Regisztráció Blogot indítok
Adatok
subtotal

73 bejegyzést írt és 2469 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak törvényszerűségek az életben. Addig élünk, amíg meg nem halunk, az éjszaka után nappal jön, az öreg autón meg valami mindig szar. Különösen igaz ez akkor, ha nem szerelők, hanem mókamesterek dolgoztak rajtuk a múltban. Autón is, szaron is, és bár az utóbbit szerencsére nem láttam az…..
A DARE Communication FB-oldalán találkoztam ma Kánai András cikkével, melynek címe A home office zsarnoksága. A  DARE csapata azzal osztotta meg az írást, hogy ha egy cikket olvasok ma, az ez legyen. Nos, ha egy cikket írok ma, sőt, ebben az évben, annak ennek kell lennie. Pedig már töbször is írtam…..
Nem ismered a vásárolt autó múltját? Lehet a tréler a végeredmény   Egy tanulmányt olvastam nemrég a Haditechnika folyóiratban az üzembentartás speciális katonai követelményeiről Gyarmati József alezredes tollából. A hadseregek világában nagyon fontos a technikai eszközök hadrafoghatósága, tehát,…..
Az állami feladatellátás szinte minden területén egyre több okot lehet találni a szégyenkezésre. Az oktatásban (ld, PISA-felmérés katasztrofális eredményei), az egészségügyben (ld. pl. előző írásunk), a tudományos kutatásokban (ld. pl. MTA függetlenségének felszámolását), és sajnos még hosszan…..
subtotal 2018.11.05 19:12:14
@Szél Bernadett börtönben van már?: mondták már, hogy komplett hülye vagy?
Azt még betudom elfogultságnak, hogy nettó hülyeséget beszélsz az IMF hitelről, de az az EU hogy kerül ide, aki ráadásul 85%-ban fizeti a pályaépítéseket? Még a kisvasutat is b@szod...
Az pedig, hogy kevered az építést a fenntartással, világosan mutatja szellemi nívódat. Még terelésnek is szarszagú, hogy visszautaljak a cikk témájára.
subtotal 2018.11.05 21:42:00
@Szél Bernadett börtönben van már?: pont ez a hülyeség, amit írsz. Egy részét kifizették újabb, piaci hitelből, a másik részét meg le sem hívták.
subtotal 2018.11.05 21:55:24
@Szél Bernadett börtönben van már?: te tényleg funkcionális analfabéta vagy. Még az általad belinkelt is benne van, hogy a használatért fizetünk és arról van szó és NEM arról, hogy a te kis világodban már 3000km-nél kellene járni és ahhoz tök arányos (lenne) a díj.
Kivéve persze, gondolom ez a célod, hogy ne az írás lényegéről, a lerohadt, mocskos pihenőkről legyen szó, hiszen ez a fityisz mocska, amiről igyekszel terelni ahogy bírsz.

Írok azért pár számot annak aki tud gondolkodni is: a matricákból a bevétel 60mrdFt felett van (és ebben nincs benne az a majd 200mrdFt, amit a kamionok fizetnek kilométer arányosan), ehhez képest a Nemzeti Autópályakezelő költségvetése nem éri el a 30mrdFt-ot.

A nyugati határon, ...shalomnál a katasztrófálisan szétrohadt átkelő felújításáról is elvonták a forrásokat, jó az úgy még pár évtizedig, tudja már a turista egyből, mire számíthat itt.
Fent/Bent vagyok a Linkedin-en, a szakmai fészbukon - egy valamirevaló munkavállaló 2018-ban nem lehet meg enélkül... Természetesen vannak előnyei is a tagságnak, például rég nem látott egykori kollégákkal lehet örömködni egymásnak. Olvasgatni lehet a remek önéletrajzokat - gratulálhatunk a pár éve…..
Svájcban nem jó nyaralni, mert utána Magyaroroszágot még mocskosabbnak, még élhetetlenebbnek érzékeljük, mint azelőtt. És ne álmodozzunk arról, hogy unokáink majd látni fogják azt az életszínvonalat! Svájc nem egy másik ország. Egy másik bolygó. Lázár János hírhedt videója sokkal nagyobbat szólt…..
subtotal 2018.05.06 22:19:56
@csentecsa: Komolyan? Rakj már be egy linket a GDP-kről légyszi...vagy egy mea culpa is megteszi.
subtotal 2018.05.07 10:58:29
@csentecsa: Biztos magadból indulsz ki, nincs másik nickem.
Látom valaki már rámutatott linkkel, hogy nemhogy 2x annyi a görög GDP, mint a mienk, hanem kevesebb kicsit. Szóval a wohlfühlen igenis korellál a kohl mennyiségével.
Három évet kellett újfent várnunk, hogy a torontói srácok visszatérjenek és végre levetkőzzék Adam hiányát, kipróbálva néhány olyan megoldást, amelyet eddig egész élesen kerültek. Persze nem minden esetben jó a kísérletező felfogás, de ha végre az énekes is beleviszi az egyéniségét a zenébe, azért…..
subtotal 2018.03.26 20:21:29
@nov2016: ez csak egy bizonyos szint felett működik és csak ha kápéra veszed.

Az én szabályom, hogy max 10 havi családi jövedelem mehet kocsiba, az autó(k) fenntartása mindennel együtt nem vihet el 20%-nál többet, ezen belül a hitel max 10%, valamint meg kell legyen a hitel összege valamilyen befektetésben.
subtotal 2018.03.26 21:04:03
@FN: Mindegyik kocsi ugyanannyi ott? LOL
Azt ismerik, amikor az állásinterjún beszélget a jelölt és a munkaadó? És mennyi lesz a fizetésem? Kezdetben 150.000 Ft, majd később 200.000 Ft. Jó, akkor visszajövök később! Visszatérő örök kérdés, hogy vajon ki mennyit keres? Erről a munkavállalók nem szívesen beszélnek, és a munkáltatók…..
subtotal 2018.03.01 20:52:11
@Who111: felháborítóan versenyképtelen volt a fizuigényed :D
Szinte megszokottnak is tekinthető, hogy Magyarország legnagyobb támogatottságú pártja úgy fordul rá a választási kampányra, hogy nem mondja meg, mit tenne győzelme esetén. De azért pontosan lehet tudni, milyen idők jönnének Orbán újabb országlása alatt...
Azt gondolja, Mészáros Lőrinc nem érheti utol a közvagyonból akár a világ leggazdagabb embereit is? Téved!..
subtotal 2018.01.04 09:55:03
@midnight coder: 10+1: tehát továbbra is a fidesz fog lopni, logikailag ez következik abból, amit írtál :)
Kevés nemzet van úgy oda a szinkronért, mint a miénk. Régen még volt is okunk, hogy büszkék legyünk rá. Egy szinkronra heteket szántak. Elsőrangú fordítók dolgoztak rajtuk a legnagyobb műgonddal és színészlegendák vették ki a részüket belőle. Ma már futószalagon készülnek olyan tempó mellett, ami…..
Nem telhet el úgy egy év, hogy valaki ne terjesztene be egy olyan törvényjavaslatot, amely a nevelési ellátás és az iskoláztatási támogatás - gyűjtőnéven családi pótlék - emelésére irányul. Többször lerágott csont ez, hiszen ezek a javaslatok már 2008 óta a süllyesztőben tűnnek el. Ennek ellenére…..
subtotal 2017.09.13 16:05:42
@GyMasa: lépjél már ki a fidesz ernyő alól, könyörgöm! Leírtam a véleményemet, ami nem kritizálta az adójóváírás intézményét, nem preferáltam a CsP-ot. Ez egyébként is szakpolitika, nem pártpolitika.
Annyit mondtam laikusként, hogy szerintem a céljaik (mellyel egyet lehet érteni bármelyik pártot is preferálom) elérése érdekében növelni kellene az első gyerek után járó adókedvezményt is, hogy könnyebb helyzetet teremtsen az első gyerek vállalásánál.
subtotal 2017.09.13 16:46:01
@GyMasa: "Aki rettegni akar, az ettol sokkal jobban retteghet, mert boven eleg, ha jon egy uj kormany, aki majd jol "megvedi a gyereknevelesi tamogatasokat" aztan majd meg ennyi sem lesz, plusz visszahozzak a progressziv adozast."
"Ezt jo lenne mondjuk most befejezni!"
subtotal 2017.09.13 18:21:23
@GyMasa: ha tényleg nem érted, akkor is (és én kérek elnézést), de ha teszed a hülyét, akkor is: a beszélgetést
A repülés a mindennapjainkká vált. Már nem meglepő, ha valaki repül, sőt vannak olyanok is, akik ha nem is minden nap, de repülővel járnak dolgozni, gondoljunk itt a nagyobb területű országokra, vagy akár Amerikára. Azonban attól, hogy valami az életünk részévé vált, még koránt sem biztos, hogy…..
  Adott egy helyzet, biztosan mindenki átélte már.  Délután van, holnap közeledik egy fontos vizsga, az agyunk tudja jól, hogy már rég foglalkozni kellene vele. De mi történik mégis? Hirtelen nagyon vonzóvá válik az amúgy utálatos mosogatás gondolata. Aztán már megint tele a kuka, le kellene dobni…..
subtotal 2017.08.05 12:09:54
@mennyi?husz!: nem versenyzésképpen :), de az enyém most júliusban töltötte be nálam a 10. évét, csak az első évben nem volt garázsa.
Amúgy az emelési pontok szuperek (ugye a bal első javítását említettem), kábé 1 hónapot töltött rajta sajna a kormánymű (felújításnak indult, csere lett belőle, majd a cseredarab szimeringjének javításával zárult) miatt, szóval le vannak tesztelve :))
subtotal 2017.08.10 21:13:19
@mennyi?husz!: jó a kérdés...de tervezek, viszont a kocsit úgy tartom karban, mintha még 10 évig megtartanám. Ha megy is jövőre, valószínűleg nem megy messzire, családban marad.
Amúgy az E36 kupé előtt is, amit pár éve eladtam, leborult a srác, nem az a fajta vagyok, aki "elpasszolja" a kocsiját.

Csonktengelyállvány anélkül is tud kuka lenni, hogy elédugra a padka..most cseréltem a két elsőt. A perselyek megadták magukat.
Jól néz ki a küszöböd...mennyi km van a kocsiban?
subtotal 2017.08.11 15:01:24
@subtotal: leborult a srác, aki megvette
Van hogy hónapokig nincs megörökíthető esemény a Gyurmával kapcsolatban, most viszont van történés folyamatosan. Most épp a belső van soron. Nem kezdem előlről, írtam már arról, hogy hogyan lett a fekete bőrből bézs. Aztán hogyan terjedt tovább az utastérben a szín. Ekkor még csak ott tartottam,…..
subtotal 2017.08.10 22:24:39
@Afterdark: köszi! asszem kibírható.
Nekem csúszkás van amiben nincs a telónak kialakított mélyedés.
Jópár éve cseréltem a sima nyithatót csúszkásra, mostanra megkopott a nyitó.

Mivel elég közel van hozzám, ahol kasznizzák a kocsid és nekem is jó ideje ott mocorog a nagy tetőablak a kicsi fejemben (a tető amúgy is volt már fényezve még mielőtt hozzám került), ha nem nagy kérés átdobnád privátba az elérhetőségüket?
A kormány legújabb plakátkampánya már tényleg az abszurditás határait feszegeti, hiszen egy amerikai üzletember fotójával és a hozzá fűzött értelmetlen kommentárral riogatja a magyar polgárokat. Azt is mondhatjuk, hogy egész plakát egy óriástalány. Nem kapunk választ például arra a kérdésre sem,…..
subtotal 2017.07.08 10:45:15
@MaxVal BircaMan HJCD: a nép? Hápersze hülyegyerek...omfg
Idén tíz éve, hogy az Egyesült Királyságban betiltották a nyilvános zárt helyeken a dohányzást (Magyarországon 2012 január elsejétől lépett életbe a tiltás). Vajon milyen eredményeket hozott ebben az évtizedben a tiltás?..
subtotal 2017.06.30 19:32:33
@11110000: a stílus maga az ember.
subtotal 2017.07.01 11:42:09
@Balt: :D
Egyszer biztos kipróbálnám, de a folyamatos szájbadekkelés az level pro, nem megy minden dohányosnak ;)
Lehet finomítanám a koncepciót, mondjuk én a búrát nemdohányzóknak adnék, ha kifejezetten dohányos helyre akarnak bejönni, de nem állják a füstöt.
Egyébként nem, nem akarom a korábbi állapotot, mikor a kocsmákban és szórakozóhelyeken zárt térben lehetett cigizni, de jó lenne, ha lenne legalább 1-2 ilyen hely.
Mondjuk amerre halad a dolog, lassan még a smoking lounge-okat is füstmentessé teszik.
BEKIÁLTÁS Orbán félelembeszéde 2017.06.28 12:49:08
Győzelminek volt szánva Orbán Viktor június 27-ei értékelése, félelembeszéd lett belőle. Időnként úgy érzem, be vagyok kerítve, de aki fél, ne menjen erdőbe – mondta nem is oly rég Orbán Viktor rajongóinak győri tábora előtt. Csakhogy nekem az a benyomásom, hogy a kormányzó párt vezetője mintha…..
Már a Harcosok Klubjában is meg lett mondva, hogy amit birtokolsz, az birtokba vesz. Remélem, az én esetemben ez nem igaz, mert ha igaz lenne, akkor az életem fölött BMW bőr belek uralkodnának. Mert bár eldönöttem, hogy a lakatolás megkezdéséig már nem vágok bele érdemi projektbe, de persze ahogy…..
  Telefonon, email-ben és élőben is vannak folyton visszatérő kérdések, amikkel simán ki lehet akasztani minket, gumisokat. Ezekből készítettünk válogatást. Olvasd végig a listát -- és soha, de soha többé ne tedd fel ezeket a kérdéseket. ..
subtotal 2017.05.03 23:05:17
@Kulani: értem én, hogy a vevő hülye és nem fontos, de ha tudni akarja, akkor az egy fontos info kellene legyen a kereskedőnek. legyen megkérve a friss gumi ára, de ez nekem is farmelléki duma, hogy "azmégugyanolyanjó" - hát nem, változik simán az összetétel de még akár a minta is évről évre.
Tavasszal egy tavalyi év második felében gyártott gumi teljesen oké, de egy 1 éve a raktárban aszalódó nekem nem felel meg.
Húsos hasonlattal élve ez kábé olyan, mint ha felvágottból megkapná az ember csak a végét...mi bajod, az íze ugyanaz, hűtőben volt bizisten!
Amúgy miért van az, hogy bizonyos gumit, ha megfeszülsz se tudsz megvenni itthon, annak ellenére, hogy a) itthon gyártják b) a többi gumi nagyrésze is német raktárakból jön (Hankook S1 evo K107 volt ilyen tavaly, régebben meg a H730)?
subtotal 2017.05.04 08:57:59
@Kulani: én olyan ügyfél vagyok, aki pontosan tudja, milyen márkájú és típusú gumit akar. Készséggel elhiszem, hogy nem én vagyok az átlag, de szerintem egyedül se vagyok.
A reggeli kiflit nekem nem adják el késő délután, mikor vásárolni megyek, az biztos, ott hagyom és kész. /Főleg, hogy nekem a friss kiflit se :)/
Ha a gumis nem garantálja, hogy új a gumi, akkor annyi. Fel se merül, hogy mennyi a régi és mennyi az új ára. Csak az új érdekel.
Azt gondolom, hogy azokban a méretekben, ahol én vevő vagyok, bele kell ez férjen a gumisnak is az árrésbe (255/35/18 például), főleg, hogy ez egy nem egy gyorsan forgó készlet itthon, pláne nem a Pirelli, Dunlop, Conti vagy éppen Hankook.
Ha idősebb, mint 1 év, legyen olcsóbb, biztos meg lesz a vevője annak is. De a vállvonogatás, hogy nem tudjuk, meg új az még több évnyi tárolás után is nekem nem válasz.
Volt két 7 éves Kumho-m 225/40/18-ban 4mm-rel, amit tavaly dobtam le a kocsiról elölről, hogy mind a 4 egyszerre legyen új, pedig csak a hátsók voltak kukapozitívak, mert búgtak.

A Conti PremiumContact 2-ről nem tudom elképzelni, hogy ne változtattak volna az összetételén az évek alatt, ugyanez igaz szerintem a Hankook V12 Evo-ra is (2009-ben vettem ilyet).
Egy nagyon fontos mondat hangzott el ma Lázár János szájából a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) konferencián.:  A miniszter elmondta azt is, hogy Magyarország teljesíteni fogja az Európai Bíróság döntését, akkor is, ha eszerint be kell fogadnunk a kvótarendelet által ide irányított…..
subtotal 2017.04.21 12:12:05
@MaxVal BircaMan HJCD: aha, csatázni...kretén plakátokkal, kamu népszavazással. Ráadásul még be is bukta, mert érvénytelen lett - Viktor kirohant a harcmezőre nagy arccal és saját magát döfte tökön (európai szemmel nézve), persze a csatába hívott népének győzelemről beszél olyan ellenséggel szemben, aki ott se volt.
Eközben a megállított városban meg farkát behúzó kiskutyaként csahol a csontért.
LOL
travelBug Granny 2017.03.17 03:09:47
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..