Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Villám_

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint egy percen keresztül erős kürtzengéshez hasonló hang hallatszott Jeruzsálem nyugati negyedében. A hangjelenséget a felvételek alapján látványos felhőgyűrű kísérte. (Frissítés: A felvételt eredeti publikálója eltávolította az oldaláról, így a hitelessége kétséges.) Felhőgyűrűkről blogunkon…..
_Villám_ 2016.10.16 14:18:35
Utána járva kiderült, hogy egy Jeruzsálemben dolgozó effektező ember munkája, akit Ronen barany-nak hívnak. Az ő oldalán tűnt fel először, Anothetr video from Jerusalem sky Phenomenon címmel a és lett később privát, majd jó páran átvették. :)
A koma youtube csatornája:
www.youtube.com/user/ronib1979/videos
priváttá vált videó linkje(nem nézhető, mivel privát...):
www.youtube.com/watch?v=mcRtjEjzFgk

Az effektező ismerős nem nagy szakértő... :) Nem aszerint kell valamit meghatározni, hogy mennyi pénz kell hozzá mikor manapság mindent le lehet torrentezni és mindenre van tutorial a neten...:S

------
A blog színvonala a nullához közelít, illetve az idokjelei féle oldallal egy szintre került, aminek a háttere is visszás...
site-44438.mozfiles.com/files/44438/IDOKJELEI_HU_a_weboldal_hattere.pdf
NapiApp Pirson Break 2013.09.06 12:00:00
Böngészgettem a játékok között a Play Áruházban, és megfogott a neve. Nos azért kicsit csalóka, nem olyan menő, mint a sorozat volt, de azért tartogat meglepetéseket. A játék lényeg, hogy ki kell szabadulnunk a börtönből. Maga a játék irányítása nem bonyolult, de oda kell…..
sfi Agapé – isteni szeretet? 2009.10.03 19:30:00
A pünkösdi-karizmatikus kereszténységben elterjedt nézet, hogy létezik a szeretetnek egy „legmagasabb rendű” fajtája, ami önfeláldozással, önzetlenséggel párosul. Egyesek szerint ez a kereszténység értelmezésében nemcsak a legmagasabb rendű, hanem egyenesen olyan…..
Időről-időre megpróbálkozom azzal, hogy a családban közösen olvassuk a Szentírást. Nem csak a felnőttek, hanem mindannyian, a négyéves és a hétéves fiú is. Eddig még nem nagyon volt sikerem, a fiúk unatkoztak, izegtek-mozogtak, nem nagyon bírták ki még a legrövidebb történet…..
_Villám_ 2009.02.15 15:17:28
Nem annyira vészes a Károly, főleg ha kivan szedve belőle a vala :D 5 éve, 10 éve, 20 éve is megértette a modern ember mit is mond a szöveg, mert nincs nagy eltérés a régebbi és a modern nyelv között./leszámítva pár szót/

papos beszéd=olyan gondolatok rövditése és olyan szavak egymás után fűzéséből áll ,amit az """avatatlan""" nem ért :D Az ok egyszerű, nem ismeri a bibliát és a biblia szakszavait, hasonló ahhoz, mint mikor teológusok beszélgetnek és nyomják a furcsa szavakat ,amit csupán magolás által tud az ember megjegyezni,míg a biblia szövegét önmaga magyarázza vagyis a gond nem a nyelvezet bármennyire is viszolyognak pl a károlytól ,hiszen saját példánkból tudjuk, hogy amíg nem került a kezünkbe modern fordítás, meg egyszerű fordítás, magyarázó fordítás, addig is nagyszerűen megértettük, mit is ír az ige. Így nem a nyelv az akadály. Persze szólnak a nyelv miatt, hogy ósdi régi vala, de aki keres mint akik kerestek azok felfogják, hogy a porosnak és érthetetlennek tűnő szöveg érthető és az üzenet se ósdi hanem aktuális. Aki pedig nem törődik ezzel, az beleköt a nyelvbe, de mit sem törődik az üzenettel.

Kell-e modernesiteni a szöveget? Természetesen igen, de nem ettől fog a hallgató odafigyelni a magyarázatra, nem attól érti meg, mert modern a szöveg és nem a modern szöveg fogja lekötni pl a gyereket, hanem a magyarázat és a biblia szövege. pl: én mikor alsós voltam apám olvasgatott fel történeteket meg mesélt, lekötött (pedig a 90-es években is réginek számított a Károly)

pl: a 13 évesnek Káté-s magyarázat nem kóser :D Habár tömör, rövid és rengeteg minden bele van zsúfolva, de ha elhagyjuk a szakszavakat 5ször ilyen hosszú lenne és még akkor is magyarázni kellene egyes bibliára jellemző szavakat : engesztelés, bűnbocsánat , bűn--de ezekkel ha konfirmációzik a gyerek tisztába van, hiszen ha nincs akkor mire tér meg. Ha pedig előtte tanult, ezeket tanítják neki,nem KÁTÉS szöveggel,mindezek után, akkor a Káté-s szöveg, nem más mint DEFINICIÓ amiről meg tudjuk, rövid és tömör tanulatlanok számára érthetetlen.DE az írásban is ezt látjuk, rövid, tömör és velős csupán azért, mert olyanoknak szól akik hívők és már előtte szóban vagy írásban kilettek fejtve azok a mozzanatok és igazságok amiket most 20 mondat helyet 2 mondatba sűrít az író, így azt látjuk, hogy nekik nem volt kódolt üzenet, mi akik először olvastuk jó pár helyen azt se tudtuk mivan, mert nem volt alap, nem volt ismeret és ezért tűnt érthetetlennek, de miután az Úr tanította az embert megnyíltak a teljesen érthetetlen igék is.
----
Szal én nem mondanám azt, hogy a károly nyelvezet az oka annak ,hogy nem térnek meg az emberek vagy nem értik az igét, hanem inkább a magyarázat nem egyértelmű vagy a tanítás is kátés szövegek összességéből áll ami nincs kibontva..

Aztán ott van a megszokás kérdése is, hogy honnan idéz , ha idéz. Vannak ugye a jó agyúak ,akik 20 fordítást is megtanulnak, míg mások nem , mert megmaradnak a fejében a több évig használt károly igék és ezek jönnek a szájra.