Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blecky01

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai játékosunk bemutatása egyszerre könnyű és nehéz feladat. Könnyű azért, mert szemben mondjuk Nyeznajkával, Micimackót vagyis Vinni Puh-ot (Винни-Пух) nem kell bemutatni, mindenki ismeri. Sokan olvasták Milne klasszikusát, de még azok is akik eddig ezt nem tették meg,…..
blecky01 2008.12.27 22:59:08
@Nyeznajka:
Génáról és Cseburáskáról is érdemes lenne egy posztot készítened. Sokan tanulták oroszórán a benne levő dalokat. + érdekesség: sok nyelvre lefordították a dalokat, youtube-on megtalálható finnül, japánul stb. Viszont talán Magyarországon nem játszották, nem lett lefordítva. Vagy csak én nem találkoztam vele?
Ez a poszt arra buzdít, hogy tanuljanak sokan oroszul. Az esetleges első benyomásoknak elébe menve, nem egy nyelviskola reklámja. Igyekszem jó indokokat találni rá. Bobby Fisher (amerikai legnagyobb sakk-legenda) például azért állt neki oroszul tanulni, mert akkoriban a sakk irodalom…..
blecky01 2008.12.25 17:26:37
@Nyeznajka: Szia!
Még csak most találtam Rátok és nagyon tetszik amit eddig olvastam:))
Tényleg sokan mondják, hogy érdemes oroszul tanulni. Korábban én is azt hittem, hogy gond nélkül megélek majd az orosztudásomból. Hát ez nem jött össze... Vegyes házasságból származom, pár évig Moszkvában éltünk, de Mo-on nőttem fel. Van egy nyelvtanári diplomám is. (Bár nem használom.) Ma már sajnos nem anyanyelvi szinten beszélek, de gond nélkül megy azért még. És valahogy sosem jött össze így meló nekem. Bár tény, hogy nem Pesten élek. Édesanyám kint tanult, olajmérnök. Ő tényleg profi szinten beszél, műszaki nyelvben is otthon van. Alig van jelenleg tolmácsmunkája! Pedig a Paksi Atomerőműtől kezdve sok cégnek fordított! Mi csinálunk vmit rosszul vagy mégsincs itthon erre kereslet?
+ Szívesen olvasnék tőled egy cikket arról, hogy sok orosz mivel foglalkozik itt Mo-on? Elég gyakran hallok orosz szót amikor Pesten bóklászom.
Köszi!
blecky01 2008.12.26 21:50:19
@Nyeznajka: Szia!
Nem érzem illúziórombolónak azt amit írtam, csak gondoltam kicsit árnyalom a képet amit festettél:)) Persze, hogy jó megtanulni 1-2 idegen nyelvet és nem csak az angolban, németben érdemes gondolkodni. De ilyen alapon érdemes a svédet vagy a hollandot választani, ha figyelembe vesszük a gazdasági helyzetet:))
Főiskola után majdnem összejött egy asszisztenis meló egy szép nagy orosz olajcég bp-i főhadiszállásán. Jó indulás lett volna... Csak találkoztam a jövendő főnökömmel -aki megjegyzem magyar volt és ezért kellett neki egy oroszul jól beszélő ember- aki kifejtette, hogy az asszisztensi munkában milyen egyéb szolgáltatásokat várna el. Meló ugrott:)) (Megjegyzem a pasi kb 50 éves, elhízott emberke volt - az egyéb jelzőket most kihagynám!) Konzervgyár is szóba került, mire végeztem, bezártak... Úgyhogy közgazdásszá váltam és sokadik éve bankban dolgozom. Van egy munkatársam, ő kint nőtt fel, profi oroszos, (volt orosz férjjel) és neki sincs orosszal kapcsolatos munkája. Utoljára Ladákat adtak el a piacon... Nem most volt:))
Pesze megtaláltak engem is -szerencsére több évvel ezelőtt- "érdekes" tolmács melóval. Hát, ennek következtében sötétben nem mertem az utcára menni és gyors költözés mellett döntöttem. (Persze miután visszautasítottam.) Rendőr nagybátyám külföldi nyelvtanulást ajánlott akkor figyelmembe...Tavaly megpróbáltunk egy faforgalmazó céget elindítani, de sehogy nem érte volna meg. Úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy te milyen piaci lehetőséget látsz? (Komolyan kérdezem!!!)Ha gondolod beszállunk:)))
És a blogot feltettem a kedvencek közé, tényleg tetszik!
Blecky
A tavalyi karácsonyi posztban már beharangoztuk, most be is mutatjuk. Az orosz családi ünnep, ami szilveszterkor van (hiszen a karácsony kettéhasadt: a vallási ünnep január 7-én, az ajándékozás viszont december 31-én), elmaradhatatlan tartozéka 1975 óta az Ирония судьбы…..
blecky01 2008.12.26 21:29:13
@misa_80:
Köszönöm, youtube-on pedig már próbáltam, de nem találtam. Úgy látszik szimplán béna vagyok:))
blecky01 2008.12.26 21:30:18
@Mirko: Köszönöm!!!