Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Workman

0 bejegyzést írt és 225 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Róbert felefdezett egy olyan számlázási hibát az érdi vízműveknél, ami lehet, hogy másoknál is jelentkezik. Annak ellenére kapott kiegészítő számlát a társasházuk, hogy a főmérőn megegyezett a fogyasztás a lakások fogyasztásával. Persze kiderüt, hogy náluk van a hiba, de…..
Belsőség Hazahoztam a Mercit 2012.01.22 08:00:00
Tudják, az elmúlt négy hónapban – hogy is mondjam, hogy ne tűnjek teljesen őrültnek – afféle küldetéstudatom lett. Lehetetlen dolgot készülök megvalósítani: oldtimerrel szeretnék járni. Persze nem minden nap, hiszen hűséges és szintén öreg Honda Spacy robogóm az…..
Workman 2012.01.22 10:35:37
Belsőség Terjeszkedik a birodalom 2011.12.16 14:38:00
Régi ismerősünk, Csonti - a magyar nepperek Gárdonyi Gézája -, úgy látszik megelégelte az egy helyben pörgést. Az olcsón venni/olcsón adni-elv úgy látszik, működik. Olyannyira, hogy gyorsnaszádként száguldó gazdaságunk és válságunk minden negatívuma ellenére is új…..
Belsőség Köszi, gyökér! 2011.12.16 18:18:00
Ma egy kicsit később értem be a szerkesztőségbe a megszokottnál. Jó mentségem volt: Károly kutyámmal állatorvosnál voltam, ami nincs is annyira messze a lakásunktól és a szerkesztőségtől, de annyira éppen, hogy autóval kelljen menni. Szinte végig a szentendrei úton. Az idő…..
Rendszeres olvasóink tudják, hogy pécsiként korábban Ranga, majd Kissferi fanok lettünk öcsémmel. Ezért is örültünk meg nagyon, amikor egy lelkes kezdeményezéssel találkoztunk a facebookon. Az emlékoldal gazdája négy hónappal ezelőtt felvetette, hogy miért nincs Ranga László…..
Annyi érdekes autó van a világon - az élet pedig túl rövid ahhoz, hogy leragadjunk egynél." - ismeretlen kínai filozófus gondolata a XIII. sz. közepéről. Nem, nem a Mercikről lesz szó, nem is a motorjaimról. A Panda most a sztár, ezennel utoljára talán. Öreg kicsi Fiatom egy…..
Belsőség Rendszámot a bringára! 2010.08.11 10:45:54
Miből derül, hogy kié a szajré? Meg ki jött nekem? És ki fog kártalanítani? Ki ütötte el a babakocsis feleségemet? Hát a rendszám! Vélemények az azonos című írásunkról...
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
Workman 2010.04.12 15:08:04
@Treuga Mei:
@Dhanur:
Nálunk a családban volt igazolással szavazás, és ahogy néztem több szempontból is furcsa volt a dolog.
Először is aki nem lakhelyén szavaz, az nem is a lakhelyén induló képviselőre adja le a szavazatot, így mesterségesen fel lehet duzzasztani bizonyos szavazókörök szavazóbázisát (azonban bármennyire sem etikus viselkedés ez, a jogszabály megengedi, tehát simán lehetséges). Ha viszont úgy oldanák meg, hogy az igazolt is a saját képviselőjére szavaz, az technikailag nehézkes + egyetlen szavazó esetén máris lehet tudni, hogy az illető "hova" szavazott.
Mivel rendelkeztek listával a választási bizottságok arról hány ember kért igazolást az adott helyre, kicsit furcsa volt, hogy csodálkoztak, hogy mennyi ember akart szavazni (csak hát a keresztmetszet ugye...) Valószínűleg már délelőtt tudhatták, hogy probléma lesz ebből, így már akkor intézkedni kellett volna, bár ha egy csepp józan paraszti ész szorult volna beléjük, akkor tudják, hogy aki igazolást kért az el is akar menni szavazni. Aki nem akar elmenni az úgyse kér, aki kér az valszeg el is ment (volna). Volt olyan családtagom aki háromszor ment vissza, de akkora tömeg volt, hogy ott hagyta az egészet, és nem ő volt az egyetlen...
Nem vagyok se politológus, se jogász, de valahogy biztos meg lehetett volna oldani, még a választás előtt (hiszen tudták mennyien jogosultak szavazásról a náluk levő listákból), hogy a keresztmetszetet nagyobbra vegyék, egyszerre többen, gyorsabban szavazzanak.
Ha meg már előállt a helyzet, akkor már vasárnap dél körül ki kellett volna adniuk egy tájékoztatást, hogy tovább maradnak nyitva a szavazóhelyiségek, és addig kampánycsend van érvényben, amit elsőként az OVB sértett meg azzal, hogy azokon a helyeken ahol 19 órakor bezártak, elkezdték számolni a szavazatokat.
Pont azért, hogy ne lehessen semmilyen módon manipulálni a dolgot kellett volna megvárni minden helyen az utolsó szavazót is, és csak aztán kezdeni a számolást. "Vicces" volt látni, hogy jöttek a nem hivatalos eredmények, több százan pedig még vártak a szavazásra.
Workman 2010.04.12 15:26:36
@Dhanur:
Igen és pont ezért lehet manipulálni. Ha mindenki oda szavazna, ahova tartozik, ez a fajta manipuláció is csökkenne, illetve nagyon sokan bejelentkeznének a "billegő" körzetekbe :-)
  A Mazda egy ideje már ott kavar a hot-hatch-ek között. Az előző Mazda 3 MPS-nek azonban még nem sikerült betörnie a belső körbe. Most itt az új, és nem ismer tréfát. Vélemények az azonos című írásunkról...
Workman 2010.03.25 12:15:09
@Stock:
Bazi drága, de 300Le körül mindegyik ilyen árban van, de a szervízigényesség szerintem mindegyiknél jellemző pár év után, pláne ha sokat használja az ember. Anno nézegettem RX8-asokat, mert formára baromira tetszett, aztán az áruk se az eget rengető, de amikor megtudtam, hogy motorcsere 60e-ként (1,5M körül), azt hittem hátast dobok...
Mostanra meg már előjött a nyugis énem, úgyhogy erről lecsúsztam :-)
Workman 2010.03.25 12:18:09
@Workman:
Elolvastam, amit írtam és egy dolgot kihagytam belőle, használtan nézegettem RX8-at, újonnan az is bazi drága volt :-)
Workman 2010.03.25 12:37:54
@Stock:
Valahogy a fogyasztás nem hat meg ebben az esetben (eljárok én keverékkel is :)), de a motorcserék sűrűsége miatt nálam kiesett a pixisből.
60e km az nudli, igaz a mostani motorokra is azt mondják már, hogy 150e km, azt annyi, de az akkor is 2,5szerese...
Ha legalább bele lehetne gyömöszölni az MPS motorját... Hmmm... Akkor még kéne szereznem egy motort is :)))
Karesz az imént küldött néhány fotót a kocsiban volt és van láncokról. Nem kevéssel volt hosszabb a kelleténél. Ha pedig lennének kétkedők (akiket úgyse lehet kikerülni, tehát lesznek), itt a fölső vége a láncnak bizonyítandó, hogy fent egy vonalban volt a fotózáskor a…..
Workman 2010.03.10 13:02:48
Workman 2010.03.10 14:09:01
@Stölcni:
:-))))
Workman 2010.03.10 15:20:43
@bulista:
Lehet, de akkor én is beteg vagyok.
Imádom az autókat, gyerekkorom nyarait faterom autószerelő haverjának a műhelyében töltöttem a legszívesebben, csak az élet mást osztott, amikor már kicsit foglalkoztam volna komolyabban vele, akkor szakadt meg az egész.
Így maradt az autók imádata, viszont belenyúlni max egy tapasztaltabb kolléga mellett mernék.
Karesz persze nem bírt magával, szokás szerint mire kettőt pislogtunk, könyékig belenyúlt a motorba. Reggel már jött az esemes: megvan a hiba igazi oka...
Workman 2010.03.10 09:33:50
@kisdave:
Jobbra dől, de miért, miért???
Workman 2010.03.10 10:28:03
@kipe:
...nem hígult fel, csak nem mindenki ír be, mert az elmúlt időszakban csak az adok-kapok megy, s többen inkább nem másznak bele ebbe a - trutyiba.
Workman 2010.03.10 10:47:42
@ommm:
Sajnos divat lett...
  A svájcifrank alapú autóhitel halott. De mi történik azokkal, akik még törlesztik? Mit tegyen, aki nem tud fizetni? El fogja veszíteni az autóját? Ki kaphat mostantól hitelt, és mennyit? És vajon melyik márka vevői a legmegbízhatóbb, illetve a legrosszabb törlesztők?…..
Workman 2010.03.09 15:16:53
@effet papillon:
Az igazi demagógia az lett volna, ha összehasonlítom az egyetemes gázszolgáltatók nyereségét (illetve annak csökkenését) egy ilyen fizu csökkenéssel :-)
Workman 2010.03.09 15:38:54
@augustiener:
Vagy azt jelenti a 10e ft-al kevesebb, hogy nem fűtesz max 19fokig, vagy nem veszel húst, marad a rántott parizer stb.
A 10e jobban fáj, az biztos.
Workman 2010.03.09 15:50:45
@Tzl:
Én lehet hogy inkább visszafizetném a helyedben, persze a kondiciók is fontosak, de:
Ha a forint gyengül, akkor elmozdul a CHF mostani szintjéről az árfolyam (ahogy néztem mostanában kb 180-185 körül ugrál), viszont mostanában ha erősödik a forint az EUR-hoz képest, attól a CHF árfolyam nem akkora mértékben változik. Így valszeg nagyobb esélyed van arra, hogy veszíts rajta, mint a forinterősödésen nyerj.
Viszont nem vagyok pénzügyi szakember, egy független, de árfolyamokban és hitelezésben járatos tuttibb infót tudna mondani. :-)
Belsőség A láthatatlan melós 2010.03.09 14:45:00
Kevés szó esett az egész expedíció atombiztos hátterét adó Insigniáról. Zokszó nélkül vitte a négy embert, és a plafonig rakott csomagokat, olyan robbanékonyan, mint ha semmi sem lenne az utastérben. Na ja, az a kétliteres turbómotor, a maga 220 lóerejével nem volt éppen vérszegénynek…..
14:15 Bendével az irodájában éppen a Hotel Daniaban készült videót nézzük, amikor Vályi Pista nevét írja ki a telefonom: Történelmi pillanat, a Ponty és a csapat megérkeztek Viszre. Öröm, eufória és könnyek. Margó, Karesz felesége pityereg a megkönnyebbültségtől, közben meg sem áll, mert gigantikus…..
Workman 2010.03.09 11:44:01
@Lious Hott:
Valszeg nem megy a kamera, csak néha lejjebb veszik a fényerőt, adnak rá egy kis kontrasztot, és így manipulálják, hogy éppen melyik napszakban járunk :)
Workman 2010.03.09 13:47:03
Belsőség Utolsó erővel 2010.03.08 09:29:00
Lejtőn megyek és csóvál ez a szar - jelentkezett be Csikós reggel 7:57-kor, Ausztriából. Bécs előtt 57 kilométerrel tartottak, zuhogó hóesésben, mínusz hat fokban, lemerülő telefonnal. A terv szerint Bécs után Sopronnak fordulnak, és onnan irány Visz, azaz Kareszfalva. Pista Pozsonyból rajtol…..
Belsőség Hasítunk 2010.03.06 14:25:00
Végre beértük Csikósékat, akik legnagyobb megdobbenésünkre pulcsiban ülnek az autóban és kinyitották a pillangóablakot. Történt ugyanis, hogy Karesz végre megszerelte a fűtést, és nem csak ezzel végzett, ha már ott volt, kicsit állított a gyújtáson is, ami ismét borította a terveinket. Hajnali…..
Belsőség Mitcsináltunkegésznap? 2010.03.05 20:14:00
Biztos észrevettétek, hogy ma nem került ki annyi információ, mint amennyit szerettünk volna. Az egész úgy kezdődött, hogy megbeszéltük, kilenckor kelünk és tízkor indulunk. Ehhez képest a Merci-tulajdonos csak 9:50-kor került a reggeliző asztalhoz, és csak a Kati közbenjárására jutottunk…..
Belsőség Gyógyír a sebekre 2010.03.05 18:07:00
Sipos Zoli jelenti: Amilyen jól indult a tegnap, olyan jó lett a vége is. A kettő között történtekről már olvashattatok. Még fogtok is. Elég annyi, hogy megtörték a Pontont, volt dráma, széjjelfagyás, aggódás. Mire véget ért a Svéd Királyi Rendőrség intézkedése (persze lehet, hogy hivatalosan nem is…..
Belsőség Reggeli összefoglaló 2010.03.05 11:07:00
9:59: A társaság épp most reggelizik a hudiksvalli szállodában, Csikósék eleludtak egy kicsit, de hát ez több mint érthető a tegnapi események fényében. A finn kamionossal történt ütközés után pazar lazacvacsorában volt része a Domsjö Expressz tagjainak, a hudiksvalli magyaroknak és legfőképpen Z.…..
Workman 2010.03.05 12:56:08
@Figyejjémmá:
Jaja jó kis bőr volt az a Tarja :-)
Workman 2010.03.05 13:01:39
@Bambano:
Az utódot csak hallottam nem láttam még..
Remélem nem Karajnak hívják :-)
Szépen csorogtunk dél felé, csodásan purrogott a Merci motorja, jöttek egymás után a falvak városok, közeledett az evés hely és ideje. Mi mentünk hátul az Insigniával, Zsolték elöl, hogy lássuk ha van valami baj, ne kelljen tolatgatni. Egyszer csak mögénk került egy tartálykocsi, elég közel volt, az…..
Workman 2010.03.05 10:45:47
@ommm:
Hajrá, hajrá!
Workman 2010.03.05 11:17:22
@zyran:
Én is egy w123-t szeretnék lehetőleg benzines, automatát, ha lehet kupét... Illetve van még egy elmebeteg elgondolásom, egy trabi vagy púpos wartburg átépítés, ami miatt a családom hülyének néz, a trabi ill wart fan-ok meg megölnének :-)
Workman 2010.03.05 11:45:34
@primatus:
Ha összejön rá a pénz W123 230CE automata, vagy sima 230E, de ez még legalább 1év (legalábbis ezt céloztam meg:))
Belsőség Csikós boldog 2010.03.04 18:00:00
A remek ebéd és a kocsi átvétele után útnak indultunk, egy helyi autórajongó telephelyére a gyűjtemény szemrevételezése céljából. Viszonylag gyorsan kellett pakolászni, a degeszre tömött Insigniából a Pontonba kerültek át, amik kellenek az életben maradásukhoz. Csikós és Kati a Mercedesben követték…..
Workman 2010.03.04 18:26:42
Workman 2010.03.04 18:33:24
Workman 2010.03.04 18:43:37
@domi0318:
Inkább vigyék, minthogy a rendőr megbüntesse őket, különben is már ott a Ponton csomagtartója is, így biztos elférnek.
Belsőség Az első krahács 2010.03.04 17:46:00
Nevetni fognak tán, de mélységesen át tudom érezni ezt a pillanatot. Hiszen hiába a hozzáértő kezek által restaurált motor, hiába az optimizmus, azért csak ott lóg a levegőben ilyenkor a kérdés: vajon beindul? Öklömnyi göb csupán a gyomor, a szem tán el sem hiszi, amit lát: kié ez a kéz…..
Belsőség Ein Mercedes-Benz 2010.03.04 16:19:00
Lent voltam a pincében. Nem olyan nagy dolog, gondolhatják azok, akik nem ismernek engem. Akik viszont már jártak nálam, azok tudják, hogy van a pincémben egy szoba, amit sasfészeknek hívok. A berendezése egyszerű: egy kanapé, egy íróasztal, és körös-körül erős, vastag fenyőből készült polcok.…..