Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spongedoc

18 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pszichotikusra gyorsult világunkban nem elég, hogy az Enternet a UPC mintájára előre számlázza ki a szolgáltatását, de 12 nap a fizetési határidő, ami így három héttel azelőtt lejár, mintsem megvalósulna a teljesítés. Jönnek a középkori módszerek, és legközelebb a…..
Spongedoc 2013.12.04 15:50:02
@kakukk11: Azért ez nem ugyan az. Nem tudom te hol dolgozol, de én a fizetésemet, a tárgyhó utáni hónap 1-én kapom meg. Azaz fizetést csak az elvégzett munka után kapok. Itt meg ugyebár előre kell kifizetnem FELSZÓLÍTÁSI pótdíjjal az adott hónapra nyújtott szolgáltatást.

Ez vonatkozik az általános időben fizessük be a számlákat hozzászólásra. Én befizetem, csak maga a hozzállás felháborító.

UPDATE: Azóta sem kaptam számlát, így felhívtam az ügyfélszolgálatot mennyit kell utalnom. El is utaltam. Rá 5 napra megjött a számla...
Spongedoc 2013.12.04 20:29:23
@kakukk11: Ez a fizetési ütem csak az egyik ÁSZF módosítás szüleménye. És sajnos muszáj vele leszerződni, mert rajtuk kívül csak a T-HOME van a házban (comunique már nem szolgáltat), aminek bevezetéséhez a lakást is át kell kábelezni, valamint széles körű tapasztalatom van a T-HOME szolgáltatásáról, és ügyfélkezeléséről.
Teljesen jogosan követelik a pénzt ilyenkor, mert tényleg benne van a 624. módosított ÁSZF-ben, a cikkel csak a cég hozzáállására akartam reflektálni.
Naiv ügyfél évek óta rendületlenül kapja a leveleket a szcientológusoktól, mert egyszer véletlenül elvégzett náluk egy kommunikációs tanfolyamot: Elkövettem egyszer, még régen 20 évesként azt a hibát, hogy egy ismerősöm nógatására elvégeztem egy kommunikációs…..
Nemrég olvastam egy másik blogban, hogy milyen problémák vannak a szerepjátékkal, ha dolgozó, családos emberek próbálják közösen művelni. Szándékosan nem nevesítem a blogot és az írót, hiszen nem célom az illetőnek ellentmondanom, és nem is szándékozom kategorikusan cáfolni…..
Spongedoc 2011.07.28 14:40:44
Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz. Már én is benne járok a korban, két gyermekem van és két állásom. Szerencsére nálunk is kooperatív a feleségem a játékkal kapcsolatban, mégis durván havonta 1-3 alkalmat tudunk összehozni. A vicces az egészben, hogy általában a többiek miatt jut csak ennyi idő a szerepjátékra, pedig náluk a "legkomolyabb" kapcsolat is csak házasság, így jóval több szabadidővel rendelkeznek. A különbség az, hogy én a munka és a család utáni szabadidőm 90%-át fordítom szerepjátékra, míg ők ennél jóval kevesebbet. Pedig számtanilag több idejük van, csak másra fordítják, ami természetesen nem baj, de ebből jön össze a havi max 1 „nagy” játék, ahol mindenki ott van. Ezek mellett havi 1-2 alkalommal hárman ülünk össze játszani, akik többet szentelnek a hobbira.
Általában én mesélek, és a felkészülési idő karcsúsága miatt teljesen megváltozott a kalandírás folyamata. Legjobb esetben egy játékülésre max 4 órát tudok készülni (konkrétumok leírása, statisztikák, térképek, kellékek). Ezért álltam át az egyszerű, könnyen módosítható szabályrendszerekre (Kard és Mágia), vagy a régóta ismert egyszerű játékokra (Star Wars D6). A kalandok főként fejben készülnek utazáskor, vagy pillanatnyi pihenőkön. Ennek hátulütője, hogy mindenfelé jegyzeteket kell összeszednem a meséléshez és nincs meg az egész anyag digitálisan összeírva. Sokat rögtönzök, és a szabálybeli hiányosságokat általában szintén helyben találom ki, minthogy könyveket nézzek át a pontos válaszhoz. Viszont pozitív változás lett megfigyelhető a játékban. A játékosok élvezik az új szabadabb kalandokat, az egyszerű szabályokat, és a rendszerek rugalmas kezelhetőségét. Persze nálunk is inkább társasági összejövetel a játék, de sokat szoktunk haladni és a nem tisztázott kérdéseket és a barter részt általában e-mailben rendezzük.
Összefoglalva 30 felett is lehet szerepjátékozni, csak idomulni kell a megváltozott körülményekhez, hogy mindenkinek a lehető legnagyobb szórakozást nyújtsa a játék.
Hihetetlen, hogy még mindig vannak, akik azzal szórakoznak, hogy telefonszámokat gyűjtenek adatbázisba, aztán megpróbálják kiszámlázni a "szolgáltatást". Örvendetes hír, hogy a Doc cégét betámadó Magyartelefonkönyv.hu oldalt a jelek szerint már le is lőtte…..
Pihenésünket megkönnyítette, hogy a fa bizonyos részei alkalmasak voltak tüzelőnek, de azért már kezdett elegünk lenni. Másnap folytattuk utunkat keletre, és dél körül farkas nyomokra akadtam a friss hóban. Alig egy órája járhattak erre, és a nyomokból ítélve legalább…..
Ahmed története Vérző fa 2009.07.03 09:30:00
Kicsit megpihentünk a faluban, lebonyolítottunk némi cserekereskedelmet, végül útnak indultunk. Mivel megtudtuk, hogy a madáremberek levegőből támadnak félelmetes íjaikkal, elcseréltem egy áldás italát egy nagy fa pajzsra és egy hosszú íjra.Már az első nap igen keménynek…..
A barbár faluban (inkább tábor) pihenve Cseni bejelentette, hogy a táborban tartózkodó kereskedőkkel inkább visszatér Olendárba, és élvezi a kemény munkával összehalmozott vagyont, ami közel 2500 aranyra becsülhető. A csapattal semmi baja nem volt, de a mostani halálos veszélyek…..
Ahmed története Dornak kegye 2009.05.31 14:12:00
Rövid megbeszélést tartottunk a kútban, de mivel a varázshasználók hatalmuk nagy részét elhasználták a felderítésre abban maradtunk, hogy visszavonulunk a pihenőhelyre,és másnap este újult erővel és kidolgozott tervvel térünk vissza. Vissza is másztunk a kiszögellésre és…..
Miután kipihentük magunkat, elindultuk a vár felé a keskeny barlangban remélvén, hogy a várban lévő kútnál fogunk kilyukadni. Az út nagyon fárasztó és kényelmetlen volt, lévén egy alig másfél méter széles vízmosásban kellett négykézláb araszolnunk, aminek alján…..
Folytattuk utunkat észak-nyugat felé, a következő gnoll helyőrséget keresve. Egy forgatás, és eseménymentes éjszaka után dél körül újabb nyomokat találtam. 20-30 könnyű felszerelésű humanoid, valószínűleg emberek nyomára leltünk, akik abba az irányba haladtak, amerre mi is.…..
Éjjel felváltva őrködtünk. Éjfél után arra keltem, hogy Krandó kiabál valamit, és utána beállt a teljes csönd. A többiek is szép lassan felkeltek, de senki nem hallott semmit és egy hang sem jött ki a számon. Éppen gonosz mágiára kezdtem gyanakodni, mikor Krandó kézjelekkel…..
Spongedoc 2009.05.13 09:42:42
@Ozix: Ahmed, mivel isteni bajnok, bármit tud rakni :-). Legfőképpen nagy HP sebzéseket Dornak ellenségeibe :-).
Spongedoc 2009.05.14 08:30:31
Ahmed története A küldetés 2009.05.12 10:59:00
Kicsit homályosak az emlékeim, de szerencsére Dornak segítségül küldte Bulldy nevű követőjét, hogy pontosan be tudjak számolni a történtekről. Még aznap este bűnbánatot tanúsítottunk Krandóval és éjjel álmot láttunk. Dornak feladattal látott el minket, miszerint északon a…..
Ahmed története Rossz ómen 2009.03.22 21:19:00
Hosszú, négy hónapos út után végre megérkeztünk Olendárba. Nem sokat pihentünk, mert elérkezettnek láttam az időt, hogy életemet Dornaknak ajánljam. A hosszú beavatási szertartásban Dormanthor segédkezett, melynek végén teljes hitemmel Dornak szolgálatába álltam, aki…..
Garsius emlékei A Kandalló 2009.03.05 11:16:00
A cselédszálláson hosszú napok óta először aludtunk ágyban, ami nagyon ránk fért. Másnap kipihenten ébredtünk és újult erővel láttunk neki a torony felfedezésének. A bejárati ajtó hasonló mágikus jelekkel volt ellátva mint a kapu és ugyan úgy belülről volt bezárva.…..
Garsius emlékei Fárasztó utazás 2009.02.25 09:36:00
Legnagyobb örömömre a két napos készülődés a nagy útra, magában foglalta a csirkék levágását. Így 5 nap levélrágás után végre megint ettünk egy jót. Bár nem sokat, mert a hús nagy részét az utazásra konzerválták a helyiek. Az előkészületek közben felmértem…..
Garsius emlékei Más világ 2009.02.12 10:17:00
Az émelyítő utazás végén egy furcsa erdőbe érkeztünk. Kicsit kábán álldogáltunk egy darabig, de aztán volt időnk körülnézni. Hatalmas 8-10 méteres fákkal zsúfolt különös helyen álltunk, ahol a fű is dús és legalább derékig ér. A klíma jóval hűvösebb mint…..
Garsius emlékei Menekülés 2009.01.27 10:08:00
Elég kemény meló volt Ónix testével visszamászni a bejáratig, de ennyit minden harcos megtenne halott bajtársáért. Mondjuk kicsit aggódtam, mikor Brémusz megemlítette, hogy aki egy ghoul keze által hal meg, az maga is ghoullá változik egy napon belül de még alig 1 óra telt el a…..
A csatornáról hamar kiderült, hogy nem használaton kívüli. Ahogy haladtunk előre, egyre több ürülék csorgott a lábainknál, a falon lévő lyukakból, amin áthaladni saruban nem olyan kellemes. Bár kicsit még kába voltam az este elfogyasztott alkoholtól de így is találtam pár…..
A Nagy Vásár kicsit több meglepetést hozott, mint vártuk. A varázshasználók mágia érzékelése varázslattal felvértezve körbejárták a vásárt, hátha találnak valami érdekeset, mi pedig egyéb használati cikkekkel gazdagítottuk készleteinket. Brémusz talált is egy erősen…..
A hatalmas robbanás után úgy döntöttünk, kicsit pihenünk, így felmentünk a kazamaták bejáratához, ahol Fél és Krandó meggyógyított minket és pihentünk 8 órát, hogy a varázshasználók újra feltöltsék elméjüket mágikus energiákkal. Eközben újra szóba került az Efreet…..
Garsius emlékei Az első dungeon 2008.11.21 15:53:00
 A katakombák felderítése elég lassan haladt. A folyosón találtunk egy régi gyakorlótermet, ahonnan Fél egy idióta sisakkal –inkább sapka- került elő, míg én az ajtóban őrködtem. A másik ajtó egy régi tanterembe vezetett, ahol padok, katedra, tábla, meg hasonló…..
Ez a történet ott kezdődik, hogy hosszú vándorutam után, egy karavánnal Mérosz városába érkeztem. A harccal töltött hosszú évek után kicsit tétlennek és hasztalannak éreztem magam, miután semmi munkát nem találtam. A városőrségnél visszautasítottak, mondván csak igen…..