Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kis ember

212 bejegyzést írt és 3921 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
vízizene Munka előtt/Before work 2023.08.30 17:00:47
2023.08.14. Gibraltár-La Linea de la Concepción Alapszabály, hogy hiába jön vissza az ember egy kikötőbe, amit lehet, azt akkor és ott kell megnézni. Mert lehet, hogy nem jön vissza... It is a basic rule that even if you come back to a port, you must see what you can then and there. Because you…..
vízizene 2023.08.09. Cartagena 2023.08.29 11:44:27
2023.08.09. CartagenaMi a különbség egy hegy és egy miniszter között?A hegy annál nagyobbnak látszik, minél közelebb érünk hozzá.A miniszter annál kisebbnek What is the difference between a mountain and a politician?The mountain seems bigger the closer we get to it.The politician seems…..
vízizene 2023. július 31. Malaga 2023.08.15 10:29:37
Már írtam Malagáról, 2017 májusában jártam itt - akkor már másodszor. Újraolvasva az akkori bejegyzést (https://vizizene.blog.hu/2017/06/15/2017_05_25_malaga_spanyolorszag) meglepődtem, nem is emlékeztem arra, hogy most harmadszor vagyok itt. Összefolynak lassan az évek és a kikötők. A különbség…..
2023.07.29. Cagliari Mikor beugrottam erre a hajóra, az volt az egyik kikötésem, hogy nem akarok a személyzeti foglalkozáson részt venni. Hat hétig vagyok, hagyjanak békén. Na jó, a biztonsági (újra)képzést megcsinálom, bár annak idején a Disney-n olyan kiképzést kaptunk, hogy bármikor fejből…..
vízizene 2023 július 27. Ibiza 2023.07.31 23:40:08
    Ma be nem tervezett ingmosással kezdtem Tegnap kapitányi fogadás volt, szmokingos este, mindenki nagyon elegáns. Hatkor volt jelenésem az átriumban, délután ránézek a telefonomra, négy óra, akkor van egy órám kimenni a nyolcadikon lévő személyzeti nyitott fedélzetre. Két jakuzzi és egy pici…..
A brit gyarmat Gibraltáron már sokszor jártam - és még fogok is - dehát mind a szikla, mind a majmok megunhatatlanok. I have visited the British colony of Gibraltar many times - and I will again - but both the rock and the monkeys can't get tired off.   A Szikla/The Rock1 A Szikla/The Rock…..
vízizene 2023. július 19 Hamburg 2023.07.25 13:44:46
Vízizene folytatódik!   Egyik kolléga megbetegedett, én meg pont ráértem, beugrottam pár hétre a P&O Britannia hajójára zongorázni. A munka sok, a pénz nem annyira, viszont majdnem utasstátuszban vagyok. Azért csak majdnem, mert személyzeti kabinom van, meg nem mehetek a "nagy" éttermekbe enni…..
Az utóbbi napokban az orosz-ukrán konfliktus, a csernobili atomerőmű telephelyének orosz megszállása és a Zaporizzsjai Atomerőművet ért támadást követően sokan fordultak hozzám azzal a kérdéssel, hogy milyen hatással lehetne egy ukrajnai atomerőmű balesete Magyarországra, illetve mi lenne a teendő…..
Kis ember 2022.03.14 10:14:07
@HaD: Előtte ledobtak egy csomó figyelmeztető brosúrát, hogy mindenki hagyja el a várost.
Hajónapló Péntek. 2022.02.25 21:37:19
Szinte minden más gondolatomat elsöpörte a háború. Azért mondom, hogy "szinte", mert beteg a gyerekem és egyedül van és idegen országban. Nem Covid, de magas láz és gyengeség. És nem tudok rajta segíteni. Putyin elindított egy háborút. Egy független ország ellen és bármit mond ez akkor is…..
Kis ember 2022.02.25 23:17:29
@littke: Hol van erről a legendáról, hogy "nem terjeszkedik a NATO kelet felé" bármiféle írásos bizonyíték? Mert eddig nem láttam ilyet. Amíg nincs, addig elkönyvelem orosz hazugságnak.
Nem véletlenül léptünk be mi magyarok sem a NATO-ba. Az ugyanis tényleg a "Szövetségbe forrt szabad köztársaságok" gyűjtőhelye, és még az is igaz, hogy a "Nagy Oroszország kovácsolta frigy" - csak épp nem úgy, ahogy az eredeti dalban van.
És nem, nem ezért támadta meg. Hanem az ott lévő ásványkincsek és gázvezetékek miatt. Mint minden háború, ez is a pénzről szól. Egy volt KGB-s tisztet fikarcnyit sem érdeklik az emberéletek.
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
Kis ember 2021.01.17 01:38:22
@Igéző: Itt nem a kérdésre válaszolsz. Mellébeszélsz és terelsz.
Szerinted rendben van, hogy valaki egy fél év katonáskodás után hirtelen egy ekkora ösztöndíjat kap ilyen helyre? Lett volna rá vajon alkalmasabb jelentkező is?
És itt nem arról van szó, hogy valaki már az oviban is ólomkatonákkal játszott, mindig is ez érdekelte csak nem volt módja megtenni és most végre lehetősége van kiteljesednie, hanem egy hirtelen váltás után mit ad isten azonnal egy ilyen elitképzésben találja magát.
Rendben van ez szerinted?
       "Furcsa dolog ez a német szellem, német szellemiség vagy német társadalom. Ha megnézzük a XX. századi történelmüket, akkor azt látjuk, hogy nagyon fegyelmezettek. Tehát amikor nácinak kell lenni, akkor nácik, amikor liberálisnak, überliberálisnak vagy árjaliberálisnak kell lenni, akkor azok.…..
Hajónapló Vasárnap. 2020.07.26 17:55:05
Aggódom. Ez a blog az Index szerverén és gondozásában fut. Ha összedől az Index nagy kérdés, hogy tudom e tovább folytatni. Informatikához nálam jobban értők, van okom aggódni? Csak azért, mert korábban amikor indítottam ezt a blogot akkor valamilyen más rendszert használtam, aztán az bedőlt és…..
Kis ember 2020.07.27 01:18:59
@A Tengerész: SZia Vilmos!
Vannak erre programok. Hasonló cipőben járok, most mentem a blogomat én is.
Az öcsém lementette az összes szöveget, most a képeket mentem egyesével, de állítólag arra is van program. Én nem bánom, most újraolvasom az a majdnem tíz évet, amit hajóztam. :)
     "Az új igazgatósági tag, Sztankóczy András a baloldal vezető propagandistája."    Ezt bírta leírni ma az Origo. Amit aztán azonnal átvett a Mandiner, nem szemlézte, pártutasítást nem szemlézünk, hanem állunk mereven, mint Roziban a Radnóti Ákos. A kedves Olvasó sajnos nem tudja, hogy kicsoda…..
Kis ember 2020.07.25 00:58:08
@jotunder:
Az a Gerényi Gábor, aki egyfajta naiv rácsodálkozással adta elő, hogy miért lenne jó, ha szétvernék a szerkesztőséget és végig úgy csinált, mintha nem tudná, hogy Magyarországon nem szabad, hanem irányított a médiapiac?
      Nem elhanyagolható esélye van, hogy az index.hu-val együtt a blog.hu-t is beszántja a rezsim. Abban bízom, hogy ez nem fog bekövetkezni, hogy marad az Index és marad a Vincent is, de ez most olyan fifty-fifty környéke lehet.      A posztokat Kettes lementette, és van egy…..
Kis ember 2020.07.23 23:58:44
Franciaország egyik nemzeti büszkesége, továbbá a világ leggyorsabb vonata a TGV. A márkanév természetesen nem egy járműsorozatot takar, hanem a francia Alstom által a francia nagysebességű vasútvonalakra tervezett és gyártott járműsorozatok sokaságát. TGV-hez hasonló motorvonatok közlekednek még…..
Kis ember 2020.05.13 13:53:14
@brlv24:
Jó, akkor hozzuk csak svájci szintre!
Volga, Moszkvics, Csajka, ZIL. A legszebb szovjet autók szinte mind arcpirító koppintások voltak az utolsó domborulatig...
Kis ember 2020.05.12 23:05:22
@Zsoti: "Egyébként ebben van is valami, hiszen rengeteg pénzt lehet így spórolni" - így is nevezhetjük a lopást. Elvégre azzal is rengeteget lehet spórolni, ha a szomszéd hálózatára kötöm rá a trafómat. Csak épp neki kerül pénzbe. Egy termék árának igen jelentős hányada az a mérnöki munka, amit a kutatás-fejlesztésbe tesznek, na ezt spórolja meg valaki, aki ellopja.
      Kövér László deklarálta, hogy nem vagyok a magyar nemzet része.  Hülye-e vagy Lacikám? Az elődeitek már 1938-ban kizártak engem a magyar nemzetből, pedig még nem is éltem. Aztán kiraboltatok minket,  kinyírtátok a családom, és most kezdesz ugrálni, édesöcsém? Honnan akarsz te engem még…..
Hajónapló Péntek. 2020.04.24 13:42:11
Az öreg almafa még mindig meg akarja mutatni mire képes. Tavaly nem sok termés volt, tavalyelőtt rengeteg. Nagyon finom alma, kár hogy kukacos a termés. Persze lehetne permetezni, de ilyesmire aztán végképp nincs időm. Kivágjuk a gyümölcsből a kukacot, a többit megesszük. Bio. Direkt ilyen. Ott a…..
        Christopher Marlowe: Duncan, a skótok királya (részlet)       Macduff, Cawdor thánja:  Jó királyom, a pestis elérte Skóciát. Szavamra, ez pusztítóbb, mint a kéjkór. Már nincs kovács ki megpatkolná lovad, nincs ki a tyúk alól kivenné a tojást, nincs ki az ellent kémlelje váraink fokáról, a…..
Kis ember 2020.04.19 01:36:42
  A tanszék épületét bezárták. Mielőtt hazamentem, felírtam az irodám táblájára:  "visszajövök".  Kétesélyes, tudom.  Vettem harminc ceruzát, egy hegyezőt, hét füzetet és belevetettem magam valamibe. Ez is kétesélyes. A jó dolgok mindig kétesélyesek.   ..
Kis ember 2020.03.22 13:58:59
@jotunder:
Tessék egy viszonylag egyszerű verzió:
www.dropbox.com/s/lr2hjno2vyngwso/Light%20Me%20Fire.pdf?dl=0
Kis ember 2020.03.22 18:14:22
@jotunder: Még egyszerűbb kell? Készíthetek neked egy még egyszerűbbet. A bal kéz nehéz vagy a jobb?
Kis ember 2020.03.23 00:01:58
@jotunder: Készítettem neked egy egyszerűbb verziót:
www.dropbox.com/s/8u5ygdnqgzjifbl/Light%20My%20Fire.pdf?dl=0
       A közbizalom - bizalom a közhatalomban, bizalom a valódi szakértőkben,  bizalom a tudományban, bizalom az orvosokban- az életet jelentheti. Ezek a "legsötétebb órák" és a legsötétebb órákban Orbán Viktor a magyar miniszterelnök. Neki kell megteremtenie a közbizalmat.  A súlyos veszteségek…..
   (Ahhoz, hogy egy járványt le tudjanak győzni, a népnek bíznia  kell a tudomány képviselőiben, a polgároknak bízniuk kell a közhatalomban, az országoknak bízniuk kell egymásban. Az elmúlt években felelőtlen politikusok tudatosan ásták alá a tudományba, a közhatalomba és a nemzetközi…..
              Ez a cikk az egyetemes jogtörténet egyik fontos dokumentuma, Prof. Dr. Carl Schmitt náci jogászprofesszor, akiről a mai napig konferenciák tucatjait rendezik, vezércikkben magyarázta el, hogy Adolf Hitler miért gyilkolhat teljesen jogszerűen, visszamenőlegesen is lepapírozva.     …..
Kis ember 2020.02.05 23:21:13
@jotunder:
" Orbán arra jött rá, hogy Carl Schmitt kiválóan működik Magyarországon. "