Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Korund

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap több cikket is olvastam az EUs forrásból finanszírozott hülye ötletekről. A hülyeségnek azonban megvan az a bája, hogy habár pénzkidobás, nem fáj senkinek. Az, hogy egy pályázati forrást a kiírás címében megjelölt cél éppen ellenkezőjére költsenek el, már nem…..
Korund 2009.10.10 00:33:48
Az élővilágban egy egészséges populáció kiveti magából a populációra veszélyes és az életképtelen egyedeket. Azért, mert azok féken tartása, illetve eltartása olyan többletterheket okoz, amelyek veszélyeztethetik a populáció túlélését.

Az emberiség nemes és érző szívű, mi mindkét csoportot eltartjuk egész életükön át. Nem tudom, van-e hozzánk hasonlóan hülye társadalom a Föld élőlényei között. Mi gazemberségnek tartjuk, hogy egy már előre tudhatóan nyomorék magzatot megszabadítsunk jövőbeli életének bármelyik ép ember számára elképzelhetetlenül szörnyűnek látszó kínjaitól, és hogy megszabadítsuk a szüleit egy öröm nyújtására alkalmatlan, a társadalom számára értéktelen utód gondozásának életfogytig tartó büntetésétől.

Persze később készülhet riportműsor a nyomorékokról, minél torzabb, annál jobb, és a kedves, együttérző néző törölgetheti a könnyeit. És titokban áldja a szerencséjét, hogy nem őt verte meg az ég egy debil, idióta, nyomorék gyerekkel, testvérrel.

Lehetne másképp is, de az égbekiáltó kegyetlenség lenne az egész áldott jó szívű emberiség szemében. Hiszen mi egy megcsonkított kutyát is arra a sorsra kényszerítünk végtelen jóságukban, hogy azontúl három lábon próbáljon a kertben futkározni, amit ő persze láthatóan elvisel, hiszen a gondolatait nem ismerhetjük meg, de azért sejthetjük, hogy a helyzet neki sem az igazi.

Persze a felelősségét nem lennénk hajlandók elviselni annak, hogy meghatározhassuk, meddig tart az egyelés, és mikortól irtás. Tényleg nem vagyunk rá érettek, ezt belátom. De csak az nyissa álszent siránokozásra a pofáját, aki szeretné, ha a munkahelyén egy idiótát kelljen állandóan felügyelnie, ha állandóan át kellene járnia a vak falszomszédjához a vécét takarítani, ha az iskolában mindig ölben kellene felcipelni a kezetlen-lábatlan torzsszülöttet a lépcsőn. Az élet kegyetlen, szokás mondogatni, de csak amíg a jó oldalról mondogathatjuk.
Amikor először hallottam a Defying Gravity című sorozatról, rögtön mellékeltek is figyelmeztető címkét a Variety-ben: "olyan, mint a Grace klinia, csak egy űrhajón". (Ezen persze nem szabad csodálkozni, hiszen a sírós-picsogós kórházsorozat egyik exec. producere a…..
Korund 2009.08.04 16:20:34
Most komolyan, a világ tízezredik sorozatától miféle csodát lehet még várni, őszintén? A csoda, nem akkora, mint a levitáló Jézus Krisztus, hanem nagyobb csoda ennél, ha valakik össze tudnak ütni egy tényleg fogós sorozatot, minimum érdekes alaphelyzettel, előre nem látható történettel, fordulatokkal, nem sablonos párbeszédekkel. Hiába a dizájnos háttér, az esetleg mér újszerű trükkök és látványelemek, a sorozatok jó nagy része már csak megélhetési szappanopera. Igazi felüdülés - és őszintén kívánok nektek minél több ilyet -, ha olyan sorozat tud születni, amely a tévé elé ülteti a már közönyössé fásult nézőt.

Az "Alejandro váratlanul megtudja, hogy Lucia gyermeke valójában Ignacioé, aki az ő testvérbátyja" típusú izékre kár szót vesztegetni. Ám ha egy sebész rendre az életmentő műtétek közepette tárgyalja meg harcos természetű exével, hogy tulajdonképpen nem is volt rossz együtt, vagy hogy a hős még bemond egy jót, mielőtt kedvesét heroikus erőfeszítéssel kirántja a lángoló liftaknából, épp mielőtt a végső robbanás ropogósra pirította volna a formás popsit, szóval az ilyen dolgok sokadik elszenvedése után makacs ember lehet, aki még a sorozatokban keresi a szórakozást. De a sorozat természete megköveteli, hogy a reklám helye előtt mindig legyen egy váratlan jelenés, a főcím pedig mindig egy feszülten izgalmas helyzetet vágjon ketté, meg hogy a történetet addig kell bonyolítani, amíg nem lesz elég zavaros ahhoz, hogy kitartson tizenhét epizódig, szóval ezek nem támogatják a sorozatok élvezhetőségén dolgozó iparosok munkáját.

Ez egyébként egy vélemény volt, amely jelentős hasonlóságot mutat a te posztodban olvasható lehangolt összképpel. Üdv.