Regisztráció Blogot indítok
Adatok
citrom001

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy látszik a Citrommal nem csak az a baj, hogy akcióval veri át a tanulóit. GR 2 hónap után megunta, hogy oktatóra várjon és átiratkozott máshova, ám hiába kérte vissza a gyakorlati oktatásért befizetett pénzt, azt 4 hónapja nem kapta meg. A szerződés 8 napról szól, ez már…..
citrom001 2008.11.04 09:09:07
A vitaindító levélben foglaltak - néhány szándékosságot feltételező, és érthetően cinikus megjegyzésétől eltekintve - sajnos előfordultak.
Valóban lassan szolgáltuk ki a hozzánk jelentkező tanulókat, valóban előfordult, hogy a várakozást és kiiratkozást követően késéssel utaltuk vissza a jogos különbözetet.
Magyarázkodás helyett:
- Naiv voltam akkor, amikor azt gondoltam, hogy pillanatok alatt képes leszek megváltoztatni az évek óta tartó oktatás helyett annak nevezett szolgáltatási színvonalat. (itt nem szeretnék általánosítani, és maximális tisztelet a tisztán és valóban oktató szakembereknek..., sajnos kevesen vannak)
Ami eddig általános volt: az iskolák zöme meghirdette az 50-60 e Ft közötti tömegeket csalogató tarifáit. A Tanuló beiratkozáskor szembesült a kiegészítő költségekkel, ami nyilván nem szerepelt a hirdetésben. A nem olcsó elméleti oktatást és vizsgát követően a gyakorlati képzést már saját autójukkal dolgozó alvállalkozók végezték. A kötelező 30 órára 1000 Ft körüli juttatásért, amiből tankolni szervizelni kellett, nem beszélve az oktatással gyorsabban fogyó gépkocsi pótlásáról. A fentiek alapján az oktató 200 Ft-os bérért dolgozott óránként. Nyilván ebből a kényszerből adódóan a kötelező 30 óra nem az oktatásról szólt, a tanulónak esélye sem volt ennyi idő alatt megfelelő rutint szerezni. A következő, átlagosan 20 (de inkább több) óra már tisztán zsebbe kerülhetett átlagosan 2000 Ft-os óránkénti díjjal. A sikeres vizsgáért az addig anyagilag feltérképezett tanulótól elkérték a 20-40e Ft körüli összeget (aminek feltételezések szerint :)töredéke landolt a vizsgabiztosoknál) , és máris elkészült a mű... Kb átlagosan 150-180e Ft-ért, és vitatható tudással.
Tudom minden megvehető, nyelvvizsga, diploma, és sajnos a fenti módon szerzett jogsi is csupán vásárlás, de még a nyelvvizsga esetén saját hülyeségem derül ki, a diplomával szintén ha kiderül, a jogosítvány vásárlás szerintem ennél jóval több veszélyt rejt. Mostanában elég sűrű újsághír...
A Citromot ellenpontként kívántuk létrehozni. A Partnerek segítségével komoly autókon kulturált körülmények között tervezhető fix áron léptünk a piacra. A 100 e Ft az a határ volt, amely a piacon uralkodó kamu hirdetések között, elviselhetőségileg határeset volt. A Tanuló ezért a pénzért korlátlan gyakorlást, magabiztos vezetést remélhetett, az oktató részére kulturált autót és a fentieknél jóval komolyabb órabért biztosítottunk.
Nyilván minden elindításához időre, és rengeteg reklámra, megismertetésre fordítandó pénzre van szükség.
Amennyire a Tanulók nem néztek a hirdetett árak mögötti tartalomra, úgy a piacon szereplő - ezidáig a tanulók zsebében vígan turkáló - oktatókat sem volt könnyű meggyőzni, és elsősorban szelektálni. Nehéz volt olyan oktatókat találni, aki valóban oktatni akart, és hitt az elképzelés megvalósításában, és képes volt kiszállni a Tanuló zsebéből.
Mivel lassan töltődött fel oktatói létszámunk, így rengeteg Tanuló várt a kelleténél valóban tovább, tehát a kínált plusz valóban elhomályosította a lassúságunkkal okozott bosszúság.
Szar volt a fenti hozzászólásokat olvasni pláne annak a tükrében hogy a jobbítás szándékával indított szolgáltatás negatív felhanggal képes kikerülni egy sajnálatosan korrupt és lehúzós közegből.
Ez a szakma mosolyogva képes ilyen anyagokat a másik lehúzására "megrendelni", de sajnos erre most szándékainkkal ellentétben mi adtunk okot.
Ismételten megkövetve mindazokat akiknek a lassúságunkkal kellemetlenséget okoztunk, ill. lassan vagy még nem utaltunk - ezt pótoljuk - .
Céljainkon nem változtatunk, továbbra is oktatni kívánunk, apróbetűk nélkül kiszámíthatóan. Szerintem csak ez az irány létezik, hibáinkat elismerve igyekszünk a továbbiakban mindent megtenni, hogy a legapróbb fikázásra se adjunk okot.
Az építő kritikákat megköszönve, a pozitív hozzászólásokat pláne (gondolom Ők a kollégáim voltak):
Tisztelettel
Haász Gábor
Citrom Autósiskola Zrt
citrom001@gmail.com