Regisztráció Blogot indítok
Adatok
linus1

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gyerekvárás nagy biznisz.. sokaknak. kezdve a méregdrága kismamaruháktól a legextrább cuccokig, aminek aztán valszeg a felére sincs szükség. de nagy üzlet az információ is, vagy ami annak TŰNIK. én bedőltem, de lehet csak rossz előadót fogtam ki. Történt ugyanis, hogy a…..
Már előre hallom a kommentek szövegeit, vessetek meg, de én ezt az albumot szeretem :)) Amúgy én sem szeretem, amikor hülyének nézik a gyereket. Nem csípem R.L. egyéb albumait sem, amikor pl. egy gyereksírás (!) az alap és egy apuka gügyögve idétlenül csitítgatja, vagy az egyéb…..
linus1 2009.02.09 21:35:12
Egyetértek Fm-mel, miszerint az érték szubjektív kategória.Egy kicsit erősnek érzem bt, amit a vers érték-megállapításáról írsz.Szerintem rengetegen vagyunk rosszul az iskolai verselemzésektől, amit ráadásul számon is kértek rajtunk .brrrr....Eszméletlen jó dolognak tartom egy vers közös "boncolgatását", sokféle értelmezési LEHETŐSÉG keresését, de a kategórikus kijelentésektől-mint pl. és akkor itt azt mondja a költő...-, feláll a hátamon a szőr.Szerintem az irodalom, zene, és egyáltalán a művészet szemlélet-, jellemalakító hatása ennél azért bonyolultabb dolog, mint hogy milyen zenét hallgatunk egész nap.Gondolom nem veted meg a tanítványaidat -akiknek biztos vagyok benne, hogy nagy része egész nap agyatlan metált, és halálzenét hallgat.Hozzá tartozik az életkorukhoz. Én nagyon szeretem a komolyzenét, sokat hallgatom, nagyon meg tudok nyugodni tőle.(Ezt részletesen kifejtettem már Kövi Szabolcs CD-je kapcsán, PB cikkénél.)Pedig nem komolyzenén szocializálódtam.Pár éve fontos csak-mióta öregszem :-))) Kamaszkoromban éjjel-nappal a Sziámi depressziós zenéjét, Kispál beszívós számait stb. hallgattam.Sőt,:az első koncert, amire elmentem a Modern Talking volt.És persze szerelmes voltam Thomasba :-))Visszatérve...ettől függetlenül nekem akkor arra volt szükségem, ma meg leginkább a népzenére (illetve kicsit jazz-es népzenére) és a komolyzenére.(de pl. egy hangversenyt nem tudok végigülni.Csak feszengek, és nem ellazulok...)Borongós reggeleken Buena Vista-t hallgatunk, funkyt pedig nem bírok ülve hallgatni, muszáj táncolnom rá...( jut eszembe: kamaszkoromban a hétfői Kettőtöl ötig kívánságműsort megállás nélkül végigtáncoltam.hihi)Férjem spanyol metált hallgat, ha mi elmegyünk kisfiammal sétálni.
Ezzel azt szerettem volna elmondani, hogy szerintem valakinek a zenei ízlése elég összetett dolog.Az igényességen kívül számtalan tényező (lelkiállapot, hangulat stb.)meghatározza.Azt hiszem erről írt Te is, amikor a kisfia első hónapjai jutottak eszébe a zene hallatán.
Próbababák Kövi Szabolcs 2009.02.06 09:00:00
2004-ben hallottam először a zenéjét, de akkor még nem tudtam, hogy amit hallok, amitől előtörnek belőlem az emlékek vagy épp megnyugszom, és sikerül teljesen ellazulnom, az Kövi Szabolcs zenéje. A pszichodráma kurzust megelőzően egy végtelenül profi és szimpatikus…..
Barátnőm ajánlotta pár éve ezt a magazint, amikor arról beszélgettünk, hogy kevés a tartalmas újság, ami 30-on túl is kínál érdekes olvasnivalót. 20-as éveimben a Cosmopolitant és a Joy-t olvastam, de hamar rá kellett jöjjek, sose leszek "cosmopolita" vagy igazi…..
Megosztó személyiség ez a doktor Csernus, az egyszer biztos. Én személy szerint nem túlságosan kedvelem, mert szerintem lekezelő és fennsőbbséges, talán pózol is, bár az is igaz, hogy állítólag mélyről jött és állt talpra, és mélyre nyúlt le nap mint nap, hogy segítsen,…..
linus1 2009.01.27 22:31:56
Teljesen egyetértek bt első hozzászólásával. Tudniillik, hogy sok "problémás, lelki sérült" gyerek van. Én egy mentálhigiénés középiskolában tanítok.Igaz, csak heti egy délután, és kevés diákot, de tényleg nagyon elkeserítő a helyzet.Ami viszont változtat ezen a szomorú összképen: "ezeknek" a srácoknak sokszor elég egy kedves megjegyzés, őszinte vélemény, őszinte! kérdés, és rögtön megnyílik a pengés-kesztyűs srác, vagy a feketével vastagon kisminkelt lány is.Olyan éhség, vágy van bennük arra, hogy valaki figyeljen rájuk kicsit, érdeklődjön felőlük, csak néhány percet valóban foglalkozzon velük, hogy az már fizikailag is fáj nekik...Persze a helyzet nem ilyen egyszerű, mert a segítségre nem egyszeri alkalommal van szükségük, hanem folyamatosan.
A könyvről: nem olvastam, de nem is venném a kezembe egy ilyen ember írását.Lehet, hogy roppant merev hozzáállás, de elvből elutasítom a mai magyar média sztárjait, "celebeit", szakértőit és tudósait, mint pl.dr.Csernus.Ezek az emberek végtelenül hiteltelenek számomra:1.eleve eladták a lelküket a pénznek, hírnévnek stb., 2. a kereslet határozza meg a "tudásukat", véleményüket.3. rendkívül felelőtlenül bánnak azzal a felelősséggel, ami őket terheli!
Szerintem már a borítóról is süt az agresszió, komolytalanság. Minden elismerésem a tied, FM, hogy végigolvastad!
Hú, de felhúztam magam!...bocsánat, ha nyers voltam!
Barátainkkal közösen 4 gyerekünk van, így olyan éttermet kerestünk, ahol nemcsak játszósarok van, hanem felügyelet is, hogy egy kis beszélgetésre is legyen lehetőségünk, miközben a velős csontról szopogatjuk le a cupákot. Telefonban a játszósarokhoz közeli asztalt kértünk,…..
Próbababák Kézápolás - télen 2009.01.17 09:50:00
A lenti, nagyon hasznos írásért bedinának lehetünk (és vagyunk is :)) hálásak:Amikor a külső hőmérséklet 10 fok alá süllyed, számomra akkor kezdődik el a tél. A kezem, mint állandóan használatban lévő, de a ruha védelmét nem élvező testrészem, igencsak megsínyli a téli…..
linus1 2009.01.20 09:17:00
Ez az írás bedina tollából került a blogra, aki ezzel a legaktívabb társszerzőnkké lépett elő! :)Szerintem minden Anyuka ismeri azt az érzést, amikor a frissen megvásárolt igen drága, ortopédiailag is megfelelő cipőjét a gyermeke az első adandó alkalommal a motorján…..
linus1 2009.01.14 10:31:07
Próbababák Nenedent baby 2009.01.07 09:00:00
Ismét egy téma, ami napjainkban igen felkapott és a csapból is ez folyik. Legalábbis a babafürdetőszobák csapjából. Kapunk itt is sok-sok parakeltőt és lelki szemeink előtt már ott lebeg egy(vagy több)szem gyermekünk látványa, amint szuvas fogacskákkal vigyorog a világba. Pedig…..
Amikor már közeledett a szülés napja, vettem 2 db 80X80 cm-es kapucnis édes babatörölközőt egy nagy bababoltban, darabját 3000 Ft-ért, és azt gondoltam, hogy most aztán megoldottuk a törölköző problémát úgy 11-12 éves korig. A kórházban ugyan sima pelenkával törölték a…..
Most már úgy vagyok vele, hogy szerencsém volt, de akkoriban inkább átoknak éreztem azt, hogy szülés után annyi tejem volt, hogy egy egész csecsemő osztályt vígan szoptathattam volna. Persze örültem, hogy az enyém legalább szopizik bőszen, ha már egyszer koraszülött is, viszont…..
Lehet, hogy nem az ünnepeket előtt kellene ezzel a témával előhozakodnom, de pont a rengeteg  szervezés, teendő miatt különösen fontos kérdés szerintem, hogy a kisgyerekes családokban hogyan is működik a nagyszülők-szülők-unokák viszonya, illetve számíthatnak-e a…..
A Nagyobbik januárban lesz 5 éves, és 2 éves kora óta nem alszik el egyedül. Próbáltunk mindenfélét (fotelfogást, magára hagyást, kemény retorziók megígérését), de végül mi nem bírtuk tovább és felmentünk hozzá hátsimizni, hogy elaludjon. A Kicsi még nincs 2 éves, Neki…..
Próbababák Gyermekkorom játékai 2008.12.18 09:00:00
Közeledik a Karácsony, és gondolom, már mindenki súlyos ezreket vert el hőn áhított, méregdrága, ámde teljességgel haszontalan dolgokra, de ha eddig nem is, még van pár nap, majd fog. Bár rólam amúgy is köztudomású, hogy nem tudok spórolni, de az évnek ebben a szakában…..
linus1 2008.12.19 14:17:20
Érdekes számomra ez a saját korunk játékai, rajzfilmjei és zenéi iránti nosztalgia.Illetve az, hogy mennyire kell/szabad ezt a gyerekeinkre hagyományozni/ráerőltetni...Nekem még csak most lesz (Szenteste!:-))egy éves a kisfiam,rajzfilmeket még nem néztünk.Illetve elővettem a Süsüt, de a főcímzenén kívül a többi nem érdekelte-annál inkább engem...:-)A zenét imádja(bármi megszólal, egyből táncol rá és tapsol), és bár eleinte csak Halász Juditot hallgattattam vele, most már szinte fel se teszem.Inkább a népzene (pl.az itt is sokat dícsért Kolompos együttes) irányába megyünk.Ja és az Alma!!!A játékokból kiáradó gépi zenétől viszont egyenesen viszolyog.Bár nem is vettünk neki soha ilyen zenélő játékot, ő már 2 hónaposan is remegett az ágy fölött forgó zenélő kütyütőlMost kapott a déditől egy zenélő, táncoló, világító Mikulást, amitől eleinte rettegett(pedig elég bátor gyerök), most meg egyszerűen nem tud vele mit kezdeni.Ezen egyébként cseppet sem csodálkozom, mert a Miki egy horror:ronda, alúlról világítja meg magát, a zene iszonyú hangos, és az egész szerkezet kattogása is....ÁÁÁÁÁ.(Ha nem a déditől kapta volna, már a kukában lenne.)Egyébként mi eddig nagyon kevés játékot vettünk neki, mert egyrészt örökölt, másrészt az egyik nagymama folyton vásárol, harmadrészt meg egyszerűen nem tud leülni egy játék mellé, hogy azt babrálja órákig.Mióta mászik, a villanyvezetékek (persze ezzel nem engedjük játszani)a radiátor csapok, a porszívó, a zuhany, a mosógép, a szárító, a lábasok, a telefonok, a rizzsel töltött vizespalack, az infacolos doboz, a pezsgőtablettás doboz stb. a kedvencei(a legújabb: a 4 fokos fémlétra, amire ma pillanatok alatt kétszer felmászott .Csak lestem-persze fogtam közben).Akkor minek vegyek -ahogy már említettétek-méregdrága műanyag kütyüket, amitől még félne is?!Karácsonyra kismotort, fa építőkockát, búgócsigát vettünk.És kap még fa barkácskészletet, diavetítőt, formafelismerőt.Nekünk sajnos nagyon kevés játékunk maradt meg .A könyveinket pedig a tesóm elorozta.De az Öreg néni nekünk is megmaradt, elején a rajzaimmal-ezt figyeljétek: egy királylányért , akinek a hasában kisgyerek van, épp jön a mentő :-))A matrjoskák sincsenek meg, de kinéztem a Vaterán.Azt fogok venni.
Na megyek, mert nem látok rá a gyerekre, és gyanúsan nagy a csend.....