Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chino the Hero

56 bejegyzést írt és 187 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vártad-e? facebook ..
Chino the Hero 2014.09.29 01:42:50
Geekblog Futballmaffia 2008.12.20 09:38:00
Senkit ne tévesszen meg a cím, ez nem egy a magyar klubcsapatok zavaros pénzügyleteit leleplezni szándékozó tényfeltáró riport, hanem egy újabb kultgyanús film Angliából, és egy újabb szerencsétlenül fordított cím. Merthogy a Futballmaffia (ami egyébként a keresztségben a kevésbé félrevezető Rise of…..
A képen minden rajta van, de kis kiegészítés hozzá. A sajtóanyag szerint a Queens Of The Stone Age a nulladik napon lép fel augusztus 10-én, amikor is a Nagyszínpad úgy üzemel majd, ahogy egy normál fesztiválnapon, tehát nem csak egy fellépőre lehet számítani. Ezen kívül mindenki…..
Chino the Hero 2014.02.12 03:37:03
@fordán tamás: Akkor csinálj te fesztivált a saját személyes kedvenceiddel! Meglátjuk, meddig jutsz vele... A MetalFest pl. hiába volt k..a jó, hiába nem az unalomig ismert magyar rockos élvonalat erőltették ott, két alkalom után becsődölt. A Fekete Zaj is hiába ment szembe a trendekkel, sajnos csak eddig bírta.
Chino the Hero 2014.02.12 16:16:49
@fordán tamás: Nekem se állnak hegyekbe a milliók.
Trent Reznor zenekara június 19-én lépett volna fel Magyarországon, de a koncertet a turné átszervezése miatt le kellett mondani. A budapesti mellett a moszkvai, a kijevi és a szentpétervári fellépés is elmarad. A zenekar sajnálja nagyon, igyekeznek majd pótolni. A szervező…..
A Grand Mexican Warlock pontosan három évvel ezelőtt adtak ki első és ezzel együtt egész jól sikerült nagylemezét Aeons címmel. A folytatás most érkezett el, még a télen megjelenik a Hell Sweet Hell, amiről most bemutatunk két dalt is lemezelőzetesként. Az R33 Stúdióban,…..
Szeptember 24-én jelenik meg a Dream Theater új nagylemeze, a Dream Theater. A progresszív metálzenekar címkével ellátott csapat új albuma 68 perces lesz, ebből az utolsó dal lazán elfoglal majd 22-t, szóval az epikusságra biztosan nem lehet panasz. Rajongóknak nagy öröm lehet, hogy…..
Nem, nem állt le a Lángoló Gitárok, nem kell megijedni/örülni. A Szigeten voltunk az elmúlt héten, és minden erőnket lekötötte, hogy fantasztikus cikkekkel töltsük meg az Index fesztiválblogját. Voltunk ugye a nulladik napos Quimbyn, amitől nem ájultunk el, de jó volt, és voltunk…..
Chino the Hero 2013.08.13 19:19:11
Nekem a Blur és a Tame Impala volt a best idén, de jó volt még a Skunk Anansie, Biffy Clyro, Enter Shikari, Rachid Taha, Noisia is. Woodkidet addig nem ismertem, de kellemes meglepetés volt, Regina Spektor is szerethető volt, bár egy kisebb, bensőségesebb hangulatú helyre való inkább a zenéje, Cave bácsitól viszont őszintén szólva többet vártam: ha nem erőlteti az uncsi bárzenéit, akár még tökéletes is lehetett volna a koncertje, így viszont az 5 évvel ezelőtti bulija marad a csúcs. Flogging Molly ezúttal nem tudott úgy magával ragadni, különben is már ott tartok, h. behányok ettől az íres kocsmapunk vonaltól, akkora trend lett belőle. A The előszavas bandáktól sem fostam le a bokám, pedig lemezen a The Cribs és a The Fratellis is kifejezetten szerethető. A Bad Religion fellépése nagyon tetszett volna, ha nem b..ák el a hangosításukat. A Ska-P, Die Ärzte, Franz Ferdinand meg nagyjából hozták a kötelezőt. Amúgy összességében eléggé "lubickolunk a langyos tóban" effektus volt az idei Sziget; az még hagyján, h. az igazi nagy durranások elmaradtak (arról már ne is beszéljünk, h. a fontosabb vidéki fesztiválok, mint a Hegyalja, VOLT, Rockmaraton, FEZEN, ár-érték arányban mind köröket vertek az idei Szigetre), a legfájóbb pont számomra az volt, h. a metal méltánytalanul mellőzve volt idén; az meg egy kamu, miszerint nem volt elegendő metal fellépő, akivel kitölthették volna a programot. Az egy időben zajló cseh Brutal Assaultról át lehetett volna hozni bőven bandákat, ki tudja, talán meg lehetett volna egyezni néhánnyal. Amíg tavaly legalább befigyelt egy Korn, Ministry, Amon Amarth, plusz volt egy külön metal nap, addig idei évre jóformán semmi olyan nem akadt egyetlen színpadon sem, amiért igazi fémhívő pénzt adna (pláne ennyit). Az meg, h. egy eredetileg rockfesztiválként indult nyári banzájon David Guetta legyen a legnagyobb húzónév, enyhén szólva megmosolyogtató.
Miközben a Songlines, az egyik legfontosabb világzenei magazin a legjobb fesztiválok közé sorolta a Szigetet, a rendezvény idén még jobban ráerősít műfajra a fölöslegesen hosszú nevű OTP Bank Világzenei Party Nagyszínpadon. Jön a mexikói mariachit rockkal vegyítő Calexico, az…..
Chino the Hero 2013.03.17 14:06:55
Chino the Hero 2013.05.30 17:42:33
@kennyking: Kösz, de azt hiszem, kihagyom; a felsorolt neveket itthon is láthatom, még ha külön-külön is. Amúgy maga a fesztivál jól hangzik, a haverok közül néhányan már jártak ott. Brutal Assaultot ajánlgatták még nagyon a cseheknél, ott már lényegesen kedvemre valóbb is a felhozatal.
Iklódi Tomi már kérdezte, mikor lesz beszámoló a múlt heti Szférás jelenésükről. Hát most itt van, úgyh. olvashatjátok! :) Kicsit későn indultam el, s annak ellenére h. nem nyalom én már be a pontos kezdésről szóló szövegeket, azért hazudnék, ha azt mondanám, h. nem…..
Nico kolléga már nagyjából leírt mindent, amit tudni kell a most szombati buliról, de mivel megígértem, h. írok róla, következzen az én verzióm. Én vele ellentétben már odaértem a nyitózenekarra, a Burning Full Throttle-re, amely banda vissza-visszatérő vendég az ilyen…..
Ahogy a tavalyi Stonerblogos hepajra, úgy az ideire is az R33 báltermében került sor. Sajnálatos módon elég kevesen jöttünk össze a tegnapi mulatságra, amiről külön tanulmányt lehetne írni. Méghogy divat újra a stoner rock?! Mégha trendi is az irányzat, annyit megállapíthatunk,…..
Stoner és doom bulikban igazán nem szenvedhetünk hiányt idén: volt már eddig Bp.-en Sleep, Kyuss Lives!, Ethereal Riffian/Stoned Jesus kombó, Riotgod, Saint Vitus. Hatalmas respekt a Phoenix szervezőgárdájának, h. kis hazánkba el tudták hozni az utóbbi évek legnagyobb stoner…..
Ez a legelső interjú, amit zenekarral vagy bárkivel készítettem, előtte még sosem csináltam ilyesmit. Lassacskán már egy hónapja annak, h. bemutatkozott a közönségnek a Grizzly nevezetű együttes. A délies redneck zenét játszó hazai ötösfogat nevét a Maylene And The Sons Of…..
Mivel a Memories' Garden újabban eléggé szórványosan koncertezik, ezért minden egyes fellépésük eseménynek számít, amit meg kell becsülni. Nem igazán örültem, mikor kiderült, h. csütörtöki napra esik a Tomistars-szal közös PeCsa Cafés jelenésük. Hétköznap nem túl…..
Régi álmom vált valóra szombat este a volt Wigwamban. A stoner berkekben kultikus státuszú amcsi Sleep (akikre az Electric Wizardtól a Monster Magnetig megannyi stílusbeli csapat hivatkozik) végre Magyarországra látogatott és muzikálisan megtestesítette a végítéletet! Mikor…..
Egy haverom megkért, h. írjak egy másik haverom zenekaráról, az eredetileg Liliband néven formálódott, de nevét később Manic Minerre átkeresztelt társulatról. Összeállt az iromány, tessék, íme most olvashatjátok. :)A Bálint (gitár),Gergő (szintén gitár), Lili (dob), Ádám…..
Bár Mundi Csaba a Dűne együttesből már megelőzött egy beszámolóval a Stonerise Hírportálon, azért csak megírom én is a saját verziómat. Eredetileg az Artkatakomba nevű helyen lett volna a szóban forgó konci, azonban az ÁNTSZ rászállt a klubra és alkalmatlannak ítélte, úgyh.…..
Chino the Hero 2012.03.10 12:11:37
@lebenyi1: Nagyon el van dugva a hely, az már egyszer bizonyos. Ráadásul csengetni kell, ha be akarsz menni, a bérház udvarán keresztül.
Eredetileg ugyanis tavaly decemberben ünnepelték volna meg fennállásuk 15. évét Slayercsabiék, de akkor vmiért mégis elmaradt, pedig készültem rá nagyon. Sebaj, megérte várni a pótlásra, mert bár nem akarom előre lelőni a poént, de túlzás nélkül állíthatom, h. fergetegesre…..
Ki ne ismerné a dán D.A.D. brigádot! És még ismertek-e dánokat? Egy időben Lars Jódobosvagyok Ulrich azzal dicsekedett, hogy ő dán ősöktől származik. Aztán itt van még a Mercyful Fate és az énekese, aki szólóban egy legenda lett: King Diamond. Hajbandák közül a nagyon cuki…..
Chino the Hero 2012.01.29 22:48:54
@joshibarat: Így van, a Gas Giantről már írt is vmelyikünk egy hosszú postot, vmint az összes albumukat fel is töltötte.
Chino the Hero 2012.01.29 22:52:24
Múlt szombaton ismét mindenhol ott lévőségemről tettem bizonyságot, ugyanis két bulit is beterveztem, ami felettébb érdekelt: az Ozone Mama/More Drive a Backstage Pubban, vmint a Diomede Fuzzdirt/Burning Full Throttle a Filterben. No de haladjunk szépen sorjában!Először a Filter felé…..
 Egy személyes kedvencemet szeretném bemutatni, akikhez nagyon jó emlékek fűznek fiatalabb koromból. A Born 33 a Bastards formáció romjaiból épült fel. Itt már Bacsagabi énekelt/gitározott, Szamos dobolt, Dana kezelte a négyhúrost és Donka Ricsi gitározott (de még hogy!!).…..
Mikor megtudtam, h. dec.8-ára a Skalar elhozza Wino legújabb projectjét, a Premonition 13-t a Dürer kertbe, ráadásul ingyenes lesz a mulatság, nem volt kérdéses, h. hol ünneplem a tripla ikszet. Amúgy meg lehet-e annál pompásabb szülinapja az embernek, minthogy a héten egyszerre kap…..
Eredetileg OneInchPunch kolléga tollából (akarom mondani, billentyűzetéből) származott volna jelen írás még a múlt hétvégéről, azonban összefutottunk az ominózus bulin és megdumáltuk, h. lepasszolja nekem. Én pedig elvállaltam, úgyh. velem kell beérnetek. :)Szeptember utolsó…..
A fantasztikus hangulatú hétfői Karma To Burn koncert után keddre is jutott egy kihagyhatatlan buli. Nevezetesen a Savannah-ból származó, a sludge-ot tajtékzó punk/HC témákkal, pszichedeliával és törzsi ritmusokkal vegyítő Kylesa tért vissza alig kevesebb, mint egy éve azóta, h. a…..