Regisztráció Blogot indítok
Adatok
világítótorony

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy nagy király, akinek ráadásul Király volt a vezetékneve, ezért alattvalói általában Király királyként emlegették, hogy megkülönböztessék a többi királytól. Tudni kell ugyanis, hogy akkoriban minden-felé csak úgy hemzsegtek a királyok,…..
Birokra keltem az olasz nyelvvel. A bökkenő csak az, hogy a párviadal kimenetele már most sem kétséges, és nem én leszek a győztes. Azzal vigasztalom magam, hogy úgyis képtelenség egy nyelvet – bármely nyelvet – birtokolni, legfeljebb ha többé-kevésbé konyít hozzá az…..
Egészen talán még nem süketülökmeg!Lám, a reszegést is tisztán hallom most – igaz, semmit se mond, nincs mit értenem,súrolja a plafont vakon, végestelen végig,talán bizony földtől égig ér a rusnya,én meg,hangzásokat rakosgató,függőleges tengely körül a szójátékokat…..
Gyakran mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja – s ezek az állatok valóban figyelemre méltó teremtmények. Könnyedén megtanulják az ember 50–75 szavát és némi gyakorlással akár 200 kifejezést is megértenek. Különféle módon képesek kifejezni a…..
– Nagyon szép. Mi ez?– Sosztakovics. Második keringő – felete a kipirult arcú férfi, és megigazította a kottát.Csakugyan nagyon szép volt. Másnap is meghallgattam számítógépről, szimfonikus zenekar előadásában, de az már nem volt ugyanolyan. Merthogy először…..
„Harminchárom éves vagyok!...” – ordítja egy férfihang az utcán. Erre ébredek. Felülök az ágyban. A digitális óra számlapja 2.45-öt mutat. Az utcáról behallatszó ordítás többször ismétlődik, egyre távolabbról. Nem mondhatom, hogy összeszedem gondolataimat,…..
világítótorony 2010.12.16 08:48:35
@geodia: "de a démonommal mit kezdjek?" Jó kérdés. Erre találták ki valószínűleg a pszichoanalízist. Ha Freud professzor helyébe tesszük a "cinkos éjszakát", a frusztrációt befogadó közeget, máris léptünk egyet.Remélhetőleg.
A cserépben nyíló fokföldi ibolyát anyja halála után A. hozta el a lakásból, mint olyan örökséget, ami a maga módján folytatja az életet. A sűrű, húsos, mélyzöld levélcsomókat szétültette, szaporította. Húsz éven át a fürdőszoba mosdótáljának káváján zöldellt…..
világítótorony 2010.12.14 11:33:11
@rockmi: Az elmúlás utáni organikus "folytatódás" - ha csak meghatározható ideig is tart - elindít valamiféle kételyt az emberben, a "bizonyított" jelenségek - úgymond - rovására. A fokföldi ibolya húsz éve és a krumplibokor kilenc hónapja azonban egyaránt arról tanúskodik, hogy mi "őrzők" vagyunk, az eltávozott vélt utóéletének, - valljuk be: egy hiedelemnek - karbantartói.Talán ide tartozik - és ezt cserébe küldöm a krumplibokorért - egy barátom története, akinek felesége néhány esztendeje meghalt, de telefonrögzítőjükön ő mondta rá a "nem vagyunk itthon, hagyjon üzenetet"-szöveget. A férj megtartotta a rögzítőn a szöveget és esténként "felhívja" feleségét, hangját hallja, beszélget vele...
John Hurt Winston Smith szerepében (Michael Radford | 1984).CSOPORTKÉPEKHérakleitosz szerint az alvóknak külön világaik vannak, míg az ébren lévőknek egy és közös a világuk. Csábító gondolat, hogy a művészet ébreszt, a propaganda pedig elaltat bennünket. Csábító gondolat,…..
Fájdalommal tudatom, hogy édesanyám, Balla Lászlóné sz. Róna Margit közel egy héttel ezelőtti súlyos agyvérzése következtében ma reggel meghalt. (frissítés) Temetésére hétfőn (december 22-én) közép-európai idő szerint 12 órától (kijevi 13) kerül sor Ungváron, a Kálvária ravatalozójából...