil micsodákkal… De néha muszáj idecitálni egy-egy kupaccal, hátha valakinek még nincs tele velük a lakás minden szeglete. Másrészt meg ellenállhatatlan a késztetés, ha ilyen jópofa és egyedi garnitúrába…..
Hajnalom 2012.02.29 16:20:35
Gyerekszoba Ujjfesték házilag 2011.09.29 09:09:00
A gyereknek ez volt az első találkozása az alkotással és a színekkel. Imádta, hosszú ideig képes volt csendben - mondom, csendben! - eltapicskolni vele egy szép nagy papír felett. Vagy inkább rajta. De az ujjfesték nem két fillér, főleg akkor nem, ha olyan tempóban fogy, mint anno…..
Hajnalom 2012.02.24 09:59:17
@halfej: A keményítő már csak ilyen ;) Tapasztalatom szerint, ha meglangyosítod, akkor sűrű folyósnak kell lennie ismét, kocsonyák nélkül :) A festéket még nem próbáltam, de egyéni nyavalya miatt, minden szósz, mártás keményítővel sűrítődik nálunk, ott pedig a fent leírtak szerint alakul az állag. (hát, ez jól körmönfontúl megmondtam :p) De mindjárt legyártom ezt a festéket!
Hajnalom 2012.02.24 17:08:23
@halfej: Megcsináltam én is délután :) Tényleg jóóóó sűrű! Még melegiben én fél deci vizet tettem az egészbe, így is jó sűrű maradt. Átkeverve olyan, mint a puding :-D A 3 kölkincém élvezettel vegyes undorral pacsálta, kente, merthogy pudinggal festeni... :-D A piros befogja némiképp a kezet, de citrommal átdörzsölve jól lejön, a maradék meg majd este a kádban. Halkan jegyzem meg: értem én miért nem volt a két nagyobbnak ujjfestéke... nem bííírom én az ilyen csicsogást, pacsmogást!... de egy óvónő edzettebb etéren :)
Gyerekszoba Tegyük lóvá apát! 2012.02.24 08:18:00
Nem újkeletű találmány, hanem újraélesztett, 1965-ben már a Kenner piacra dobta az apanyerget. Szinte hallom a szlogent, hogy "Nyergeld fel apádat és tedd lóvá!". Kicsit morbid, de persze praktikus szempontból közelítve mennyivel jobb így apának és a gyereknek is, hogy egy…..
Gyerekszoba Csillagfényes álmok 2012.02.23 18:28:00
Örök probléma nálunk még mindig, hogy a gyerek nem akar sötétben aludni, pontosabban az elalváshoz még mindig kell neki a lámpafény. Nem túl erős, csak annyi, hogy lássa, nem leselkedik rá semmi veszélyes a szobájában. Ez a megoldás pont elég lenne neki, például. Ráadásul…..
Sajnálom, tényleg, de nem tudok lekattanni az Angry Birds témáról, nem hagyják, mert ilyen gyöngyszemeket dobnak elém, mint Angry Birds ajándékok karácsonyra. Gondolom sokan vannak, akik ennyire nagy rajongók, hogy mi sem tenné őket boldogabbá, mint egy mikulás sapkás…..
Hajnalom 2011.12.15 16:08:25
Minimális kézügyességgel házilag is megvarrhatók! Itten leírás és szabásminta:
obsessivelystitching.blogspot.com/2010/12/angry-birds-plush.html
Pszt! Enyémeknek hétvégén érkezik a manózsebekbe :) Kettő már készen van, a harmadik gyártódik.
Van az úgy, hogy legyen akárhány csodás játéka a gyereknek, akár egy egész óvodára való, igazából egyik sem kell neki, egyik sem jó, mert épp úgy döntött. És van az úgy, hogy ilyenkor a gyerek csupa olyan dologba vág bele, amitől anyának-apának az összes haja szála az…..
Gyerekszoba Nyomot hagy a szeretet 2011.11.29 08:52:00
A tavalyi szöuli biciklis designverseny egyik nevezője volt Hamed Kohan, aki egy igencsak homlokcsapkodós ötlettel varázsolta el a drukkolókat és a zsűrit is. A designboom által  - a szöuli Design Alapítvánnyal együttműködésben - megrendezett versenyre ugyanis egy olyan…..
Tegnap megígértem, hogy nem fogytunk még ki a hóemberekből és valóban: még egy hadseregnyi ötlettel készültem Nektek mára ebben a témában. És bár továbbra sem megyünk át gasztroblogba - csak a testemen keresztül -, azért az ünnepi étkek tálalása és körítése…..
Öcsém kedvenc dalocskája volt kiskorában a Hóhember-hóhember, akinek hóból volt a lába, meg répából az orra, így talán nem csoda, hogy különös vonzódást érzek a hóemberek iránt. És mivel van egy olyan aggodalmam, hogy idén sem lesz szép havas karácsonyunk, arra gondoltam,…..
Újabb játékkal jelentkezünk a Veddvelemmel közösen, felbuzdulva az előző sikerén. Nyerj egy 37x27 centis bordó babtáblát itt, a Gyerekszobán a babtabla.hu felajánlásával, és egy 52 gyakorlat a pozitív gyermekneveléshez című önfejlesztő kártyacsomagot a Veddvelem Facebook…..
Hajnalom 2011.11.10 14:49:59
Gyerekszoba Vágjuk a... 2011.10.27 17:00:00
Várakozás - azt hiszem, ez a legnehezebb gyerekfejjel, főleg bizonyos ünnepek előtt. Születésnap, Karácsony, a fene, hát mikor lesz már itt? Vágjuk a centit, meg a szülők idegeit az állandó kérdezősködéssel. No, persze, tudhatjuk, hogy pont ebből az igényből született meg az…..
Aprócska kis ötlet, amivel talán pár órára lefoglalhatók a gyerekek ezen a hidegecske októberi délutánon. És még némi színt is csempészhetünk vele a gyerekszobába, hogy a melegről már említést se tegyünk. A történet mindössze annyi, hogy egy vászonra - vagy erősebb…..