Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csimpilimpi

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben az érzelmi biztonság első hallásra egy közhelyesnek tűnő fogalom, ha jobban belegondolunk egy olyan jelenségről van szó, ami nélkül egyetlen emberi kapcsolat sem tud jól, felszabadultan működni. Biztonsággal kapcsolatban sokféle kapcsolati élményünk lehet. Biztonságot jelenthet, hogy a…..
Természetesen folytatom a már elkezdett sorozatot, amelyben gyerekkorunk kedvenc könyveit igyekszem bemutatni nektek.A 70-es, 80-as években még központi szerep jutott az olvasásnak, amihez az olcsó könyvek és a könyvtárak is kiváló lehetőségeket nyújtottak. Igyekeztünk a kötelező olvasmányokon kívül…..
csimpilimpi 2020.06.24 08:50:28
Mert anélkül is tartalmasak, egészségesek, az ízek pedig tökéletesen harmonizálnak...
csimpilimpi 2020.02.17 12:05:40
@drbale: Nem a darab helyett grammra gondoltam, hanem a bögre helyett grammra. A boltban ugye grammra árulják a lencsét. Namost pl honnan tudjam, hogy mennyit vegyek, ha a receptben az áll, hogy 1,5 bögre?

Amúgy közben a csicseriborsós tököt is megcsináltam többször is, és finom volt!!
Minden országnak van a pozitív mellett negatív oldala is. A minapi izlandi posztnál arra kértelek titeket, írjátok meg, mik ezek abban az országban ahol éltek. Szóval a feladat kifejezetten az (továbbra is), hogy a titeket zavaró dolgokat foglaljátok össze (azaz kösz szépen előre is az „akkor miért…..
csimpilimpi 2019.07.24 10:14:34
Nekem is nagyon fura, hogy az első pont szerint aktívan (sőt: tök furán) próbálják elkerülni _minden áron_ a magyarokkal történő bármilyen kapcsolatot, az utolsó pont szerint meg részeltes ismeretekkel rendelkezik a "magyar közösség" szolgáltatás-igénybevételi szokásairól. ezek alapján szerintem inkább pont hogy nyakig benne vannak a "magyar közösségben" (bár a 6-os pont állítása szerint mindent megtesz azért, hogy integrálódjon és a német nemzethez tartozónak érezze magát).
arra is kíváncsi vagyok, hogy a 6-os pontban említett németül nem tudó ötgyerekes átlag török anyukák "napi szintű konfliktusai" pl mik, és a posztoló honnan van ezekről tájékozódva. nekem inkább az a benyomásom, hogy a mai török anyukák már nagyon is jól tudnak németül, mert jellemzően második generációsok. de én csak három éve élek Németországban, szóval lehet, hogy én látom rosszul....
idegenellenesség, felerősödő szélsőjobboldal: biztos van, sőt: tuti van, de engem ez nem különösebben idegesít, Mo-hogy képest isteni a helyzet ugyanis.
biztonság: részben igaz, de bizonyos dolgokban sokkal lazábbak. pl. elsőtől (hatéves kortól!) támogatják, hogy egyedül menjen haza a gyerek a suliból! és nagyon sokan tényleg egyedül is járnak. ez Mo-n tök másképp van.

amúgy nekem is simán van tízpontos listám a legidegesítőbb német dolgokról, de elég kicsi az átfedés az enyém és az itteni lista között.
csimpilimpi 2019.07.24 10:14:34
@Make Valamit: de van (legalábbis Bajorországban): saure Sahne-nak hívják, és tök tejföl. mindenütt kapható.
csimpilimpi 2019.07.24 12:35:47
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"A ficken szót 100-150 éve még vesszővel, bottal elverés értelemben is használták. Persze ezen kívül sok egyéb jelentése is van/volt."

A magyar baszni szónak is. És?

"Káromkodásként az angol fuck német megfelelője leginkább a Scheiße."

és a shit-é meg mi? "ah neee!"?

annyiban persze igazad van, hogy társadalmi elfogadottság szinten vsz. valóban így lehet őket megfeleltetni, de ez is csak azt mutatja, hogy a németek nagyon, nagyon finoman káromkodnak. már ha ezt egyáltalán lehet káromkodásnak nevezni.
Mindig csak dicsérő szavakat hallani Izlandról, amelyet egyre több turista keres fel és áradozik róla. Azonban az izlandiak tudják, hogy az ország tele van idegesítő dolgokkal is – ezekből állítottak össze ők maguk egy listát. (Egy-két pont esetében én elég jót mosolyogtam...) Mi a 10…..
Betilthatják a kézfogást a brit irodákban, ugyanis egy felmérés szerint az emberek háromnegyede nem kedveli a fizikai kontaktust a munkahelyeken...
csimpilimpi 2019.04.28 20:25:57
@Bergyilkos Bohoc: Te mégis honnan tudod, hogy néhány éve mennyi nőt zavart, hogy nem fognak vele kezet?
csimpilimpi 2019.04.28 20:30:11
@szamaritánus: Gondolj el egy társaságot (akár - ahogy fent valaki írta - egy munkahelyi szobát, vagy open space-t), ahol vegyesen vannak férfiak és nők. Megérkezik a fickó, mindenkinek nyújtja a kezét, mármint minden férfinak. A nőknek meg nem.
Szerintem ez ciki.. Engem legalábbis zavar.
Jordánia sosem volt olyan könnyen elérhető, mint most. Mostantól két városba, Ammánba és Akabába is megy fapados (Ryanair és easyJet), így változatos programot lehet összeállítani. Nem árt azonban felkészülni pár dologra, mert a csodás nyaralás idegtépő szenvedéssé is válhat. Ha valaki az arab…..
csimpilimpi 2019.02.09 18:19:35
@Om Yasmeen: ó a francba! :-( pont áprilisban akartam volna menni...
csimpilimpi 2019.02.09 18:24:36
@Nincs közöttünk csicska: csodálkoznék, ha ez lenne az ok amögött, hogy heti kétszer járatot indított a Ryanair...
Hosszútáv blog Szabad-e szabadon? 2018.07.26 10:00:00
Ártatlan arccal futottam kifele a biai erdőből a munkanap megérdemelt zárásaként. Péntek volt, napszállta, hőguta, két kilométer a parkolóig, kb. tíz a lábamban. Egy utolsó emelkedő, egy hosszú egyenes. Ritka pillanat, szemből érkezett egy futó, bevártam, hogy köszönjek neki. Akkor realizáltam, hogy…..
csimpilimpi 2018.07.27 19:13:21
@kzolika: én is láttam, én is tavasszal, csak én a Bükkben, Miskolc-Tapolca fölött, az erdőben. lehet, hogy ugyanaz volt, mert a leírás stimmel.
én egyébként nő vagyok, és egyedül futottam. kicsit zavartan annyit motyogott, hogy elnézést.
A héten történt állítólag, hogy egy gyerekes anyukát kiraktak az egyik belvárosi étteremből. Az anyuka először a Pesten Hallottam csoportban krákogott egy picit, de posztja alatti véres komment háborúból ő jött ki vesztesen. A tiszavirágéletű sírás, alig egy órát volt ott míg valaki nem törölte. Az…..
csimpilimpi 2018.06.11 10:19:39
szoptatni nagyon sok idő, túl sok ahhoz, hogy pont akkor, ill. előtte vagy utána ne mozduljon ki az anya a lakásból. egy modern társadalom részéről ez egyszerűen nem fair elvárás. lehet, hogy régen elvoltak úgy is a nők, dehát régen elvoltak úgy is, hogy bokáig érő szoknyát hordtak, bekötötték a fejüket az asszonyok (legalábbis falun), csak kísérővel mehettek szórakozni, stb. értitek: a világ változik, akár tetszik, akár nem. ezért akinek nem tetszik a látvány, elkezdhet hozzászokni. nagyobb áldozat lenne a nőtől évekig otthon csücsülni, mint a társadalom egy-egy intoleránsabb tagjától elfogadni a változást. arról nem is beszélve, hogy ebbe a bezárkózásba egy addig megszokott huszonegyedik századi szabad életből kerülne bele. gondoljátok már el!
és hogy lehet-e tápszert adni olyankor, mikor "kimozdul". biztos lehet, de a tejtermelődés egy élettani folyamat, nem lehet csak úgy az egyik szoptatásra lekapcsolni. tök bezavarhat a szoptatásba, ha kihagyogatunk belőle. azt csinálni kell folyamatosan.

na és az, hogy anyának és gyereknek is fizikai megerőltetés a szoptatás, brutális könnyebbség tápeszert adni! (crawenn) atyaég, ilyen honnan kerül bele az emberek fejébe? brutális könnyebbség szoptatni (nyilván vannak kivételek, de most az alapesetről beszélek, ahol nincs semmi gond), brutális szívás tápszerrel készülni, főleg, ha valaki csak néha adja, és nincs is rutinja benne.

a hugyozással pedig nem hasonlítjuk össze, mert a húgy büdös, nem nyeli el egy baba hanem ott marad, ahova kieresztetted, egyébként is pillanatok alatt megvan és van kiépített infrastruktúrája.
Ma egy (nagyon) régi ismerős tér vissza, hiszen Fanni szinte napra pontosan 5 évvel ezelőtt írt először ide, a blogra. Akkor még Hollandiából egyetemistaként jelentkezett (az írásokat itt, itt és itt találjátok), azóta elég sok minden történt vele. Az útja Ausztriáig vezetett, ahol egyesületet is…..
csimpilimpi 2018.02.03 16:51:12
Írja a posztoló, hogy van korai kórházválasztás. Valóban van, de én ezt nem pozitívumként éltem meg. Hat hónapos terhesen költöztem (költöztünk) ki Ausztriába, ergo objektív okok miatt nem tudtam "időben" kórházat választani. Semmi extra igényem nem lett volna, csak a bejelentett (és egyben valós) lakcímünkhöz legközelebbi állami kórházba szerettem volna szülésre bejelentkezni. Hát nem. Nem és nem. Elmondtam, hogy az első gyerekem születése zárójelentéssel igazoltan "rohamos szülés" volt, tehát (talán) érthető módon nem szeretnék messzi kórházba menni szülni. Nem. Elmentem száz euróért a kiszemelt (azaz lakcímünkhöz legközelebbi kórház) egyik nőgyógyász főorvosnőjének magánrendelésére - na, akkor felvettek a kórházi listára.

Írja a posztoló, hogy a bejelentkezéssel kvázi ágyat foglal magának az ember. Hát nem. Amikor megindult a szülés, bementünk a kórházba. Gyorsan (ahogy az várható is volt) lezajlott a szülés, amivel nagyjából elégedett is voltam, mert nem háborgattak sokat, csak a bába volt velem, a doki csak a szülés után látott. Két megjegyzés: tudok németül, de a szüléskor jobban esett volna, ha magyarul beszélnek hozzám. Ez igenis zavaró, erre mindenki gondoljon, aki háborítatlan szülésért indulna Ausztriába. Nekem az anyanyelven szülés is egy faktora a "háborítatlan szülésnek". A másik, hogy a szülés után a doki addig nem nyugodott, amíg minden ok nélkül be nem kötötte az oxitocin infúziót. Én mondtam, hogy nem szeretném, és a bába is úgy gondolta, hogy felesleges automatikusan. A szülészdoki nem így gondolta, és ezért nem is így lett. (Azaz megkaptam az infúziót.) De visszatérve a kvázi ágyfoglalásra. A szülés után mondták, hogy sokan vannak, és nekem már nem jut ágy, azaz jut, de csak a folyosón. És azonmód (mikor leszedtek az infúzióról kb 1 óra múlva) babástól kifektettek a folyosóra. Amit úgy kell elképzelni, hogy ömlött a tömeg a folyosón, a sok frissen szült anyukához (akikkel tele voltak a kórtermek, ugye), ott, mellettem, frissen szült nő mellett, miközben az újszülöttem élete első szopását végzi. Két óra múlva jeleztük, hogy mi akkor inkább az ambuláns szülés opciót választottuk, és hazamentünk.

A bába valóban kijárt hozzánk a szülés után, ez a része rendben volt. A gyerekorvoshoz viszont nekünk kellett elvinnünk, kétnaposan. Meg utána mittudomén, hány naposan. Az anti-D injekcióért is vissza kellett menni a kórházba, négynaposan. És az újszülöttkori hallásvizsgálatra is újra a kórházba, erre nem emlékszem, hogy pontosan hány naposan, de korán.

És még egy dolog: Írja a posztoló, hogy a magánkórházakban sok a külföldi. Hát a normál államiban is sok volt. Egyértelműen messze több, mint osztrák. Csak más jellegű külföldiek.
Mit tegyen az az Éhes Burgerező, akinek elege lett a McDonald'sból, mert az a Gazdasági Versenyhivatal szerint extra minőségűnek kikiáltott hamburgereiben valójában bőrcafatokat árult? Ha következetes akar lenni, akkor keres magának másik hamburgerezőt. És a mi Éhes Burgerezőnk ilyen ökörszerűen…..
A Harmadik Birodalom az 1930-as években a társadalmi béke és a hatékonyabb munka feltételeinek megteremtése céljából igyekezett kialakítani egy munkás vakációs központot a keleti-tengeri német partvidéknél található Rügen szigetén. A 4,5 kilométer hosszú épületsorban, "a…..
Több szurdokban is jártam az elmúlt néhány évben itthon és külföldön, innen jött az ötlet, hogy összeállíthatnám a Szép kilátás! blog szubjektív szurdok TOP10 listáját Magyarországról és környékéről. Három kategóriában pontoztam őket, 1-től 5-ig terjedő…..
A Gül Baba utca Budán, alig pár lépésre a Margit híd lábától található, és (bár ez egy elég szubjektív szempont) ez Budapest (egyik) legromantikusabb kis utcácskája, ami a környezetéből (Margit körút, Frankel Leó, Török utca) kiragadva egy pillanat alatt mesevilágba repíti…..
A holokauszt válogatás nélkül darált be sorskönyv-vezérelt és autonóm embereket egyaránt. Az esetleges túlélés csaknem kizárólag mázli kérdése volt. Ám a túl nem élés néha még ilyen körülmények között is lehetett sorskönyvi döntés eredménye. Hogy K. Havas Géza…..
csimpilimpi 2012.02.11 20:59:13
@bekérdező: utánanéztem, schiller nem volt zsidó származású. heine igen.
Nagyon érdekes posztot ajánlott figyelmembe a Dunai szigetek bloggere (kinek amúgy is érdemes figyelni a blogját, mert igen izgalmas). Egy Fortepanon megjelent kép indította nyomozásra, melyen jól látható, hogy a Margit-sziget nyugati oldala sivár, mintha letarolták volna róla az…..
csimpilimpi 2011.10.19 12:01:09
@~dá~: A posthoz csatolt képek közül az ötödikhez az a felirat, hogy az ezredfordulón még felsejlik a régi sziget határa a növényzeten.
Idén tényleg remek épület lett az Év háza, hurrá! Kifejezetten szeretem ezt a házat. Tavaly a Média Építészeti Díja kapcsán jártam már benne, s bár drukkoltam neki, nem ez nyert. (Szakmai zsűritagként nem szavazhatok, így abszolút lehetek részrehajló. 2011-ben annyira erős a…..
csimpilimpi 2011.10.17 12:59:17
  Eladó a patakszigetre épült vízimalom Monostorapátiban Eladó az 1480 (!) körül épült nagyvázsonyi vízimalom (képek a kommentben!) Vegye meg a pályázatot és ingyen kap hozzá egy 1500 négyzetméteres malmot Debrecenben! Eladó szellemfürdő a…..
  Az előző posztban bemutatott aranyos állatkerti térkép pikáns részlete fel sem tűnt nekem. Feltűnt viszont Albertnek: Kedves Urbanista Blog! Mar regota olvasgatom a blogot es mindig nagy erdeklodessel lapozgatom.  A legutobbi post eleg erdekes mert szerintem senki nem vette…..
csimpilimpi 2011.03.16 12:17:05
nem schwechati, hanem schönbrunni. :-)

www.zoovienna.at/

egyébként a tavalyi évben európa legjobb állatkertje. atomotazindexre, mi bajod vele?
         Csukás István: Mackómese Mackó brummog: irgum-burgum,bundám rongyos, ezért morgom.Elballagott a szabóhoz,de a szabó pénzért foltoz.A mackónak nincsen pénze,elköltötte akácmézre.Szegény mackó, mi lesz veled,hogyha megjön a…..