Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tyubi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly év vége óta kapható Németországban az E10 jelű üzemanyag, ami a szuperbenzin mellett legfeljebb 10 százalékban bioetanolt is tartalmaz. Az elmúlt hetekben világot látott felmérések szerint a gyakorlatban a hangsúly a „legfeljebb” szóra tevődik: a vizsgált kutak…..
Tyubi 2011.03.12 11:18:01
@voltamper: Én csak azt nem értem, hogy ez miért éri meg?
Győrben a 95-ös 370 Ft, az E85 pedig 280
Ha benzinből 7l-t eszik a kocsid akkor 2590 Ft 100 Km, ha meg 50% 95 és 50% E85-el elmondásod szeint 8 litert eszik, akkor úgy meg 4*370+4*280 = 2600 Ft-ból mész 100 Km-t.
Persze lehet, hogy ahol te tankolsz ott mások az árak, mert ugye nagyban variál, de szerintem ez az egész E85 egy fillérbaszás, mert gyakorlatilag maximum pár Ft-os spórolást érsz el és ezért kockáztatod a motorodat amibe minden alkatrész meg javítás egy vagyon.
Ez persze csak az én véleményem, nem kötekedésnek mondom, csak szerintem érdemes lenne néhány embernek tényleg utánaszámolni, hogy a "most olcsó" az nem lesz-e "később drága"...
Mostanában nem csöpögnek információk a Mázló Imre által feltámasztani tervezett márkáról – helyettük itt van Juhász Tibor formatervező munkája. A számítógéppel készített, három dimenziós rajzok izgalmas és formabontó koncepciót mutatnak: ez a Pannonia Zero Trentatre.…..
Néhány uniós képviselőnek nagyon bögyében lehetnek a motorok: több ország küldötteinek közös munkájaként tervezet készül, miszerint az Európában forgalomba helyezendő gépek ne lehessenek száz lóerőnél erősebbek. Korábban már volt próbálkozás hasonló intézkedések…..