Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fester bácsi (törölt)

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
Juliska hitte erősen, hogy Isten tudja, miért méri rá ezt a sok bajt. És bármi történt is, azt mondogatta, Isten megsegíti. Mert Isten nem hagyja el azt, aki őbenne bízik.Juliska mindig az egész családja helyett dolgozott. Ha kellett nap, mint nap két háznál is takarított, este…..
Mit csinál az utas, ha esik az eső és a megállóban ahol áll, van utasváró pavilon? Normálisabb utasok beállnak, hogy ne ázzanak szét, többiek esernyőt nyitnak, vagy állnak az esőben. Olvasónk szemtanúja volt egy eseménynek, ahol a buszvezető majdnem a megállóban hagyta az…..
Fester bácsi (törölt) 2009.02.05 09:26:28
@HaTaczy:

Ebben igazad van, csak azt kellene figyelembe venni, hogy ugyanannyi energiába kerül kedvesnek, mosolygósnak lenni, mint bunkónak.
És ha kedves vagy, előbb-utóbb te is kedvességgel fogsz szembesülni, mert általában az emberek azt viszonozzák, amit kapnak?!
Vagy rosszul látom?
Fester bácsi (törölt) 2009.02.05 09:38:31
@BKV figyelő:

Ha szar a munkahelyem, az szomorú, de én választottam. Rajtam a sor, vagy jó az, amit csinálok, annyiért, amennyiért, vagy veszem a kalapom és továbbállok, mert túlbillent a mérleg a negatív oldal felé. Ez ennyire egyszerű.
Mindenesetre arra az asztalra nem szarok, ahova a kenyeremet teszik.
Fester bácsi (törölt) 2009.02.05 09:41:35
@HaTaczy:

Megértelek és igazat is adok, de:
Ha minden taplón felidegesíted magad, akkor saját magadon bosszúlod meg a más bunkóságát. Te leszel ideges, stresszel teli és a végé olyasvalakit küldesz el melegebb éghajlatra, aki meg sem érdemli. Aztán az is továbbadja és ez így megy körbe.
Az alábbi eset egy közeli kollégával történt meg a hétvégén. Azért döbbenetes, hogy a rendőrségnél még mennyire működnek a kádári éra reflexei, és az sem zökkenti helyre ezt a szemléletet, hogy sorra nyerik ellenük a hasonló törvénytelenségekért a kártérítési…..
 A tegnap megtartott válságtanácskozáson, többek között részt vett Demján Sándor is. Demján úr szerint a válságból kivezető út, a termelés növelésével érhető el. Ehhez azonban szükség van a fizikai munkaerőre.  "Legyünk büszkék egy jó lakatosra, a…..
Fester bácsi (törölt) 2009.01.31 00:35:13
@immortalis:

Én láttam 30-as éveiben járó asztalost, ráadásul olyant, aki most csinálta meg a műhelyét ( optimista a mi fiatal asztalosunk ), de : és itt a de, mert 5-10 év múlva, lehet, hogy hamarabb már bánni fogja, hogy nem Hegyeshalmon túl kezdte el a műhely alapítást. És ami a meglepő, még Pozsonyban is jobban jár, mint tudjuk. De csak azért, mert a mi pártunk és kormányunk támogatja a hazai vállalkozókat.
Persze.
Tudtad? Hazajöttem: 2. rész 2009.01.29 15:08:00
Ma reggel bekapcsoltam a tévét, a TV2 jött be először, azon is ment a világhírű Jóban-rosszban, gondoltam, megnézem (kint csak kevés magyar csatornát tudok nézni, jó, ha a Duna, az M1 és az M2 streamingje bejön). Nem kellett volna.Szóval: Magyarok! Férfiak és asszonyok! Ez…..
 Olyan a mi kis hazánk, mint egy felbolydult méhkas. Mindenki futkározik, akárcsak az a bizonyos pók a falon. Itt van ez a válság, amivel már mindenkinek tele van a töke. Emberek vesztik el a házukat, amiért persze a bank a hibás. Ebből adódóan néhányan bosszút fogadnak, és…..
Fester bácsi (törölt) 2009.01.30 23:48:56
@nyirtass:
Bokrost is elvitte az IMF. Lehet, hogy van remény?
Tudtad? Adózzunk tisztelettel 2009.01.30 09:23:58
Nagy nap volt a tegnapi: Gyurcsány bejelentette legújabb adóprogramját. Párat már eddig is  bejelentett, meg ugye az ő kormánya az adócsökkentés kormánya, de ne legyünk rosszmájúak, hogy "úgysem lesz ebből semmi" - de lesz, hajrá Magyarország, hajrá magyarok!Nekem…..
Ma egy olvasói komment következik, amely furubusteről származik. Megdöbbentő helyzetjelentés következik:*UPDATE: Kivételesen módosítottam a bejegyzésen. Aki nem érti, az KATT IDEPár éve dolgoztam majd 1 évet az egyik nagy áruházláncnál. Gyakorlatilag annyi törvény sértettek,…..
Fester bácsi (törölt) 2009.01.28 10:51:57
@Dr.Hátrányos Elonóra:

Igen, valahol igazad van, tehát ha mondjuk csinálsz egy áruházláncot, erre nagyon oda kell figyelni :-)
Nem akarom nevesíteni, de mintha lett volna annak idején, nem is oly régen egy műszaki-elektronikai, magyar tulajdonolta lánc, amely valami ilyesmi miatt ment csődbe. Na persze meg a vezetés mohósága stb, stb., de ha egy ilyen üzletben dolgozó biztonsági őrnél is lehet dvd-t kapni féláron, az már talán mutat valamit. Nem?
A maoi szervezés, civil egyeztetés, építőipari tervezés, kivitelezés minősége, alapossága, sebessége mindig elképeszt.Vegyünk egy egyszerű példát: Rácfürdő. Annyira felgyorsult az építkezés, hogy VISSZA KELL BONTANI egy kicsit, ahogy a képen is látszik. Néhány nap alatt…..
Belsőség Válság a tesztpályán 2009.01.22 18:18:00
Válság van, szarban az autógyárak, ezt tudja mindenki. Az elmúlt hetekben sorra jelentette be az összes gyártó, milyen eszközökkel igyekeznek visszafogni a termelést: három-négyhetes karácsonyi szünet, három-négynapos munkahét. És hát ugye a több tízezer kirúgott…..
Fester bácsi (törölt) 2009.01.23 09:43:21
@Carnivora:
csak adalék: odaát a BMW X5 9 milka tokkal, vonóval, a szlovákoknál 14, nálunk 24, és még nem kaptál meg minden extrát.
Ki húz le kit?
Éjszakás szolgálat legelején dolgozgattam Kerepes és Szilasliget között, amikor az egyik törzsutasom azt mondta a kocsi közepén, hogy az utolsó ajtónál lévő hölgyutas a kislányával biztos két kiegészítőjegy, de csak Szilasligetig. Mondta, hogy az esetet később…..
Fester bácsi (törölt) 2009.01.11 19:19:20
@Ferdinand: Tetszett a külföldi példa? Nem csodálom, mert nekem is. De ott biztos nem egy olyan polgármester irányítja a várost, aki azt hiszi, hogy hitbizományba kapta ezt a posztot,( ebben viszont négyévente megerősítették - egyre arcátlanabb is lett ) és mint családi vállakozást kezeli, annak minden cégével együtt.
Csodálkozunk, hogy itt tartunk?
Nem kéne.
Csak egy adalék: Olaszországban 1945 óta kb ötven kormányválság volt. Legutóbb, mikor Sig. Prodi gondolta azt, hogy mindent megcsinálhat - két év után úgy elzavarták, hogy vissza sem tudott nézni. Azóta Sig. Berlusconi irányít ismét - addig amíg úgy működik minden, ahogy kell, mert ha nem, ő is megy a levesbe. Na ez a különbség.
Vannak, akik szeretik a csapvizet, esetleg az ásványvizekben nem bízván szívesebben fogyasztják a hagyományos, vezetékből folyó vizet. Azonban nem mindenhol tehetik meg, hogy egy ebéd elfogyasztása után kedvenc italukkal öblítsék le a napi menüt. Lenti levél íróját a jelenleg…..
Kedves Mindenki! Elérkezett a karácsony előtti utolsó bejegyzésünk, melyben váj mí nevű olvasónk osztja meg velünk személyes tapasztalatait a Zepterről.Mivel többségében arra szavaztatok, hogy a két ünnep között is legyenek bejegyzések, december 27-én újra találkozunk! Addig…..
Fester bácsi (törölt) 2008.12.23 23:38:21
@váj mí:

Ezzel egyetértek, csak tudod a tapasztalat...
Vallom, hogy a gödör aljából csak felfelé vezet az út, csak tudod ekkora gödörbe esni...
Nem siratom magunkat, csak szkeptikus vagyok. Van rá okom, úgy érzem.
Fester bácsi (törölt) 2008.12.24 00:03:04
@váj mí:

Na ezeknek kell lefordítani Gárdonyit. :-))
Fester bácsi (törölt) 2008.12.24 00:14:25

@Despota:

Na ezt nem szeretném előidézni, csak eszembe jutott... :-)
 Egy videó arról, hogyan közlekednek, kávéznak, sportolnak, intéznek ügyet, hogyan várakoznak, telefonálnak az olaszok :)))))))) Köszönjük Bruno Bozzetto! :))))   ..
 Milyen az, ha egy idősödő szakállas bácsi egyszer csak beleszeret Gyurcsány Ferencbe, s érzelmeiről egy MSZP-s lakossági fórumon számol be a nagyközönségnek? Ez a kérdés vitt minket az V. kerületi Deák Ferenc utcai MSZP-irodába, ahol a Belvárosi Szabadegyetem kódnevű…..
Vajon, ha azt mondom panama, a képszerkesztők hány százaléka vágja rá gondolkodás nélkül, hogy a magyar kormány panamakalapos csoportképe? És hány százaléka mondja azt, hogy attól függ, ki van kormányon? A HVG pár évvel ezelőtti címlapját másolja a Magyar Nemzet hétvégi…..
Fester bácsi (törölt) 2008.12.10 12:03:16
"Az egészségügy nem szétverve lett volna, hanem egy kissé kordában lettek volna az orvosok tartva, amit ők nem hajlandók elviselni. Hát milyen dolog, hogy az orvos a kisnyugdíjastól műtét után kap 5 ezer forintot, megnézi és visszaadja azzal a válasszal, hogy köszöni kávéra van pénze."
Kedves katamara!
Ehhez csupán annyit, hogy nem az orvosok kordában tartása, amikor megszüntetünk egy az ingatlanüzlet szempontjából értékes területen fekvő, OPNI-t, ahol mellesleg világszinvonalon berendezett stroke osztály működik ( melyet egyébként nem sikerült még a mai napig sehova áttelepíteni), minden racionalitás nélkül vonunk össze kórházakat, osztályokat, melyeknek felszereléseit elraktározzuk, vagy áron alul értékesítjük, legfontosabb momentumként széfeket telepítünk a kórházi ágyak mellé, ( ami egyébként jó dolog, ha már minden a kórházi ágyhoz szükséges felszerelés megvan ) hogy csak egy-két "regulációs" intézkedésről szóljak.Nos véleményem szerint az orvosok megregulázását nem így kellene elkezdeni, és azt is csak zárójelben mondom, hogy nem egy tapasztalatlan, mint emberi, mint orvosi vonatkozásban erős hiányosságokkal küzdő miniszter vezetésével.
A magyarországi orvosok 80%-ának az az álma, hogy keressen 5-6 százezer forint nettót ( lásd Hopinvest által kiajánlott bérkalkulációt ) a maradék 20 %-nak pedig ez a rémálma. Viszont ennek a rétegnek a kezében van a vezető poziciók csaknem 100 %-a, az ezzel járó befolyással ( mely lehet természetesen politikai is ) együtt.
Hol vágod a halat, ha büdösödni kezd?
A nyuggerről pedig annyit, ha a hatodik osztályos orvos operálja, biztos, hogy boldogan teszi el az ötezret. Ha a főorvos, annak pedig ropira is kevés lesz. De ez a rendszer hibája, nem az orvosoké. Szóval azt kellene elkezdeni szétbontani, újraszervezni, példa azért van rá, mert működik még a világon társadalombiztosítási alapon egészségügy hálapénz nélkül.
w A hosszú csend után 2008.12.10 06:30:00
Speech after long silence; it is right… Yeats Van-e fasisztaveszély? Igen, van. Önmagában ma a szélsőjobb gyenge, az egyetlen kérdés, hogy bekerülhet-e a parlamentbe. Ha ez megtörténne, akkor is valószínűtlen, hogy koalícióra lépne vele a Fidesz. (A többi parlamenti…..
Fester bácsi (törölt) 2008.12.10 10:16:04
"Ha van olyan szubkultúra, amelynek szabályai szerint polgártársaink kirablása, megkéselése vagy meglopása elfogadható, akkor azt nem kötelességünk partnernek, multikulturális színfoltnak, megőrzendő értéknek tekinteni. Azt a szubkultúrát fel kell számolni. Ahogy a bűnszervezeteket, a közveszélyes szektákat, a pedofilhálózatokat. Felvilágosítással, oktatással, esélyteremtéssel megelőzve a bajt, és erővel, szigorúan odacsapva, ha már bekövetkezett. A menthetőknek pedig mutatni a kiutat, és sürgetni őket kifelé."
Ezek nagyon szép, csak szerintem megkésett gondolatok, mert ennek pont az ellenkezője történt. Ezen érvek elfogadása és alkalmazása helyett csak a dagonyázást láttuk az elmúlt időkben. ( jelzem, majdnem húsz év! )Még talán Kádárék is jobban kezelték a kérdést, természetesen a mindenki által ismert koncepciós hibákkal együtt. Most, a szélsőjobb legütőképesebb fegyvere lett a probléma és ennek segítségével helyet paszíroznak maguknak a politikai palettán, vindikálva a jogot maguknak az amúgy nemkívánatos szereplésre.Talán nem fasista veszélynek aposztrofálnám, ellentétben a cikkíróval, de mindenképpen egy olyan társadalmi problémának, mely egymást generálta, és most itt van a nyakunkban mindkettő.
A kérdés csak az, milyen megoldási képleteket tudunk felállítani, hogy mindkét probléma megszűnjön?
Mert fasista veszélyt kiáltani, nos az már tegnap is kevés volt.
Hülyék segítségével ismeretterjeszteni akkora kihívás, hogy Frei Tamásnak bele is tört a bicskája. És persze a kutya nem kérne számon egy szórakoztató műsoron ismeretterjesztést, ha a promókban nem hangsúlyozták volna túl, hogy a Sztárok a fejükre estekből a nézők…..
comment:com Kucsera lett a befutó 2008.12.01 18:30:00
A Fejükre estekben az a hihetetlen, hogy állítólag már régen megszületett az ötlet, de mégis mintha egy hét alatt ütötték volna össze az egészet. Értelmetlen játékszabályok, kidolgozatlan karakterek, béna műsorvezetés, meg ugye az alapröhej, hogy a széria közepe felé…..