Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Daffit

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem csak az állami vállalatok vezetői jártak jól a munka törvénykönyvének legújabb kiadásával.A munkaerő-kölcsönző cégek számára kedvezően módosították az új munka törvénykönyvét mind a csoportos leépítés, mind a végkielégítés, mind pedig a felmondási idő…..
Bokros Lajos Hajdú Péternél táncol, Mesterházy Attila bikicsunájt énekel nyugdíjasoknak, Kósa Lajos a Kubatov-listáról magyarázkodik, Schmitt Pál és Ecclestone a Szent Korona kínai másolatáról viccelődnek. Produkciók, melyek nagyon kínosak voltak 2010-ben. 2010-ben sem a magyar…..
A Fidesz vagy nem tudja, vagy nem is igazán akarja elérni, hogy a közvélemény figyelme az előző ciklusok szocialista bűnügyeire fókuszáljon. Ahogy az Index is kimutatta, az elmúlt hetekben a szocialisták a köztévé híradójában leginkább a bűnügyi rovatban szerepeltek –…..
Amiért nem rendelkezhetünk teljesen szabadon magánnyugdíjvagyonunk felett, ez a pénz már nem is a magántulajdonunk? (Fotó: Huszti István/Index) Az InfoRádióban Rogán Antal – a kormánypárti politikusok közül gyakorlatilag elsőként – kísérletet tett rá, hogy ne…..
Daffit 2010.12.10 17:40:07
Remélem abban mindkét oldal egyetért, hogy mivel van választási jogunk, hogy maradunk vagy sem, ne legyen kedvezőtlenebb egyik sem. Viszont, hogy a 24% befizetése után egy fillért sem látok, mert MNYP maradok, az félreérthetetlenül lenyúlás. Lehetett volna ezt úgy szabályozni, hogy a befektetések egy bizonyos százalékát állampapírként kellene tartani. Ezzel ugyan nem kapna annyit Orbán Úr, de nem lenne nyílt támadás a polgárokkal szemben de mégis az állam kapna pénzt. Azt persze felejtsük el, hogy az állampapírok 40%-át így is az MNYP-k birtokolják jelenleg.

A Nobel díjas közgazdászok azokban a fejlődő országokban nem látják értelmét az állami nyugdíj megszüntetésének, ahol a demográfiai adatok megfelelőek, ami kicsiny hazánkban nem érvényesül. Az öregedő társadalom miatt így is már emelni kellene a korhatárt.

Az MNYP-re való áttérés rövid távon terhet ró az államra, de hosszútávon megszüntetné azt. Míg az állami rendszer rövid távon gazdasági előnyt nyújt, de pont hosszútávon van kellemetlen hatása, ami ráadásul az évek múlásával csak növekszik. Ha jól tudom, ha minden ember a mai napon állami nyugdíjban lenne és soha nem is lett volna más, akkor kb.200Mrd-ot kellene belerakni az államnak (ezt már nem tudom hol olvastam, nem tudok linket adni).

Aki pedig azt hiszi, hogy az állam nem mehet csődbe, az nagyon naiv. Sőt még rosszabb is lehet, mert az állam bármikor úgy dönthet, hogy azt a pénzt mégsem fizeti ki, pont az ilyenekre vonatkozóan csökkentették a AB döntéskörét és vették ki a magánvagyon védelmét. Nem csoda, hogy az osztrák bankok meglátták a lehetőséget és hirdetéseket adtak ki, hogy menekítsük a pénzünket. Ez persze már a pánikkeltés szintjén van, de nem zörög a haraszt ha a szél nem fújja.
The TRUTH is IN HERE   Süti, mi? ;)(a Tudatosság a Lelketeket...:)Gondoltam, yó lesz Karira... :)(Ez a kedves kis LélekSüti Nektek...)Egy Tudatos szereplő JelenLéte Áldás!!!(Mahavatar Babaji-jé + pláne!)Ezért fontos összejönni Karira ezt javaslom:20-án…..
Daffit 2008.12.14 10:43:06