Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blú

37 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amióta megnyílt a Frida Kahlo kiállítás Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában, az ország Frida-lázban ég. Nem csoda tehát, hogy egy Székesfehérváron (is) garázdálkodó graffitis épp az ő képmásait festette a napokban egy garázssor - az útról jól látható - falára. Bevallom őszintén, hogy nagyon…..
Blú 2018.09.01 17:00:57
Még a nyolcvanas évek közepén történt. A világ dúdolta, hogy "lákövördzsin"-t, a detroit-i születésű popdíva, Madonna pedig összekalapálta az első millióját. Mi másra költhette volna, mint egy Frida Kahlo festményre...Madonna 2015-ben, Howard Stern rádiós műsorában  mesélt arról, hogy gyerekkora óta…..
Egy férfi és egy nő. Házasok. Aztán hűtlenek, majd nem házasok, végül mégse tudnak egymás nélkül élni. Frida alig volt 21 éves, amikor 1928-ban megismerte a hatalmas mexikói festőművészt Diego Riverát: Hatalmasat, termetre és hírnévre is, hiszen a nála 21 évvel idősebb mester hazájának elismert…..
Blú 2018.08.19 22:45:55
@Attilajukkaja: Frida utolsó pillanatáig szerelmes volt Diegoba, hiszen miatta, vele, és általa lett az, akivé lett. Azt hiszem valahogy így... :)
Annyira nő volt, de annyira nő... El lehet töprengeni azon, hogy Frida odáig volt a kommunista eszmék lenini útjáért, vagy azon, hogy lázba hozta egy távolról jött egzotikus forradalmár, gondolkodhatunk azon is, hogy csupán megszédítette egy ismert és üldözött férfi védtelen hősies figurája. De…..
Egyetlen porcikájuk sem felelt meg az akkori társadalmi elvárásoknak, erősek voltak, függetlenek és nők. Hagyományosan férfias területeken működtek és ráadásul sikeresek voltak. Egy sötét, fenyegetett esztendőben egy városba, Párizsba sodorta őket a sorsuk. A találkozás kódolva volt.Frida 1938-ban…..
Blú 2018.08.10 21:34:51
@Attilajukkaja: Igén, én is valahgy úgy tudom elképzelni, hogy a találkozásuk mindkettőjükre nagy hatással volt, hiszen biztosan érezték a sok párhuzamot, szinte önmagukat látták a másikban. Egy ilyen találkozás pedig őrületes varázslat lehet...:) Köszönöm a kommentet! :)
fridamánia Frida utolsó üzenete 2018.08.07 20:03:23
Annyira jellemző rá még ez is. Élete legutolsó festményén is azt üzente: Viva la vida!Most komolyan? Görögdinnye? Nem valami magasztos, vagy durván szürreális, esetleg szívet tépően drámai? Nem. Frida Kahlo élete utolsó szignóját néhány görögdinnye alá kerekítette oda. De micsoda görögdinnyék -…..
Blú 2018.08.09 10:42:25
@HgGina: Ez is egy vélemény, én másként látom. Köszönöm a kommentet.
Blú 2018.08.09 10:44:44
@Attilajukkaja: Szerintem is! :) És igen, az Éljen az élet! a pontos fogalmazás. Köszönöm.
A világ a belesimulósokat szereti, aztán őket gyorsan el is felejti. Kiperegnek az idő rostáján, - mondják, csak azokra emlékezünk hosszan, akik valamilyenek. Hatást gyakorolnak, inspirálnak, anélkül, hogy erőszakosan akarnának hatást gyakorolni. Önmaguk maradnak és ezáltal erőt adnak mindenkinek,…..
Számtalan festett önarcképe mellett rengeteg fotó is megmaradt, amiről ismerjük frizuráját, gesztusait, családját, szobáját. A fotók egy jó részét apja Carl Wilhelm Kahlo, mexikói nevén Guillermo Kahlo németországi fotóművész készítette. Sokféle Fridát őriznek a képek, a kislányt nagy csodálkozó…..
Blú 2018.08.07 20:11:21
@Rolf Singer: Köszönöm!
Ez a magyar vonal nagy kérdés, állítólag Frida bírta, hogy ilyen "egzotikus" egyvelegből lett ő, de több helyen olvastam, hogy az apjának bizonyítottan csak németországi felmenői voltak, magyarok nem. Hát... ki tudja...:)
Kortársak voltak, festők, művészek, exhibicionisták, szürrealisták, szabad lelkek. Így hát tulajdonképpen akár kavarhattak is volna....Még Klimtet is bevették a buliba...Hasonlóságok, amik összekötnekFridát egy szörnyű baleset, Salvadort anyja korai halála lökte a művészet felé, mindketten…..
Blú 2018.07.28 11:35:17
@Rolf Singer: Ahh, ezt nagyon köszönöm! :)
Blú 2018.07.30 21:59:34
@Burgermeister: Huh, de jó, végre valami bizonyosság!
Olyan ez, mint amikor egy kis falu kitalálja a saját fesztiválját. Egész évben lényegében nem történik semmi, ám kineveznek egy fesztiválhétvégét, amikor a sarki kisboltostól elkezdve, az utolsó cipészig mindenki, a falu összes lakója abból a 3 napból akarja kitermelni az éves bónuszát. Bármi…..
Színek és színek és színek! Legyél bátor, laza és hagyd a fenébe a konvenciókat! Nagyjából ezt kell szem előtt tartanod, ha egy igazi, hangulatos Fridás casa-ra vágysz. Na jó, néhány kellemes kaktusz, némi kis pozsgás nem árt, de csak a mexikói feeling kedvéért!1.  Az a…..
Az ikonok nem kerülhetik el a sorsukat, előbb-utóbb egy tetoválószalon sablonján fogják végezni. Ha szerencséjük van, akkor jó helyre kerülnek és a végeredmény egy szép, majdnem örök életű műalkotás lesz! Frida bőrre varrva, íme a 11 legjobb tetoválás, amit Fridával…..
A világon semmi. De Theresa Maynek van hozzá köze, nem is kevés. A kérdés inkább úgy hangzik, mi köze Theresa May-nek Frida Kahlohoz?A brit konzervatív párt vezetője és Frida Kahlo teljesen eltérő politikai nézetei semmilyen alapot nem adnak arra, hogy együtt emlegessük őket.…..
fridamánia Frida titka 2018.07.22 14:37:04
Finoman fogalmazva is érdekes, fogalmazzunk úgy, hogy meglepő! Vagy provokatív, vagy csúnya, vagy különleges, esetleg egyéni! És szép. Mert őszinte.Frida sok időt szentelt a festésre,  aprólékos figyelemmel dolgozott művein. Ugyanilyen nagy figyelmet szentelt saját magának is. Különleges tehetsége…..
Az apróságok teszik széppé az életet, nem mindegy tehát, hogy milyen tárgyakkal veszük körbe magunkat! Ha egyszer feltalálták már egy hétköznapi cucc klasszisokkal jobb változatáát, nosza, éljünk a lehetőséggel!1. Frida fotelSzombatonként délután, amikor a többi rendes ember sétál, sportol, füvet…..
fridamánia Frida mondta 2018.07.13 12:27:13
Remélem, hogy boldog a távozás, és remélem, hogy soha nem térek vissza.(Frida Kahlo)64 évvel ezelőtt ezen a napon halt meg.Foto innen..
Éppen csak elkezdődött valami... Mint annyi minden más, ez is talán Madonnával a múlt század utolsó évtizedében. A popikon megvásárolt néhány Frida Kahlo festményt. Többen felkapták a fejüket, hogy miért, és mit? Aztán szép lassan Fridát kezdte megismerni a világ. Akkor álltak úgy a csillagok, hogy…..
Blú 2018.07.13 12:13:38
@studkell: Köszönöm! Javítottam!
Frida mindenütt, ugye ezen már nincs is mit csodálkozni? Három és még egy gyönyörű színésznő, egy tehetséges énekes és a múlt századi Frida Kahlo, mégis mennyi közük van egymáshoz!1. Monica BellucciA gyönyörű olasz színésznő magazinfotózáson változhatott át Fridává.…..
fridamánia Frida nyolcszor a falon 2018.07.11 13:24:00
Csak itt, Európa közepén van rácsodálkozás, helló Frida! Mexikóban szinte nemzeti hős, az USA-ban még nem döntötték el, hogy a művészetét szeressék, vagy a lazaságát tiszteljék, talán megzavarja őket ez az arcszőrzet dolog (furik az amcsik... nnna...) Londonba szinte…..
fridamánia Frida cucc 2018.07.11 08:22:00
Frida cipő sokféle innen..
fridamánia Frida mondta 2018.07.10 21:09:46
A szenvedély az a híd, amely eljuttat a fájdalomtól a változásig. (Frida Kahlo)Fotó: Nickolas Muray (Muray Miklós), 1931. Mexico  ..
fridamánia Köröm öröm 2018.07.10 17:00:00
Nehogy már pont a körmökön ne legyen Frida!1. Majdnem klasszik2.  Egységes 3. Kékben 4. Művészi 5. Mexikói ihletéssel6. Viva La Vida7. Cukis 8. Modern9.  Arannyal   + 1. My Frida   Fotók és további ötletek innen..
Bő egy évvel ezelőtt a Barbie babákat gyártó Mattel cég bejelentette, hogy "Sheroes" néven új babasorozat gyártását kezdi meg. A 10 nemzetiségű és 18 karakterből álló sorozatot olyan nőkről mintázták meg, akik a legnagyobb hatást gyakorolták a nőkre szerte a világon. A…..
1. A kezdet és a vég: La Casa Azul1907-ben a Mexikóváros egyik külvárosában álló La Casa Azul-ban, azaz a Kék házban született és bár mozgalmas életet élt, rengeteget utazott, mégis mindig ez a ház volt az otthona. Számtalan fotón látható a buja kert és a vakítóan kék színű házfalak. 2. Egy szoknya…..
fridamánia Viva la vida! 2018.07.08 18:48:45
Ki a csuda tudta tíz évvel ezelőtt, hogy ki az a Frida Kahlo? És kit érdekelt? Az elmúlt évtizedben egyre többen és többen csodálkoztak rá, ki ez a fura nő buja virágtengerrel a fején, miért nincs trendi szemöldöke, és miért jár kozmetikushoz? Ja, hogy még fest is? Jesszusom, de miket! Senkit nem…..