Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LoonyLuna

1 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Vuk név hallatán mindenki képzeletében megjelenik az imádnivaló kisróka, akit Dargay Attila álmodott meg közel negyven évvel ezelőtt. A figura azonban kezdetben még teljesen más formát öltött. A jól ismert klasszikus rajzfilmet először 1981 húsvétján vetítették négy rövidebb részben, sorozatként…..
Biciklizni mindenki tud, csak nem mindenki gyakorolja! A gyerekeknél ez már szinte a (mozgás)fejlődés része, ahogy a mászás, felállás, bilizés, lépcsőzés váltott lábbal stb. ezért is pörögnek rajta a szülők (egy részük legalábbis biztos, és bevallom először kicsit én is). De aztán ahogy pipa kerül a…..
Régen imádtam egyedül játszani és játékokat kitalálni. A játékaimból egész világokat, moziuniverzumokat építettem fel, jóval azelőtt, hogy a szuperhősfilmek farvizén a Marvel, a DC és a Disney közös univerzumba hozták volna a szuperhősöket és fantasztikus karaktereket; nálam a Tini Nindzsa teknőcök…..
LoonyLuna 2019.03.08 08:22:08
Én kb 25 éves koromban tudtam meg, hogy introvertált vagyok. Jobban mondva akkor ismertem meg ezt az elnevezést. Nem a legszebb formában hozták tudomásomra, egészen pontosan emiatt utasítottak el egy állástól. Mert "túlságosan introvertált vagyok". Miután kibőgtem magam, gyorsan meg is néztem az értelmező szótárban, hogy ez mit jelent (Van egy 50-es években kiadott, abban még nincs benne, de egy 80-as kiadásban már igen.), korábban soha nem hallottam ezt a szót. Aztán a neten is egyre többször szemet szúrt, és elkezdtem kicsit jobban utána olvasni, és örültem, hogy van ennek neve. Nem kell hosszasan magyarázkodnom ezentúl, hogy miért nem ugrálok, hangoskodok, stb. :) Csak mondom, hogy introvertált vagyok, és ha valaki nem tudja mi az, azért hallgat el, ha valaki tudja, akkor meg azért.
De hányszor, de hányszor megkaptam ezt gyerekkoromban (szerencsére NEM a szüleimtől, ők nem csesztettek se arra, hogy olyanokkal barátkozzak, akikkel nem akarok, se arra, hogy járjak közösségekbe, foglalkozásokra, egyéb közösségi hülyeségekre. Látták, hogy elvagyok magammal.)! Szóval ismerősök, vagy idegenek is tették rám a megjegyzést, hogy "csöndes" (negatív jelzőként), nem mosolyog fényképezéskor, "olyan komoly", "nem örül az ajándéknak" (egyébként de, örültem, csak nem viháncoltam, ezt már annak vették, hogy nem örülök), visszahúzúdó, stb. Jobban szerettem olvasni (mikor már megtanultam), meg állatokkal játszani. Vagy csak simán "álmodozni", azaz történeteket kitalálni. Egyet-kettőt le is írtam.
Az írással két gondom van, az egyik a cikkírónak szól. Indokolatlanul tele van a szöveg idegen kifejezésekkel, emiatt eléggé sznob, lekezelő-hatásúvá válik (de azért elolvastam). Konvenció, kontraproduktív, konzekvens... na! Kinyílt a szótár a k betűnél? :D Nem mintha nem tudnám, mit jelentenek, csak zavaróak.
A másik, ez már inkább szociális probléma... az introvertáltság, mint karaktertípus már lassan kétszáz éve ismert, hála Gustav Jung doktornak. Csak éppen itt jön az ördögi kör! Az introvertált pont azért introvertált, mert nem "ugrál", nem feltűnősködik (Jung is ilyen volt). Ergo, mivel nem hallatják a hangjukat, a világ nem is ismeri meg őket. Az a gond, hogy az intrókról szóló írások, cikkek inkább magukat az introvertáltakat érdekli, elsősorban ők olvassák. És nem azok, akiknek meg KELLENE őket ismerni, akiknek eleve szólna a szöveg. A "nagyszájúaknak", a "normálisaknak", akik pl forszírozzák szerencsétlen "csöndes" gyereket/felnőttet, hogy társaságba járjon.
Olyannal is sokszor találkozok, aki vagy elbagatelizálja, rálegyint, vagy éppen felveszi a "nem-tudom-mi-az-és-nem-is-érdekel" stílust, gondolván, hogy megintcsak valami "új hülyeségről", "divatról" van szó.
Hogy az introvertáltak "beképzeltek", ezt angol nyelvterületen a "snowflake"kifejezéssel jelzik, vagyis hópihének gúnyolják őket. Egyedi, mégis ezermillió van belőle. :) Remélhetőleg ez nem fog itthon elterjedni, csak újabb ütőkártya lesz a "bullyknak" az iskolákban.
LoonyLuna 2019.03.08 08:34:51
@LoonyLuna: Vagyis az *első* hozzászólásban! Elnézést, nem vagyok ma toppon! :(
Nincs még egy olyan irritáló kajatrend, mint a nőies és férfias ételek mítosza. Mert persze a kemény férfi gyomorba a véres steak illik, vagy a csülök hagymás krumplival, a lágy női gyomornak pedig a saláta és a sovány csirkemell illik legjobban. Ez nem csak egy ideológiai őrület, de még az…..
Ez a könyv rohadt hosszú és kimerítően részletes… de aki nem olyan hülye, mint én, hogy elejétől a végéig olvassa, hanem rendeltetésszerűen, kézikönyvként használja, és ha kérdése adódik, akkor emeli le a polcról, annak elég jó választás. Olvasmányos, nagyon (bár…..
A noir – macska utolsó kalandja a megszokottnál jóval színesebb, de egy kicsit felszínesebb is lett. A rikító sárga borító nem kicsit tért el a Blacksad-sorozat eddigi részeitől, és a szokásos zsigerig ható dráma sem az igazi, ezúttal elmarad az igazi katarzis, dacára annak,…..
A selyem finom érintése és lágysága mindenkit elbűvöl, azonban a nemes agyag mögött brutális kegyetlenség bújuk meg.  ..
Tömegközlekedem. Kiszállok a metróból, a gyanús foltokat és az elém ugrálókat kerülgetve lassan eljutok a kijáratig, hogy aztán komoly küzdelem árán, az orromat befogva felkeveredjek a villamosra. Nem megyek messzire, de így is elmondható, hogy majdnem minden napra jut egy fenyegetően fellépő,…..
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
A blog tartalmából sok ízben az jöhet, hogy én egy bunkó paraszt vagyok, az empátia teljes hiányával, sőt ha tehetem még bele is rúgok a földön fekvőbe, s miután zsebének tartalmát módszeresen eltulajdonítom, aprócska péniszemmel még sugárban aranyesőt is szórok rá.  Bár nincs ellenemre a fent…..
Aki követi kicsiny mindennapjaimat, az láthatja, hogy egy ideje járok fogorvoshoz, ugyanis nem túl jó minőségű fogakat kaptam az égiektől (bezzeg az öcsémnek egy darab lyukas foga sem volt még -.-). Kicsiny kálváriám a fogorvosokkal már több mint 20 éve elkezdődött, ugyanis nem estek ki a tejfogaim…..
asztahűha Jézus arca? 2017.12.12 00:01:00
A Jézus ábrázolások 80 százaléka egy magas, vékony, fehér bőrű, világos szemű, barna hajú fiatal férfit mutatnak. Hm... Elég érdekes személyleírás...
LoonyLuna 2017.12.13 14:43:19
A német-japán művész Mikikonak hála mi is láthatjuk, hogy milyen mértékű a macskák és a különböző pékáruk hasonlósága. Főleg, amikor alszanak, vagy szimplán eldobják magukat a kis drágák. A saját és más macskák tanulmányozása után pedig megszülettek az alábbi illusztrációk.  Nekem is van macskám,…..
Nemrég szembejött velem egy angol nyelvű lista, amibe instant beleszerettem, gondoltam megosztom veletek is. 10 tény, amit minden nőnek tudnia kell: Mindenkinek vannak "görbületei", amikor előre hajol. Mi ezt hurkáknak hívjuk köznapiabban :-) Amikor valaki azt mondja neked, hogy gyönyörű…..
LoonyLuna 2017.05.31 07:38:20
Hát, mivel úgy gondolom, az eredeti (meglehetősen naiv) 10 pont (amik véletlenül sem "tények", hanem "vélemények") tiniknek szólhat, írok azoknak is, akik érettebben, reálisabban gondolkodnak-az eredeti pontok kiegészítőjeként.
-Mindenkinek vannak "görbületei", amikor előre hajol. Mi ezt hurkáknak hívjuk köznapiabban.- Ez okés. Az anorexiásokank is vannak ilyen "hurkái". :)
-Amikor valaki azt mondja neked, hogy gyönyörű vagy, higgy neki. Nem hazudik.- Kivétel a kerítésfogú kubikosmunkás. Neki igazából mindegy, hogy nézel ki csak nőből legyél. Azt nézd, KI mondja!
-Néha mindannyian olyan lehelettel ébredünk, ami megölne egy kecskét is.- Nem néha, hanem minden alvás után. Ez természetes biokémiai folyamat. Fogat kell mosni, mielőtt elindulsz otthonról. Ennyi.
-Minden nő boldogtalan a terhességi csíkjai miatt a hasán, néhány nő meg azt kívánja, bárcsak neki is lennének...- Igen, van olyan. De olyan is van, akinek nincs, és nem is vágyik rá.
-Jobb lenne, ha több önbizalmad lenne. Ha úgy látnád magadat, ahogy mások látnak téged, akkor lenne is.- Nemrég a tudósok éppen azt bizonyították be, hogy mindenki szebbnek látja magát, mint amilyen valójában... akkor ez most hogy is van? Amúgy a tükör és a fényképek nem hazudnak. Legyünk reálisak. Ha valami nem tetszik, tessék változtatni-Coco Chanel szerint nincs csúnya nő, csak lusta és/vagy igénytelen!
-Ne nézz úgy egy férfira, mint a megmentődre. Légy képes rá megmenteni önmagad.- Ez karakterfüggő, sajnos. Van, aki támasz nélkül "életképtelen". Nem csak nők, férfiak között is. Jó hír, hogy az ilyenek remek érzékkel megtalálják azokat, akik hajlandók őket pátyolgatni. :)
-Rendben van, ha nem szereted minden egyes porcikád a testeden. Pedig kellene. -Miért? Mit szeressek mondjuk egy ocsmány szemölcsön, amiből olykor egy még ocsmányabb szőrszálat kell kirángatni??? Szoktam látni buszon ilyen néniket/bácsikat egyébként, na, ők aztán nem foglalkoznak, mekkora csokor szőr nő ki a bibircsókukból, vagy a fülükből. Meg olyanokat, akik bűzlenek a hónaljszagtól; zsíros, vagy éppen lenőtt festett hajjal, és/vagy piszkos, töredezett, ápolatlan, lepattogzott lakkos körömmel mászkálnak az utcán- és szemmel láthatóan nagyon elégedettek magukkal. Hogy csak néhány példát soroljak. Ilyen szeretnél lenni te is? Na, ugye, hogy nem! Pedig ennek a pontnak pontosan ez volt az üzenete.
-Mindannyiunknak van olyan ismerőse, aki úgy tűnik teljesen rendben van. A nő, akinek látszólag tökéletes az élete. Nos, talán éppen te vagy az a nő valaki szemében.- Jó a fogalmazás: "úgy TŰNIK", "LÁTSZÓLAG" tökéletes. Nem létezik olyan ember, akinek ne lennének problémái. A lány a vonaton című film remek példája ennek. Kiderül, hogy az égvilágon mindenkinek a magánélete egy katasztrófa.:D
-Te kell, hogy legyél az első (a másiknak, akihez tartozol). Nem pedig: lehetőség, végső megoldás vagy B terv.- Persze. Viszont ha a másik fél "ügyesen" játszik, lehet, soha nem is fogsz rájönni, hogy Te csak B-terv vagy. Megjegyzés: ez rád is ugyanúgy vonatkozik: a párod se B-terv legyen számodra, mert az már régen rossz.
-Te egy nő vagy. És ez már önmagában is rendkívül figyelemreméltóvá tesz téged.- Miért is? Miért figyelemreméltó valaki, mert ennek, vagy annak született? Úgy gondolom, valaki attól lesz figyelemreméltó, ha letesz valamit az asztalra, nem attól, mert beleszületik valamibe, amiért nem kellett megküzdenie. Nem, attól, hogy nő vagy, még nem leszel különleges. És ha a józan ész ellenére azt mondogatod magadnak, hogy "Úgy vagy jó, ahogy vagy", homokba dugod a fejedet a problémáid elől, akkor nagyon gyorsan le fogsz amortizálódni.
"Ebben a sorozatban nálunk kevéssé ismert rajzolók munkáit láthatjátok, akik - jobbára amerikai - kalandregény kiadványok borítóit és illusztrációt készítették. A téma az ötvenes évektől a hetvenes évekig hódított, aztán fokozatosan kiszorították a színes, nagy költségvetésű mozifilmek, majd az…..
Ennél idiótább címet nem is adhattam volna a bejegyzésnek, de talán ez felkelti a kedves olvasók figyelmét, és rákattintanak, hogy jól kioszthassanak, mekkora hülye vagyok. Természetesen tisztában vagyok a címben rejlő paradoxonnal, de ha már a Disney rajzfilmek zenéit ilyen…..
Filmbook Állatfarm 2011.02.13 21:22:00
"Éljen Napóleon elvtárs!" Egy tipikusan olyan rajzfilm, ami nem gyerekeknek való, persze van benne egy két tündibündi állat, de nem ők játsszák a főszerepet. Ráadásul túl sok az ellenszenves szereplő, és túl sok a haláleset, meg a szomorú, illetve félelmetes jelenet, ahhoz,…..
A szóbeli erőszak által okozott sérüléseknek nincsenek azonnal látható testi jelei: nincsenek zúzódások, monoklik vagy eltört csontok. Ebből azonban nem következik, hogy a szavak nem minősülhetnek fegyvernek. "Azért adtuk a "Weapon of Choice" címet a projektnek, mert a…..
LoonyLuna 2014.06.11 17:39:25
@belekotty: Már bocs, de nem csak a nők szoktak negatív megjegyzéseket tenni a gyerekükre.
A melegházasság ellenzői azt hajtogatják, hogy a házasság férfi és nő szentsége, és kész. Alapvetően én is úgy érzem, hogy a házasság, az házasság, azt úgy képzelem el, mint férj és feleség dolgát. Azonban ha a férfi-nő frigynek tényleg az a sorsa, amit a televízió…..
  Először is le kell szögezni, hogy minden nő egy Földre esett angyal, de sajnos van, aki pofára esik. Ők azok, akiknél bonyolultabb életforma aligha létezik, de lehet, hogy ez nem is olyan nagy baj. Miért vannak ők itt köztünk? Ők hoznak szeretetet, boldogságot,…..
Ez a mese sötét, és habár végül hőseink nem küzdenek meg és nem győznek le semmilyen ellenséget, olyan történik, amit talán senki sem várt. Sírni fogunk. Sokat. Mi lehet egy olyan animének a legsötétebb pillanata, mint a One Piece? Talán első válaszunk a vereség, vagy a halál…..
LoonyLuna 2010.02.27 14:07:43
@Khaos: Az "epizód"-on és "rész"-en az ARC-ot értettm. Bocsi. Már ha az én hsz-emre vonatkozott a kérdés.
LoonyLuna 2010.03.01 11:57:26
@Khaos: Az animében a 207-ik epizódtól a 219-ig, a mangában pedig a 304-ik fejezettől a 319-ig tart. Elég rövid kis "arc", nyilván emiatt hozzá szokták csapni a CP9 sagához, és a rajongók általában el is felejtik, amilyen gyorsan csak lehet.