Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aliende1on

0 bejegyzést írt és 153 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alimento Hús 2019.09.02 13:27:08
Kedves növényevő embertársaink rendszeresen felhívják a figyelmemet arra a tényre, hogy a WHO szerint a húsevés a mindmeghalás egyik fontos oka, nevezetesen is rákot kelt. Ebből következik az a tétel, hogy ne együnk húst, mert bizony nyomorúságos kínok között fogunk meghalni. Nos, akkor nézzük meg…..
A szirupos Modern Talking 85-ben lenyomta a teljes hazai zeneipart, a tinik között pedig eluralkodott az őrület...
aliende1on 2019.07.04 08:56:39
@E.T.A.: Bár én ki nem állhattam, az elvitathatatlan, hogy nagyot löktek az europop szekerén. Dieter elég jó kis egyedi hangzásokat kevert ki, amit utána sokan utánoztak. De persze nálam is DM szólt akkoriban...
A Chernobyl minisorozat után, mely drámaként és történelmi filmként is hatalmas sikert aratott szerte a világon (elsősorban az HBO nézői körében), felmerül az emberben a kérdés: a katasztrófa filmek közt milyen riválisai lehetnének? Melyek az utóbbi 25 év legjobb katasztrófafilmjei? Szigorúan…..
aliende1on 2019.06.11 09:58:37
@hathét: Hatalmas pacsi a Bolgen miatt. Nagyon jó film.
Az M4 Sport bejelentette, hogy Szujó Zoltán távozását követően új közvetítési koncepciót dolgozott ki. Ennek értelmében az eddigi szakkommentátor, Wéber Gábor váltja a közismert sportriportert a vezető kommentátori székben, az oldalán pedig a csatorna utazó riporterei, valamint Michelisz Norbert és…..
Ha körülnéznénk nagyszüleink vagy dédszüleink egykori konyhájában, biztosan találnánk, illetve rácsodálkoznánk olyan eszközökre, amikről nem igazán tudnánk megmondani, hogy mire is valóak. Azokban az időkben is próbáltak időhatékonyak lenni, mivel általában nagyobb családokra főztek.   Tehát…..
aliende1on 2019.03.25 10:19:29
@Fülig José:
"sparherd – ‘(konyhai) takaréktűzhely’.
Német szó (Sparherd) a sparen (‘takarékoskodik’) és Herd (‘tűzhely’) elemekből. A szó sparhelt, spórherd, spórhelt formái is általánosak." - Magyar Etimológiai Szótár
130-cal megy, bebetonozták a belső sávba. Ki nem mozdulna onnan, hiszen gyorsabban úgysem mehet senki. És akkor megjelenik 200-zal a BMW-s, balra indexel és villog. Kezdődik a harc!..
A tegnapi iPhone bejelentés valóban nem hozott igazi meglepetést, de nem értem a fanyalgókat, mert jelentéktelennek vagy csalódást keltőnek egyáltalán nem nevezhetjük a tegnapi keynote-ot (hacsak amiatt nem, hogy az iPhone 4S magyar szempontból a legrosszabb elnevezés - “négyes…..
Elméleti oldalról közelíteném meg az üzemanyag-kérdést. Az érdekel, hogy vajon melyik üzemanyagfajtával kapok több energiát úgy, hogy közben a lehető legkevesebb adót fizessek. Hadd legyek már én is szemét, nem? Mai cikkünk blogposztja...
Eredetileg a svájci bicska és a nagy magyar benzinkútlánc kapcsolatáról szerettem volna egy pikáns történetet elmesélni, de a tegnapi rögzített árfolyamos végtörlesztős bejelentés után ebből csak Svájc marad, meg az ő jó öreg devizájuk. Majd talán visszatérek egyszer a…..
HabiBárpult Eddie Izzard: Cinemas 2009.02.24 18:49:00
Utolsó lefordított Izzard színpadi jelenet (részlet). Sajnos kell az a felirat, anélkül nem nagyon értjük. Az öltözéke most kicsit durvább mint az előzőkben, ettől el kell vonatkoztatni. Eleje szerintem vetekszik a Star Wars Canteennal. Valamint érdemes megfigyelni hogy lenézi az…..
Egy általunk ismeretlen huncut német ember készítette ezt a felvételt egy apró repülő fedélzetéről. Fókuszban a Nyugat-Balaton, Keszthelyi-öböl - egy-egy pillanatra ellátni keletre is. Azért Tihanyig sajnos nem. De itt van helyette Szigliget, Badacsony, Keszthely, Fenékpuszta. A…..
aliende1on 2011.09.02 10:08:14
2011-ben végre elérkezett a pillanat, hogy a GIMP fejlesztői ráébredtek: nem jó úgy dolgozni a programmal, hogy rengeteg ablakunk hever szanaszét az asztalon. Külön volt eddig minden: az eszköztár, a rétegek, maga a kép szerkesztőfelülete... Ettől szinte használhatatlan volt, ha…..
  Van, aki bélyeget gyűjt, más esetleg ritka sörösüvegeket, de ma talán legtöbben lájkot gyűjtenek munkaidőben megosztott poénvideók és subbaposztok alá – én egy ideje magyar vezetékneveket gyűjtök. Az alábbi pársoros baromi rég készül-bővül, többnyire véletlen…..
aliende1on 2011.08.19 19:18:12
ADrenalin Busz 66%-on 2011.07.18 16:30:42
Egyre népszerűbbek lehetnek a buszmegállók, mert míg Budapesten csak a dohányzást tiltották meg, máshol hangulatos ambientek és interaktív játékok könnyítik meg a tömegközlekedésre várók dolgát. Mai adagunk a Vitaminwater jóvoltálból jött létre, amely feltöltő…..
Miközben az iWiW körül egyre nagyobb a csend, és nem tűnik úgy, hogy a módosításokkal vagy akár a nyereményjátékkal olyan nagy áttörést sikerült volna elérni, a hazai internet is a Google új közösségi oldaláról, a Google+ -ról (vagy ahogy leginkább rövidítik: GP)…..
Ezekkel a kuponokkal mindig csak a baj van. Péter 20%-os vasárnapi kedvezményéről az Alleeban található Guru étteremben fizetéskor derült ki, hogy a palacsintára és a bagettszendvicsre vonatkozott. Biztos sokan ismerik az Allee vasárnapot, amikor az Allee bevásárlóközpontban…..
aliende1on 2011.07.11 14:40:57
@Grg76: Előre szólsz, hogy kuponnal/üdülési csekkel/utalványal fizetsz, megnézheted mekkora adag kaját kapsz a készpénzesekkel szemben. Sajnos tapasztalat. Magyar vendéglátás.
  Kávé, "sa naših prostora" A bejegyzés alapjául szolgáló kis videót az imént találtam. Természetesen, mint mindennel kapcsolatban, most is lehet vitatkozni arról, hogy hogyan is készül az autentikus domaća kafa (illetve kava vagy kahva), de abban mindenki egyetért,…..
Kapanyél Levendula - ki mit tud? 2011.06.27 08:30:00
Azt hiszem, a levendulát nem kell bemutatni senkinek. Mindenki tudja, hogy a Földközi-tenger vidékéről származó félcserje, amelynek virágait és leveleit, illetve az ezekből készült olajat vagy őrleményt sokféleképpen felhasználhatjuk. Nem hiszem, hogy újat mondok azzal, hogy…..
aliende1on 2011.06.27 09:10:16
A frankárfolyam tervezett, 180 forintra való rögzítésével a Fidesz, választási kampányában tett ígéretét hajtja végre. A sok százezer választópolgárnak tett politikai ígéreten túl persze számos egyéb érv is szól a devizahitelesek megsegítése mellett; ugyanakkor arról a…..
Anno már beszámoltunk a Smithsonian intézet készülő videojáték-történelmi kiállításáról, ahol a játékokat mint művészeti ágat mutatják be. A kiállítás ugyan csak 2012-ben nyit, de most megint van okunk írni róla, véget ért ugyanis a hatalmas szavazós kampány, amiben…..
update: a Magic Burger elköltözött a XI. kerületbe. Az új helyről itt írtunk egy rövid véleményt. A nagy sikerű őszi hamburgersorozatunk után most a gyrosokkal térünk vissza, ami ekkora dózisban kész öngyilkosság: a profik szerint még burgerből sem lehet normálisat kapni…..
Sokan ajánlottátok már a Rubent, ahová már hetekkel ezelőtt el szerettem volna menni, de a napi menüA: olyan étel volt, amit pont egy nappal korábban készítettünk el itthonB: olyan étel volt, amit egyszerűen ki nem állhatok.Múlt hétfőn viszont elmúlt minden akadály, így…..
aliende1on 2011.02.28 13:52:36
@mqqq: Tudom, hogy rövid. Csak hétfő van. :) Köszi a korrigálást.
Kis gyors technikai infó annak, aki még nem hallotta volna: most egy darabig a balkézzel gépelési skilleket fogom fejleszteni, így jó eséllyel kicsit rövidebbek lesznek a posztok. Na meg a héten mindent lájkolni fogok, így: (További lélegzetelállító szenzációs meghökkentő…..
aliende1on 2011.02.24 14:44:16
@neta: Nem esett szó a "bio" élelmiszerekről, de lehet, hogy csak elkerülte a figyelmem. Az, odafigyelsz, hogy mit eszel, az még nem bio.