Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dankó János

139 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Useme (vagy ahogy ők írják: USEME) három zenekar, a Subscribe, az Idoru és a Special Providence tagjaiból állt össze. Hozzájuk csatlakozott Varga Zoltán billentyűs, akit eddig leginkább producerként ismerhettünk. A poprock-zenekar február 26-án tartja első lemezmegjelenős partiját az A38-on, de ez…..
Molnár Ferenc Caramel a TV2, sőt Magyarország első énekes tehetségkutatójában, de annak a második szériájában tűnt fel, amit meg is nyert. A karrierje azóta stabil pályán halad. December 20-án jubileumot ünnepel egy nagyszabású Aréna koncerttel, azután visszavonul egy kis…..
Az megvan, hogy jövő hétfőn este két koncertet is megnézhettek egy belépőjeggyel? A Dürer nagytermében a gót metál alapkövének számító Paradise Lost, a kisteremben a német thrasher Dew-Scented lép színpadra. A belépő így is egészen baráti árfekvésű, szóval ha fogékony…..
Az alábbi cikkel nagy késésben vagyunk. A pár hónapja megjelent gyűjtésünkben új hard rock lemezekről írtunk, és a termésből még van sok, így következik a második etap. A három (Toto, Eclipse, Thunder) viszonylag friss megjelenéshez hozzácsaptuk a The Night Flight Orchestra…..
A Lamb Of God karrierjében történt megtorpanásról talán még az is tud, aki soha nem hallgatott semmit a zenekartól. A csehországi incidens az egész metálszínteret megmozgatta, és valójában el sem tudjuk képzelni milyen hatással lehetett a főszereplőre, Randy Blythe-ra. A fickó…..
Kötelezően elpuffogtatandó frázisokkal kezdeném: az At The Gates nélkül nem lenne ugyanolyan ma a metálzene. A skandináv (svéd) dallamos death metal alapzenekaráról van szó, aminek egy albumáról annyi riffet loptak már le az azóta befutott metalcore-zenekarok, amennyit nem…..
Az Amorphis az utóbbi lemezein biztonsági játékot játszott. Egysíkú, sokszor már túlságosan is dallamos dalokat gyártott futószalagon. Hamarosan jön az új lemezük, és bár egy dalból sok következtetést nem lehet levonni, de a címadó, albumkezdő számuk kifejezetten az 1996-os…..
Nem a legfrissebb hír, hogy a Backyard Babies visszatért hosszabb pihenőjéről, de mi mégsem írtunk róla, csak a Facebookon. Most viszont van új klip is, így megemlékezünk róla. A skandináv rock 'n roll színtér egyik legjobb zenekara ugyanott folytatja. A Th1rt3en Or Nothing…..
A Paradise Lost nem a sikerekre hivatott zenekarok közé tartozik. Körüllengi  őket a szerencsétlenség aurája. Rosszkor voltak rossz helyen, rossz albumo(ka)t csináltak rosszkor. A fanatikus rajongók megkövezése előtt mondom inkább el, hogy az átütő sikerről beszélek csak, nem a…..
A Bring Me The Horizon új lemezéről sokat nem tudni ugye, legfeljebb azt, hogy ősszel jön, de a zenekar már a második új dalát mutatja be róla. A Drown még tavaly érkezett, a mostani Happy Song pedig az új koncert DVD-jüket promózza. A zenekar halad tovább a Sempiternallal megkezdett…..
Slash a Guns N' Rosesban töltött évei alatt átélte a rocknroll minden részét. Szó szerint ő maga volt a rocknroll. Amikor kikerült a zenekarból én személy szerint azt jósoltam volna, hogy még mélyebbre süllyed az alkoholba és a drogokba. És talán egy ideig így is lehetett, a…..
A hard rock olyan a popzenében, mint egy kibillenthetetlen szobor. Néha teljesen elfeledkeznek róla, aztán bizonyos pillanatokban rácsodálkoznak, hogy jé, ez még mindig itt áll. A stílus ettől függetlenül a köztes időkben is tökéletesen működik, jönnek ki az új lemezek,…..
Az Anathema sosem volt egy hétköznapi zenekar. Bár a kezdetekkor elég jól illettek a kilencvenes évek első felében viszonylag népszerűnek számító brit doomzenekarok közé, már akkor is másfelé kacsingattak, és a korai lemezeken is voltak szokatlan megoldásaik. Aztán az is…..
Egy zenekar, amelyik a karrierje kezdetén nagy százalékban a külsőségekre épít, elég nehéz dolga van, ha később zeneileg is komolynak akarja láttatni magát. A Slipknot köré a kiadója, és a zenekar maga is egy olyan showbiznisz monstrumot építettek, amit egyhamar nem lehet…..
Danny Worsnop az amerikai tinikedvenc metálzenekar, az Asking Alexandria énekese váratlanul bejelentette, hogy otthagyja zenekarát. Az ügyet túlzottan nem részletezik, de elég tiszta helyzetnek tűnik. Worsnop új zenekara a We Are Harlot márciusban adja ki első lemezét, és nyilván…..
A Grand Mexican Warlock a hónap elején mutatta be a márciusban megjelent, Fonogram-díjra jelölt és Gumizsiráf-díjat is besöprő nagylemezük, a Hell Sweet Hell második videóját. A Birds In Cage című dalhoz készült klipet követően most egy koncertvideót is feldobtak a…..
A Junkies idén 20 éves. A zenekar ennek kapcsán sok dolgot csinált az évben. Volt jubileumi koncert, egy fellépés a régi dobossal, Jódlival, és most szombaton jelenik meg a zenekar új lemeze is. Szombaton, azaz november 1-én a Barba Negrában ennek kapcsán lemezbemutató is lesz (az…..
Ahhoz képest, hogy a Slipknotot indulásakor - főleg a maszkhasználat miatt - a numetal hullám legnagyobb kamujának kiáltotta ki a sajtó, meg talán még a metálrajongók is, a zenekar mára az egyik legfontosabb része lett a metálszíntérnek, és nem nagy kockázat kijelenteni, hogy most…..
Egészen döbbenetes, hogy egy zenekar 19 év után ad ki új dalt, de az At The Gates megengedte magának ezt a luxust. Semmilyen kényszer nem volt rajtuk, ők mégis új dalokat írtak. Peter Dolving persze biztosan mást mondana erről, aki szerint a The Haunted azért lett olyan, amilyen, mert…..
Ez a három kritika már a nyár elején megszületett, de elveszett (nem a szerző hibájából). Most viszont megtaláltuk, úgyhogy épp itt az ideje megtudni, hogy mit gondolunk az Óriás, a Napokon és Szabó Balázs Bandájának legfrissebb lemezeiről. Óriás – 0209 Az Óriás az…..
Az In Flames már nagyon régóta nem death metal zenekar. Valójában sosem volt az, de a korai időkben igen elmésen ki lehetett rájuk találni a dallamos death metal kifejezést. Az elmúlt több mint egy évtizedben a zenekar még ezt a kategóriát is maga mögött hagyta. Azóta minden egyes…..
Az okos metálzenét hallgatók számára a Mastodon szent tehénnek számít. Aki nem szereti őket, szinte már undorral várja, hogy egy kritika ismét leírja, hogy milyen óriási lemezt csináltak, mekkora koncertet adtak, és talán még azt is hozzáteszik, hogy mindez jó, de régen a…..
Mark Tremonti, Brian Marshall és Scott Phillips már akkor sem számított kis névnek a rockszakmában, amikor a Creeddel befutottak, de az igazán elismerő kritikákat akkor kapták meg, amikor összeálltak az akkor még ismeretlen Myles Kennedyvel, és a Creedhez képest markánsabb és…..
Sena Dagadu ugyan az Irie Maffiával lett országosan ismert énekes, de előtte, és utána is sok dologgal foglalkozott. Jelenleg a Maffián kívül két projektben is érintett, az egyik egy szólóprodukció, a másik pedig egy Shakespeare-szonetteket feldolgozó előadás. Erről, és a…..
Álszent és erőltetett dolog lenne, ha úgy tennék, mintha a Blind Myselfhez nem kötnének személyes kapcsolatok. A zenekar énekesével, Tóth Gergővel egy időben együtt is dolgoztam, de már lehet az is elég, hogy a legelső demót még kazettán rendeltem meg tőlük. A Blind Myself…..