Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MÁVer

5 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 ..
MÁVer 2017.05.30 15:01:59
Ekkora picsogás halmazt rég láttam... Nem tudom, de divat lett manapság nem gondolkozni? Vagy esetleg derogál leadni az igényekből? Ciki, hogy mit mond a szomszéd kisöccsének a barátnője?
Könyörgöm! 40-50 millió Ft rögtön ide, csak mert kitaláltuk, hogy 2 év múlva kell egy ház? Lehetőleg a legmenőbb környéken? Nos, annyi alternatíva van, ami nem egy ilyen jellegű picsogós cikk megírását jelenti, hogy az csak na. De majd gondolkozom a "fiatal pár" helyett, ok?
Kezdjük azzal, hogy lehetett volna eddig is valamennyit félre tenni? Eddig mekkora igények voltak? Ha nem akkor a hirtelen jött havi 500 ezres megtakarítás rögtön azt jelenti, hogy 40-50 milliós ház kell? Eddig mi volt a cél? Mert ha nem a 40-50 milliós ház, akkor lehet a korábbi, vélhetően alacsonyabb igény elérésén dolgozni. Ha pedig eddig le volt szarva a dolog, de hirtelen megugrott az income, akkor ne két év alatt váltsuk már meg a világot...
A világ nagy részén a saját ingatlan nagyobb luxus, mint Magyarországon. Nyugat Európa fővárosaiban a lakások árai az ottani fizetésekhez arányítva képest sokszor drágábbak, mint itthon. És ott az alap lakásokról van szó, nem a felsőbb kategóriás házakról. Nyugat-Európában hogy oldják ezt meg? Bizonyára mindenki nagy családi házak elérhetetlensége miatt siránkozik a nagy városok frekventáltabb környékén, ugye? Lehet kisebbe költözni, ami nem 40-50 millió, hanem mondjuk csak 20, viszont ha eljön az idő, hogy nagyobbra cserélhető, akkor majd lehet nagyobbra cserélni, addig lehet gyűjtögetni.
Egyébként miért csak ez az egy albérlet van a világon, amelyik 2 év múlva nem vehető igénybe többet? Hány albérlet van még a piacon? Elég sok, lehet válogatni, közben pedig esetleg tovább gyűjteni. A családvállalás elnyújtása nem opció? Akkor pedig már jóval hamarabb el kellett volna ezen gondolkozni. 2 év alatt itt sem fogja senki megváltani a világot.
Továbbá most utáljuk azt, aki örökölt? Kicsit olyan felhangja is van ennek a cikknek, hogy az rohadjon meg, aki örököl, mert szegény az, aki nem tud kifizetni egy 50 milliós házat. Hát bocsi, de akik örökölnek, azok is csak elég ritkán. Viszonylag kevesen örökölnek 12. kerületi házikót.
Lehet vidékre is menni. Ez van, bizony fel kell adni a kényelemből. A legtöbbünknek legalábbis.
Nem tudom, hogy miért van az, hogy ha elkezd egy kicsit fellendülni a gazdaság, neadjisten a kormány is kifizeti a devizahiteleket, akkor ismét esztelen pazarlásba kell kezdeni, luxus iránti vágyakat kell dédelgetni. Mintha ismeretlen lenne az, hogy fokozatosság, mértékletesség, mintha sosem hallottunk volna a takaróról, ami bizony véges.
A hosszú táv nem 1-2 évet jelent, egy ingatlannal kapcsolatos döntés sok éves, évtizedes döntést jelent. Szóval ha kérhetem, többet ésszel, mint ilyen hülye cikkekkel, amik csak felkúrják az ember agyát.
Hol is kezdjem... Mikulás bácsi előtti nap alkalmából kedveskedett a MÁV! Kiírta a táblára reggel, hogy 5 perc késés... Igazából 7 volt, de legalább már haladunk valamerre.5:31 - 1 perc plusz hoppáhoppá!!! Bár ezt inkább nem is jegyezném meg többet... 1 perc nem perc!6:35 - ez…..
Valamelyik nap ezzel a beszólással lopta a közönség szívébe magát az az úriember aki a tömeg közepén állva jobbnál jobb megjegyzéseket tett többek között a MÁV-ra is... Nade a rideg valóság még mindig rideg, bár javuló tendenciák mutatkoztak... December 35:30 -…..
Nos onnan folytatnám, hogy vágányzár van ugye...  December 15:30 - indulás6:34 - érkezésKésés: 4 perc, a tabellán ugyanis 6:30 van mint érkezési idő, a késést nem jelzik... Minek?Indulás visszaItt kis plusz info: a BKV is alkotott, a 15 perces buszút 28 perc lett ezért késve…..
  Nos első tényleges bejegyzésem alkalmából kivételesen nem írok konkrét időpontokat még. Különben is ez egy elég szerencsétlen hét volt a MÁV-nak hisz hét közepén beb*sznak egy vágányzárat és rögtön feleannyi vonat megy mint amúgy. Nade mindegy, ezt elnézzük, hisz…..
  Nos ide nem tudok sajnos minden nap írni ugyanis elég elfoglalt vagyok manapság. Heti 5 nap meló, hétvégén főiskola. Vidéken élek, sajnos napi rendszerességgel használni kényszerülök a MÁV-ot, mivel anyagi lehetőségeim végesek, sajnos nem tudok fenntartani egy kisautót…..