Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyugimami

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki maga nem tanár, vagy nincs a közvetlen közelében tanár, fogalma sincs, mi mindent rejtenek a munkaköri kötelességek. Csak azt látják, megtart 22 órát egy héten, szabad egész nyáron, lógatja a lábát havi száz nettóért. Aki még nem tanár, de felmerült a lehetősége, hogy…..
nyugimami 2013.11.09 13:13:28
Nagyon jó a 111 és a többi pont is!! :) Gratulálok az írójának! :) Magam is pedagógus voltam, s mindezt csináltam, olykor belefáradva, de szívvel-lélekkel, mert imádtam a gyerekekkel való törődést! Ezt csak elhivatott pedagógus tudja végigcsinálni! :)Hivatalos elismeréseket nem, de a gyerekektől és a szülőktől mindig annyi köszönömöt, hálás ölelést kaptam, hogy feltöltött s elfeledtetett minden adminisztrációs bosszúságot! ...Anyagilag sosem tudtunk csak abból a fizetésből megélni, mindig kellett mellette is dolgozni valami mást és a éjszakába ment át a munkavégzés, s ritkán tértünk nyugovóra éjfél előtt, de ez volt az életem értelme, hogy taníthassak! :)...Gratulálok fiatal kolleganőmnek! :) Van humora, hogy ezt a sok tennivalót így csokorba tudta szedni, s gratulálok a kommentelőknek a kiegészítésekért! Jót mosolyogtam, hogy valóban ez így van, ennyi mindent csináltunk meg, s olykor a saját gyerekünk maradt a legutoljára! :/ ... Ennek ellenére nagyon jól tanuló, becsületes emberkék lettek belőlük, mert példát mutattunk a munka szeretetéről, az elhivatottságról! :) ... a negatív hozzászólók, talán arról feledkeznek meg, hogy olykor a szülők a saját 1-2 gyermekük problémáival nem tudnak megbírkózni, de a pedagógustól elvárják, hogy több gyermekével 100%-ban tudjon bánni, s hogy itt érző, élő, fejlődő kis emberkékről van szó, s nem iratokról, aktákról, tárgyakról,... Sokan mindig okosabbak akarnak lenni, de jó a mondás, hogy "lépj az én cipőmbe, s meglátod, bírsz-e járni benne"... s ez minden foglalkozásra igaz! Nem kell sajnálni a pedagógustól azt a minimális nyári szünetet, mert ő máskor nem vehet ki szabit csak úgy, mert elfáradt, s pihenne!! S az a nyári szünet sem annyi a valóságban, mint egyesek hiszik. Minden most felnőtt ember elgondolkodhatna, hogy mi lett volna belőle, ha nem lett volna pedagógus, aki elindítja a tanulásban,a pályáján ... akkor most nem tudna olyan túl okosakat írni!! :D ... Hibák mindenütt vannak, de nem szabad általánosítani! Legyen mindenkinek nagyon szép napja! :) Lássuk meg a jót minden rosszban - ami bizony olykor nehéz-, de ha megtaláljuk, előbbre viszi sorsunkat! :)
Legó Béla ezúttal annak járt utána miért jobb alkalmazottnak lenni, mint az otthoni munkát választani. És mint mindig, most is igaza van :) ..