Regisztráció Blogot indítok
Adatok
firg_firg

0 bejegyzést írt és 1066 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár hete jelent meg Péter írása, melyben azt fejtegette, nem érti, miért dönt valaki a Magyarországra (vissza)költözés mellett. Nos, a mai poszt szerzője, Iván egyike azoknak, akik hazaköltöztek, méghozzá egy amerikai kutatói karriert folytatva...
firg_firg 2020.04.22 09:35:52
@2-More: "A legvidamabb barakk" - legvidámabb vagy sem, attol meg a barakk az barakk maradt. Az egyéni szabadság csúcsa se az, hogy otthon a negy fal kozott lehet beszelni.
Tucatnyi tragédiához vezet, ugyanakkor meg is véd tőlük. Számtalan olyan végzetes lövöldözésről hallhatunk híreket, amelyhez az elkövető minden további nélkül megvehette az éles lőfegyvert. Bár a polgári fegyverbirtoklás azonnal az amerikai sztereotípiát juttatja eszünkbe, a világ más országaiban is…..
Ha igazán prémium okostelefonra vágyunk, akkor az első kérdés sok esetben a már sok éve igen klasszikus kérdésnek számító lehet: android vagy iPhone? A válasz közel sem egyszerű, hiszen komoly eltérések vannak az árkategóriák közötti eredményekben. A két óriás között sokan csak az operációs…..
Az internetes vásárlásnak rengeteg előnye van, hiszen kényelmes, egyszerű és sokszor remek akciókat is ki lehet fogni. Azonban van néhány olyan elégedetlen vásárló, aki nem éppen azt kapta, amire számított. Az olcsó kínai weboldalakról rendelt termékek ugyanis sokszor egészen nagy meglepetést tudnak…..
firg_firg 2018.03.15 19:01:45
@hullajelölt88: "Főleg a szürke trikós faszi gyanúsan hasonlít az "eredeti" modelljére."

Jaja. Főleg a tetkója.
Disclaimer: ez a poszt egy ideig volt már kint a blogon, múlt pénteken, mert nem tudtam, hogy a múlt heti epizód az ünnep miatt nem került adásba. Bocsesz :( Van egy kis restanciám az előző heti szeánszból, tudjuk le gyorsan: kimaradt a posztból, hogy volt egy beszélgetés Pumped meg az egyik…..
firg_firg 2017.10.31 12:20:17
@sixx: “Luna a baseballsapka simléderén direkt hagyta rajta a hologramos matricát, vagy csak így lehet visszavinni a bótba?”

Pedig ez nem egy új dolog tudod-e :)))

amp.reddit.com/r/OutOfTheLoop/comments/1maesw/why_do_people_who_wear_flat_bill_hats_leave_on/
Európában élve szerintem elképzelni sem tudjuk, milyen érzés lehet, amikor egyszer csak megérkezik az otthonunk felé egy Irma méretű hurrikán. Az elmúlt napokban persze rengeteg híradás szólt erről, de azért mégis más, amikor olyasvalaki számol be, aki átélte az egészet. A…..
Különféle adatok szerint körülbelül a határátkelők 40 százaléka dönt úgy, hogy megpróbálkozik a hazaköltözéssel, aminek persze sok oka lehet a családtól kezdve egészen addig, hogy a gyerek ismerje meg azt a kultúrát, országot, melyben egyik (vagy mindkét) szülője felnőtt. Aztán ezek a hazaköltözések…..
A kérdés egy korábbi poszt alatt merült fel, és akkor megígértem, feldobom a Facebookon is, lássuk, ki mit gondol róla. Elöljáróban annyit mondanék, hogy szerintem a kérdésre voltaképpen nincs válasz, hiszen gyakorlatilag mindenkinek mást jelent a kényelmes megélhetés (mert a kérdés voltaképpen erre…..
Kényes téma a mai, hiszen Tsabus voltaképpen egy szakítólevelet küldött, amin érződik a csalódottság, és a düh. A szakítás napjaink egyik legfontosabb közösségi felületén a Facebookon történt, és elsősorban azért érzem ide tartozónak, mert egyrészt szerintem nem egyedi történetről van szó, másrészt…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én egy ideig próbáltam vezetni a kiadásaimat, aztán valahogy félbemaradt a dolog. Egyébként is eljön egy pont, amikor az ember már nem is nagyon meri végiggondolni, mibe kerül az élet. Pedig nem ártana, mert egészen meglepő dolgok derülhetnek ki…..
firg_firg 2017.06.14 07:12:26
Vannak pillanatok, amikor a korábban viccesnek, vagy inkább röhejesnek tartott dolgok eldurvulnak. A Rich Kids of Instagram profil sosem a visszafogottságáról volt híres (finoman szólva), de most azért átléptek egy határt. Nagyon durván...
Kevesen vannak, akiknek nem fordul meg a fejében, hogy milyen jó lenne egy nyaraló a Balatonnál. Az Otthontérkép eladó balatoni házai közt bőven vannak luxuskategóriájú házikók, ahova bármikor beköltöznénk - összeszedtük a jelenleg kapható legdrágábbakat...
Ezzel a címmel büszkélkedhet a nem éppen szokványos nevű a Lockheed SR–71 Blackbird, nagy hatótávolságú stratégiai felderítő repülőgép. Az SR-71-et 1964-ben mutatták be, 1966-ban debütált "élesben", 1999-ben "nyugdíjazták" a típust - és bizony közel 20 évvel később sem talált legyőzőre a világ…..
firg_firg 2017.05.10 20:22:48
Meglehetősen nagy vihart kavart a minap, amikor kiderült, milyen körülmények között élnek a Topház Speciális Otthon lakói, milyen embertelen módon bánnak velük azok, akiknek a törődés lenne a feladatuk. Erre reflektál a mai egyik ajánlott poszt, aztán Svájcba látogatunk, az sem lesz sokkal…..
Határátkelő Kétlakiság 2017.05.05 06:30:00
Hosszú idő után jelentkezett új poszttal Ildikó (az elsőt itt találjátok), aki tulajdonképpen csak egyetlen pillanatot ragad meg mai írásában, de ez igazán megrázó: a búcsúé. Búcsú az otthontól, a szülőktől, ami még 4 év külföldi lét után is fájdalmas. (A nyitóképet pedig nagyon köszönöm neki, sokat…..
firg_firg 2017.05.05 10:41:29
@Din Serpahis: csak megsugom hogy kicsit bicskanyitogato a sznob sitlusod, f2f nem add elo igy magad mert sokan nem fognak szeretni, meg akkor sem ha a te szemszogedbol igazad van.
firg_firg 2017.05.05 12:49:21
@Din Serpahis:

Leirom, mert latom nem erted. Aztan vagy megerted, vagy nem.

Azt irod hogy:

"Nem olyan nehéz az, mi péntek este felülünk a repülőre, vasárnap este megy ugyanúgy vissza." - tegyuk hozza, hogy ez kb a legdarabb idoszak 500 CHF per fo atlagban also hangon

"5-6 hetente belefér."

"Az anyagi vonzata meg... Svájcban nem különösebben nehéz kicsengetni."

"Hát azért autóval menni borzasztó hitvány dolog, a múltkor volt hozzá szerencsém, na egy ideig soha többet."

"Az osztrák autópályák egyszerűen katasztrofálisak, "

"az osztrák autópályák rosszak. Merthogy azok, még a magyarok is simán verik őket."

Szoval, vagom en hogy IT-s vagy, meg multi, meg a csajod is keres, es gyerek sincs még. Remelem tudod, hogy ezzel kb meg Svajcon belul is a felso 10%-ban vagytok. Nincs ezzel semmi baj.

De most nezd a fenti sorokat egy olyan ember szemen keresztul, aki nem IT-s es nem multinal dolgozik, hanem mondjuk buszsofor, vendeglatos, vagy tanar, ovono, vagy bolti elado, vagy gyari melos, es esetleg van 1-2-3 gyereke, es esetleg a felesege se dolgozik (hogy miert, azt mas kerdes, majd kesobb megerted miert haztartasbeli sok no Svajcban). Mondjuk a gyerek az meg az IT-s fizetesnek is betesz, akkor mar Orvosnak kell lenned.

Szoval ertem, hogy leszarod oket, de ilyen a tobbseg. A bevandorlok tobbsege, a magyarok tobbsege es a svajciak tobbsege is.

Na az ilyeneknek azt mondani, hogy Svajcban nem kulonosebben nehez kicsengetni havi 1000-2000 CHFet egy hetvegere, es hogy autozni hitvany dolog a katasztrofalis osztrak autopalyakon, az nagyobb primadonnasag mint amit a mai poszterina lenyomott.

Neten elmegy ez a stilus, de ha eloben is igy adod magad elo, akkor ne csodalkozz a reakciokon.
firg_firg 2017.05.05 13:20:39
@Din Serpahis:

Te ezt tenyleg nem erted!!! :DDDDD

Na sebaj.

Remelem nagy lesz a csalad, lesz sok kis lurko, es akkor majd hitvany modon te is autozhatsz az objektivan szar es katasztrofalis osztrak autopalyakon a tobbi csoro luzerral egyutt. :DDDDD

First world problem! ;DDD
Határátkelő Kihasználva 2017.05.04 06:30:00
Vajon lehetséges-e, hogy az ember külföldön rabszolga havi 2500 fontért, de Magyarországon nem az havi 85 ezer forintért? Melyek a rabszolgaság egyéb ismérvei? Magyar nyelven, magyar levegőt szívva nem lehet rabszolga valaki? Ezeket a kérdéseket teszi fel egyebek között Digger mai írásában, amivel…..
Nem túl jó hír azoknak, akik az Egyesült Államokban szeretnének munkát vállalni, hogy nemrég Donald Trump aláírt egy olyan elnöki rendeletet, melyben felkéri a szövetségi ügynökségeket a meglehetősen népszerű, ugyanakkor legalább annyira ellentmondásos H-1B vízum újragondolására. Ami a gyakorlatban…..
firg_firg 2017.05.03 10:33:47
@Csodabogár: "Model akár 8 általánossal is lehet valaki."

Valaki, de nem akárki. :)))))
firg_firg 2017.05.03 11:18:19
@Horthy Miklós cselédje: Te nem rettegesz hogy a munkanelkuli peogramozok hordai elveszik a munkadat? Vagy siman csak a szir menekultek turnak majd ki?
Tíz évet áldozott az életéből a jogi pálya elérésére és a karrierkezdetre Zsuzsi, ám egy idő után megunta a „fiatal értelmiségihez méltatlan” fizetés mellett a napi robotot is. Fogta magát és elment dolgozni egy hajóra, a posztot mégis Montenegróból írta – reméljük,…..
Lázár Úr! 31 éves megélhetési menekült vagyok, Ön szerint rabszolga.  Immár évek óta Németországban élek - távol a gyermekemtől, családomtól, barátaimtól,  otthonomtól. Terveimben szerepel egyszer hazatérni ahová tartozom, a gyökereimhez, egyre többször merengem el ezen. De aztán egyből jön a…..
firg_firg 2017.05.01 09:36:30
Folytatjuk Mick kalandjait Angliában, aki ugye olyannyira 50 fölött kezdte építeni az angol jövőt, hogy konkrétan ma 52 éves, szóval mindenekelőtt boldog születésnapot! (Ha már az első posztja ezzel ért véget, egyébként itt olvashatja, aki kihagyta). Most pedig vegyük fel a…..
A kommentek között már megismert szÖveges professzor négy éve költözött Svédországba, és mint minden határátkelő, ő is megtapasztalta, mekkora kihívás új kapcsolatokat, netán barátságokat kiépíteni. Az immár pár napja futó felhívásra pedig meg is írta élményeit, melyek között vannak negatívak és…..
Dice & Sorcery Lovecraft démonai 2017.04.25 10:20:00
Honnan is származik Cthulhu, a földönkívüli istenség, aki a South Parkban szétloccsantotta Justin Bieber fejét? A Delta Vision kiadó könyvében betekintést nyerhetünk H. P. Lovecraft történeteinek irodalmi előzményeibe...
A rohanó életmód, a gondolkodás nélkül átvett viselkedésminták, de az általunk kifejlesztett rossz rutinok is végzetes következményekkel járhatnak. Látszólag apró, sőt jelentéktelen dolgokra is felfigyelhetnek azok, akik eleve az általunk előteremtett értékekre pályáznak! A filantróp naivitás, a…..