Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marcsy57

0 bejegyzést írt és 292 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bluelake Cogito ergo sum blogján olvastam a Champix tablettáról, amely képes lehet eredményesen támogatni a dohányzásról, vagy akár az alkoholról való leszokást. Egy kutatást áttekintve tárgyalja az eredményeket.Ha sikeresen használta valaki, feltétlen hagyjon kommentet az…..
Marcsy57 2010.05.16 00:38:25
Sziasztok!
Benézek néha a fórumokra, ahol sok segítséget kaptam a leszokáshoz! Talán kíváncsiság, de lehet egy kis kötődés:-)))) Végülis hónapokat töltöttem itt.... Látom Manka is benéz még és bíztató szavaival és nagyon jó meglátásaival segít.
@manka63: Örömmel látom, hogy nem adtad fel, és igenis benne vagyunk a 23 %-ban:-))))))) !!!!!!! Tök jó, és nagyon jó érzés!
Nem tudom Évának sikerült-e ismét letenni, addig már nem olvastam vissza.
@gyagya: Biztos voltam benne, hogy hamarosan újból megpróbálod:-)))) Örülök Neked és annak, hogy szépen haladsz. Sajnálom, hogy libikókázol, de mint Manka is írta, mindig több lesz a fent, mint a lent. Csak ne kenődj el amikor épp lenn vagy, mert tudod, hogy holnap már megint jobb lesz! Ilyenkor mindig gondolj arra, egy szál cigi, vagy slukk nem ér annyit, feladd az elért eredményedet miatta! Bízom benned és tudom sikerülni fog! Ismered a buktatókat, tudsz tanulni a múltból és nem fogod elkövetni a hibákat! Hajrá! Mindent bele!
@Timi34: Ne gyújts rá, mert 1 szál cigitől is ismét függő lehetsz. Pont én voltam az, aki elsőre mindenféle segítség nélkül tettem le a cigit, majd 9 hónap után ismét rágyújtottam. Nem azért mert hiányzott a cigi, hanem azért, mert cigizni akartam! Azután többször is megkíséreltem a leszokást, volt hogy 3 hónapig nem szívtam. Sajnos a mostanit már nagyon megszenvedtem. kb.10 hónapomba tellett mire kikeveredtem az elvonás okozta depiből, feszkóból. Sokszor éreztem, hogy ennyi, nem megy tovább, elgyöngültem elfogyott az erőm, de valahogy csak átlendültem ezeken a kritikus időszakokon. Ma sem értem hogyan!? Szóval gondold át érdemes-e feladni. Talán tényleg azért fontolgatod, mert könnyen ment a leszokás és azt gondolod bármikor meg tudod csinálni.
Remélem bekukkolnak néha a velem együtt leszokók. Nekik írom és persze nektek is hol tartok.
Túl vagyok 1 éven és majdnem 5 hónapon. Egyetlen szálat sem szívtam azóta. Nem merek......:-)))) A múltkoriban nagyon megkísértett a kisördög. A fiam itthon hagyta a cigijét, és csak épp arébb tettem a dobozt, amikor bevillant az a bizonyos
"csak kipróbálom, hogy ennyi idő után hogy esne" Ott álltam és alig tudtam elszakadni a gondolattól. Szóval kisért ez a kis dög még néha. Szerencsére elővettem a józan eszem és a jól bevált magyarázatokat amiért nem fogok többé rágyújtani. Vagyis hogy nem akarok többé cigizni és még egyszer nem akarnám és lehet nem is tudnám végigcsinálni, azt a tortúrát amivel nekem a leszokás járt, másrészt 700 ft-ot egy doboz cigiért naponta kiadni, már nem is állna módomban.
Olvasgattam amit írtatok a" jó volt cigizniről" Véleményem szerint elcsépelt, de igaz, hogy aki nikotin függő volt egyszer az már az is marad. Talán ezért jó az emlékünk arról amikor még cigiztünk. Másrészt meg a függőség miatt, amikor nikotint vittünk be a szervezetünkbe bizony az jól esett, és az agyunk örömként élte meg, amikor megkapta az adagját. Persze tudtuk jól, akkor is, hogy egészségtelen, büdös és drága, csak éppen elnyomtuk magunkban. Volt itt egy pasii, aki egyszer azt írta, neki az életérzés hiányzik, amit a cigizés nyújtott, és igen..., egy idő után, már nem maga a nikotin hiányzik, hanem egy szál cigi a meghitt beszélgetések közben, cigi a kávé mellé, egy pohár bor mellé, egy jó kis ebéd után leülni és elpöfékelni nyugodtan 1 szál cigit. Talán ezek azok, amik miatt ürességet érzünk cigi nélkül. Persze ez az érzés egy idő után egyre inkább halványodik és talán majdan el is múlik. A rágyújthatnék néha ha rám tör, csak egy futó gondolatként suhan át az agyamon, nem komoly, nem kell ettől megijedni.
Persze visszaszokni bármikor lehet. 1 év után is és 6 év után is. Csak rajtunk múlik, hogy vissza AKARUNK-e szokni vagy sem.
Én NEM, ezért tartom magam az egy szálat sem elvhez. Mára már ezt, egyáltalán nem nehéz tartanom. Vagyis, el fog múlni a kívánalom, a rossz érzés, a hiány, az elvonási tünetek:-)))) Tartsatok ki, érdemes!!!!!
Mindenkinek kívánok sok erőt és sikert!

Manka! mi már csak ilyenek vagyunk! oldalakat vagyunk képesek írni!
Marcsy57 2010.06.19 12:24:16
Sziasztok! Benézek néha hozzátok és úgy látom jól haladtok! Az is jó, hogy már napokra el tudtok szakadni a fóruntól, ez azt jelenti, hogy nem jár az agyatok állandóan a cigi körül:-)))) Ügyesek vagytok!

@gyagya: Szia! Örülök az elért eredményednek, és büszke vagyok rád, légy Te is az magadra! Látom most aztán nagyon elszánt vagy és nem hagyod magad lenyomni. Sokat tanultál az előző kudarcból, most biztos hogy sikerülni fog!
Én nagyon drukkolok Neked, és kívánok sol erőt a kitartáshoz!

Szép hétvégét mindenkinek!
Marcsy57 2010.09.04 22:47:21
@gyagya: Szia!!!!!! mennyire örülök! Ha jól tévedek 3 hónapja FÜSTMENTES és egy szál sem, de még csak egy slukk sem????!!!!! Óriási nagy grat. NEKED! Tudtam, hogy meg fogod csinálni, ha összekapod magad és elhatározod, és nem úgy indulsz neki, hogy csak egy kicsit akarok cigizni, nem nagyon. Mos t már el ne gyöngülj, és tényleg egy slukkot sem sosem!!!!

Manka! Te olyan tündér vagy, hogy még mindig itt segítesz a szenvedőknek! Hát.. nehéz elszakadni ez is igaz. Én már ezt is meg tudom tenni:-))), bár nehezen ment. Örülök, hogy jól vagy és füme:-))))
Remélem a többiek is maradtak füstmentesek. Jó lenne hallani róluk is.

@L68: De jó, hogy bejelentkeztél! Olyan jó olvasni, hogy Te sem estél vissza!

@Zsunna: Látom a Te szörnyed is masszívan tartja magát, de Te vagy az erősebb hidd el! Ne hagyd magad és ne add fel!

Én is "füme" vagyok:-)))
. Egy vallomással azért tartozom. Kb 2 hónapja feldühödtem és felkaptam a fiam cigis dobozát, majd rágyújtottam. Azt hittem, szarul fog esni, de képzeljétek teljesen jól esett, de még csak nem is köhögtem:-((( Na ettől úgy megijedtem, hogy 3 slukk után jól földhöz vágtam a cigit, és szidtam magam milyen hülye barom vagyok, hogy másfél év után kockára teszem azt a sok szenvedéssel elért eredményem.
Szerencsére nem hatalmasodott el rajtam a cigi iránti vágy, talán sikerült elszakadnom már tőle, vagy az agyammal már tényleg eldöntöttem, hogy nem akarok cigizni, nem tudom miért..., de akkor eldöntöttem, ezt soha többé nem engedem meg magamnak. Nem mondom, hogy nincsenek pillanatok amikor azt érzem, jól esne, de csak átsuhanó gondolat, ami pár pillanatig tart csak:-)))) Vagyis hajrá, és csináljátok és ne adjátok fel, és ne adjátok meg magatokat!
Ti fogtok győzni, ha keményen akarjátok!

Kitartást kívánok mindenkinek!

Marcsi
Szigma vetette fel az alábbi cikk alapján, hogy nem teljesen úgy áll a dolog az uzsoraszerződésekkel kapcsolatban, mint ahogy néhány kolléga kommunikálja, vagy ahogy a hatóságok kezelik. A Zugügyvéd is úgy érzékeli, mintha az uzsorásokkal összefonódott lakásmaffiával direkt nem…..