Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyergibergi

0 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tizenhét hónap börtönt kapott egy bristoli buszvezető, mert súlyos sérüléseket okozott egy kerékpárosnak. A sofőr egy kisebb vita után úgy ráhúzta a kormányt az előtte haladó biciklisre, hogy az több métert repült, és a járdán ért földet. Az akciót rögzítették a…..
autózz! Duda, satu, idegbaj 2011.08.06 15:02:00
A mostani posztban szereplő helyszín tényleg elég problémás, mind a közúti, mind a sűrű vasúti forgalom kinőtte ezt az átjárót. A történet nem is teljesen erről szól, de ezek az állapotok hozzájárulnak, hogy a környéken nagy a káosz. Még az is érthető, hogy ettől…..
nyergibergi 2011.08.07 10:39:23
A mai poszt kapcsán nehéz eldönteni, vajon a lehúzás volt-e a közterület-felügyelet szándéka vagy szimplán rosszul értelmezik a KRESZ-t. Esetleg a kettő együtt. Sokan talán nem is tudják, hogy jogtalanul büntették meg őket, így pénzüket szépen benyeli a hatóság. Zsolt…..
Mindig megoszlanak a vélemények, amikor arról van szó, hogy az egyik autós rendre utasítja a másikat valamilyen módon. András is ekként cselekedett nem olyan régen, nem csodálkoznék rajta, ha gyorsan ki lenne kiáltva közellenségnek meg önkéntes rendőrnek.A szlovák autópályán a…..
nyergibergi 2011.02.19 11:16:31
Subba Szexi csevej a Villában 2010.12.08 02:17:00
Nem tudom, hogy máskor is ilyen erős tartalommal bír az egyelőre csak éjjel működő online adás a Való Villából, mindenesetre ha ezt mindig így tolják, rendszeres néző leszek! Alig tizenöt perc alatt megtudtam, hogy Béci szeret véres puncit nyalni, és dugott már seggbe úgy nőt,…..
Subba Kellemes Hanukát! 2010.12.02 00:12:31
nyergibergi 2010.12.02 16:26:24
@Mikulka2: arra gondoltam mára befejezem, de ezt azért még leírom. Magyarország egy keresztény ország. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a más vallású, vagy a nem hívő polgárok nem ugyanazokat a jogokat élveznék mint a keresztények. Mellesleg engem személy szerint a buzik felvonulása is zavar, de csak maga a felvonulásuk. Itt is ugyan ez a helyzet.
nyergibergi 2010.12.02 16:27:57
@Démonmac1: Bizony az élet bonyolult összefüggések sokasága. Miért ne élnének itt palesztinok?
nyergibergi 2010.12.02 17:23:50
@Mikulka2: én sem haragszom,és a magam módján elfogadó vagyok. Jó lenne, ha ez egy kedves ország lenne, mert nekem nagyon kedves ez az ország!
(ui. a buzi az buzi, a cigány az cigány, a székely az székely, a zsidó meg zsidó. Mi ebben a bántó?)
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
nyergibergi 2010.12.01 12:06:16
Már több helyen leírtam, ide is bebiggyesztem a saját privát véleményemet.
A MNYP pénzek állami visszaszerzését lehet így is, úgy is minősíteni. Teheti ezt ki-ki a politikai meggyőződése, vagy egyéb szempontok alapján. Azt gondolom én ez utóbbiak közé tartozom. Nem feltétlenül örömteli, hogy a Fidesz a 2/3-os többségét így használja, már-már visszaél vele, bár azért azt nem hiszem, hogy ez bárkit is meglep ebben az országban. Azt viszont kár tagadni, hogy az a cc. 3000 MILLIÁRD Forint ami ezekben a pénztárakban van, úgy kell az államnak, mint egy falat kenyér. Lehet azt mondani, hogy ez az ÉN pénzem, talán igaz, bár ezen is hosszan lehetne vitatkozni. A lényeg viszont az, hogy a most egekbe magasztalt nyugdíjpénztárak működése a jelen állapot szerint teljesen átláthatatlan. Tudom! PSZAF! Igen ez az a szervezet amely ellenőrizni hivatott, de azt azért tudja aki kapcsolatban van vele, hogy jelenleg az egy sóhivatal. Csak a kendvenc példámat szeretném végezetül ide írni. Az egyik igen NAGY pénztár 2008-2010 között írd és mond(!) 38.000 Ft. jutalékot fizetett minden egyes tag átléptetéséárt egy másik pénztárból, minden egyéb feltétel nélkül a tagszervezőinek! Ezen túl természetesen az "átvitt vagyon" bizonyos %-át IS! A kérdés, hogy miből és főleg, hogy MIÉRT? Az kérdés első felére ismert a válasz: a tagok pénzéből! Tudjuk, hogy különböző portfóliójú értékpapírokból összeállított alapokban tartják a pénzt. Azt ki tudja, hogy konkrétan melyek ezek a papírok? Mikor és milyen eredménnyel cserélik őket? Az elmúlt recesszió idején döbbenetes értékcsökkenést hoztak nyilvánosságra, már aki eleget tett az adatszolgáltatási kötelezettségének, most meg azt hallani, hogy a legbiztosabb kezekben van az a pénz.
Nem utolsó sorban sajnos az is igaz, hogy a Magyar Államnak, Magyarországnak - NEM A KORMÁNYNAK! - szüksége van a pénzre. Hogy miért és hogyan alakult így a helyzet, ez már egy másik történet.
nyergibergi 2010.12.01 14:30:27
@Tóta W. Árpád: Az, hogy miért kellett kötelezni az embereket az MNYP-re jogos felvetés. Bár úgy korrekt, hogy a pályakezdők lettek kötelezve. A felosztó-kirovó valóban recseg-ropog és akkor logikusnak tűnhetett a lépés. Ma is így lenne ha... Ha nem lenne olyan a pénztárak gazdálkodása amilyen, ha abiztosítók az ún. nyugdíjbiztosításokat nem rögtön a megkötés pillanatában 10-30% minusszal kezdenék és minden befizetésből további 5-50%-ot vonnának le különböző jogcímeken. Ez esetben működne, működhetne a több pillér jól is. Ezek ugyanis igazak a pénztárakra is a magánra és az önkéntesre is, csak ők egészen sajátságos módon teszik el ami kell nekik. Kár károgni! Ezt a lépést a Fidesz meghúzza. Nem csak a demográfia a baj, hanem a munkahelyhiány! Hátha arra is jut ebből a kis pénzből! Azt azért megnézném, hogy a milliós reklámidőben vetített kampányfilmeket miből fizetik a pénztárak! A "gereblyésparaszt", bár minden bizonnyal jelzőnek szántad, téged minősít! Egy jó nagy bunkó vagy!
Nem volt más lehetőségük? Egyszerűen az ország helyzete, az IMF és az EU rugalmatlansága miatt nem maradt más megoldás? (Fotó: Kovács Attila/Index) Sokan állnak most meglepetten és kérdezik: hogyan juthattak idáig? Hogyan juthatott el a Fidesz odáig, hogy két hete eltávolítsa a…..
nyergibergi 2010.11.26 23:42:33
A magánnyugdíjpéztárak ún. lenyúlása egy teljesen logikus lépés! 3000 MILLIÁRD forint van ott, + - 10-30%! Senki nem tudja, csak a pénztárak! Az egyetlen igazi előny, az az örökölhetőség! Ellenben a gazdálkodásuk követhetetlen. A magát Mo. legnagyobb biztosítójának nevező pénztár fő tulajdonosa pl. 2009-2010 ben a tagszervezőinek írd és mond: 38.000Ft. azaz HARMINCNYOL-EZER forint jutalékot fizetett minden egyes máshonnan átléptetett tag után! Na vajon miből és miért? Az ún. növekedési alapokbról mindössze az nyilvános, hogy hány % részvényt tartalmaznak, az nem, hogy ezeket mikor és hogyan cserélik, valamint a "spekuláción" nyert pénz hová került! A recesszió idején mindegyik kivétel nélkül DÖBBENETESEN mínuszos eredményt produkált (volt amelyik a kötelezettsége ellenére nem szolgáltatott adatokat!!! lásd fent) most meg szebbnél szebb számok látnak napvilágot! Az, hogy a "saját" pénzt nyúlja le a Fidesz, színtiszta demagógia! Ez a járulékokból nyűjtött pénz! Apám is fizette 50 évig és nem kapta vissza, mert nem élt addig. Ez a pénz éppen a nyugdíjjasokon fog a legtöbbet segíteni és ha már kissé fellélegezhetünk lehet egy új, szigorúan ellnőrzött, átlátható vegyes rendszert csinálni! Gondolkodjunk már egy kicsit mondjuk családban! Van az egyik fiókomban 3000 Ft., amit "másra" tettem félre. Az ajtón meg kopog anyám a gyerekeimmel, hogy éhesek. Mit tennék én? Biztos nem hitelért kujtorognék valahol, hanem egy könnycseppet elmorzsolva elővenném a félretett pénzemet és megetetném őket!
Igen, ez most rossznak tűnik, még az is lehet, hogy tényleg rossz! És akkor mit kellen csinálnia Orbánnak?
Épkézláb ötletet szerintem szívesen fogadna ő is! Jól teszi, hogy a 90%-ban külföldi multik tulajdonában lévő pénztárakat VERSENYRE kényszeríti! Marad ugyanis az ÖNKÉNTES pénztár! Tessék, lehet bizonyítani!
nyergibergi 2010.08.30 18:08:21
Örök élet. Ingyen sör. Adócsökkentés! Több évnyi társadalmi vita és nyílt egyeztetés után, a civil szervezetek, az államapparátus magas rangú tisztviselői, nemzetközi hírű professzorok, és 6700 szakértő bevonásával elkészült a Kétfarkú Kutya Párt Legyen minden…..
Ha az út szélén egy robogó van eldöntve letámasztva, mellette pedig a fűben fekszik a gazdája, akkor normális esetben gyanúsnak kellene lennie, hogy minden oké-e vele. Abdul elmondása szerint viszont az autósok rá se hederítettek, ha mégis, akkor a bámészkodáson kívül mást nem…..
nyergibergi 2010.08.02 09:37:36
@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu): Qrwa rendesek voltak, hogy kikerültek!
nyergibergi 2010.08.02 09:41:55
@Peter Blau: már bocs, de ha egy leállított motor, robogó, autó, bicikli, roller áll az út mellett és a vélhető vezetője nyugodtan napfürdőzik a közelben mi a farokért állna meg a szerv? Egy motoros megállt, érdeklődött de segíteni nem tudott, meg nem is volt rá szükség. Hát ez a leghülyébb post ami csak létezik!
A hozzászólások törlésére joga van a szolgáltató által megbízott moderátoroknak, ha jogsértőnek ítélik, akár előzetes tájékoztatás nélkül is, hiszen csak így tudja elkerülni a felhasználói tartalomért való felelősséget.  Persze elegánsabb, ha a felhasználási…..
nyergibergi 2010.07.30 18:10:48
@Rá Dios: na de mi az ízléstelenség ebben a szövegben?
nyergibergi 2010.07.30 18:12:24
@Rá Dios: és knek az ízlésével nem egyezik?
ne adj Isten a zsidókéval? azt meg ki nem szarja le?
nyergibergi 2010.07.30 18:14:22
@altec: pssszzzzttt! te neszójjjábe!
Na! Ez az, amiért érdemes követni a híreket! Izgalmas meccs készülődik! Megtörtént a hivatalos találkozó, és az ellenfelek véleménye között 180 fokos eltérés mutatkozik! A "Gárda" részéről Vona "vitéz" Gábor még csak hosszú vitával fenyegetőzik, a mi…..
nyergibergi 2010.07.16 12:53:00
@Rotfuchs: egy ekkora baromságra kár ugyan válaszolni, de mésem hagyom szó nélkül! Az általad említett sajtót ha megneveznéd megköszönném. Azt amiben a Jobbik cigánygyilkosságra buzdít, meg háborúval fenyeget! Te nem vagy normális, menj sürgősen orvoshoz!
nyergibergi 2010.07.16 13:10:29
@Horváth Andor Márton: Na ez igaz, viszont a Jobbikot NSDAP-vel összehozni, enyhén szólva bizar gondolat! Persze 800ezer ember is tévedhet, meg 2 millió is! Most kinyilatkozni, hogy BIZTOSAN AZ A 800 EZER tévedett nagy bátorságra, vagy inkább egészen másra utal. Talán megpróbálhatnád TISZTELNI a másik ember véleményét. Hidd el ez tényleg nem fog fájni!
nyergibergi 2010.07.16 18:59:53
@kyncza: Bizony-bizony ez nagy igazság! Azt a "sok" liberális okoskodót aki nácizza és rasszistázza a Gárdát és a Jobbikot néhány hétre elköltözetném Borsodba, vagy Nógrádba. Azt ott lehetne védeni a cigányságot! Pl. amikor kiszedik a zsebedből a pénztárcádat és ha szólsz neked fordul, majd 5 perc múlva húsz fekete szempár mered rád! Mert nekik qrvajó a riadóláncuk! Na ott azért megnézném, hogy mennyire tiltakoznának a Gárda jelenléte miatt! :D
Nem szerettem volna ott lenni Gabriella előtt amikor a lenti levelét írta, igen feldúlt lehetett a balesete utóélete miatt. Nem sok mondatvégi pontot, de annál több felkiáltójelet használt. A levél végére már szinte fájtak a dobhártyáim. A történet viszont érdekes, kíváncsi…..
nyergibergi 2010.07.02 09:46:17
@sas70: Természetesen nem szeretnék ebben az ügyben (sem) vitába keveredni se Veled se mással, de tévedsz. Nem mindegyik kér újabb nyilatkozatot. Nem írok cégneveket, mert nem szeretnék reklámot csinálni egyiknek sem. A kék-sárgán valóban nincs a felelősség elismerésére külön rovat. A "MEGJEGYZÉS" rovatba szokás ezt beírni. Illetve nem is szokás, hanem KELL!
nyergibergi 2010.07.02 10:04:34
@sas70: Na azért az, hohy " NE IS VITATKOZZ VELEM" érdekes megközelítés. Az, hogy ide linkeled az MKB baleseti bejelentőjét renden van, de mi az értelme? www.postabiztosito.hu/letoltesek/baleseti_bejelento.pdf
Ez ugyanaz, És akkor most mi van?
nyergibergi 2010.07.02 10:13:44
@sas70: Na a magam részéről ezt most befejeztem, mert te kissé agresszív és okoskodó vagy! Megkérlek, hogy ne engem, hanem a családtagjaidat oktast és sértegesd. Bocs, de a te szintedre nem megyek le!
Az alábbi képen egy tökéletesen begyógyult szemöldök eltávolítás látható, valamint egy csomó érdekes, ám kicsit meglepő implantátum. Érdekes és meglepő, hiszen kevés ember tetet a homlokába implantátumokat, főleg ha azok csillag alakúak. A szemöldök eltávolítás pedig…..
Valószínűleg túl sokat foglalkoztunk jó vagy legalábbis elsőre jónak látszó épületekkel, így kellemes borzongással indultunk Salgótarján felé, hogy most a változatosság kedvéért igazán sokkoló építészettel találkozzunk. A városba érve valóban a döbbenet lett úrrá…..
nyergibergi 2010.04.30 12:13:15
@CiluHS: Teljesen igazad van és akkor még nem említettük, hogy bár mi Tarjániak hálásak vagyunk mindenkinek akinek nem "Győzike" az első gondolata ha meghallja a városunk nevét, hogy amit a szerző következetesen Fő térnek nevez, az valójában a Múzeum tér. A Fő tér az néhány száz méterrel onnan északra található. No de jöjjön el ide mindenki és csodálkozzon rá saját szemével az Ország egyik legszebb környezetében fekvő egyáltalán nem csúnya városára!
Tudtad? Milyen politikus lennél? 2009.06.26 08:03:00
Ehhez persze fel kell mérnünk, hogy milyen politikusi vénád van. Válaszd ki a leginkább rád jellemző választ!   1. Hogyan kampányolna? A, Szakmai programmal, közösségi vitákkal... B, Mittudomén, majd küld a párt valami szóróanyagot! C, Pár lejárt tészta és zsíroskenyér…..
Bizony, nem könnyű a városi ember dolga ha parkolásra adja a feját egy zsúfolt lakótelepen. A szemlátomást gyarapodó tulajok persze a lakáshoz legközelebbi helyekre vadásznak, aztán ha megvan, akkor mehet a harc ha más is oda mer állni. Nyergibergi igyekszik szabályosan véghezvinni…..
nyergibergi 2009.05.29 07:35:05
@endruboy79: Hurrá! Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm! Végre valaki aki rátapintott az ügy lényegi részére! Már annyira hiányoztál!
nyergibergi 2009.06.05 19:12:42
@blogsámán: DE VAN! Ahogy megkapom szkennelem és ide teszem a linket! Ne legyél link! Ezen múlik szerinted? Nem tiltaná semmi a parkolást akkr sem, ha nem lenne kereszteződés mert nem FŐÚTVONAL! Vazzeg menj már végig Pesten a belvárosban aztán nézz szét, hogy hol vannak pl. kilelölt parkolóhelyek! A torkolattal szemben semmi nem tiltja a parkolást!
 "Hülyeséggel szemben hülyeséget kell felvonultatni" - tanította mentorom, idézve édesapját. Hogy a kedélyeket megnyugtassam, kiegészítem a címben feltett kérdést: ...egyetlen napra. (Ahogy a Sárdobáló blog szerzője viszont nem lesz.)Miért e…..
nyergibergi 2009.06.01 12:23:22
@idelle: használd ki a hátralévó néhány hónapot. Barom.
nyergibergi 2009.06.01 13:14:51
@idelle: Hogy ez hogy jön ide nem tudom, de biztos jó neki. Szeretnélek egy hasonlóképpen értelmetlen választ adni, ezért megírom, hogy a XI. kerület szép hely! pl.
Magyaridióta Politika 2009.02.01 21:40:00
Nem kedvencem a téma, de ebben az országban nem lehet kikerülni. Ha vesszük a politika alapfogalmát - a hatalom megszerzése és megtartása érdekében végzett tevékenységek összessége -, akkor azt vehetjük észre, hogy a politikában semmi sincs, ami közvetlenül a népről, az…..
nyergibergi 2009.06.01 10:24:22