Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fionella

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vitaindítónak három (szerintem) ordas tévedést emelnék ki a cikkből: 1. Az írás felhozza, hogy a társadalom szerint a nők helye inkább otthon van, nem az egyetemen. A valóság ezzel szemben az, hogy mind az egyetemi hallgatók, mind az egyetemet végzettek között többségben vannak a nők. Lehet, hogy a…..
Fionella 2017.03.09 11:29:04
1. Nők helye: tény, hogy az iskolákban, egyetemeken még nincs nagy különbség, vagy ha van, az a nők javára. Ezzel szemben a munkahelyeken, vezető pozíciókban, ne adj' isten a politikában már messze a férfiak vannak túlsúlyban. Miért?

2. A fizetetlen munka és a GDP kapcsolatáról: Nem arról van szó, hogy ezek a munkák legyenek megfizetve és ezzel növeljék a GDP-t, hanem pont arról, hogy mivel ezeknek társadalmi hasznuk van, ez a társadalmi haszon legyen elismerve. Nem a nők degradálják le a gyereknevelést és az idős rokonok ápolását, gondozását, hanem a társadalom. Ezeket a munkákat pedig a férfiak ugyanúgy el tudnák látni, mint a nők, a szoptatástól eltekintve. Mi akadályozza meg a férfiakat, hogy ők is kivegyék a részüket ebből a munkából?

3. A bérkülönbségekről: Itt két dolgot is vizsgálhatunk. Az egyik az, hogy ugyanazért a munkáért ki, mennyi bért kap. a másik az, hogy átlagbérben hogy alakulnak ezek a különbségek. Az én ismereteim szerint a vizsgálatok az első esetben is megállapítanak különbséget a nők kárára. Az pedig, hogy pont az oktatásban, egészségügyben, szociális szférában, kereskedelemben dolgoznak a nők jóval nagyobb hányadban - miközben pont ezek a munkakörök nagyon alulfizetettek - nem a nők hibája. Miért nem mennek tömegével a férfiak ápolónak, vagy pedagógusnak?

Aki pedig azt gondolja, hogy ezek a munkák kevésbé megerőltetőek, vagy stresszesek, az menjen már el egy kórházba segédápolóként dolgozni pár napot, vagy egy falusi iskolába egy 30 fős osztályba tanítani.
Csak két nap telt el az LMP fasizálódása óta, mégis újabb szöget vert fémsün kinézetű demokráciánk koporsójába az ökonáci kisFidess.  Az ellenzék árulója és a magyar jogállam antitézise, a zsebdiktátor kedvenc zöld kommunistái egyik javaslatát elfogadta a Fideszes többségű Törvényalkotási Bizottság.…..
Nem mindennapi relikvia került a birtokomba ma a parlamenti ülés lezárulta után. Bevallom órák hosszat szemeztem vele. Ott maradt ugyanis szemétként a miniszterelnöki asztalon. Aki nem ismerné a mai történéseket: Szakszervezetek forgalomkorlátozó tüntetéseket szervezetek.…..