Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Wyatt

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt MÁV-figyelő Blog!Nem titkoltan a Blog írásainak hatására bennünk, szegedi közgazdász hallgatókban felmerült az ötlet, hogy konferenciát és kerekasztal-beszélgetést szervezünk elismert gazdasági szakemberek és közlekedési szakpolitikusok meghívásával a vasúti…..
Mr. Wyatt 2008.11.07 17:09:26

nemmondommeg 2008.11.06. 15:52:04

Egyetértek vele, kíváncsi vagyok, hogy a meghívott ,,szakemberek” vajon hányszor vették igénybe a MÁV szolgáltatásait mostanában (nagy valószínűséggel min. ICn vagy első osztályon utaznak az ilyenek, ha egyáltalán utaznak). Tehát szükségszerűen a témában kompetensebb személyeket kéne megszólaltatni (pl: állomásfőnök, mozdonyvezető….), ja, hogy ők nem is olyan ismert közszereplők mint a ,,szakemberek”? Vagy azért nem érdemes meghívni őket mert nekik nincs meg a megfelelő hatáskörük hogy változtassanak a helyzeten????? Ez igaz, de akkor mit várhatunk a szakiktól? Valószínűleg majd elmondják, hogy hát igen jogos a felvetés, probléma, mi már dolgozunk azon, hogy megváltoztassuk, jobbá tegyük, meg hát ugye mindenhez pénz kell, blablabla……. . Ennek a beszélgetésnek mennyi haszna lesz és legfőképpen kik fognak ezzel valamit is nyerni? Mert, hogy ez kb. annyit fog érni mint
sz@rnak a pofon…. De azért hajrá emberek, erre van most az ,,utazóközönségnek” leginkább szüksége, amúgy pofázni, ígérgetni mindenki tud nem kell ahhoz szakértelem. A Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Bizottsága meg elmondhatja magáról, hogy ők ilyet is csináltak :).

,,zarthost 2008.11.06. 23:42:13
@nemmondommeg: a közgazdászokkal kapcsolatos előítéletekre nem tudok érdemben reagálni. van szakma Magyarországon, ami mentes a negatív sztereotípiáktól?
mint korábban hangsúlyoztam, rendszerszemléletben vizsgálódunk, mérnöki szakterületet ezúttal nem emeljük a középpontba. ugyanakkor egyetértek veled, a problémahalmaz ilyen vizsgálata is egyaránt fontos, de tudatában vagyunk, hogy ehhez nem értünk.”

Ez lehet a megoldás a bajainkra, hahahahaha…………
Tavaly nyáron két közeli ismerősömet is megtámadták este a vonaton rézbőrűek, akik pénzt és mobiltelefont követeltek, a SIM-kártyát pedig visszaadták. Azóta is félve utazok este vonaton, főleg kamera nélküli kocsikban. Az eset nem egyedi. Máshol alvó utasokra vadásznak,…..
Mr. Wyatt 2008.10.30 14:27:45
Ákibard!

,,1) Egyedül voltam.”

- Éppen ez az, mert ha mondjuk veled lett volna a barátnőd, rokonod v. más valaki a családból akkor megértem ,,hogy nem keresed a bajt” a rájuk való tekintettel , hogy egy esetleges konfliktus esetén nehogy tűzvonalba kerüljenek (ez is vitatott de mondjuk én elfogadom). Talán arra gondoltál esetleg, hogy a haverok nem voltak melletted? Nyilván ha veled utaznak akkor segítettél volna annak a szerencsétlennek????? (tapasztalatom szerint TE valószínűleg nem, de remélem tévedek :) )

,,2) Ha látod, hogy 3 cigány/arab/akármi kipécézett (és ki tudja mi van náluk) te nekiállnál hősködni?
És akkor, amikor elindulsz a vonat végefelé és követnek?”

Valószínűleg csak kávé volt náluk a történetből ítélve :) , ami nem igazán halálos fegyver :).
Ha mondjuk előveszik a kést v. fegyvert és úgy kényszerítenek akkor valóban nem ,,ajánlott” hősködni (kivéve persze ha kaptál megfelelő kiképzést :)). Ha azt akarják, hogy ne legyen tanúja az eseményeknek, akkor nemcsak követtek volna.


,,3 egy ellen? Ugye-ugye?”

Úgy tudom ketten voltatok három ellen, amíg a másik ,,ki nem lett ütve”. Szerintem a vonaton még utaztak mások is…. Amúgy a bűnmegelőzés hatékonyságához hozzátartozik az emberek egymással való összefogása is. Tehát figyeljünk az értékeinkre és EGYMÁSRA is.
Csak megsúgom, hogy az efféle bűnözők kb. néhány másodperc alatt levágják hogy kivel érdemes
b@sz@kodni és kivel nem. Rólad tudták hogy habár ott vagy de nem fogsz sok vizet zavarni. Biztos azért jártak hárman, mert mindegyiknek akkora ,,önbizalma” volt a rabláshoz.

Mentsük a saját bőrünket a többi meg le van szarva- Otthon meg jóérzés megnézni az akciófilmet a tvben, hogy ott mindig milyen ,,klasszul” alakulnak a dolgok. Hát igen a való életben MÁSHOGY van sok minden és ott TENNI is kéne valamit a ,,happyendhez”
(Kezdhetnéd ilyen ,,apró” dolgokkal a világ megmentését)

,,Hívjak rendőrt? Hívtál már Te rendőrt olyan "pitiáner" ügyekben mint egy lopás?”

Neked pitiáner , de a sértettnek nem igazán az. Ja és honnan tudod, hogy csak aludt, nem pedig fejbevágták, max. onnan tudhatod hogy alszik, hogy még lélegzett de az nem jelent semmit. Mert ha már erőszakot is alkalmaznak akkor rablásról beszélünk és a zsaruk ilyenkor jobban odafigyelnek a dolgokra, ha hívják őket.

,,A rendőr meg azzal foglalkozott, hogy ne bántsák a tettest............ :-(„

Na igen, mert a rendőr tudja , hogy ha bántod az elkövetőt akkor te is bajba kerülhetsz, és a tettesnek se legyen esélye, hogy megússza a dolgot. A törvény rád is vonatkozik nemcsak a másikra.

,,Többen vannak, jobban teszed ha nem látsz semmit, nem hallasz semmit...”

Az ilyen hozzáállással tudnak az ehhez hasonló esetek megtörténni és ezzel te csak az elkövetőknek kedvezel. Akkor miért ne kövesse el a bcs-t újból és újból, ha nincs a közelben rendőr? Hidd el ez a tipikus magyar hozzáállás! Sok Bcs. megelőzhető lenne ha az emberek nem csak magukért hanem a másikért is kiállnának!!!!

,,Fel kell már ébredni Hungarisztánban az elkövetőket védi a törvény!!!!”

Őket is és TÉGED is véd.


,,Ébredj fel haver, ez a valóság! :-(„

Sok mindenkinek igen :( :( :( :( , de néhányunknak szerencsére még nem.


ZBR: Könnyű megtanítani + megtanulni is ezt a mondatot, de alkalmazni már annál nehezebb a való életben (főleg ha kényszerítenek v. megfenyegetnek) Remélem a szerencsétlenül járt srác tanul az esetből…..