Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bilbo

0 bejegyzést írt és 346 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tehet-e arról valaki, hogy testvére, Petrás János egy nyíltan rasszista, homofób, antiszemita zenekar, a Kárpátia frontembere? Valószínűleg nem – a családját, ugye, ritkán választhatja meg az ember. Tehet-e arról valaki, hogy férje egy virtigli antiszemita, aki ha a helyzet úgy…..
Nagyjából itt van Orbán Viktor vége. Ő még nem tudja, de a világ már igen. Emlékszünk még arra, mekkora vihart kavart már a trafikmutyi kezdetén, hogy lefóliázzák, besötétítik a dohányboltokat? A kritikus hangok már akkor intettek, hogy mennyi visszaélésre, bűncselekményre…..
Bilbo 2015.04.30 08:34:37
Csam megjegyzem a trafkutyizóknak, hogy a dohanyzas M.o.-on jelentosen csokkent. Orban WHO díjat kapott

www.euro.who.int/en/health-topics/disease-prevention/tobacco/news/news/2013/05/2013-world-no-tobacco-day-wntd-awards

A cigaretteeladás, ami eddig tipikusan külfödi láncokon keresztül ment, most magyar boltokban történik. Ezért a bevétel nem hagyja el az országot.
Bilbo 2015.04.30 08:51:21
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: A dohanyzas a felere esett. A feketekereskedelem valamit nott, de ezzel egyutt a teljes dohanyzas (feher es fekete) joval kisebb. Lasd WHO prize. Vagy minbdeki hulye, es a Kalman Olga az egyetlen, aki a Hit Gyülekezet jóvoltából mindent tud.
Bilbo 2015.04.30 10:42:13
@wolves84lb: Az eloadohelyek kozott sok volt a trafik. megis, a legtobb cigerettat a multikon keresztul adtak el. Mert azok forgalma joval nagyobb.
Nemrég beszámoltunk arról kutatásról, amelyben a Yale pszichológusai megállapították, hogy az emberek hamis képet alkotnak saját intelligenciájukról, mióta az információk könnyen elérhetőek az interneten. Nicolas Carr nemrég magyarul is megjelent könyvében még tovább megy:…..
A minielnök tanácsadója, akiről mindenki tudja, hogy tanácsadó, de mégsem az. Vagy inkább titkos. Vagyis, mégsem az. Hány dolgot tudunk összeszedni Habony Árpádról?  Miért olyan furcsa a haja? Kézzel varrott kabátban megy a szegénység miatt tüntetők közé? Kommenteljen még…..
Nem kellett sokat várni, hogy a választás után újabb ellenségképeket találjon a kormány: Lázár János már a választások után pár nappal a Norvég Civil Alap forrásait elosztó alapítványoknak ment neki, és az alap által civileknek szánt pénzek leállítását kérte…..
Bilbo 2014.05.14 12:07:49
@Bilbo: Gondolj arra, hogy Bajnai és Gyurcsány a Puytin seggében volt, még a dácsájában is voltak, tönkretették közösen a MALÉV-ot. Az orosz titkoszolgálat auditálta a magyart GYF idejében. Ez nem zavarta GYF-et abban, hogy más rablókkal is megegyezzen ...

Ehhez képest most nincs orosz befolyás. Csak képsenek kell lenni 5 évvvel ezelőti dolgokra visszaemlékezni.
Bilbo 2014.05.14 12:10:43
@_most_: Gondolj arra, hogy Bajnai és Gyurcsány a Puytin seggében volt, még a dácsájában is voltak, tönkretették közösen a MALÉV-ot. Az orosz titkoszolgálat auditálta a magyart GYF idejében. Ez nem zavarta GYF-et abban, hogy más rablókkal is megegyezzen ...

Ehhez képest most nincs orosz befolyás. Csak képesnek kell lenni 5 évvvel ezelőti dolgokra visszaemlékezni.
Bilbo 2014.05.14 12:20:17
@vadi3: Mert jön egy nagy ország, odalök 100 millió eurót egy pártnak, ami anélkül nem is létezne. És lám, a párt megnyeri a választást.

Működjön a civil szervezet. De ha politikai szervezet, akko műmödjön magyar pénzből.
Ha még néhány nap/hét múlva is létezik jelenlegi formájában Ukrajna, és nemzetközi konfliktusok sem terhelik napi életét, bizonyosan hangsúlyosabban előtérbe kerül leendő EU-tagságának a kérdése. Mivel ez ügyben az utóbbi napokban sokféle jelentés és politikai nyilatkozat…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
A Magyarországi Zsidó Hitközösségek Szövetsége (Mazsihisz) a február 9-ei közgyűlésen döntött arról, hogy a jelen körülmények között nem kíván részt venni a Holokauszt-emlékév kormányzati programjaiban. A szervezet továbbá egy határozatot is megfogalmazott, amelyben arra…..
Bilbo 2014.02.21 16:14:17
@judit 53: Miről beszélünk? Egy munkásőr társaságról, aki 2014-ben a magyar zsidóságot képviseli, és 20 évvel a rendszerváltás után is ugyan az mint volt. (Mazsihisz). Mi is volt múltkor? A Mazsihisz alelnőke pénztárcát lopott. Stb.

fn.hir24.hu/itthon/2009/09/17/penztarcat_lopott_mazsihisz_alelnoke

A nyílt konfliktus esetén nem Orbán károsodna, hanem az ország, zsidó és nem zsidó egyaránt. Mert még inkább reflektorfénybe kerülne az egymás szakállát tépkedő ingyenélők hada. Ezek az emberek nem képviselik a zsidókat.
Eltűnt a magyar infláció és növekedésben jócskán lehagytuk a régiót. Jelentett a KSH, mutatjuk a számokat. A KSH mai közlése szerint tavaly januárhoz viszonyítva a fogyasztói árak nem változtak, vagyis 0 százalék volt az infláció. A statisztikai hivatal szerint az energiaárak…..
Bilbo 2014.02.15 13:58:26
@high up!: Itt Spanyolországban ugyan azt csinálják, mint Gyurcsány. Sok kölcsönt vesznek fel, szórják a pénzt, mert az IMF-nek és külünböző szervezeteknek ez jó. Közben nincs tényleges fejlődés, és mennek fejjel a falnak.

A különbség az az, hogy itt van töbmillió németnek és angolnak ingatlanja van, és töbmillióan itt is élnek. Tehát nem érdeke a németeknek egy forradalom. Az ingatlanok jelentős része külföldi, tehát a magas ingatlanárak nekik jók.

Tehát az eladósítás után a spanyoloknak fizetnek, segítik őket. Minket nem fognak segíteni. Mi éhen is dögölhetünk. Ezért volt fontos, hogy Orbán az adósságnövekedést megállította.

De az oktatás, a tényleges ipar jelenléte miatt Magyarország jövője jól néz ki. A legnagyobb veszélyt az olyan agymosottak jelentik, mint pl. te, akik a saját érdekükkel szemben ahhoz dörgölőznek, aki az országot kicsinálta, és azt utálják, aki azt próbálja rendbetenni.
Bilbo 2014.02.15 14:08:30
@high up!: EU (megterhelve Spanyol, Portugál, Görög, Ciprus bezuhanásokkal): 1,6%

Ja.. egy apró megjegyzéssel. Az adósság gyorsan nő. Adósságból mindenki tud nagyon növekedni. Ennyi.

A magyar adósság nem nő 5-10%-kal évente hanem 0%-kal.

Ez a környező országokra is igaz. Kisebb az adósságuk (mert nemv volt Gyurcsany) és nagyobb lehet a deficitjül. Rááadásul a kisebb adósság miatt kevesebb pént megy el az adósság kamataira.
Még tavaly év végén született döntés arról a kormányzatban, hogy Magyarország német megszállásának 70. évfordulójára emlékművet állítanak a Szabadság téren. Tekintve, hogy március 19-re el is kell készülnie a műalkotásnak, a projektet Lázár János kiemelt beruházássá…..
Bilbo 2014.01.23 14:40:17
@flort: Mi kozuk ehhez? Ez meg aztan a pofatlansag teteje. Itt nem a szarban lapulo nyer. A nemetek valoban vesztehtenk azzal, ha az antiszemitazasra es Hothy-zasra valaszul valaki emlekeztet a nemetek szerepere.
Bilbo 2014.01.23 17:47:03
@vlgymir: A jelen (posztkomcsi) értelmezés ez: a magyarok nácik voltak, és jöttek a jó oroszok, és felszabadították őket. Elvittekk 700 000 embert Szibériába, megeroszakoltak néhányszázezer embert, zömmel nőket. A valóság meg ez: Magyarország a németek és az oroszok közt volt. Nagyon sokat tett a német bejövetel elkerülése érdekében és a zsidók védelme érdekében. A németek elfoglalták, 1944-ben. Elvittek egy csomo embert. Az oroszok elfoglalták 1945. Ők is elvittek egy csomó embert. Legyen szabad erre emlékezni, és nehogy már azt mondják, hogy Hitel is magyar volt, Szibériába meg maguktól mentek. A két emlékmű éppen ezt mondja.
Bilbo 2014.01.23 17:48:09
@csentecsa: @♔batyu♔: Zseniális ötlet volt, akárki találta is ki. Így tuljdonképpen a "szovjet hősi emlékmű" is egyfajta megszállási emlékművé degradálódik a Szabadság-téren, hiszen lesz egy emlkmű a német, és egy a szovjet megszállásra emlékeztetve ugyanazon a téren.

Így van! Zseniális!
Románul beszélt, megverték: Gheorge Predut az új Malina Hedvig. Hiába no, kezd beérni a Fidesz-Jobbik tandem nemzetpolitikája, a sok székely zászlón kívül, végre vannak felmutatható eredmények is, lassan, de biztosan megtaláljuk a helyünk a kelet-európai nacionalisták…..
Vajon tavasszal vége lesz a Fidesz kormányzásának és új miniszterelnök avat majd új gyárakat? Egyelőre a helyzet bizonytalan, de annyit bizton állíthatunk, nem úgy néz ki, hogy vége a narancsok regnálásának. Bár Orbán Viktor harcba szólította a csapatait, hogy megvédje a…..
Néztem az olimpián ezeket a piros-fehér-zöld zászóba burkolózott, nemzeti színekkel kifestett embereket, akik olyan lelkesen énekelték a magyar himnuszt. Nem tudom, hogy akik a Puskás stadionban jártak szerda este, hányan szurkoltak Londonban, mindenesetre, a londoni aranyérmeket…..
Régen kavart akkora vihart bármilyen alkotás, mint az elmúlt néhány napban az Alföldi Róbert rendezte István, a király. Az, hogy viták lesznek körülötte, már akkor borítékolható volt, amikor kiderült: a Szörényi Levente-Bródy János szerzőpáros Alföldire bízza a kultikussá…..
Hisztizik az álszent, pszeudokeresztény másodperceket villantó, nemigazi politikai jobboldal Magyarországon, juj, felvették egy rendezvény VIP sátrában a Kedves Vezér lányait videóra, eszem-faszom megáll. Tanmese Csehországból. Csehország – menő! Bárhol megcsavarhatod a…..
„...van egy talán szokatlan stílusom, ami abból áll, hogy szeretek érthetően beszélni, tehát amire azt mondom, hogy fehér, az fehér, nem szeretem a nyelvet megölni.” (Kósa Lajos, 2011 október) "Kedves Attila, ha Budapesten túlságosan meleg lenne a helyzet, várunk vissza!" - így…..
Bilbo 2013.06.07 23:43:35
@zobod: "Meleg helyzet" : micsoda offenzív kifejezes.

Aki meg azt mondja, szereti a hideget, az nyilván homofób. Mert ezzel
azt akarja mondani, azokat szereti, akik nem melegek.

A rántott hús pedig a cigágy pecsenyére utal, ami meg rasszizmus.

A homokost átnevezték melegnek. Ezért a meleget szintén át kell most nevezni. Új szót kell találni.
A magyar származású Paul Lendvaival (82) Pozsonyban, könyvbemutatója alkalmából, a Kalligram könyvkiadó irodájában beszélgetett Ivan Drábek, a Pravda újságírója, abból az alkalomból, hogy az Orbán-kormány hivatali félidejéhez érkezett. Lefordítottuk. - Orbán Viktor,…..
„Wie du weinst, wie du weinst,Daß i' wandere muß,Wandere muß,Wie wenn d'Lieb jetzt wär vorbei!“ („Hogy sírsz, hogy sírsz,/hogy el kell vándorolnom,/el kell vándorolnom,/Mintha a szerelem most odalenne!”) Muß i’denn zum Städtele hinaus („El kell hagynom a várost” - német…..