Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Osivis (törölt)

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már megint jött két egészen zseniális videó a Minecraft-közösségből, először nézzük meg őket, aztán töredelmes vallomás és webkettes huszárvágás következik.   Khm, szóval az a helyzet, hogy tovább nem tudjuk halogatni a beismerést: az IDDQD szerkesztőségét úgy…..
Osivis (törölt) 2011.02.21 22:11:48
Tulajdonképpen a játék egy túlélő-szituációba helyez bennünket (nem,nem kell Bear Grylls-t utánozni,nem kell lárvákat enni,nem kell a saját vizeletünket meginnunk). Olyasmi fajta környezettel mint a LEGO. Eleinte semmink nincsen,első dolgunknak muszáj,hogy egy menedéket vájjunk a földbe,vagy az,hogy eszközöket készítsünk,amellyel a menedéképítés könnyebben megy ----> Előző mondatból következik az,hogy minden (teszem azt) 4x4x4-es kockákra van felosztva. Ezeket a kockákat szét lehet törni,így az inventorynkba kerül,miután felvettük azt. Eleinte a legértékesebb dolog a fa. A fából tudunk átdolgozott,lecsiszolt,finomított fa lapokat készíteni (1 nagy tönkből lesz asszem 4 finomított fa.)A finomított falapokból tudunk egy szerszámos állványt készíteni,amelyen készíthetünk magunknak facsákányt,fabaltát,faásót,fakardot,fapáncélt,vagy bármilyen más anyagból készült cuccokat,attól függően,hogy mink van,és mit szeretnénk. Mivel vannak ellenfelek is a játékban (fokozattól függően,Peaceful-on nincs egy darab se..)célszerű minél hamarabb valami védő dolgot készíteni.
Szörnyek spawnolása ellen tökéletes a fáklya,mivel ahol tűz van,oda nem spawnolnak. Tehát ha van egy menedékünk,amelyben nincs fény,nagyon gyorsan szedjünk oda szenet,meg fát,abból meg csináljunk fáklyát,mert különben oda spawnol egy rakat zombi,creeper,pók meg minden azt cseszhetjük. (A napfény természetesen halált jelent nekik)
Ha Rambózni akarunk akkor célszerű páncélt és kardot készíteni magunknak,a lehető legjobb anyagunkból amink van (fémek)(ha nagyon Rambo vagy akkor meg spájzolj be sült disznóhúsból,később elmondom mit s hogy)
Mint a valóságban is,ebben a játékban is idővel elhasználódnak a dolgok,ezért megvan egy előre megadott szám,amely széttört kockáktól / levert ellenfelektől lemegy. Minél jobb anyagból van a cumó,annál többet bír. Pl a fa a gyémánthoz képest körülbelül 30x szarabb,mert 30 akárhány használat után egyszerűen eltűnik,míg a gyémántnál ez a szám olyan 1000 valamennyi körül tűnik el,törik szét,amit akartok.

Nem ejtettem még szót a játék további fícsőréről,arról,hogy bizonyos másik dolgokat is készíthetünk a munkapadunkkal. Például egy kemencét,vagy kohót,ahol süthetünk,főzhetünk,vagy akár az ore-ból bar-t csinálhatunk (------> fegyók,páncél)
homokból üveget csinálhatunk (------> dekoráció)
nyers húsból sültet csinálhatunk (-------> több szívet tölt vissza amikor bevágod)

Szerintem a fentiek elég okot képeznek arra,hogy az emberek miért szeretik annyira a játékot. Szerintem csak azért,mert az ábrázolásmód nem annyira hétköznapi,meg ez a LEGO-s dolog is elég szimpatikus pár embernek. Továbbá szerethetik azért is,mert egyszerűen végtelen szabadságot ad az embernek. Lehetsz egy helyhez kötött akárki,vagy lehetsz egy nomád Schwarzenegger aki csak járkál a mindenki számára másként generált random világban. Te döntöd el mit csinálsz,meg hogy mikor,és hogyan
IDDQD Heti retro: Stunt Car Racer 2011.02.03 17:00:00
Akik a Stuntsra gondoltak, amikor a múlt heti Worms-poszt alatt megszavazták a Stunt Car Racert, azok most kicsit csalódottak lesznek, ugyanis az SCR egy másik játék, bár egyes elemei valóban hasonlítanak kicsit a Stuntshoz. Míg azonban a Stunts már a kilencvenes évek játéka, amit…..
Osivis (törölt) 2011.02.03 17:18:30
A Redditen a minap közel 2000 kommentet ért meg ez a téma, szó se róla, magas labda videojátékok címeit ráhúzni az ember szexuális életére, akár önironikusan (Alone in the Dark? Unreal? Dead Space?), akár nagyotmondásra kihegyezve (Force Unleashed? Shadow of the Colossus? Heavenly…..
Osivis (törölt) 2011.01.31 22:14:47
IDDQD Fallout - Nuka Break 2011.01.27 01:49:00
Ez egy ilyen hét, egyre-másra találjuk a jó kis rajongói mozikat. Megvallom őszintén, korábban nem is tudtam, hogy mindenki kedvenc posztapokaliptikus világáról is készül ilyesmi, de most, hogy megtaláltam, olyan boldog vagyok, hogy elő is ásom a Fallout 3 DVD-t. Fanfilm, full…..
Hiába jöttem sokszor a City Interactive-val, EVM-gel, Jarhead Games-zel, már többször mondtam, hogy a legalja mégis a Phoenix Games. Pár elképesztő játékukhoz / kiadásukhoz ugyebár volt szerencsém és messze övéké a legundorítóbb üzletpolitika. Erről írtam is már egyszer egy…..
Egy pillanatig azt hittem, Észak-Koreában készült az Allvoices képriportja, de nem, a dél-koreai Anszanban fotózták le, hogy milyen elbánásban részesülnek azok a fiatalok, akiket átnevelő táborba küldenek a szüleik. Az anszanihoz hasonló táborokba főleg olyan kamaszok kerülnek,…..
Osivis (törölt) 2011.01.23 10:34:53
IDDQD 2011. május 3. 2011.01.21 17:07:18
Egészen meghökkentő, de tizenegynéhány év alatt eljutottunk addig, hogy a Duke Nukem Forevernek hivatalos megjelenési dátuma van. Elhinni persze nem hiszem el, nyilván. De az új trailer szlogenje (meg úgy általában az egyész trailer) telitalálat: You want it. You need it.   ..
Osivis (törölt) 2011.01.22 12:55:43
A nap Toto-feldolgozása következik, akinek nem állna össze a szójáték, a Bad Company 2 Arica nevű pályája rímel a legendás Africára. A videó mögött szövegkönyvet is adunk, mert ma ennyire fullextrásak vagyunk.   I hear a gunshot echo in the night It's quiet here on Nelson…..
Osivis (törölt) 2011.01.13 14:31:45
@Oscee: Ha konzolos multit nézünk besegít az aim assist,ami PC-n nincsen..Hitbox,meg minden más ilyen cucc ugyanolyan
  Rüdiger, nevének helytelen használatának apropóján megsértődve, le akar égetni engem a saját nézőközönségem előtt. Ezért eltulajdonítja a titkos, illetve kiadatlan hang- és képanyagaimat a főhadiszállásomról, és ezeket a Krankenschwanz Show keretein belül be is…..
IDDQD Boldog új kvéket! 2011.01.01 00:01:00
A speedrunoknak, azaz a félelmetesen rövid idő alatti végigjátszásoknak nagy hagyományuk van az idSoftware-játékok rajongóinak körében. A Quake-nek is ismert több speedrunja, például egy 12 perc 23 másodperces. A lenti videóban ennél hosszabb, bő 52 perces végigjátszás…..
Osivis (törölt) 2011.01.01 13:50:57
@Stöki: Nem is vagyok :)
Tegnap egy hipemarketben viszontláttam azokat a kellékeket, amelyek a sorozat számára már nélkülözhetetlenek. 2 éve vettem ugyebár a bohócos maszkomat, egy éve azt újra (mert a másik már tropa) és ezt a gorillásat, koponyásat vagy nem tudom mi ez. Én 2 éve ha jól emlékszem 69…..
Van aki már lázasan tolja a Ringrikert, holott még van rá bőven idő. Ilyen ember "BigBossHu" aki már eléggé a végén van, de úgy tűnik kapitulált. Íme elkeseredett szavai Szerintem megtarthatod a jegyeket, arra jutottam, hogy ez lehetetlenség. Le van videózva az egész…..
Na, gondoltam, hogy ez lesz. Akárhányszor rakom be a szavazásba a Dungeon Mastert, nem végez első helyen, bezzeg az Eye of the Beholdert rögtön megszavaztátok heti játéknak. Ez a kiforrott játékok előnye a műfajteremtőkkel szemben: többen ismerik őket, és sokszor nagyobb sikert…..
IDDQD Pénteki játékcsaj - Elika 2010.11.26 14:00:00
Nem, még mindig nem Alyx Vance (főleg amúgy azért nem, mert nem találok róla megfelelően pornográf képeket, anélkül ügye meg nincs értelme), hanem Elika, a 2008-as Prince of Persia női főszereplője.Hosszú idő óta ez volt az első alcím nélküli PoP, a Ubisoft a sötét…..
Osivis (törölt) 2010.11.26 14:42:51
IDDQD A Wii-nek annyi 2010.11.22 08:01:00
A játékiparban kering néhány, Stephen King-regénybe illő hátborzongató legenda, ezek közül a Madden-átok a legismertebb (ami szerint rossz dolgok történnek azokkal a sportolókkal, akik a Madden sorozat játékainak borítóin szerepelnek). De létezik Hancu-átok is, csak hogy…..
Osivis (törölt) 2010.11.23 17:05:17
Vagy 6x kellett végignéznem a Sniper - Art of Victory befejezését, de nem vettem ezt észre. Szerencsére Attila szemfülesebb volt Ha én szövetségesként azt kérem, hogy bombázzák le a német erődítményt, akkor hogy lehet az, hogy német felségjelzésű gépek bombázzák? ..
Osivis (törölt) 2010.11.20 21:34:39
IDDQD Szerdai retro - Newcomer 2010.11.17 13:00:00
Ahogy ez már lenni szokott, ha nem Stöki jegyzi a heti retrót, akkor valami alibi jön - most például egy emailben készített interjú Hoilddal, alias Belánszky Istvánnal, aki az elmúlt másfél évtizedben a Newcomert fejlesztette. Bizony, azt a Newcomert, ami eredetileg 1994-ben jelent…..
IDDQD Heti retro: Alone in the Dark 2010.10.21 17:27:00
Néha amikor a Heti retróra készülök, kipróbálom a játékot, amiről éppen írnom kell, hogy visszajöjjenek az emlékek. A két hete megszavazott Alone in the Dark esetében ez olyan jól sikerült, hogy hétvégén végig is toltam a játékot, és szinte mindenre emlékeztem: indián…..
Muszáj volt kiraknom ezt a videót, amit 'Ma44de' töltött fel, mert egyrészt a Butterbean féle alázás kultikus és később az amnéziás őrök hangulatváltozása igen érdekes.  Tudom, hogy ismétlem magam, de ez a játék tényleg kihagyhatatlan. Ha minden igaz, ez a 72.…..
Lenyűgöző (és kicsit ijesztő) a lenti kép a vigyorgó Pac-Manről, amiben találkozik a nanotechnológia a klasszikus játékokkal. A Pac-Man ugyebár éppen idén harmincéves, boldog-boldogtalan pacmanozik, úgy tűnik, hogy az olasz kémikusok is. A képet ugyanis a Bresciai Egyetem…..
Osivis (törölt) 2010.10.10 15:35:29
IDDQD A nap képvicce 2010.10.09 09:10:41
Avagy hogyan lehet megszelídíteni a legundorítóbb netes mémet Mario-szereplőkkel. Igazi ökölcsapás az agynak. (innen)..
Osivis (törölt) 2010.10.09 10:16:23
A híres-hírhedt floridai exügyvéd, Jack Thompson újra hallatott magáról, a maga szokásos, egyszerre szórakoztató és bicskanyitogató módján.Tudjátok, ő az az úriember, aki évekig kereszteshadjáratot folyatott az erőszakos játékok ellen: be akarta tiltatni a GTA-kat, a Bullyt, a…..
Osivis (törölt) 2010.10.08 18:53:22
Váratlanul jött a jó hír az eBaytől: kaptunk még egy kis időt, ezért megváltoztattuk az eBay-nyereményjáték határidejét: ma este 8 helyett holnap, azaz szerda délig küldhettek még javaslatokat, mit vegyünk nektek a 200 euróból, amit az eBaytől kaptunk. A nyereményjáték…..