Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FogarasiArpi

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Joszif Visszarionovics Sztálin 1924-ben, Lenin halála után kezdett teljhatalma kiépítéséhez, amely egyben (üldözési mániája és hatalomféltése miatt) tömeges kivégzésekkel járt együtt riválisai, saját párttársai sőt tábornokai körében is. Egyszemélyi diktatúrája a 20-as évek végén és a 30-as években…..
FogarasiArpi 2021.06.04 20:00:06
@pincébezuhanási tudományok doktora: Hát, ez volt az évtized kommentje XDDDD
Köszönet érte, nagyon jót szórakoztam rajta!
Egy rövid milánói kirándulás újra eszembe juttatta, hogy milyen jó is az igazi olasz kávé, és 10-15 évvel ezelőtt miért is álltunk meg rögtön az első benzinkútnál Tarvisiót elhagyva. Azt gondolom, hogy egy kávézó blogban nem mehetünk el szó nélkül az olasz kávéhelyzet mellett, ezért született ez a…..
Blogkocsma Tonhal nigiri házilag 2020.01.10 07:00:00
Megszállott szusievő vagyok, kedvencem a szasimi és a nigiri. A jómultkor belefutottam a Li..-ben egy gyönyörű doboz friss sárgaúszójú tonhal szasimi filébe. Mivel nem kérték el érte a fél házamat, megpróbáltam, és tökéletesnek itéltem. A napokban ismét kapható, bár ez már "előzőleg fagyasztott"…..
A MÁV belföldi vonatain hosszú évtizedes (ha nem évszázados) története van az étkezőkocsiknak. Azonban ahogy a rendszerváltás után a vasút egyre inkább vesztett vonzerejéből, és elfogytak a fizetőképes utasok, egyre kevésbé érte meg az étkezőkocsikat üzemeltetni. Ehhez képest egész sokáig…..
KultúrSokk Porgy és Bess 2019.05.12 23:07:20
A hazai színházi élet még nem látott olyan szintű nemzetközi botrányt, ami a Porgy és Bess bemutatása kapcsán alakult ki. 35 év után láthatta újra a magyar közönség George Gershwin világhírű operáját – ezúttal fehérbőrű énekesek előadásában. Az Operaház honlapját böngészve elég érdekes…..
Jó pár kérdést feltesz magának az ember határátkelés előtt elérendő célokról, akár önmagáról is. A címben emlegetett lehetséges jövő ebben az esetben ráadásul kettős értelemmel bír, a személyesen túl Sydney látképe is egy másik századot sugall – derül ki Peti…..
A legnagyobb dél-afrikai ellenzéki párt, a Demokratikus Szövetség (Democratic Alliance) is azt ígéri, hogy biztosítani fogja a határokat a bevándorlókkal szemben, akiket a rendőrség már most is véletlenszerűen megállít és igazoltat. Az afrikai bevándorlókkal szemben az erőszak…..
FogarasiArpi 2019.05.09 11:52:38
@CleanYourRoom: Ezt a linket nem ismertem, köszönet érte. Sajnos úgy tűnik, aki a felmésést végezte sem volt teljesen pártatlan.

"In addition, some people have argued that Lynn deliberately ignored samples or studies that found higher IQs in sub-Saharan Africa, and only used data that provided especially low IQs. For example, in one study from Nigeria that involved seven samples, Lynn only used results from the two lowest scoring samples. Lynn did not provide an explanation about why the 5 highest scoring samples were ignored."

Érdekelne egy olyan teljes mértékben pártatlan tudományos felmérés, amely valóságosan mutatja be, hogy vajon bizonyos népcsoportok miért képtelenek kimászni a sötét középkorból, vagy még régebbről.
Genetikailag nem úgy vannak drótozva, neveltetés, környezeti tényezők, vagy történelmi okok miatt esetleg.

Amig egy ilyen pártatlan felmérés nem jelenik meg, addig mindenki csak azt mond amit akar.
A feketékre könnyű ráfogni, hogy ők a modern neandervölgyiek, akik már rég kihalltak volna, ha az az intelligensebb népek a több eszükből fakadó előnyükét még ma is csak a velük szembeni túlélésre használnák, mint kb. 50 ezer éve.

Azonban ismerve a földrészt ért évszázados elnyomást, hogy az érdek éppen az volt, hogy minél nagyobb tudatlanságban tartsák őket a könnyebb kordábantartás végett, ez egy kissé leegszerüsitett gondolkodásra vallana.
Most meg azt felhozni hibaként, hogy 25 év nem volt elég arra, hogy a "black empowerment" segitségével csakazértis egy jobb, működőképesepp, egyenlőbb világot tudjanak teremteni de Klerk után, azért lássuk be, csekélyértelmű hozzáállásra utalna.

Nem kivánom védeni őket, inkább próbálok tárgyilagos maradni. Vannak akik csak azt próbálják belemagyarázni, hogy mert feketék, azért nem is lennének rá képesek.
Az idő eldönti, hogy kinek volt igaza, mert egyelőre bizonyiték egyikre sincs.
Minden utazásom hosszas előkészületeket igényel. De hogy étlapot is terveztem volna, na, olyan még nem volt. Íme a bizonyíték:  Majdnem az összes helyre eljutottam, majdnem mindent megkóstoltam, jöjjenek tehát az ajánlatok!..
Ha a halálbüntetés kérdése kerül szóba -- bármilyen fórumon is történjen -- legtöbbször nagyon vegyes reakciókra számíthatunk: a harcias pártolástól egészen a merev elutasításig. A halálbüntetést támogatók, vagyis az utilitaristák úgy gondolják, hogy a halálbüntetésnek van visszatartó ereje a…..
FogarasiArpi 2019.02.01 21:06:29
@mojoking77: Vagy amikor felkérik a pszcihológust, hogy állapitsa meg az illetőről, hogy beszámitható-e és kiderül, hogy az.
A védő fellebbez és új szakértői vizsgálatot kérvényez. A kirendelt új szakértő megállapitja, hogy az illető nem beszámitható és igy nem is büntethető ezért a súlyosságtól függően vagy felmentik, vagy gyógykezelést irnak elő.

Akkor inkább jöjjön a nyaktiló és a társadalom szabaduljon meg tőlük egy életre, a 4.1%-os tévedési küszöbbel együtt.
Mert 95.6% még mindig elkövette azt, amivel vádolják és igy nézve már egészen pozitiv az összkép.

A sok vérzőszivűt meg azért zárják össze a 95%-al kivégzés elött, hátha valamelyik mégis ártatlan és legalabb együtt tud érezni vele, ha már az áldozatokkal képtelen....
Január 27-én, vasárnap, volt a Holokauszt emléknapja.  Rengeteg filmnek, könyvnek, cikknek és egyéb alkotásnak volt és lesz a központi eleme. Olyan téma, amiről mindig lehet és kell is beszélni. Viszont kevesen tudják, hogy a zsidó és más nem kívánt nemzetiségű (pl. roma) lakosság szisztematikus…..
Veszett vidék (Sweet Country) Az ausztrál outback-élményről a sűrítettség ilyen fokán valószínűleg csak bennszülött rendező képes értekezni. Az aboriginal Warwick Thornton ebben a csontszikár, zene nélküli, rendkívüli magabiztossággal levezényelt westernben úgy mond el minden lényegeset az…..
5 év és 1 hónap. Ennyibe telt nekünk megszereznünk az ausztrál állampolgárságot, miután 2013. októberében 4 óriási bőrönddel, diákvízummal, 30 óra utazás után megérkeztünk Sydney repterére. Összvissz egy airbnb szállást foglaltunk 4 napra, és tudtuk, hogy hova fogok én (Zoli) járni posztgraduális…..
1945 július 4-én Amerika függetlenné válását ünnepelték a Szovjetunióban lévő amerikai nagykövetségen. Az ünnepségen szovjet úttörők egy nagyméretű, az Amerikai Egyesült Államok sassal díszített nagy pecsétjét ábrázoló fafaragványt ajándékoztak Averell Harriman nagykövetnek, aki kedvelte a ritka és…..
FogarasiArpi 2018.12.09 20:11:55
@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Tarlós elvtárs, milyen igazunk van! Pusztuljanak is a mocskos fasiszták, a bolsevik nép nem enged a népnyúzóknak!
Jól mondod, Csernobil is a kapitalisták műve volt, csak eltitkolják a nemzet elől, mert Gorbacsov már akkor összejátszott Raegen-el a szabad elvonulás érdekében.
A baráti Irán már megtanulta a Natanz esetében, csak ők jobban jártak mint Csernobil.
Előre elvtárs, harcoljunk a békéért!
Citromos zservé, füstöltsajtos krémtúró és erkölcstelen Túró Rudi. Nem volt zökkenőmentes a kedvenc desszertjeink megszületése...
A következő cikket egy vendégszerző írta, aki történetesen a húgom és egy elég aktuális témát feszeget: minden megváltozik egy gyermek születésével. Nem ugyanazok az emberek leszünk mint előtte voltunk, hiszen szülővé válunk és a gyermek igényei kerülnek az első helyre. Íme az írás: A…..
FogarasiArpi 2018.10.05 12:49:59
@0rdas: Biztos, hogy nem ugyanazt a nőt vettük el mindketten....?
Focker Blog Mandy (2018) 2018.09.15 09:30:00
Nem igazán tudtam megszólalni a Mandy vége után, csak tátott szájjal bámultam a stáblistát. Ez a film egy pszichedelikus rémálom, egy olyan zseniális trip, amihez foghatót talán még sosem láttunk. Egyszerre idézi meg a '80-as évek B-horrorjait, Gáspár Noé alkotásait (a Visszafordíthatatlan és az…..
Annyira nő volt, de annyira nő... El lehet töprengeni azon, hogy Frida odáig volt a kommunista eszmék lenini útjáért, vagy azon, hogy lázba hozta egy távolról jött egzotikus forradalmár, gondolkodhatunk azon is, hogy csupán megszédítette egy ismert és üldözött férfi védtelen hősies figurája. De…..