Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lev330

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Air Power Blog Ahogy élt, úgy hal 2010.12.06 08:06:00
A Hende-féle HM lopva távolítja el a MiG-29-est a hadrendből, ceremónia és nyilvános köszönetmondás nélkül.Késői felfedezés: december 6-án egy nyúl futott át a felszállásra váró raj előtt a betonon.A típus utolsó kiképzési repüléseire ma, illetve holnap kerül sor…..
Lengyelország jó háromszor akkora, mint Magyarország, lakossága nem egészen négyszer annyi. És most azon aggódik, hogy idővel nem lesz képes fenntartani nyolc vadásszázadot (Magyarországnak papíron még két vadásszázada van november 26-ig, utána egy lesz, bárki bármit is mond).…..
Lev330 2010.10.27 20:45:23
@Black Hawk:
Alapvető társadalmi, politikai és még ki tudja milyen jellegű kérdések tükrében vázoltál meglehetősen átfogó kifejtéssel egy nézetet, ami megmutatja, hogy ez az egész miért is történik. Azért, mert az emberek 90%-a itthon így gondolkodik. És az egészben az a legszebb, hogy amit leírtál, abban semmi hiba nincs, és így az asztalra téve még ehető is. Gratulálok, szerintem egyszemélyben sikerült egy nemzet fiainak gondolkodásmódját lehozni pár sorban, de engedd meg, hogy pár sorban kifejtsem, miért NEM szabad soha letenni a fegyvert:
1. A legjobb és egyben legrövidebb érv, ami létezik, elég prózai: Rendben, demilitarizáció, megcsináljuk. De mi történik akkor, ha megtörténik, és TE tévedsz? ...
2. A fentiből következik, hogy nem túl szerencsés az elképzelésed. Olyan, hogy világbéke, sose lesz. Utópia nincs. Ellenség mindig van, lesz is. Csak nem tudsz róla ;)
Hadsereg kell, különben előbb-utóbb valaki kihasználja, hogy nincs.

Hadsereg nem azért kell, hogy lőjél vele valakire, hanem hogy egy nemzet soha ne felejtse el azt, hogy mi az a háború... És ezt semmi nem garantálja neked, csak azok az emberek, akik a hadsereg kötelékében szolgálnak. Ha elfelejtjük, mi az a háború, a következőnek nem érjük meg az elejét sem...
Lev330 2010.10.30 14:30:23
@Black Hawk:
"Munkanélkülivé? Jesszus, akkor ezért véditek annyira, mert benne vagytok? Ez akkor egyszerű elfogultság, de nem vádlón mondom, hiszen mindenkinek maga felé hajlik a keze."

Ez az írás magáért beszél.. Ezek szerint a mentőst meg a tűzoltót is így ki szoktad osztani, amikor ők reklamálnak az áldatlan állapotok miatt? Undorító...

Helis üzletről annyit, hogy a cikk elég érdekesen hangzik, milyen alapon kérjük mi a görögök pénzét? Ez egy nemzeti, vagy nemzetközi célokra zárolt vagyon?
A svéd motoros repülés 100 évének tiszteletére rendezett repülőnapon, Linköping-Malmenben az egyik fő attrakció az NG Gripen technológia-demonstrátorának (39-7) első publikus bemutatkozása volt, bár a gép szó szerint csak megmutatta magát némi beköszönéssel, leszállással,…..
Air Power Blog AMRAAM rulez 2010.05.07 18:11:00
Ma volt a Load Diffuser 2010 záró, és az augusztusi repülőnap beharangozó sajtótájékoztatója Kecskeméten. Sokan sok mindent mondtak. Erről senki egy szót se szólt, de szerintem ez a nap híre.Négy CATM-120C a 32-es Gripen melleti szállítókocsin, Cobham NMML-síneken, melyek közül…..
Bár ezt nem mindenki mondhatja el magáról, ma sokan zártak sikeres napot Kecskeméten, amiért ezúton köszönet a magyar, az amerikai, és az orosz légierők személyi állományának az áldozatos munkájáért. Ebből kellene sokat, és úgy gondolom, hogy alacsony létszáma ellenére…..
Oroszország Indiával közösen új harci repülőgépet fejleszt, melynek T-50-es prototípusa ma az Amúr menti Komszomolszkban végezte első repülését Szergej Bogdan berepülőpilótával a kabinjában.Korai lenne megjósolni, hogy a PAK-FA program gyümölcse mire viszi az…..
Lev330 2010.02.01 16:22:42
@Beat it!:
Gyakorlatban meg szétjammelik az adatátviteled meg a lokátorod is.
Míg a LégierőBlogger Lengyelországban járt LÉGIERŐT nézni, idehaza felpörgött az élet Kecskeméten, s a kedves spotter- és szakíró-ismerőseim beszámolói szerint a bázis aktivitása elérte egy komoly katonai repülőtér elvárható szintjét a Lion Effort 2009 PfP…..
A Lengyel Légierő őszi bázistúrájának második napján Swidwinbe, a 21. légibázisra léphettünk be, ahol elsősorban a 40. harcászati repülőszázad egy üzemnapját tekinthettük meg. Egyedül egykori VSZ-üzemeltetői közül Lengyelország tartotta rendszerben a típust, aminek oka…..
A LégierőBlogger ezen a héten a Lengyel Légierő vendégszeretetét élvezi. A bázistúra első napján, azaz ma Malbork került terítékre, a 22. légibázis, és a MiG-29-esekkel (valamint TS-11 Iskrákkal) repülő 41. repülőszázad (eskadra lotnictwa…..
Lev330 2009.10.06 12:04:24
Június 8. és 16. között Loyal Arrow 2009 (LAW09) néven a NATO Reagáló Erőinek (NRF) 13/14-es váltása, annak is a légi komponense egybekovácsoló gyakorlatát tartja a svéd Lappföldön, Luleában, a Svéd Légierő F21-es ezredének bázisán, az északi sarkkörtől mindössze száz…..
Air Policing kottából, a nyájtól elkószlált MiG-29-es földre kényszerítése a nemzetközi ellenőrök szeme előtt. Ezt láthattuk ma Kecskeméten a "Minden napra egy delegáció" című folytatásos tragikomikum "Hogyan hátráltassuk az SzDRB hatékony…..
Lev330 2009.05.27 12:13:00
@zulu74: Kb. el tudom képzelni a hatalmas indokot, pl.:

a) lusták voltak leszdni :D

b) aznap még használva volt a cucc

c) minek szedjék le ha mostanában úgyis ezzel megy a gyakorlás. Ha lehet tárolni a röpzin is (márpedig nem tudok nagy szükségleteket elképzelni egy Litening-nek) akkor meg tényleg fölös leszedni. KESZI-n úgy sincs, ez meg egy előre megrendezett elfogás volt, minek a nagy sebesség.
A háromkerekű motor hosszú ideje a legnagyobb példányszámban eladott jármű Magyarországon, csak nem veszik elég komolyan. Rádaásul mindneki azt hiszi, hogy kínai tömegcikk, pedig hazai termék, és már azt is megérte, hogy a magyar valóságra tett mélylélektani hatása miatt…..
Ma még jobb napja volt a LégierőBloggernek. Mert szép időben harci gépeket fotózni jó ugyan, de olyan harci gépeket, melyeken függesztmény is van, még jobb.Litening G-III konténer a 35-ös gépen. Jól látszik a forgatható szenzortorony és a test végén, jobb oldalon a kondirendszer…..
Lev330 2009.05.01 11:44:17
@zord: S-300-at Maverick-el támadni jópofa ötletnek tűnik, de még egy szimulátorost is (mint ahogy engem is) ha belegondolok a végrehajtásba, eléggé mosolyra késztet, de nehogy félre érts :) Ahol S-300 van, ott van más is, ez evidens. És ha csak sejtik, hogy hol vagy, bőven elég, hogy ne az S-300-al, hanem a körülötte lévő egyéb (mozgó vagy nem mozgó) ojjektumokkal szitává lőjenek. Egy S-300-nak minimum közép, és/vagy rövidhatótávú, különálló önvédelme van - annak ellenére is, hogy a 76N6 radarral szemben (ami vagy 40m magasan csücsül egy póznán) esélyed sincs. Habár most én is beleestem a "szájkaratézás" hibájába, remélem, még diskurálni sincs gyakorlati értelme, hogy hogyan is lehet kiütni Gripennel egy S-300-ast - mert ha már annak kell ezt megoldani a B-2 vagy egy Raptor/F-35 helyett, akkor azt a harcot már régen megette a fene :)

A rakétabeszerzés pedig véleményem szerint csak egy
Üdv!
Air Power Blog Videoriportok 2010.04.23 23:59:00
Videók az útjaink során felhalmozódott nyersanyagból. Ne várjatok profi filmeket, csak egy kis digit gép videó-üzemmódjáról van szó, melyet azért használok, hogy a fotók és jegyzetek mellett "mozgó" benyomás is maradjon. Erre a bejegyzésre mindig be fogom linkelni…..