Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ehuszonegy

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a vasárnap, bütykölünk hát megint. Lassan rendszerré válik itt a TC-n a hétzáró rozsdába fejelés. Persze két hete történt mindaz, amit írok, elnézést, csak most jutottam el a billentyűzetig, de hát nem Forma-1-közvetítés ez, nincs itt szükség paliklászlói…..
Ehuszonegy 2009.03.08 08:55:24
Ehuszonegy 2009.03.08 09:57:21
@milango: Mindenki hord a szemétbe pénzt. Ki így, ki úgy.
  Akik gyűlölték, azok most örülhetnek: Chris Bangle otthagyja a BMW-t. Azonban tény, hogy minden idők legnagyobb sikereit érte el a gyár el az általa formatervezett típusokkal. Vélemények az azonos című hírünkről...
...és akkor az alkotó sebes tenyerére támaszkodva, fájós derekához kapva kihúzta magát, izzadságtól gyöngyöző homlokán utoljára végigsimított csatakos törölközőjével, majd büszkén végignézett a játékos ívek és formák találkozásán. Szinte vakította a sátáni…..
Belsőség Kiszorítás 2008.12.28 00:43:57
  Egységes egészségügyi határérték megállapítása igen bonyolult, mert sok aeroszolképző anyag már egészen kis mennyiségben is nagyon káros lehet. Vélemények az azonos című cikkünkről...
Belsőség Nem tanulunk... 2008.12.16 16:34:00
Nem érdekel ki vagy, ki nem vagy. Nem érdekel, mivel foglalkozol te vagy a szüleid. Nem érdekel az sem, mi vezetett arra, hogy ezt az indavideóra kirakd.Nézz tükörbe, nézd meg a fejed...Hülyegyerek, jónapot. Elnézést a személyeskedésért, de itt már azért ledobtam az ékszíjat…..
Négyajtós nagy sportlimuzin. Nem akármelyik gyártó engedheti meg magának. Egy új modell fejlesztése rengeteg pénz, a vásárlókör igényes és bár nem nagy, annál hangosabb tud lenni, ha akar. A szédületes számok és a luxus legalább annyira fontosak, mint maga a forma. Most pedig…..
Belsőség A pukimentes okosság 2008.12.03 07:08:35
  Nem kéne eladósodni, nem kéne túlköltekezni, de annyira parádésan ramaty a magyar használtautó felhozatal, hogy laikusként lehetetlen használhatót választani. Vélemények az azonos című cikkünkről...
Ehuszonegy 2008.12.03 19:53:17
Mielőtt használtautót veszünk mindíg döntsük el milyen tipust keresünk és milyen motorral.
Használtautót lehetőleg első tulajdonos magánszemélytől vegyünk! Ha nem első tulajdonos, kérdezzünk rá, hogy ő hol vásárolta! A személyes szimpátia, lakókörnyezet stb. sokat elárulhat az autóról is. Minden papír legyen rendben!!!Én személy szerint nem vennék patikatisztaságú, frissen mosott motortérrel rendelkező autót. A tiszta/rendes utastér minimum, de nem minden! A legnagyobb bukta a törött/összegányolt karosszéria miatt lehet. A legalapvetőbb karosszéria hibák szabad szemmel való felismeréséhez ( komoly törés/ hitvány fényezés)egy pár órás "továbbképzés" elegendő lehet. Persze a kiváló minőségű, drága javításokat laikus szemmel már nehéz észrevenni, de ezekkel nem is lesz akkora probléma.
Az elkallódott szervízkönyv mindíg gyanús! Én még soha nem veszítettem el szervízkönyvet. Az sem baj, ha megvan minden eredeti kulcs.

Az útszéli murvás-dróthálós kereskedésbe érdemes betérni,de vásárolni már nem annyira. Itt sok hasznos tapasztalatot gyűjthetünk az áhított tipusról, mehetünk próbakört, (ha elindul :-) ) stb...Lesz összehasonlítási alapunk. A lemerült akku kicsit gáz...

Jártam már új és használt autóval is. Jelenleg egy 13 éves dízellel járok. Szimpatikus lett, mert "csak" 330 ezer volt benne. (Szemben az átlagos 140-160 -al.)290e-ig vezették a szervízkönyvet. Ezért megvettem. A vásárláshoz vittem magammal szakembert is. Így most nyugodt vagyok, hogy van egy autóm, amiben 50%-os valószínűséggel nincs több ötszázezernél és nem volt rommá törve.
Ehuszonegy 2008.12.03 21:09:07
"Mielőtt használtautót veszünk mindíg döntsük el milyen tipust keresünk és milyen motorral."

"""Mielőtt használtautót veszünk mindíg döntsük el milyen tipust keresünk és milyen motorral."

"Hát, ezzel nem értek egyet. Aki használt autót keres és nem fanatikus, az vegyen számításba legalább 3-at, 4-et. Lehet, hogy más márkában találsz pont rendben lévőt. A mondat második fele OK."

Mindenki máshogy csinálja... Én jobban szeretek egy tipust egy bizonyos motorral kiválasztani(ami kívül/belül/fenntertási költség/megbízhatóság stb. tekintetében megfelelő lehet) és abban elmerülni.

"Használtautót lehetőleg első tulajdonos magánszemélytől vegyünk! Ha nem első tulajdonos, kérdezzünk rá, hogy ő hol vásárolta!"

"Sztem mindenkinek ez az álma... A régi forgalmikban benne volt, hogy hányadik (magyar) tulaj, az újban nincs. Ha külföldről hozták be, lehet annyi előző tulaj, mint égen a csillag..."

Lehetőleg! Én például név/cím szerint tudom a németországból hozott autóm tulajdonosait.

papír legyen rendben!!!"

":DDD Aki nem ilyet vesz, az akasztani való barom. Az nyilván gyanús, ha fénymásolat a forgalmi. Inkább vidd el az eladót magaddal eredetvizsgára és csak akkor vedd meg, ha minden rendben volt. Okmányszakértő legyen a talpán, aki minden nélkül, ránézésre megmondja, hogy hamisak-e a papírok vagy nem..."

Sajnos én már mentem bele olyan vételbe egy csábító két éves autónál ahol a szerződéskötéskor nem volt meg a törzskönyv! Megmondom őszintén izgultam miatta! Annak ellenére, hogy az eladó készségesen eljött velem az okmányirodába tisztázni a helyzetet. (Végül minden egyenesbe jött.) Akkor barom vagyok? Lehet... Mindenesetre a jövőben kerülném az ilyen helyzeteket!

"Az sem baj, ha megvan minden eredeti kulcs."

"Na, ezt megnézném, hogy hogyan állapítod meg... Az nyilván gyanus, ha vadi új minden kulcs, a kocsi meg 25 éves... Bár ez a világon semmit nem jelent. "

Tehát akkor nem baj ha megvan...

"végézetül a dróthálós kerítéses kereskedésbe, nem hogy nem szabad vásárolni, de még csak bemenni sem, sőt, lassítani mellette sem. Tapasztalatokat inkább a neten szerezz márka klub tagoktól, vagy blogokból. Használj legelöször is guglit... "

Sajnos a neten keresgélve nem sok kézzelfogható, gyakorlati tapasztalatot lehet szerezni.(Nehézkes a virtuális próbakör.) Elméletit annál többet. Úgyhogy tessék csak bemenni a dróthálosba nézegetni, tapogatni kérdezgetni! Nem esznek ott embert!