Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakugymondom

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, a koronavírus idején látjuk, hogy pont azok munkája nélkülözhetetlen, akiket legkevésbé fizetünk meg, pl. takarítók, ápolók, tanárok. Régóta érdekelt, hogy hogyan alakult ki, hogy ugyanolyan szintű képzettséggel rendelkező emberek más órabért kapnak, attól függően, hogy melyik szakmában…..
csakugymondom 2020.03.29 18:45:02
Nem a tutit akarom megmondani, és a dolgok túlságosan összetettek, de elgondolkodtató a cikk és a kommentek is. A mai kor embere nagyon kiszolgáltatott, főleg a városiak. Elzárják a vizet, gázt, villanyt, nincs élelmiszer és vége mindennek. Nagyon nagyra értékelem az orvosok, ápolók, takarítók, tanárok, egyéb foglalkozásúak munkáját, nem is ellenük szól, amit írok (Családom kapcsán részben érintett is vagyok). Egy mai cikkben olvasom, hogy Anglia bajban van. Nincs olcsó kelet európai mezőgazdasági munkaerő nincs, aki a termést betakarítsa. Műveletlenül, ostobán élni lehet, bár nem túl felemelő, ennivaló nélkül azonban nem! Ki kell próbálni! Nagyon okos, művelt emberként, egy hónapig ne egyen valaki! Iszonyú az érték-arány tévesztés. Egy un. „celeb”, „sztár”, „megmondó ember” (néhány politikus) stb. anyagi jólétben élhet, pedig jószerével életében semmi valódi értéket nem teremtett. Mi tartjuk el őket ilyen jól! Van egy réteg, akik valahogy senkinek nem jutnak eszébe? Aki az élelmiszert előállítja, például egy sokak által lenézett mezőgazdasági munkás mennyit keres? Ott sincs vasárnap, ünnepnap, karácsony, szilveszter, főleg az állattenyésztésben dolgozóknak. Ott is folyamatosan kell dolgozni most is. Munkám miatt van rálátásom az ottani nettó keresetekre és az elvégzendő munkára. Többnyire a hivatalosan meghirdetett átlagkereset alatt vannak a bérek. A magyar mezőgazdaság sincs jó helyzetben. Használható, értékes, lelkiismeretes munkaerőt találni szinte lehetetlen ennyi bérért. Sajnos fizikai munka egyébként is eléggé lenézett ma már.
A szocializmussal kapcsolatban csak annyi, mi az embert leginkább motiváló tényező? Az egyéni érdek! Mire épít a szocializmus? A közösségi érdekre! Az eszme szép, s mint láthatjuk, győzött is a világon a szocializmus. Az emberiség jelenlegi tudati szintjén reménytelen. Az ingyen pénzekkel meg már most is visszaélnek elég sokan.
csakugymondom 2020.03.29 20:35:34
@csakugymondom:
Köszi az észrevételt és nem vitatkozni akarok. Nem ott élek, csak mai Index cikkből olvastam:"Nincs elég kelet-európai az Egyesült Királyságban, hogy műveljék a földet". "Becslések szerint 90 ezer ember hiányzik a brit mezőgazdaságból, és sok olyan munka van, amit már a következő hetekben el kéne végezni". Tehát nem jelen helyzetről ír, hanem a közeljövőről.
Üdv
A Totalcar TV első három adásának nyilvános ősbemutatóját elég hülye időpontban tartottuk. Hétköznap délelőttönként csak lógós egyetemisták tudtak eljönni a budapesti Liszt Ferenc téren található Hooters étterembe, hogy a műsorvezetők társaságában tekintsék meg a…..
Az év hülyerendőrös (pontosabban szegényrendőrös) sztorija Péteré, aki vasárnap Budapestttől jó ötven kilométerre délre, Tass környékén próbált csónakból süllőt fogni. A peca haszonelvű része eseménytelen volt, mindössze egy kapás és egy farkazás történt egész nap,…..