Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Linux fan

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasók tucatjai kérték (mit kérték: követelték!), hogy a konteóblog biztosítson soronkívüliséget és számoljon be a szűk két hónappal ezelőtt Szmolenszknél bekövetkezett légikatasztrófáról, amelyben életét vesztette a lengyel államigazgatás csúcsvezetőinek jelentős…..
Sárdobáló Szolidaritás 2010.04.10 17:05:00
 Ma reggel lezuhant a katyni tömegmészárlás megemlékezésére tartó lengyel delegációt szállító repülőgép. Életét vesztette Lech Kaczyński, lengyel államfő, felesége, a lengyel Központi Bank kormányzója, Krzysztof Putra és Jerzy Szmajdzinski, a szejm alelnökei, Krystyna…..
Nem szokásunk napi aktualitású hírekre reagálni, de engedtessék meg nekem egy szubjektív kivétel: most olvastam, hogy Kiss Ernő nyugállományú rendőr dandártábornokot egy óra leforgása alatt kétszer is ittas vezetésen kapták Budapesten. Erre a hírre szeretnék reflektálni pár mondatot...
Linux fan 2010.03.25 18:59:35
@tiboru: De az, hogy "csak" életveszélyben van, eléggé cáfolja a szervezett bűnözés közrehatását, nem? Vagy pancser félmunkát végeztek.
Linux fan 2010.03.25 19:16:22
@tiboru: Akárhogy is, elolvasnék egy ilyen konteós posztot, ha rá tudnád bírni a szerzőt...
A konteótudomány (művészet?) külön fejezetét képezik azok a rejtélyes földrajzi helyek, ahol a gonosz összeesküvők meghúzzák magukat, s fondorlataikat ezeken az eldugott, általában néptelen vidékeken szövögetik, mindannyiunk legnagyobb megelégedésére rémületére. Mai…..
Linux fan 2010.02.06 10:13:53
Szenzáció!! A mai hírekben olvasom, hogy megtaláltál Antarktisz rejtett kincsét:

"More whisky, brandy found in Antarctica"

tvnz.co.nz/national-news/more-whisky-brandy-found-in-antarctica-3349662

Több láda, 100 évvel ezelőt elrejtett skót viszkit találtak a jég alatt. A fáradhatatlan kutatók három napig faragták a jeget, mire a ládákhoz jutottak.
A skótok máris érdeklődnek, mert azt mondják, a százéves lelet segítségével ismét egy rég elfeledett recept alapján tudnák készíteni a nemes italt.
Minden önérzetes városnak megvan a maga építészeti szimbóluma, s Baku ilyen szempontból sem kivétel. Rómának a Colosseum, Párizsnak az Eiffel-torony, New Yorknak az Ikertornyok (bocs, ez már sajnos nem aktuális), az azeri fővárosnak a Szűzgarázs, akarom mondani a Szűztorony a…..
Linux fan 2010.01.25 16:20:36
@sapuh: "hát, muszlim uralkodók igen ritkán emeltetnek szobrot maguknak"

No és Türkménbasi?
Arra ugyan nem találok utalást, hogy gyakorló muszlim lett volna, de egy mecsetben temették el.
Valljuk be, hogy a földrajzot – mint tantárgyat – nem mindenki szerette az iskolában. Az a rengeteg elnevezés ugye: minden rohadt legelőnek, szemétdombnak és pocsolyának külön neve van (a gombamód burjánzó országokról és ezek városairól nem is beszélve), ráadásul…..
A hatvanas évek Amerikájának légköre, a híres embereket (főleg csúcspolitikusokat) sújtó, akkoriban bekövetkezett erőszakos halálsorozat a legigényesebb ízlésű konteóhívők elvárásait is maradéktalanul kielégíti. Az összeesküvéselméletek kialakulásához és…..
Azt hiszem, a rajongók valahogy úgy képzelték Patrik Antonius-Tom Dwan-féle párviadalt, ahogy Isildur1 és durrrr játszik: két ember leül az asztalhoz, játszanak, amíg csak bírnak, egy hét alatt lenyomnak ötvenezer leosztást. November kilencedikén Isildur1 és durrrr a korábbinál…..
Kevés név bukkan fel gyakrabban a Földet keresztül-kasul behálózó konteókban, mint mai hősünké. Aki olvasta blogunk eddig megjelent posztjait, emlékezhet arra, hogy Tesla neve felmerült a port chicagói események kapcsán, a Philadelphia-kísérletben, a HAARP-os írásunkban, de még…..
Amikor 1980. december nyolcadikán, hétfő este tizenegy óra körül a New York City-béli Dakota-ház előtt egy Mark David Chapman nevű, 25 éves, zavart agyú fiatalember egymás után ötször meghúzza 38-as kaliberű revolvere elsütőbillentyűjét és ezzel kioltja a Beatles egyik…..
Linux fan 2009.10.12 14:45:45
@huncut_kata: Ha jól emlékszem, ugyanez a Havadtőy szokta mesélni, hogy Yoko verte John-t, mármint valóban, fizikailag abúzálta. Ez összhangban lehet az anyakomplexussal - Lennonéval, Havadtőyével, vagy mindkettőével :)
Itt a nyár, a hőmérséklet csúcsokat döntöget, s aki teheti, felfüggeszti a nemzetgazdaság gyarapítására tett – olykor hiábavalónak tűnő – erőfeszítéseit. Olvasóink egy része javában készül a szabadságra, s a lemilblog (deklarált közszolgálati küldetésének…..
Konspirációs teóriák JFK - 2.0 2009.07.06 07:30:00
Mielőtt a háttérinformációkat tartalmazó első részt követően belevágnék a JFK-sztori második, konteós részébe (amely blogunk történetében az eddigi leghosszabb lesz, előre szólok!), szeretném megköszönni olvasóinknak a példamutató visszafogottságot, amit azzal…..
Statisztikailag kettős, lélektanilag hármas küszöbhöz érkezett a lemilblog, amit kénytelenek vagyunk egy  ünnepi szolgálati közleményben világhírré röpíteni. Az első jó hír (amelynek aktualitásáról egy picit lecsúsztunk, s a késés miatti felelősök…..
Tiboru/Csurtus a blog.hu egyik legtermékenyebb összeesküvés-érzékeny had-és rendvédelmi utazó töribloggere, csak hogy megpróbáljuk összefoglalni 15 blogjának témáját. Tudja-e rólad a környezeted, hogy blogolsz? Mit szólnának a szüleid, családod ha kiderülne? A szomszédok…..
A légiközlekedés kockázatait (mindenféle statisztikai adatra támaszkodva) minimálisnak szokták nevezni; talán emiatt is kap hatalmas nyilvánosságot minden légikatasztrófa, na meg azért, mert – noha a repülőgépek lezuhanása tényleg ritka – , az ilyen balesetek után…..
Biztos vagyok abban, hogy ti is többször hallottatok tekintélyes újságírót, politikust (van egyáltalán tekintélyes politikus..? Költői kérdés volt, nem köll válaszolni!) és közéleti személyiséget - az izgalomtól és a felháborodástól elfúló hangon - „emberiség…..
Érzékeny műhelytitokkal kezdem, de csak azért, mert tudom, hogy köztünk marad. Amikor elkezdtem gondolkodni azon, hogy ki is legyen blogunk kémek és hírszerzők sorozatának következő alanya, rájöttem, hogy a pártatlanság, az objektivitás és a kiegyensúlyozottság fenntartása…..
Linux fan 2009.05.07 12:11:37
@proletair: Mire a KGB-központ jóváhagyja a 10 dkg Moszkovszkaja kolbász megvásárlását kenyerezés céljából, addigra az én kutyám már rég kézbesítette a tervrajzokat...
De rendben, ez csak egy kezdeti ötlet volt.

Viszont Tolkacsov hónapokig töprenghetett, és utána még évekig, amikor nem válaszoltak neki - lehet, hogy tényleg nem volt jobb reális megoldás.
Linux fan 2009.05.07 12:14:23
@Titus Pullo Urbino: Ez jó, de miért néznének bele az amerikaiak a Pravdába ahelyett, hogy a portás enyhe undorral kidobja a szemétkosárba, üzenetestül?
Linux fan 2009.05.07 12:16:16
@tiboru: Rohadt mindegy, a Pravdát a KGB-sek se nyitnák ki. Megy a szemétbe mindenképp. Csak az emberünk kap szívinfarktust közben.
Az összeesküvéselméletek egyik alaptézise, hogy bolygónk valamennyi lényeges (és általában negatív) eseménye mögött egy jól szervezett, önös érdekek által vezérelt, rettenetesen titkos társaság áll. A merítés igen bőséges, az ötletek kimeríthetetlenek: felbukkannak a…..
Linux fan 2009.05.04 14:52:20
@millesei: Ha ezek a Bilderbergesek érnek annyit, mint a hírük, akkor McCain is a zsebükben volt.
Linux fan 2009.05.06 06:41:49
@Nűnű:[i]"Befolyásos, tekintélyes emberek összejövetele, de hogy világméretű, gonosz összeesküvők lennének?"[/i]

Itt egy írás a Financial Times-ban egy BCs-s fickótól:

www.ft.com/cms/s/0/7a03e5b6-c541-11dd-b516-000077b07658.html?nclick_check=1

Arról elmélkedik, hogy most először van rá módja az emberiségnek, hogy "világkormányt" hozzon létre, az EU modelljét globálissá tegye. Megindokolja, hogy ez miért lenne jó (a globális kihívásokat ez tudná leghatékonyabban kezelni), leírja, hogy Obama miért illik a képbe, majd kifejti, hogy a legnagyobb kerékkötője ennek a világkormánynak az emberek makacssága, akik nem látják át a dolog nagyszerűségét.
Azzal zárja, hogy az EU is akkor a leghatékonyabb, amikor szakértők és politikusok hozzák a döntéseket, és nem vacakolnak holmi szavazásokkal meg demokráciával.

Na most, ilyesmit akár jóindulattal is lehet hinni, végülis a világkormány a globális problémákat akarja megoldani hatékony módon, mi ezzel a gond...
Az átlagember számára a világűr olyan meg- és felfoghatatlan, érzékelhetetlen valami, ami ellen a józan ész joggal berzenkedik. Mert mi az, hogy ott nincs semmi?! Pontosabban: a Semmi van odakint. Az általunk itt megénekelt Apollo-11 holdraszállása nem véletlenül borzolta fel annyira…..
Linux fan 2009.04.18 12:06:10
@elGabor: Érdekes a cikk az olasz rádióamatőr tesókról, viszont ha ez igaz, akkor Gagarin mégiscsak járt az űrben. Különben hogyan hallották volna be az ő üzeneteit is.
Mondjuk az, hogy a húguk pont perfekt volt oroszból, és mindent lefordított nekik, egy kicsit necces...
Linux fan 2009.04.18 12:07:56
Egy jogállamban az öszeesküvéselméletek iránt érdeklődő tömegeknek joguk van ahhoz, hogy szabadidejükben rögeszméikhez többé-kevésbé illő szórakozási lehetőségek közül válasszanak, a konteóblog pedig – ahogyan azt többször tapasztalhattátok – közszolgálati…..
Nem, nem kezdünk dulván. Sőt! A bloggazda a finom, lépcsőzetes, esetenként pikáns átmenetek híve, ezért újdonatúj internetes naplónk első érdemi posztját (nagyon óvatosan) egy olyan összeesküvéselmélet (a továbbiakban és ezentúl: konteó) ismertetésével kezdi, melynek…..