Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trev

0 bejegyzést írt és 1217 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok városi legenda övezi az 1968-as filmet, ám mi a valódi trükkökről rántjuk le a leplet. A rajongóknak is mondunk újat!..
trev 2021.04.27 11:38:11
@Strelok93: Nem érzed magad elég nemzethy keresztyénnek, vagy mi van?
Noha a Covid az elmúlt egy évben szinte minden témát felülírt (érthető módon) felhívta a figyelmet arra is, milyen állapotban van a közép- és kelet-európai országok egészségügye – leginkább az agyelszívás miatt...
trev 2021.04.25 12:00:46
@apro_marosan_petergabor: "Magyarország egy jól élhető ország, nyugatról is sokan költöznek ide"

LOL. Itt trollok beszélgetése folyik, vagy mi a tosz van? :-D
2001-ben érkezett a mozikba az egyik legemlékezetesebb komédia, a Bridget Jones naplója. A főszereplővel nők milliói tudtak akkoriban azonosulni; ma már a főhős problémaköre (fogyókúrák, megfelelni akarás) nem feltétlenül érné el ugyanazt a hatást, mint a 2000-es évek elején. Az valószínűleg sokak…..
trev 2021.04.13 20:01:48
A trappista sajt a legfontosabb szendvics alapanyagunk. Persze használjuk pizzára, sült húsokhoz és persze néha csak benyúlunk egy szeletért a hűtőbe. 2021-ben úgy néz ki változni fog a Magyar Élelmiszerkönyv szabályozása, de erre még várnunk kell. De mi nem bírtunk várni egy új teszttel, kíváncsiak…..
Próbáltam, de egész egyszerűen nem bírtam szó nélkül hagyni Bódi Ábel és Vona Gábor vitáját, ami a külföldön élő magyarok levélszavazásáról szólt: https://www.youtube.com/watch?v=X-wd_RsUXJ8 A helyzet ugyanaz, mint Berki "Büntetőfékező" Krisztián feleségének magyarázó videója esetében. Van egy…..
A világsztárokról sokan hiszik, hogy kizárólag a legdrágább luxusautókkal furikáznak. Okkal, hiszen elég csak egy pillantást vetnünk Kylie Jenner, Cardi B, Schwarzenegger vagy Cristiano Ronaldo autógyűjteményére. Vannak azonban sztárok, akiknek autói sokkal szerényebbek, mint azt gondolnánk.…..
trev 2021.03.19 20:42:09
@kukasmacska: közismerten kőgazdag emberek aligha 350 lóerőt bőgetnek. Hanem 800-tól fölfelé valamit.
A "háborús filmek" meghatározás meglehetősen tág kategóriát jelent, hiszen az ókori, középkori filmektől (Trója, Rettenthetetlen) egészen napjainkig terjedően ölelheti fel a különböző fegyveres konfliktusokat. Jelen poszt azonban kifejezetten csak a világháborúkra fókuszál, így kiesnek a XX. század…..
trev 2021.03.16 18:08:24
@Bravehearth: Ízlések és pofonok. A Sztálingrádot egyszer tudtam megnézni, annyira nyomasztó, míg a Kelly hőseit, A piszkos tizenkettőt, de a többi klasszikust is előveszem időnként.
trev 2021.03.17 09:53:58
@nincs1agy: Az okostelónak sem vagyok híve (nekem nincs is), de inkább az, mint egy ilyen jellegű elfoglaltság.
trev 2021.03.17 09:54:07
@fofilozofus: "Az amerikai és szovjet filmek embertelenül hazugok."

Ehhez képest a listád élén szereplő A tizedes meg a többiek a leginkább hasonlít ehhez az amerikai típusú "hazugsághoz". De miért is hazugok? A szovjet háborús mozikban szembetűnő a magától értetődő és emberfeletti áldozatokkal és szenvedéssel járó hősiesség, míg az amerikaiban azt a magabiztosságot érheted tetten, ami mellett nem arra kell koncentrálni elsősorban, hogy mekkora áldozatok mekkora szenvedéssel jártak, bár az újabbak már ennél árnyaltabban ábrázolnak. Ez nem hazugság, hanem alapbeállítódás, amit ábrázolni lehet. Nem feltétlenül egyezik a tiéddel, de nem is kell neki.
Előző posztunkban, mely nektek hála közel 15 ezres olvasottságot ért el, a történelem 4 legnagyobb vezetőjéről írtunk. Cikkünkben ígéretet tettünk arra, hogy következő írásunkban majd a 4 legnagyobb hadvezér listáját közöljük így most erről olvashattok a négyes blogon. Közkívánatra most is lesz egy…..
trev 2021.03.10 22:48:31
@Control_: Wellington a kutyát nem érdekelné, ha nem ő lett volna Waterloonál. Napóleon megverte, és Blücher sem lett volna probléma, ha Grouchy időben érkezik, a parancsnak megfelelően sakkban tartva a poroszokat.
Hannibált én is hiányolom a listáról: katonai zsenije komoly gondot okozott Rómának olyan helyzetben, ahol Hannibálnak semmi esélye nem volt Róma végleges legyőzésére.
A "vezető" jelenthet államférfit, hadvezért, politikust és szellemi irány-mutatót is. Ebben a posztból ezúttal kihagyjuk a hadvezéreket, mert nekik egy külön posztot tervezünk szánni és szintén kimaradnak a nagy vallás-vezetők, próféták (Jézus, Buddha, Mohamed), mert nem fair a köztük történő…..
trev 2021.03.06 10:00:02
@Argus_: miért, Caesar nem?
trev 2021.03.06 10:00:20
@nick papagiorgo: "Napoleon nem elsősorban hadvezér, pl a Code Napoleon a mai civil polvári törvénykönyv alapja. Más kérdés, hogy hadvezérnek sem utolsó."

Konkrétan nyugodtan komolytalannak tekintheded azt a listát, ahol Napóleon az első kettőben nincs benne hadvezérként.
trev 2021.03.06 18:45:32
@fkv.115: "Hogy lenne már hazaáruló az aki a mi országunkért fegyverrel harcolt, kimondta a megszáűllók trónfosztását, stb?"

Például úgy, hogy olyasmiért kampányolt, ami irreális volt és sokat is ártott következményeiben, az oroszokat kihagyni a számításból meg egyszerűen ostobaság volt már akkor is. Az ilyen heves lelkületű, de gondolkodni képtelen idióták tekinthetők a populizmus elődeinek, utólag mindig hazaárulás szaga van a dolognak. És nem egyszerűen lelépett, de az államkincstárral együtt lépett le.
Ártalmatlannak tűnő berögződések, sokat emlegetett, ám mégsem betartott előírások, no, meg olyan veszélyes mozdulatok, amikről pontosan tudjuk, hogy potenciálisan balesetveszélyesek, mégis csináljuk. Íme néhány tipikus dolog, amit valószínűleg te is csinálsz vezetés közben, és amiket jobb, ha…..
Oldboy vs. Oldboy A bűncselekmény: A dél-koreai nemzet talán legemlékezetesebb (azóta persze jelentkeztek egy Élősködőkkel), atomvillanásszerű remekművét ennyire rosszul és (itt ez a jelző hatványozottan igaz) ennyire feleslegesen feldolgozni maga az emberiség ellen elkövetett bűntett. Mindenki…..
trev 2021.03.03 09:28:49
@A nép fia: "Amerikai Taxi remake? Sz@rtenger."

Az eredeti is, de ízlés dolga.
Mindannyiunk kedvenc rockügyi megmondóembere, a magyar származású basszusgitáros-énekes-dalszerző, a legendás KISS alapító zenésze, Gene Simmons új interjút adott a New York-i Q104.3 rádióadónak és abban ismét kifejtette évek óta ismételt kijelentését, miszerint a rock végleg elhalálozott,…..
Az elmúlt hetekben egy kis múltidézésre invitállak benneteket, amiben tematikusan igyekszem egy-egy témát alaposan körüljárni és megosztani veletek a saját emlékeimet.Ebben a rovatban már foglalkoztunk a zenékkel, a zenehallgatással, a filmekkel, a legutolsó részben pedig gyerekkorunk szörpjeit…..
Állítólag mindenkinek létezik hasonmása a Földön, sőt, nem is egy, hanem legalább hét! Ez, lássuk be, elég logikusnak tűnik, hiszen, bár génállományunk rendkívül változatos, a kinézetünket meghatározó lehetséges variációk előfordulásainak száma véges, nagyjából 16 millió különböző változat fordulhat…..
trev 2021.02.08 06:33:08
@Succubus: "Ha nincs közös nyelv és szabályrendszer, nehezen értjük meg egymást. Bár elírás és helyesírási hiba között is van azért különbség... :)"

Akkor a hasonmás elírásnak minősül? :-)
Száguldó üstökös vagy kisbolygó, hatalmas napkitörés vagy a Föld belsejében végbemenő misztikus történések – számos módon érte már végzetes fenyegetés a filmvásznon bolygónkat, és bár voltak veszteségek, hősies erőfeszítések árán mégis sikerült megmenteni az életet. Most szombat este a TV2-n az…..
trev 2021.02.06 14:48:53
trev 2021.02.06 14:52:08
@Bafana: Mondj még egy országot, amelyik technikailag és anyagilag egyáltalán eljuthatna akárcsak a tervezésig is egy hasonló fenyegetés esetén.
Mindannyian ismerjük azokat a rajzfilm szereplőket, akiktől kiráz a hideg. Egyszerűen utáljuk őket és a vesztüket kívánjuk. Ennek számtalan oka lehet: kapzsiság, önzőség, hatalomvágy vagy csak szimplán a belső gonoszság. Ideje volt már, hogy listába szedve lássuk őket, élen a legaljasabbal.  [Akik…..
trev 2021.02.03 21:21:39
Csak jó fej vagy esetleg szexelni is akar velem? Az örök kérdés, amelyet sokszor rosszul válaszolunk meg. Ha így történik, akkor megtörténhet, hogy egy baráti kapcsolatot veszélyeztetünk vagy éppen egy olyan szituációba keveredünk, ahol aztán totális elutasítással szembesülünk. Az "Aranyos vagy, de…..
trev 2021.01.29 12:52:38
@Kate Kupon: Lehet, hogy meg akarnak dugni, annak. :-DDD
A hétvégén érdekes tartalmak jelentek meg a Nemzeti Színházzal kapcsolatban a Google keresőben, most pedig a patinás gasztrotemplom, a Street Kitchen produkál hasonlókat...
trev 2021.01.29 12:40:23
Lehet szeretni, lehet gyűlölni, de Steven Spielberg adottságait letagadni színtiszta ostobaság. Igaz: az ember kiadott a kezei közül néhány csöpögős és egypár önparódiába hajló filmszemetet, George Lucas haverjával karöltve bedarálta a hetvenes évek szerzői filmes Új Hollywood-hullámát, és utat…..
trev 2021.01.29 11:06:44
Gépjárműadó, tévéadó, full üres lakás – csak egy pár azon tételek közül, melyek meglepetésként érhetik a külföldre költözőt, különösen akkor, ha nem tájékozódik részletesen előre. Lássuk, ti mi mindent szedtetek össze norvégiai posztunk kapcsán!..
1962. október 5-én két olyan popkulturális eseményre is sor került, amely ma már történelmi jelentőségűnek nevezhető: Egyrészt megjelent a Beatles első kislemeze, rajta a Love Me Do című klasszikussal, másrészt ekkor tartották az első James Bond-film, a Dr. No világpremierjét. Cseppet sem járunk…..
Rajnai Gergely blogbejegyzése arra hívja fel a figyelmet, hogy az, hogy nem ismerjük, milyenek is azok, akikkel nem értünk egyet, eltorzítja a róluk kialakított képet...
Lesz-e polgárháború az USA-ban? Tudom, a cím több mint provokatív. A realitást meg sem közelíti. Azonban nem 2017-et írunk, hanem 2021-et. És tudom, most, a jelenben is nagyon nehéz elhinni, hogy ez egyáltalán kérdés lehet. Elképzelhetetlen lenne, ha nem lennénk túl a Capitolium ostromán, ha nem…..
trev 2021.01.13 21:49:33
@CaptainG: "Trump = Julius Caesar. Es epp most szurjak hatba a valasztasi keresetek nem kivizsgalasatol kezdve a republikanusok kihatralasaig."

Caius Caesar, ha már, bár nem vagyok biztos benne, hogy Caligula, vagy az idióta ripacs bohóc Trump a rosszabb.