Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baresi Boriska

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kumin szerint A józanész határai 2011.09.22 17:21:06
Amióta Gyurcsány Ferenc bedobta ötletét a szocialista frakció kollektív öngyilkosságáról, több, közélet iránt érdeklődő ismerősömmel próbáltuk találgatni: mi lehetett ezzel a célja? A politikai elemzés egyik nagy gyengéje, hogy feltevése szerint a vizsgált szereplői…..
  Facsinay Kinga írja a Heti Válaszban.  "Ehhez nem is kell Krőzusnak lennie: normális időkben is a hitelszerződések egy része végtörlesztéssel végződik, mert a hosszú futamidő alatt kedvező változások - például öröklés, kifutó életbiztosítás - is…..
Baresi Boriska 2011.09.16 22:32:53
Baresi Boriska 2011.09.16 22:42:28
Eredetileg a svájci bicska és a nagy magyar benzinkútlánc kapcsolatáról szerettem volna egy pikáns történetet elmesélni, de a tegnapi rögzített árfolyamos végtörlesztős bejelentés után ebből csak Svájc marad, meg az ő jó öreg devizájuk. Majd talán visszatérek egyszer a…..
Az Origo által szépen feldolgozott WikiLeaks anyagban van egy kifejezetten érdekes, a kávéházi sztorizáson messze túlmutató mondat. Orbán Viktor az amerikai nagykövetség munkatársaival folytatott beszélgetés során pártja egyik vezető politikusának hibájaként rótta fel, hogy…..
Ahogy a kép készítője, Barna összefoglalta: - Jól sikerült a táblanyomtatás, Józsi!- Igen, csak azt nem értem, hogy akkor most ez úth vagy uthca? UI: Igaz-e vagy sem? A kommentekben heves vita támadt a kép hitelességéről. Nos ha hinni lehet a hozzászólásoknak, most már nem…..
Baresi Boriska 2011.08.23 18:30:37
Kritika ért minket. Jogos kritika. Nem foglalkozunk eleget a hazai piac burzsuj-ingatlanjaival. Valóban, igaz, nehéz megfelelő mélységű információhoz jutni. A nálunk legtöbbször fellelhető, mindössze 2-3 mondat és néhány kevésbé jó minőségű, az óriási vízjeltől sokszor…..
Baresi Boriska 2011.08.08 19:41:45
Amikor a Köztársasági Elnöki Hivatalban dolgoztam, volt egy nagyon egyszerű policy, amelyet nem is én találtam ki, megörököltem, de boldogan követtem. Ha az államfő beszédet mondott, azt mi magunk is rögzítettük, elkészítettük a szó szerinti átiratát, és amint tudtuk,…..
Kumin szerint Reagan 100 2011.06.29 18:00:00
Érdekes dolog egy politikus emlékezete. Ronald Reagan nekem az első amerikai elnök, akiről saját emlékeim voltak. Nem sokat tudtam róla, de sokat láttam a TV-ben, éreztem, hogy fontos dolgok történnek körülötte. Akkoriban indult a műholdas tévézés, lett nekünk is MTV otthon, és…..
A TASZ és az Eötvös Károly Intézet közös jelentése hiányt pótol: az Alkotmánybíróság jelöltjeinek szakmai alkalmasságát vizsgálja meg, és rámutat a jelenlegi, a kormány által kézivezérelt jelöltállítási folyamat visszásságaira. Az Egyesült Államokban például soha nem fordulhatna elő, hogy néhány óra…..
Baresi Boriska 2011.06.20 20:17:39
@strappa: arany hugom, kavarj mar elö nehany ügyiratszamot, amit adott idöszakban es milyen minösegben ez az "orbantalpas" paraszt kepviselt! a vagyonnyilatkozatban itt megjelölt akarmi csupan a benyelt penze többfele osztasara szolgal - mert kurva fleißig a fülkebator forradalmar kiscsavo...
1. Az Alkotmánybíróság a pénteken nyilvánosságra hozott határozatával elmeszelte a 98%-os különadó törvényt. Egészen pontosan a 2005. január 1-jéig visszamenőleges hatályt bevezető törvénymódosítást, így persze a törvény lényegében végrehajthatatlan. Az indoklás…..
Baresi Boriska 2011.05.09 15:28:38
Purdékoromban nem értettem, hogy az öregek mit rínak annyit, itt fáj, ott hasogat, jön a front, meleget rá, hideget rá, fájdalomcsillapítót, de hát még csak el se estek, ki érti ezt?!? Idővel persze elkezdtem érteni, és nem csak a reumát, hanem az összes többi nyomort…..
Furcsa nap volt a péntek. Máskor is szoktam autózni déltájban Óbudáról a belváros felé. Ilyenkor már érezni a hétvége előtti csúcsforgalom előszelét, több lámpaváltás a kritikus kereszteződésekben normálisnak számít. Most pénteken viszont akadálytalanul suhantam át a…..
A hétfői aláírással nem csak az alkotmány elfogadásának folyamata, hanem az ellenzéki stratégia egy fontos szakasza is lezárult. Itt a blogban is többször téma volt a két baloldali párt távolmaradása, illetve a Jobbik részvétele, ugyanakkor teljes ellenállása a vita során. Ha…..
Baresi Boriska 2011.04.26 17:36:17
@FreeHungary: "A médium(?)törvény nagy része már most is él."
aha! kumin is egy nagy MÉDIUM, igaz? áll a megrendelők rendelkezésére, azaz a neki elrendelt időben szárba szökken és elemez...
Baresi Boriska 2011.04.26 21:41:38
@FreeHungary: kicsi vagy és jelentéktelen, mint kumin...
Folyik megint a purpárlé, Kolláth szerint elkúrták a hatálybaléptetést azzal, hogy nem rendelkezik a pártalkotmány a régi, a köztársasági hatályon kívűl helyezéséről. Az állampárt már be is vetette a jónevű jogtudóst, dr. Gulyás Gergelyt, nosza, csaholja már meg…..
Egy kedves barátom, aki egy nagyobb multinacionális kiskerláncnál dolgozik, azt mesélte, hogy míg az amúgy sem túl drága, de náluk legborsosabb árú nem egész 800 Ft-os borból havonta tízes nagyságrendben tudnak eladni, addig a 199 Ft-ot kóstáló, címkéje tanúsága szerint…..
 Nehezen hiszem, hogy Európa bármelyik országában előfordulhatna, hogy egy állítólag élvonalbeli történész, az alkotmányhoz készülőben lévő preambulumhoz hozzászólva, kijelentse: Hazája, nemzete, országa, népe bűnös és felelős mindabban és mindenben, amit bárki,…..
Decemberben szeretett munkáltatóm kitette a szűrőmet. Nem mondom, hogy örültem, de hát budapesti lakosként, 3 diplomával, komoly munkatapasztalattal, klassz kompetenciákkal, viszonylag belátható időn belül csak találok állást - gondoltam én. Fél év után találtam állást…..
Baresi Boriska 2011.04.09 20:31:22
@Kettes: lestrapált de nagy tapasztalatú 6o éves fejőnő keres titkárságvezetői bejosztást lefáradt bikaistállóba...
Baresi Boriska 2011.04.09 21:22:26
@HaKohen: na, azt hiszem ezt még meg kell magyaráznod! akkor most a vincentesek mind lefáradt bikák...?
egyébként egy huncut öregasszonynak ez nem lehet gond...
Vastagbőr A hűség jutalma 2011.04.09 13:05:00
"a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér." Lázár definíciója alapján Papp Dániel sokat ér. Munkájának is megvan az eredménye:…..
Baresi Boriska 2011.04.09 19:53:39
@Éhesló: nálunk azval van kitapétázva a klozett úgy, hogy az érdeklődő idiótákat mingyá' csatornaközelbe irányiccsuk...
Örülünk, Vincent? Félidő 2011.03.31 08:29:00
Annyira érdektelen, hogy még trollkodni sem igazán lehetett, bár mi megpróbáltuk. Annak, aki nincs képben: az uniós elnökség kezdetén a mi hozzáadott értékünk az lett volna, hogy kineveztük ezt a blogot az Uniós Elnökség Hivatalos Trolljává, és vártunk, vártunk, egyre csak…..
A Nemzeti Együttműködés Rendszere kiteljesítése, valamint Hazánk Neve Magyarország új Alaptörvényének legszélesebb körben történő társadalmi elfogadtatása érdekében blogunk a következő szerény javaslatot terjeszti elő. Minden erre méltó, a 10. életévét betöltött…..
Alkalmi alkotás az amatőr festőművésztől. Volt szerencsém tegnap Nyíracsádon járni, ahol megtekinthettem az önkormányzati fenntartású Malom Galéria kiállításait, így az egyik időszaki tárlatot, Dr. Dóbus György amatőr festőművész igen gazdag felhozatalú tárlatát. A…..
És nem hiszem el, hogy ide nem ment el a TV2 forgatni, de Zimány Linda fogfehérítése sajtó-nyilvános esemény volt ... Fekete Pákó 10 év után elhatározta, hogy megszerzi a magyar állampolgárságot. Ehhez azonban le kellett volna vizsgáznia alkotmányos alapismeretekből. "A…..
Baresi Boriska 2011.03.26 20:47:46
Aggódva szemléltem egy ideje, hogy az előzetes várakozásokkal szemben Kovács Koko István kimaradni látszott a Nemzeti Posztosztásból. Pedig kormányváltás után a legkisebb királyfi még nagy terveket szövögetett MOB elnökségről, sőt, egyenesen SkiccPalihoz járt " hogy…..